kızlarr size unsuz şekersiz çok lezizi bir kurabiye tarifii bu tarifi arkadaşım barkinimden aldım
malzeme
2 bardak yulaf ezmesi
2 yumurta
1.5 çay bardaqı light yoqurt
2 çorba kaşıqı zeytinyaqı(katılmayabilir)
portakal yada liom rendesi
kuru üzüm
kuru kayısı
kuru incir
yaban mersini
bütün malzemeyi karıştırıp yaqlı kaqıtla pişiryorsunuz ve afiyetle yiyorsunuzz
Ahhh güzelcim çok güzel söylüyorsun daaa keşke süt içebilsem valla gece gündüz süt içerim. İçemiyorum bi türlü kokusu beni kötü yapıyor. Yani bende sütü tüketemiyorum diye yoğurt, ayran, peynir ... bunları çok tüketiyorum. Biliyorum yerine geçmez ama yapacak çok fazla şeyimde yok. Taze sıkılmış meyve suyu süper oluyor. Ben evde karışık meyve suyu yapıyorum nar,greyfurt,portakal yerine göre mandalina..
Bu arada keçi sütü furyası var ortalıkta, keçi sütü yoğurdu,keçi peyniri falan. Mesela Ender Saraç hemen hemen her gün keçi sütünün faydalarından bahsediyor.
Süt sever arkadaşlarım bide keçi sütünü deneyin derim... Madem ben içemiyorum siz benim yerime de bir bardak için
arkadaşlar bütün sayfaları okuyamadım
ama yazılmadıysa bende bi tarif yazayım.
1 tane çiğ kabağı rendeliyoruz
1 kase de sarımsaklı yoğurt yapıp kabakların
üstüne döküyoruz.üzerine kırmızı pul biber serpip ıııımmmmm
diye diye yiyoruz
bu yemeğe sandal sefasımı diyorlarrr
ben değil ama kocam diyette
o yüzden bende bi tarif vermek istiyorum
bir çay bardağı pirinçi yıkayıp 1.5. çay bardağı suyla haşlayın ineceğine yakın içine bi tane küp havuç biraz bezelye biraz zeytinyağı dökün suyunu çekince altını kapatın. demlenince içine dreotu, kornişon turşu ve mısır koyun afiyetle yiyin. pilav yerine geçiyo. ama biz 1 çay bardağını iki kişi yiyoruz ona göre
topiği çok beğendim çok güzel tarifler var ellerinize sağlık deneyeceklerim var içinde benimde size diyet poaça tarifim var
1.5 bardak ılık su
1 bardak light süt
1 yaş maya
yarım çay bardağı zeytin yağı
2 kaşık şeker (esmer olursa süper olur)
1 tatlı kaşığı tuz
ve aldığı kadar tam buğday unu
içinede light beyaz peynir
hamuru yoğurup mayalandırıyoruz yarım saat sonra küçük bezeler yapıp içine peynir koyup şekil veriyoruz ben yuvarlak yapıyorum üzerine yumurta sarısı sürüp 10 dkda tepside bekletirsek daha bi güzel oluyor sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz..yanında rezene çayı harika gidiyor kızlar afiyet olsun
miss gibi koktu sanki poçalarrmayalı poçaların tadı bi başka oluyor..ilk fırsatta denicem canım tarif için çok teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?