- 16 Aralık 2008
- 42.755
- 11.636
- 823
mrb kızlarbende hep diyet yemekleri arardım çok güzel olmuş topik
bende mücver yapmak için aldığım kabaklardan vazgeçip hafif olsun diye zeytinyağlı kabak yaptım ilk defa
hem çok hafif ve sağlıklı ,hemde lezzetli oldu
zeytinyağında soğan ve havuçları biraz soteleyip kabakları ekledim ,üzerine de domates rendesi ve biraz su ekleyip pişirdim
pişmeye yakın dereotu doğradım ,zaten çok çabuk pişiyor ,çok da güzeldi
aynı yemeği patlıcanla da yapıyorum havuç yerine biber ,dereotu yerine maydanoz kullanarak
karnıbaharı da kıymalı yerine zeytinyağlı daha çok severim ,o da güzel oluyor
tavuk sote ,yağsız et sote ,ton balıklı salata ,fırında balık (buğulama), semizotu şimdilik aklıma gelenler
kısss mücverden vazgeçilirmi hiçtam buqday unu kullan 2 kaşık katıyoruz zaten hem t.b.unu çok saqlıklı hemde daha az yaq tutuyor dene bak çok seveceksinn
2 kabağım daha var onu da öyle deniyeyim
kahvaltı pizzası
2 dilim uno denge light ekmek yada kepekli ekmekle hazırlayacaqımız bu pratik kanape türü pizzayı hem çok seveceksiniz hemde inanılmaz doyuruculuquyla tok kalacaksınız ekmeklerimizin üzerine kaşar peyniri yada beyaz yumuşak peyniri sürüp üzerine istediğimiz baharatları serpiyoruz sosis sucuk domates ve biberle üstünü kaplıyoruz ve fırına veriyoruz küçük ızgaram var bnm üstten ateşlemeli onda süper oluyor diyet kahvaltılarında yeşilçayın yanında çok güzel gidiyor ayrıca evimize gelen diyette olan arkadaşlarımıza kolayca sunabileceqimiz bir ikram..
bir kabaqı alıyoruz soyup yıkadıktan sonra haşlıyoruz sonra uzunlamasına ikiye bölüp içini kayık gibi çıkarıyoruz peynir maydonoz ve yumurtayı karıştırıp içlerine dolduruyoruz arzu edilirse üstüne domates ve biber koyarak fırında pişiriyoruz harika oluyor kızlar afiyet olsun..
kızlar misafiriniz geldiğinde diyetinizi bozmak istemiyorsanız süper bir börek tarifi veriyorum,denemenizi tavsiye ederim :)
yarım kilo pırasa,1 adet patates,biraz beyaz peynir,yarım çay bardağı kadar sıvıyağ,1 su bardağı yoğurt,1 adet yumurta ve yarım su bardağı kadar un ,tuz ve pul biber...
pırasaları ince ince doğrayıp,tuzla birlikte güzelce yoğurun.diğer malzemeleri de üzerine ekleyip iyice çırpın.tepsiye dökün ve kızarıncaya kadar pişirin...un ve yağ oldukça az..ister çayla,ister ayranla harika bir börek yiyebilirsiniz
Eki Görüntüle 169729
Yoqurtlu semiotu tarifi (diyet)
Yıkanmış semizotunun yaprakları elle ayrılır. Semiz otunun sap kısımları ise birer santimetre aralıklarla doğranır. Ayrı bir kapta sarımsaklar ezilir. Üzerine yoğurt ve tuz eklenir. Miktar isteyenler olursa yarım demet semiz otuna bir kase yoğurt şeklinde söyleyebiliriz ama bu tamamen size kalmış bir durum. Hazırlanan yoğurt karışımı semiz otlarıyla birlikte karışıtırılır. Servis tabağına konduktan sonra üzerini kuru ve taze nane ile süsleyebilirsiniz. Çok hafif ve güzel bir yiyecek olacaktır. Afiyet olsun.
bu tarifi bende şöyle yapıyorum;
ayrı bir kaseye 2 yumurta kırıyorum,içine beyaz peynir kesiyorum küp küp,domates ve biber kesiyorum ufak ufak,kekik ve az tzu koyup karıştırıyorum.bu karışımıda ekmeklerin üzerine 1er kaşık dağıtıp fırına veriyorum süper oluyolar
bu tarifide daha önce denedim.çok güzel oluyorlar hemde sağlıklı ve hafif.herkese tavsiye ederim
bir tek ben kabakların içine yumurta eklemiyorum.onun yerine üzerine kaşar rendeleyip kırmızı biber serpiyorum arzuya göre
bir nevi pırasalı mücver gibi olmamış mı kızlar ?
semizotu süper bişiy yaaa bayıllıyorum bu tarife
bende bi kabaktan tarif veriyim sizlere;
kabaklar enlemesine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde kabağın boyuna göre 2 ye yada 3 e kesilir.
içleri oyulur (ama oyulan malzeme daha sonra kabak mücveri yapmak üzere dolaba kaldırılır atılmaz )
ayrı bir yerde;çok az kıyma ben diyim size 1 avuç kadar,1 çay bardağı da bulgur karıştırılır,az tuz eklenir.yapılan karışım içi oyulan (her iki tarafıda boş olanda oluyo kesilince hiç farketmez) kabakların içine sıkı sıkı doldurulur.
ayrı bi tencerede su kaynatılır vehazırlanan kabaklar bu suyun içine atılarak bulgurlar şişene kadar kaynatılır
servis tabağına alınır,üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.arzuya göre üzerine kırmızı toz biber serpilerek servis yapılır.
afiyet olsunnn.Şiddetle tavsiye edilir.süper oluyor
ben de fırında sebzeli mantar tarifi vereyim kızlar
bu kaşarlı olan var ya onun bizim için olanı :)))))))
biraz büyükçe alıyorum mantarları, hem içine malzeme koyması rahat oluyo hem de küçülüyo ya mantarlar o yüzden
içine kekik ve pul biber koyduğum mantarları 15- 20 dk fırında yumuşayana kadar pişiriyorum
bu arada domates ve biberi tavada yağsız soteliyorum içine k,biber ve tuz da ekliyorum
daha sonra bu harcı mantarların içine yerleştirip tekrar fırına veriyorum ve bi 15-20 dk daha pişiriyorum
ben kocişe kaşarlısını yaptığım için 2. seferde kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında bekletiyorum, benimkilerde pişmiş oluyo ve de çok lezzetli oluyo bence
dün akşam bunu yaptım mesela, yanında bulgud pilavı ve salata ile gayet güzel oldu
bendeden bi tarif gelsin aklıma geldikçe yazarım
1 büyük havucu rendeleyip çok az yağda kavurun
kavurulduktan sonra tabağa alın ister sarımsaklı yoğurt ister sade yoğurdu üstüne dökün
üzerine pul biber gezdirim ımm harika oluyo
tatlı niyetinede çilekli yoğurt yapıyorum hem kalorisi düşük hemde çok lezzetli
bende bi kabaktan tarif veriyim sizlere;
kabaklar enlemesine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde kabağın boyuna göre 2 ye yada 3 e kesilir.
içleri oyulur (ama oyulan malzeme daha sonra kabak mücveri yapmak üzere dolaba kaldırılır atılmaz )
ayrı bir yerde;çok az kıyma ben diyim size 1 avuç kadar,1 çay bardağı da bulgur karıştırılır,az tuz eklenir.yapılan karışım içi oyulan (her iki tarafıda boş olanda oluyo kesilince hiç farketmez) kabakların içine sıkı sıkı doldurulur.
ayrı bi tencerede su kaynatılır vehazırlanan kabaklar bu suyun içine atılarak bulgurlar şişene kadar kaynatılır
servis tabağına alınır,üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.arzuya göre üzerine kırmızı toz biber serpilerek servis yapılır.
afiyet olsunnn.Şiddetle tavsiye edilir.süper oluyor
ya kızlar bu topiqi faydalanalım diye açtım ama yazdıqınız şeylerden okadar çok canım çekiyorki tutup hepsini yapıcam kiloları alıcammm
Ben de şimdi netten bi tane karbonhidrat diyeti buldsum cnm onu yapıcam bakalım
sende netten mi bulmuştun listeni
burda genelde sebze üzerine tarifler paylaşılmış zorlanmazsın artık umarım..
şu kıymayı kabak ve patlıcandan daha çok yakıştırdığım başka sebze yok çok canım çekti.. şu detoks bitsin bi gün senin bu tarifi yicem bi günde patlıcanlısını
evet yaaa çok açım ben zaten
ama yinede güzel tavuk yemekten gıdaklicaktım herhalde.. ben sebze yemek istiyorum şöyle mis gibi..
.
bendeden bi tarif gelsin aklıma geldikçe yazarım
1 büyük havucu rendeleyip çok az yağda kavurun
kavurulduktan sonra tabağa alın ister sarımsaklı yoğurt ister sade yoğurdu üstüne dökün
üzerine pul biber gezdirim ımm harika oluyo
tatlı niyetinede çilekli yoğurt yapıyorum hem kalorisi düşük hemde çok lezzetli
aynen canım bu çok güzel oluyo.ama bunun orjinalinde azda mayonez var ama bize yok tabiki :))
canım bende mayonez katmıyorum ama kalorisi çok olduqu için deqil bu şeklide daha çok seviyorum tühh evde havuçta yok yapardım bigüzell..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?