Diyet yemekleri paylaşım platformu

öncelikle toğik çok iyi olmuş, hakikaten ne pişireceğimi ben de şaşırıyorum bazen

geçen gün yaptığım bi tarifi yazayım ben de
aslında aman aman bişi değil ama olsun :)))))))))

ben evdeki malzemeden yaptım
1 kabak, 1 havuç, 1 soğan
bunları minnak doğrayıp, azucuk salçayla tavada çevirdim biraz
sonra içine 1/2 çay bardağı bulgur koydum, braz da su ekleyip kısık ateşte pişirdim, gayet de güzel oldu yanında yoğurtla

bide bi patlıcan yemeğim var
patlıcanları ve biberleri uzun uzun doğruyoruz, geniş yayvan bi tencereye ( teflon olsun) önce biberleri diziyoruz, üstüne patlıcanları koyuyoruz
üstüne domates doğrayıp koyuyoruz
bide minnak doğranmış patlıcan ve biberin miktarına göre 3-4 diş sarımsak ekliyoruz
mikatrına göre yine yağ ekliyoruz, 1 veya 2 yk kadar

en büyük ocakta ve yüksek ateşte 15 dk pişiriyoruz
biberler kızardığında tuzunu ekleyip 2-3 dk daha pişirmeye devam ediyorz, altını kısmak yok ama
toplam pişme süresi 15 dk falan
acı biber koyarsanız biraz acılı acılı yoğrutla süper oluyo

asıl adı kırlı kıazrtması bu yemeğin ama netteki tariflerde soğanda var, soğansız daha güzel oluyo bence :))))))))))

günaydın kızlarrr :16::16::16:

canım cidden börek tadı alıyosun ve kalorisi oldukça az...normalde eşim diyet yemekleri hiç sevmez ama bu böreği bayıla bayıla yiyor...
pırasalar tuzla birlikte için yoğurulduğu için ,zaten ölüyo..patatesler de çok ince ince doğranıyo ve pişiyor..

canım bu tarif çok ilgimi çekti en kısa zamanda denemek istiyorum başka tariflerinde varsa paylaşırsan çok memnun olurum :16:

öncelikle toğik çok iyi olmuş, hakikaten ne pişireceğimi ben de şaşırıyorum bazen

geçen gün yaptığım bi tarifi yazayım ben de
aslında aman aman bişi değil ama olsun :)))))))))

ben evdeki malzemeden yaptım
1 kabak, 1 havuç, 1 soğan
bunları minnak doğrayıp, azucuk salçayla tavada çevirdim biraz
sonra içine 1/2 çay bardağı bulgur koydum, braz da su ekleyip kısık ateşte pişirdim, gayet de güzel oldu yanında yoğurtla

bide bi patlıcan yemeğim var
patlıcanları ve biberleri uzun uzun doğruyoruz, geniş yayvan bi tencereye ( teflon olsun) önce biberleri diziyoruz, üstüne patlıcanları koyuyoruz
üstüne domates doğrayıp koyuyoruz
bide minnak doğranmış patlıcan ve biberin miktarına göre 3-4 diş sarımsak ekliyoruz
mikatrına göre yine yağ ekliyoruz, 1 veya 2 yk kadar

en büyük ocakta ve yüksek ateşte 15 dk pişiriyoruz
biberler kızardığında tuzunu ekleyip 2-3 dk daha pişirmeye devam ediyorz, altını kısmak yok ama
toplam pişme süresi 15 dk falan
acı biber koyarsanız biraz acılı acılı yoğrutla süper oluyo

asıl adı kırlı kıazrtması bu yemeğin ama netteki tariflerde soğanda var, soğansız daha güzel oluyo bence :))))))))))

2 yeni tarifimiz daha oldu alternatiflerimiz çoqalıyor ve deqişik şeyler öqreniyoruz sanırım ne pişirsek ne yesek diye düşünmeye artık vaktimiz olmıcak paylaşım için teşekkürler cnm...

günaydın
eline sağlık topik çok güzel
ben diyet yemeği olarak en sık tavuk sote yapıyorum yağ ilave etmiyorum hiç
kırmızı biber yeşil biber ve domatesle birlikte soteliyorum bol kekik, karabiber, pul biber ve tuz ile birlikte çok seviyorum

kepekli makarna yapıyorum
onada dometes 2-3 yemek kaşığı kıyma ile normal sos yapıyorum ama yağsız kıymayıda yağsız alıyorum sarımsak ve baharat ne isterseniz koyun onu da çok seviyorum

yada kepekli makarnayı lıght mayonez ve lıgth yoğurt sarımsak isterseniz garnitür koyun ama ben onun yerine salatılık doğruyorum küçüçük çok seviyorum onuda

aynı şekilde semiz otu yoğurtlusu yapıyorum ama içine bi tane haşlanmış patatesi doğruyorum küçücük küp küp tadını o kadar depiştiriyo ki anlatamam üstünede pul biber yada kırmızı toz biber serpin isterseniz içine yeşil soğanda atın lezzetin farkına varın diyorum :)))

aklıma geldikçe yazarım
hmm bide mesela
patlıcanı alacalı soyup istediğiniz gibi doğrayın üzerine domates ve soğanıda uzun uzun doğrayın
1 yk sıvıyağ ile birlikte buharında kısık ateşte pişirin çok severim bunu da

bide brokoli tarifi söylim bunu yapmadım ben bi abla tarif etti
bolca soğan dedi ne kadar soğan olursa o kadar güzel olurmuş
onu yağda hafif soteliceksiniz sonra üzerine brokoliyi atıcaksınız kısık ateşte agır agır buharında pişicek dedi brokoli haşlanmadan olucakmış
piştikten sonra da üzerine yumurta çırpıp dök dedi biraz da tuz ve karabiner çok gzl oluyo dedi ama denemedim ben henüz

valla ben bi koca kase salata yapıyorum içinde kıvırcık yeşil soğan salatalık domates havuç turp kırmızı pancar ne bulursam atıyorum çok seviyorum eğer evde varsa içine 2 kaşıkta makarna atıyorum ohhh yemede yanında yat valla sabah sabah cnm bundan çekti şimdi yaa

şimdilik bu kadar kızlar tarif geldikçe aklıma yazarım burayı çok sevdim ben :64:

günaydın kızlarrr :16::16::16:

canım bu tarif çok ilgimi çekti en kısa zamanda denemek istiyorum başka tariflerinde varsa paylaşırsan çok memnun olurum :16:

2 yeni tarifimiz daha oldu alternatiflerimiz çoqalıyor ve deqişik şeyler öqreniyoruz sanırım ne pişirsek ne yesek diye düşünmeye artık vaktimiz olmıcak paylaşım için teşekkürler cnm...

cnm sen ne kadar sürede bu kadar kilo verdim diyet dışında yaptığın ekstra bi çay kür bişey var mı merak ettim de
:17:

günaydın
eline sağlık topik çok güzel
ben diyet yemeği olarak en sık tavuk sote yapıyorum yağ ilave etmiyorum hiç
kırmızı biber yeşil biber ve domatesle birlikte soteliyorum bol kekik, karabiber, pul biber ve tuz ile birlikte çok seviyorum

kepekli makarna yapıyorum
onada dometes 2-3 yemek kaşığı kıyma ile normal sos yapıyorum ama yağsız kıymayıda yağsız alıyorum sarımsak ve baharat ne isterseniz koyun onu da çok seviyorum

yada kepekli makarnayı lıght mayonez ve lıgth yoğurt sarımsak isterseniz garnitür koyun ama ben onun yerine salatılık doğruyorum küçüçük çok seviyorum onuda

aynı şekilde semiz otu yoğurtlusu yapıyorum ama içine bi tane haşlanmış patatesi doğruyorum küçücük küp küp tadını o kadar depiştiriyo ki anlatamam üstünede pul biber yada kırmızı toz biber serpin isterseniz içine yeşil soğanda atın lezzetin farkına varın diyorum :)))

aklıma geldikçe yazarım
hmm bide mesela
patlıcanı alacalı soyup istediğiniz gibi doğrayın üzerine domates ve soğanıda uzun uzun doğrayın
1 yk sıvıyağ ile birlikte buharında kısık ateşte pişirin çok severim bunu da

bide brokoli tarifi söylim bunu yapmadım ben bi abla tarif etti
bolca soğan dedi ne kadar soğan olursa o kadar güzel olurmuş
onu yağda hafif soteliceksiniz sonra üzerine brokoliyi atıcaksınız kısık ateşte agır agır buharında pişicek dedi brokoli haşlanmadan olucakmış
piştikten sonra da üzerine yumurta çırpıp dök dedi biraz da tuz ve karabiner çok gzl oluyo dedi ama denemedim ben henüz

valla ben bi koca kase salata yapıyorum içinde kıvırcık yeşil soğan salatalık domates havuç turp kırmızı pancar ne bulursam atıyorum çok seviyorum eğer evde varsa içine 2 kaşıkta makarna atıyorum ohhh yemede yanında yat valla sabah sabah cnm bundan çekti şimdi yaa

şimdilik bu kadar kızlar tarif geldikçe aklıma yazarım burayı çok sevdim ben :64:

hoşgeldin cnm :3: tavuk sote bnmde en büyük kurtarıcım protein olduqu için çokta tok tutuyor yanına bolcada salata yaptıkmı yemede yanında yat brokoli üzerine 1-2 tarif daha yazmış arkadaşalr mutlaka brokoliyi denemek istiyorum kilo almama engel olacak bütün tarifleri yapıp yemek istiyorumm :56::56::56:

cnm sen ne kadar sürede bu kadar kilo verdim diyet dışında yaptığın ekstra bi çay kür bişey var mı merak ettim de
:17:

ayşecim ben haziranın 14ünde başladım diyete 90 kiloydum ozamanlar karbonhidrat diyetiyle başladım bu diyetle 2 ayda 16 kilo verdim sonrasında 3 ay kafar bir ara verdim bu rada 5 kilo aldım kurban bayramından sonra normal beslenme tarzına döndüm herşeyi yedim ama az yedim ve doydum hiç özel bir kür ilaç yada jimnastik aleti falan kullanmadım sadece şekeri kestim ve her çeşit bitki çayı alıp bolbol onlardan içtim halada içiyorum çaylar bnm vazgeçilmezim mutlaka 2.5-3 litrede suyumu içtim şimdi diyorumki okadar kiloyu yıllarca boşuboşuna üstümde taşımışım bukadar kolay kilo verildiqini bilseydim daha önceden başlardım kilo vermek deyince hep yemiceksin boqazını tutacaksın gibi sözler bizi korkuttu sanırım ben herşeyi yedim ama neyi ne zman yiyeceqimi bilerek yedim 70-79 topiqinin kaptanıyım cnm istersen aramıza katılabilirsin :34:

$bruksel_lahanasi_diyet.webp

PATATESLİ HAVUÇLU BRÜKSEL LAHANASI

Malzemeler
1 paket brüksel lahanası
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
10-15 adet arpacık soğan
1 yemek kasığı domates salçası
2 adet havuç 2 adet patates
1-1,5 litre kaynamış su
Tuz
Karabiber

BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ
Bir tencereye yağı ve arpacık soganları koyun. Soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun. Kalınca küpler şeklinde doğrayın.
Lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun. Havuçları tencereye alın. Biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip 1-2 defa karııtırın. Patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun. Sebzelerin üstünü kapatacak şekilde kaynamış su ekleyin. Tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

bürüksel lahanası çok işime yarayacak bugün teşekkürler

ıspanak yemeğide yapmayı düşünüyorum pirinçli ıspanak yapacam ama pirinç eklemeyecem bürüksel lahanası tarifi gibi sadece patates eklemeden yapıcam nasıl olur sizce

Eki Görüntüle 169729

Yoqurtlu semiotu tarifi (diyet)
Yıkanmış semizotunun yaprakları elle ayrılır. Semiz otunun sap kısımları ise birer santimetre aralıklarla doğranır. Ayrı bir kapta sarımsaklar ezilir. Üzerine yoğurt ve tuz eklenir. Miktar isteyenler olursa yarım demet semiz otuna bir kase yoğurt şeklinde söyleyebiliriz ama bu tamamen size kalmış bir durum. Hazırlanan yoğurt karışımı semiz otlarıyla birlikte karışıtırılır. Servis tabağına konduktan sonra üzerini kuru ve taze nane ile süsleyebilirsiniz. Çok hafif ve güzel bir yiyecek olacaktır. Afiyet olsun.

bu bölüm çok faydalı olmuş ama ben diyet yemeği diye sınırlandırmayı çok sevmiyorum kendimi bütün sebze yemeklerini eskisi gibi yapıyorum sadece zeytinyağı kullanıyorum yaparken ve pirinç falan ekleniyorsa eklemiyorum tavuk yemeklerinide ya fırınlıyorum ya haşlıyorum yada soteliyorum bu şekilde kilo yapacağını düşünmüyorum yanılıyormuyum arkadaşlar ayrıca menemeni çok seviyorum kurtarıcım adeta bir biberi çok az zeytinyağında kavuruyorum küp doğranmış 2 domatesi ekleyip pişmeye bırakıyorum sonra bir yumurta kırıp üstüne bolca pulbiber serpiyorum nasıl doğru yapıyormuyum sizce

bürüksel lahanası çok işime yarayacak bugün teşekkürler

ıspanak yemeğide yapmayı düşünüyorum pirinçli ıspanak yapacam ama pirinç eklemeyecem bürüksel lahanası tarifi gibi sadece patates eklemeden yapıcam nasıl olur sizce

bencede pirinç koyma canım çok hafif ve güzel bir ıspanak yemeqi olur diye düşünüyorum yapınca lezzeti hakkında pylaşımda bulunurmusun cnm merak eden arkadaşlara örnek olur bu arada ben ıspanaqın üstüne yumurta kırıyorum daqıtmadan pişiriyorum ve çok seviyorum alternatif olaraka aklınızda bulunsun cnm...:34:

brokoli yapabılırsınız, hem kendı suyuyla haşlanır
yoğurtlada yenılebılır
soğan ve bıber salçasıyla sosda yapılabılınır
çokta lezzetlı

benim de bir brokoli tarifim var..

1 çorba kaşığı zeytinyağına 1 havucu dilimleyip tencereye atıyorum.. hafif rengi değişince tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp ekliyorum.. onlarda renk değiştirince tuz ve bol karabiber ekleyip brokolileri koyuyorum. 1 çay bardağı su ekleyip kapağını kapatıyorum.. 15 dk da pişiyo.. mükemmel bişey oluyo.. hiç brokoli yemeyen kardeşime ne zaman gitsem hemen bu yemeği yaptırıyo bana :1: tariflerinize de bayıldım.. hepsinin çıktısını alıcam şimdi :6:

afiyet olsun :42:

benim de bir brokoli tarifim var..

1 çorba kaşığı zeytinyağına 1 havucu dilimleyip tencereye atıyorum.. hafif rengi değişince tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp ekliyorum.. onlarda renk değiştirince tuz ve bol karabiber ekleyip brokolileri koyuyorum. 1 çay bardağı su ekleyip kapağını kapatıyorum.. 15 dk da pişiyo.. mükemmel bişey oluyo.. hiç brokoli yemeyen kardeşime ne zaman gitsem hemen bu yemeği yaptırıyo bana :1: tariflerinize de bayıldım.. hepsinin çıktısını alıcam şimdi :6:

afiyet olsun :42:

brokoli şimdi tam bir öqün yemeqi oldu yanınada 1 bardak ayran offf bayılıyorum böyle pratik tariflere :66:

hoşgeldin cnm :3: tavuk sote bnmde en büyük kurtarıcım protein olduqu için çokta tok tutuyor yanına bolcada salata yaptıkmı yemede yanında yat brokoli üzerine 1-2 tarif daha yazmış arkadaşalr mutlaka brokoliyi denemek istiyorum kilo almama engel olacak bütün tarifleri yapıp yemek istiyorumm :56::56::56:

ayşecim ben haziranın 14ünde başladım diyete 90 kiloydum ozamanlar karbonhidrat diyetiyle başladım bu diyetle 2 ayda 16 kilo verdim sonrasında 3 ay kafar bir ara verdim bu rada 5 kilo aldım kurban bayramından sonra normal beslenme tarzına döndüm herşeyi yedim ama az yedim ve doydum hiç özel bir kür ilaç yada jimnastik aleti falan kullanmadım sadece şekeri kestim ve her çeşit bitki çayı alıp bolbol onlardan içtim halada içiyorum çaylar bnm vazgeçilmezim mutlaka 2.5-3 litrede suyumu içtim şimdi diyorumki okadar kiloyu yıllarca boşuboşuna üstümde taşımışım bukadar kolay kilo verildiqini bilseydim daha önceden başlardım kilo vermek deyince hep yemiceksin boqazını tutacaksın gibi sözler bizi korkuttu sanırım ben herşeyi yedim ama neyi ne zman yiyeceqimi bilerek yedim 70-79 topiqinin kaptanıyım cnm istersen aramıza katılabilirsin :34:

cnm ben 90+ dayım sizin grubada üye olabiliyomuyum ki :((

Bol sebzeli diyet makarna (görüntüsüde çok renkli oluyor kızlar mutlaka deneyin)

Malzemeler:
* Yarım paket kepekli makarna
* 200 gram brokoli
* 2 adet sap taze soğan
* Yarım bardak bezelye
* 100 gram havuç
* 1 adet diş sarımsak

Hazırlanması:
* Makarnayı haşlayın. Havucu dilimleyin.
* Brokolinin iri parçalarını bölün. Bezelyelerle birlikte tamamını buharda pişirin.
* Taze soğanı ince kıyın, sarımsağı kıyın. Haşlanan sebzelerle birlikte hepsini makarnaya katın.

afiyet olsunn..

Son düzenleme:

Malzemeler:
* 1/2 kg mantar
* 1/2 kg brokoli
* 1 bardak bezelye
* 1/2 bardak kokteyl yeşil zeytin
* 3-4 dal dereotu
* 1 yemek kaşığı sirke
* İsteğe göre; yeşil soğan
* İsteğe göre diyet dışında; salam ya da sosis
* Pul biber
* Tuz

Hazırlanması:
* Mantarlar, brokoli ve bezelye ayrı olarak haşlanır. Haşlandıktan sonra küçük küçük doğranır.
* Zeytinler de yuvarlak yuvarlak doğranır. İsteğe göre yeşil soğan ve diğer yeşillikler karışıma eklenir.
* Zeytinyağı ile karıştırılır. Pul biber serpilerek servis yapılır.

Son düzenleme:

FIRINDA KABAK TURTASI (BEN ÇOK BEQENDİM KIZLAR)

Malzemeler:
* 3-4 kabak
* 3 dal dereotu
* 1 adet soğan
* 2 çay kaşığı sıvıyağ
* 1 kahve fincanı su
* 8 çorba kaşığı yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
* Birkaç nane yaprağı
* Karabiber, Tuz.

Hazırlanması:
* Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.
* Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
* Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
* Dereotu, tuz ve karabiber serpin.
* Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın.
* Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
* Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

)[/B][/COLOR]

ha bir de mantar sevenler için bi tarifim olacak.

mantarların saplarını ayırıp üst kısımlarını küp küp doğruyorum.. sonra 5 kaşık su koyduğum tavaya atıyorum.. çok kısık ateşte mantar suyunu salıp geri topluyo.. tuz ve karabiber ekliyorum.. bazen kepekli makarna bazen tavuk sote ile birlikte yiyorum.. bence yeşil salataya da çok yakışıyor.

Günaydın kızlar tarifler çok güzel hepinizin ellerine sağlık gerçekten faydalı bir bölüm olmuş hepimiz için kendi adıma hepinize teşekkür ederim benimde aklıma gelen pratif bir tarif var közlemelik al biberlerin içini temizleyip içine yağsız lor peyniri,bol dereotu ,baharat karışımı ile doldurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde yada borcamda fırına veriyorum harika oluyor
Bir de enginar salatam var enginar çanaklarını az suda haşlıyorum suyunu çekiyor yani döktüğüm su olmuyor vitamini kaçmasın diye az suda haşlıyorum sonra onları küp küp doğruyorum cam büyük bir kasede bol maydanoz,dereotu,yeşilsoğan,az kuru kırmızı soğan,saf zeytinyağı,limon ve az soya sosu ekleyip karıştırıyorum aynı şekilde yeşil mercimek,kırmızı barbunya,kuru börülce enginar yerine koyulup değişik lezzetler yaratabilirisniz ben hepsini yaptım harika oluyor en azından ben çok seviyorum aklıma gelenler şimdilik bu kadar kızlar sağlıklı kilo vermeler:56:

Son düzenleme:
Günaydın kızlar tarifler çok güzel hepinizin ellerine sağlık gerçekten faydalı bir bölüm olmuş hepimiz için kendi adıma hepinize teşekkür ederim benimde aklıma gelen pratif bir tarif var közlemelik al biberlerin içini temizleyip içine yağsız lor peyniri,bol dereotu ,baharat karışımı ile doldurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde yada borcamda fırına veriyorum harika oluyor
Bir de enginar salatam var enginar çanaklarını az suda haşlıyorum suyunu çekiyor yani döktüğüm su olmuyor vitamini kaçmasın diye az suda haşlıyorum sonra onları küp küp doğruyorum cam büyük bir kasede bol maydanoz,dereotu,yeşilsoğan,az kuru kırmızı soğan,saf zeytinyağı,limon ve az soya sosu ekleyip karıştırıyorum aynı şekilde yeşil mercimek,kırmızı barbunya,kuru börülce enginar yerine koyulup değişik lezzetler yaratabilirisniz ben hepsini yaptım harika oluyor en azından ben çok seviyorum aklıma gelenler şimdilik bu kadar kızlar sağlıklı kilo vermeler:56:

cım al biberler deyince o tarifi bende bir arkadaşımın yemek sitesinde şu şekilde okumuştum patlıcanları ve yaşilbiberleri közlüyoruz ve küçük küçük doqruyoruz içine maydonoz sarımsak zeytinyaqı sirke ve tuz katıp harmanlıyoruz kırmızıbiberlerin içini boşaltıp yıkıyoruz ve patlıcanlı karışımı kırmızı biberlerin içlerine dolduruyoruz tepsiye dizip fırınlıyoruz arada alt üst çeviriyoruz pişincede biberlerin kabuklarınıçıkarıp 2 parmak büyüklüqünde kesip şık bir şekilde serviz yapıyoruz aklıma getirdin valla canım çekti şimdii :56::56:

Back
X