öncelikle toğik çok iyi olmuş, hakikaten ne pişireceğimi ben de şaşırıyorum bazen
geçen gün yaptığım bi tarifi yazayım ben de
aslında aman aman bişi değil ama olsun :)))))))))
ben evdeki malzemeden yaptım
1 kabak, 1 havuç, 1 soğan
bunları minnak doğrayıp, azucuk salçayla tavada çevirdim biraz
sonra içine 1/2 çay bardağı bulgur koydum, braz da su ekleyip kısık ateşte pişirdim, gayet de güzel oldu yanında yoğurtla
bide bi patlıcan yemeğim var
patlıcanları ve biberleri uzun uzun doğruyoruz, geniş yayvan bi tencereye ( teflon olsun) önce biberleri diziyoruz, üstüne patlıcanları koyuyoruz
üstüne domates doğrayıp koyuyoruz
bide minnak doğranmış patlıcan ve biberin miktarına göre 3-4 diş sarımsak ekliyoruz
mikatrına göre yine yağ ekliyoruz, 1 veya 2 yk kadar
en büyük ocakta ve yüksek ateşte 15 dk pişiriyoruz
biberler kızardığında tuzunu ekleyip 2-3 dk daha pişirmeye devam ediyorz, altını kısmak yok ama
toplam pişme süresi 15 dk falan
acı biber koyarsanız biraz acılı acılı yoğrutla süper oluyo
asıl adı kırlı kıazrtması bu yemeğin ama netteki tariflerde soğanda var, soğansız daha güzel oluyo bence :))))))))))
geçen gün yaptığım bi tarifi yazayım ben de
aslında aman aman bişi değil ama olsun :)))))))))
ben evdeki malzemeden yaptım
1 kabak, 1 havuç, 1 soğan
bunları minnak doğrayıp, azucuk salçayla tavada çevirdim biraz
sonra içine 1/2 çay bardağı bulgur koydum, braz da su ekleyip kısık ateşte pişirdim, gayet de güzel oldu yanında yoğurtla
bide bi patlıcan yemeğim var
patlıcanları ve biberleri uzun uzun doğruyoruz, geniş yayvan bi tencereye ( teflon olsun) önce biberleri diziyoruz, üstüne patlıcanları koyuyoruz
üstüne domates doğrayıp koyuyoruz
bide minnak doğranmış patlıcan ve biberin miktarına göre 3-4 diş sarımsak ekliyoruz
mikatrına göre yine yağ ekliyoruz, 1 veya 2 yk kadar
en büyük ocakta ve yüksek ateşte 15 dk pişiriyoruz
biberler kızardığında tuzunu ekleyip 2-3 dk daha pişirmeye devam ediyorz, altını kısmak yok ama
toplam pişme süresi 15 dk falan
acı biber koyarsanız biraz acılı acılı yoğrutla süper oluyo
asıl adı kırlı kıazrtması bu yemeğin ama netteki tariflerde soğanda var, soğansız daha güzel oluyo bence :))))))))))