Diyarbakır’a gelin gitmek

Ben ilkokuldan estetisyenlik belgemi alana kadar londonda yasadım. Türkiye’yle aynı hayat değil ordaki takdir edersiniz ki 😀 evet toplum kültürü de çok farklı orda zaten çift vatandasim
Bilmediğiniz cevaplara sorular yağdırmaya calısmayin lütfen 😂

Oradaki hayatin size bir etkisi olduğunu dusunmuyorum. 🤷 Olsaydi bu konu olmazdi zaten.

Oradaki hayatin size bir etkisi olduğunu dusunmuyorum. 🤷 Olsaydi bu konu olmazdi zaten.
Sanki kendi çoook farkli bir kulturden geliyormuş gibi tavirlari var. 🤷 Ne kadar fark olabilir ki diye dusundum iki şehri de gormedim hiç ama kulaktan duyma biliyorum az çok.

Demiştiniz, ondan söyledim 😂

Tepki gostermissiniz dövmeler mi sevdigim mi diye ama sevdiginiz insan tek basina gelmiyor size aile boyu paket oluyor bu evlilik isleri. Ha dugunde istemede dovmeleri kapatip sonrada omur boyu gorusmeyiz derseniz amenna ama olmuyor o isler oyle. Ben onu oyle sevdim diye bilmeli kapatmak yerine. Ola ki baska sorunlar cikti siz ailesi es adayinizi ezmesin diye susacaksiniz , oda ailesiyle ugrasmamak icin ortecek yok sayacak gormezden gelecek hallederiz diyecek, kolay yollar seciyorsunuz. Yasinizi bilmiyorum ama evlilikte bunlar buyuk sorun aslinda .

Neden batıdaki insanın o tarz toplumlarda tarzında bı cümle kurmasını garipsiyorsunuz?
Batiyla doğu bir mi
Bariz dünyalar kadar fark var
Fark var ki batıya göç etseler sistemi bozuyorlar gelsinler istemiyoruz
"O tarz toplum" ifadesinden bahsetmişim daha dikkatli okursan kavrayabiliceksin demek istediğimi.

Sosyolojik çevreyi sormak daha farklı. Kusura da bakmayın doğuyla batı arası şuan sadece 2 saat. Eminim ki çoğu insanin hemen hemen her şehir ve insanı hakkında bilgisi vardır.

Uzaydan yeni dünyaya düşmüş görünümü vermeyin.

Benim sevgilimde ailem karşı falan diyordu ,sırf çok sevdiğim için bende senin gibi düşünüyordum .He ilişkimiz devam etseydi ve o noktaya gitseydi , bende kapatmayı ya da sildirmeyi düşünürdüm. Tavsiyem dövmeleri kapatan fondotenleri falan araştır. Sildirmek kolay değil çünkü.

Canan Tan‘in Piraye kitabini okumanizi tavsiye ederim.Piraye Istanbul‘dan Diyarbakir‘a gelin giden bir dis doktorunu anlatiyor.
Dövmelerinizi saklamayin birakin sizi oldugunuz gibi kabul etsinler, artik Diyarbakir‘da da dövmeli insanlarin sayisi cok.
Herseyin gönlünüzce olmasini dilerim.
Yani o kitabı okusun gitmekten vazgeçsin😃 Konu sahibi de aşirete mi gelin gidiyor acaba sordunuz mu Piraye de aşirete gelin giden bir kadının hikayesi anlatılıyor. Doğuda her aile bir aşirete mensup değil.

Konu sahibi kitabı özetliyeyim Pirayenin üzerine bir kuma geliyor sonunda da kocası tarlada alacak verecek davasından öldürülüyor ama bence sen kitabı referans alma 😃

Diyarbakır-Adana arası gidip gelmekten dövme mevzusuna gelemedim 😃

Konu sahibi sizin endişeleriniz aile ilgili olmalı. Biz de Türkiyenin en batı şehirlerinden birinde yaşıyoruz fakat anneme değil de babamla asla dövme mevzusunu aşamazdık yok yani adam sabit fikirli ve değişmiyor.

Benim size tavsiyem ne zevklerinizden ne de dogrularınızdan kimse için vazgeçmeyin. Sizi seven dövmeyle de sever kabul eder bunu değiştirmeye ya da kapatmaya çalışmak çare değil .

Yani siz sevdiğiniz insan yerine dövmelerinize saygı duyacak birini mi seçerdiniz ?
Konu dövme değil yaşam tarzı ve kültür. Bir ara denk gelmişti kızılcık şerbeti dizisi. Hayatlarınız onlar gibi olmaya müsait, dizi biraz mübalağa içerse de kültür uyuşmazlığı evlilik için sorun teşkil eder birbirimize müdahale ettiğiniz konuda, insanın bir önemi kalmaz..

Erkek arkadaşın şimdi hallederiz der. Ailenin içine girdi mi durum değişir. Aile onun üstünde etkili olur. Bana mantıklı gelmedi. Kişiyi olduğu gibi kabul eden biri ile birlikte olmalı. Ben insanları anlamıyorum. Biz Avrupa gibi değiliz ki aileler evlilik müessesesinin dışında olsun. Maalesef biz de aile ile de evlenmiş oluyorsun. İster istemez dövmelerine laf edeceklerdir. Tabi ileriki durumlarda başka şeylere de takılabilirler. Erkek arkadaşın ailesini çok iyi tanıyordur. Yola çıkmadan önce yaparız ederiz diyeceğine ailesini de göz önünde bulundurup durduk yere seni strese sokmasın. Nedense hep kadınlar kabul görmekte zorlanıyor. Neden? Ahmak erkeklerin kendi yaşantısına ve ailesine uygun kişilerle birlikte olmayıp suçsuz günahsız kızlara umut verip yol almaları. Yol yarılayınca da yükü kadının kucağına bırakmalari. Çok nadir erkek var ailesine karşı dik duran. Ne yazık ki olumlu bakamadım.

Herkese merhabalar öncelikle okuyacak ve zaman ayıracak herkese çok teşekkür ederim. 8 aylık bir beraberliğim var , erkek arkadaşım yaza artık ailesiyle istemeye gelmek istiyor. 8 kardeşler anne ve babası Diyarbakır’da yaşıyor kendisi üç abisiyle Adana’da. Bende adanalıyım, bir ablam var o evli ve İstanbul’da yaşıyor . Annem babam ayrı annem ile yaşıyorum,babam başkası ile evli oda Adana’da onunla da görüşüyorum ve ailemle herhangi bir sorunum yok . Öncelikle merak ettiğim şey isteme olaylarında onun ailesiyle herhangi bir problem yaşar mıyız diye düşünmeden edemiyorum çünkü annem ve babam kesinlikle görüşmüyor ve aynı ortamda bulunmuyor, erkek arkadaşım annenden de babandan da isteriz dedi ama bilemiyorum. Buna ek olarak ben güzellik uzmanıyım, kollarımda büyük dövmelerim var , 13 yaşından beri yaklaşık 10 senedir çalışıyorum ve genellikle ne istersem yapıyorum özgür bir yaşam tarzım var. Bundan kastım çok muhafazakar bir zihin yapım yok ama açık vs giyinen bir insanda değilim. Erkek arkadaşım uzun kollu giyeriz bir şekilde kapatırız dert etme diyor ama ben ne yapmalıyım olur da denk gelir görürse çok tepki görür müyüm diye düşünmeden edemiyorum. Son çocuk ve ailesi çok kıymetli, dövme vs durumumdan dolayı da benim yüzümden ailesinden tepki görsün istemiyorum açıkçası. Gelinliği falan uzun kollu alırız kaparız bi şekilde canını sıkma diyor ama , takdir edersiniz ki bu tarz dönemlerde insan havadan nem kapıyor ve küçük detaylara takılmadan edemiyor . Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum herkese iyi hafta sonları dilerim :) teşekkürler
Ne zamana kadar uzun kol giyinip dövmelerini kapatacaksın? Hiç mi yazın görüşmeyeceksiniz, hiç mi denk gelmeyeceksiniz? Bence en baştan şeffaf olmak gerekir ki sonradan sorun yaşamayın.

Açıklayıcı bir şekilde hassasiyetle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim tekrardan. Olmadı artık sildirme işlemi düşüneceğim çünkü erkek arkadaşımı çok seviyorum bu sebepten de ayrılmak istemiyorum. Umarım beni anlayabiliyorsunuzdur
Sizi dünyaya getiren büyüten aile istese kazan kaldırırsınız, elin herifinin ailesi isteyince baş üstü oluyor. Umarım verirler madalyanızı.

Bence D.bakirli nadir aileler var gecinilebilecek. Ben 1000 defa gittim bir sehir bu kadar mi sorunlu olur ya. Has diyarbakirli azinlikta maalesef. Biraz da toplama bir sehir yani eski yerlilerinden ziyade ordan burdan göçen dolu.

Cuzdan dusurduk taksici vermiyordu ustune cokecekti. Filanca yere gidiyorduk otobus soforu para icin bize ordan geçiyorum dedi 4 km yakınında birakti. 4 kiz çöl gibi yerde kaldik gelen gecen araclar da ahlaksizca bakip guluyordu.

Kuruyemisci yandaki telekom bayisinin cami cerceveyi indirmis yoldan gecene saldiriyordu. Bize de koca ceviz sepetini firlatti teyzenin birinin kafaya carpti.

Valizimi ofis denen yerde gözümün önünde caliyorlardi. Dur dur dedim cocuk ne bileyim senin oldugunu diye vermemeye cabaliyordu

Hasanpasa da kahvalti ettik kil yumagi cikti salatadan adam biz soyledik yan masa duyup kalkmis diye bizi kovdu. Ki sesimiz de normaldi. Masalar dipdibeydi.

Ayyy allahim sen esirge ya yazdiklarim yasadiklarimin binde 10 u , kınamıyorum ama diyarbakirda yasarsam birgun halim ne olur bilmiyorum. Diyarbakir deyince yine tansiyonum düştü 😵‍💫😵‍💫
Ne hakla boyle konusuyosunuz memleketim hakkinda.bende bi suru sehir gezdim hepsinde aksilikler oldu ama asla genellemedim.sizin gibiler lutfen oldugu sehirden baska bi yere gitmesin.hatta keske sizin gibiler dunyadan silinip gitse.

Lütfen yanlış anlamayın ama benim kendimden ödün veriyor olmam sizi ne derece ilgilendiriyor benim tek sorduğum soru problem olur mu hoş karşılanmaz mı bu tarz şeyler oralarda bunu merak ediyorum yani 😄 kimse bana kötü karşılanır git sildir falan demiyor . Rahatsız olursan görünmesinden Kapalı giyersin diyor yani bu kaos bakışaçısı nedir onu anlamadım. gerçekten polemik arıyorsunuz sanırım çok yersiz bir yorum yani, sizden bi cevap istesem sizi alıntılar yazarım zaten hala ne için diretiyorsunuz ne demeye çalışıyorsunuz gerçekten çok garip birisiniz yorum yapmayın lütfen çok gereksiz kalıyor çünkü .
Allah aşkına kendinizi kandırmanızı anlıyorum ama burda bize lolo yapmayın bari. Komik oluyor. Basbayağı korkudan ölüyorsunuz, beni sevmezler istemezler, işi bozarlar, yapamazlarsa da gıcık gider çektirirler diye. Yaldır yaldır dövme sildirme konularına bakmışsınız bir de.

X