Bence D.bakirli nadir aileler var gecinilebilecek. Ben 1000 defa gittim bir sehir bu kadar mi sorunlu olur ya. Has diyarbakirli azinlikta maalesef. Biraz da toplama bir sehir yani eski yerlilerinden ziyade ordan burdan göçen dolu.
Cuzdan dusurduk taksici vermiyordu ustune cokecekti. Filanca yere gidiyorduk otobus soforu para icin bize ordan geçiyorum dedi 4 km yakınında birakti. 4 kiz çöl gibi yerde kaldik gelen gecen araclar da ahlaksizca bakip guluyordu.
Kuruyemisci yandaki telekom bayisinin cami cerceveyi indirmis yoldan gecene saldiriyordu. Bize de koca ceviz sepetini firlatti teyzenin birinin kafaya carpti.
Valizimi ofis denen yerde gözümün önünde caliyorlardi. Dur dur dedim cocuk ne bileyim senin oldugunu diye vermemeye cabaliyordu
Hasanpasa da kahvalti ettik kil yumagi cikti salatadan adam biz soyledik yan masa duyup kalkmis diye bizi kovdu. Ki sesimiz de normaldi. Masalar dipdibeydi.
Ayyy allahim sen esirge ya yazdiklarim yasadiklarimin binde 10 u , kınamıyorum ama diyarbakirda yasarsam birgun halim ne olur bilmiyorum. Diyarbakir deyince yine tansiyonum düştü