Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Bende 23 yaşındayım canım geç kalmış sayılmayız, dişlerimiz sağlam olsun yeter ki :) farklı doktorlardan fikir alman çok iyi olacaktır psikolojik açıdan çünkü insan yanlış bi karar vermekten çekiniyor çok önemli bi tedavi çünkü. İnşallah iyi bi doktor bulursun. Braketler zaten artık minik minik ve estetik duruyo. Tedavi sırasında braketler aynı kalıyo ama tellerde inceden kalına doğru bi değişim oluyo doktorun randevuda dişlerinin durumuna göre değiştiriyo. Şeffaf braketin tavsiye etmem çünkü kullanan 2 arkadaşımda metal kullanmadıkları için pişmanlar ve doktorum şeffaf braketin tedavi süresini uzatacağını söyledi. Bide çay ve sigaradan dolayı sararmalar çok oluyomuş. Bende tedavime başlamadan çok araştırdım, metal braket en çok tercih edilen ve en iyi sonuç alınan türü.
Aramıza katılırsan elimizden geldiğince yardımcı oluruz :))

Arkadaslarin dedigi gibi tellerde kalindan inceye dogru bir seyir ile tedavi devam ediyo.Benim doktorum seffaf tel onermedi kirilma ve sararma oldugu icin.Bende görünüm acisindan metal istemiyordun.Porselen braket taktı telim ise metal.Karsıdan hickimse anlamiyor tellerini cikardinmi sen diye soranlar bile oldu :) 8aydır sararma olmadı insallah dahada olmaz:) ki goruyorum gunde defalarca dis fircalayani sasiriyorum ben eski dis temizligime devam ediyorum yiyip ictiklerimdede bir degisiklik yapmadim

benimde yasım 26 malesef...gec karar verdim.maddı durumumda iyi değil pek.enazından toplu veremem.özel cok pahalı anladığım kadarıyla seffaf tel için.devlet hastansei üniversite vs galiba cok uzar iş.bu işi daha uyguna yapabileceğimiz baska bir yer var mı bilen arkadaslar varsa...mesela özel poliklinikler nasıl o anlamda.

zeytinkız buarada geçmiş mesajları okudum da,ben yanlış anlamışım galiba,benim üstteki braketlerim şeffaf renkte,telim metal yani,şeffaf tel olduğunu bile bilmiyordum:) 2.5 ay oldu şuan, 5 nisanı sabırsızlıkla bekliyorum,vida olayı tedavi sürecimi 6 ay kısaltacakmış bakalım hayırlısı...

Bende 26 yasindayim 2 ay once takildi tellerim. Taksitle odeniyor zaten cogu yerde toplu para verilmiyor.dislerimde 2 ayda bile ilerleme oldu.maddi acidan bisey diyemem ama taktiracaksan vakit kaybetme

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selam teldaslarim. Yarin kontrolum var. Aydan hanima gidiyorum bilenler bilir :) insallah lastiklere baslariz yarin.biran once bitsin artik alt dudagimin icindeki yaralar gecmiyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

tşkederim...duruma göre farkeder tabide fiyat ögrenmemde sakınca varmı.şeffaf tel için bir yer 4.500 dedi..6taksit olunca yine 800gibi bişey düşüyo 1 aya...

Evet öylece olabiliyomuş medikal şirketinden örneklere bakmıştım. Vida olayı dediğin nedir canım 6 ay kısaltması süpermiş

tşkederim...duruma göre farkeder tabide fiyat ögrenmemde sakınca varmı.şeffaf tel için bir yer 4.500 dedi..6taksit olunca yine 800gibi bişey düşüyo 1 aya...

Ben porselen -seffaf braket taktirdim alt ust 5.000 tl.2yil surecek tedavim.Odeyecegim miktari 2 yila boldu her ay 200 veriyorum.Zorunlu olarak degil geciktirsen o ay veremesende sorun olmuyor.Maksat zorlanmadan o parayi odeyebilmemiz buyuk bir miktar oldugu icin.Bende ogrenciyim bursumdan veriyorum her ay.Eger bu sekilde olabilirse sende tedaviye baslayabilirsin bence

o kadar önemli bir tedavi ki doktorunuzu çok iyi seçmelisiniz. en ince ayrıntılara kadar konuşup anlaşmalısınız. max 1 yıl sürecek diye taktığım tellerimi tam 4 yıl takmak zorunda kaldım. üstelik çok ufak bir sorunum vardı. olmasa da olurdu. işte bu yüzden lütfen önce gerçekten ihtiyacınızın olup olmadığına karar verin. ufak tefek şeylere takılmayın çünkü bu hem uzun bir tedavi hem psikolojik olarak sancılı hemde gerçekten sancılı bir süreç. 4 yıl boyunca taktım ve tedavim bitmedi ve doktor değiştirdim. bu sefer akıllanmıştım. bir çok araştırma yaptım. bu araştırmaların bir bölümünü de kk yazarları sayesinde oldu. forum gerçekten bilgilendirici. doktorumla ilgili bilgi almak isterseniz msj atabilirsiniz. onun dışında da sormak istediğiniz ne varsa sorabilirsiniz. ben yandım başkaları yanmasın.

Evet öylece olabiliyomuş medikal şirketinden örneklere bakmıştım. Vida olayı dediğin nedir canım 6 ay kısaltması süpermiş

geçici süreliğine çene kemiğine (çekim yapılan yerde) vida takılacakmış,o vida sayesinde dişleri daha kısa sürede ilerletebilecekmiş,bende bu kadar biliyorum,5 nisanda yaptırmayı düşnüüyorum bakalım hayırlısı

Selam canim, hangi sehirdesin?

canim seffaf braketleri onermiyorlar ya, porselen brakette herhangi sorun var mi sureyi uzatma vs gibi? Ben de senin gibi porselen braket metal tel istiyorum da

Geçmiş olsun iyiymiş

Arkadaşlar ben de tel taktırma aşamasındayım. devlette taktırıyorum sadece malzemeler bizden 550 lira. Ama takılma süreci uzun sürüyor devamlı git gel yapıyorum. Mesela ben dişlerimle gülümserken çok zorlanıyorum bir sorum var el takılıp çıktıktan sonra gülümsemede de düzgünlük sağlayacak mı

canim seffaf braketleri onermiyorlar ya, porselen brakette herhangi sorun var mi sureyi uzatma vs gibi? Ben de senin gibi porselen braket metal tel istiyorum da

Ilk takilirken doktora sordum metal ve porselenin tedavi surecinin ayni olacagini soyledi.Ama bana yavas ilerliyor gibi geliyor.Tel takan arkadaslarim ilerlemeyi guzel goruyor ama bilemiyorum.Aslinda pisman degilim rahat bir surec geciriyorum.Hem goruntu hemde kendi rahatligim acisindan:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…