• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Senin dislerindemi 10 ayda ilerleme gostermedi.Bu yuzdenmi degistiriyosun doktorunu.Allah Allah acaba niye aciklama yapmiyor.Aslinda hep diyolardi sesini cikarmadikca bisey demezler diye inanmazdim baktim gercekten oyleymis.Sesini cikarmak lazimmis biraz..[/QU

10 ayda beklenen bir ilerleme olmadı diyelim ona biz. diğer dişlerimin düzelmesi tek dişime bağlıymış öyle diyo. tek açıklaması o. ama ilk başta öyle bişi demedi, beni rahatsız eden nokta orası. bu arada senin doktorun kim

Benim yaşım 23 o zaman dedigin tedavi sekli banada uygulanabilir sanirsam.Cuma gunu kontrolum var o zaman bu fikri sunacagim doktora bakalim.Oldukca guvendigim ve hakkinda övgüler aldigim bi doktor oldugu icin gittim aslinda.Tedavi surecim 2yil benimde.Ama 7aydaki,degisime bakinca 2yilda bitmeyecekmis gibi geliyor.Ben 7ayda.tamamen boslugun kapanacagini dusunuyordum.Cok tesekkur ederim cevabin ve onerilerin icin.İnsallah bu vida canini acitmiyodur :)

vida olayını nisan randevümde yaptıracağım doktor herhangi bişi demezse,inşlh acıtmıyordur,bakalım yazarım buradan gelişmeleri,inşlh en kısa zamanda düzelir dişlerimiz :)

Kızlar 7-10 ay gibi bi sürede değişim olmadığını söylemişsiniz bence başka bi doktora görünmenizde fayda var. Tellerim takılalı tam 2 ay oldu ve bu kadar kısa sürede olan değişimlere şaşırıyorum beklediğimden daha hızlı düzenleme başladı. Üst köpek dişlerim çok yukardaydı ön dişlerimin üzerinde gibiydi soldaki hemen hemen indi sayılır çok az bi mesafe kaldı yerleşmesine ama sağdaki hala yukarda kaldı. Alttan iki diş çekimim olduğu için boşluklar var sağdaki baya kapandı yarıya indi boşluk, bu seferde sol taraf açık kaldı. Üstte sağ, altta sol sorunlu oldu :D neden böyle ters oldu anlamadım ama memnunum ilerlemeden, pazartesi kontrolüm var :)

10 ayda beklenen bir ilerleme olmadı diyelim ona biz. diğer dişlerimin düzelmesi tek dişime bağlıymış öyle diyo. tek açıklaması o. ama ilk başta öyle bişi demedi, beni rahatsız eden nokta orası. bu arada senin doktorun kim

iste en bastan bize telkin etseler biz ona göre kendimize bu duruma hazirlariz.Fakat dedigin gibi malesefki birsey demiyorlar.Benim doktorum Bursadan Murat bey.Cok guveniyorum ona biraz o beni rahat ettiriyo ama herkesin hic düzelmiyor dislerin demesi oldukca sinir bozucu...

vida olayını nisan randevümde yaptıracağım doktor herhangi bişi demezse,inşlh acıtmıyordur,bakalım yazarım buradan gelişmeleri,inşlh en kısa zamanda düzelir dişlerimiz :)

Hem biz ne acılara dayandık omu canimizi acıtırmıs :) haberlerini bekliyoruz bakalim olmazsa bende sunarim bu fikri doktoruma:)

Kızlar 7-10 ay gibi bi sürede değişim olmadığını söylemişsiniz bence başka bi doktora görünmenizde fayda var. Tellerim takılalı tam 2 ay oldu ve bu kadar kısa sürede olan değişimlere şaşırıyorum beklediğimden daha hızlı düzenleme başladı. Üst köpek dişlerim çok yukardaydı ön dişlerimin üzerinde gibiydi soldaki hemen hemen indi sayılır çok az bi mesafe kaldı yerleşmesine ama sağdaki hala yukarda kaldı. Alttan iki diş çekimim olduğu için boşluklar var sağdaki baya kapandı yarıya indi boşluk, bu seferde sol taraf açık kaldı. Üstte sağ, altta sol sorunlu oldu :D neden böyle ters oldu anlamadım ama memnunum ilerlemeden, pazartesi kontrolüm var :)
O maşallah 2aylik gelismeler çok güzel Allah arttirsin:) Belkide kemik yapisina gore gelisimler farklilasiyodur benim kemik yapim oldukca uyuşuk ;) benimde randevum yarın bakalim ah,bu randevu beklemelerde olmasa zaman gecmeyecek :)

maşallah walla ya Allah nazar deyirmesin çabucak kurtulursun inş. sen hangi doktora gidiyosunnn

Teldaslarim nerelerdesiniz? Benim alt dislerime tel takildigindan beri agzimin ici yara. Sabah kalktigimda alt braketler neredeyse agzimin icine yapismis gibi etimin icine giriyor.paramparca desem yalan olmaz.mum koyunca iyi geliyor ama surekli fircala tekrar mum koy derken biktim.daha 2 ay oldu onumde 1.5 sene var ühüü agliycam amaaa

Teldaslarim nerelerdesiniz? Benim alt dislerime tel takildigindan beri agzimin ici yara. Sabah kalktigimda alt braketler neredeyse agzimin icine yapismis gibi etimin icine giriyor.paramparca desem yalan olmaz.mum koyunca iyi geliyor ama surekli fircala tekrar mum koy derken biktim.daha 2 ay oldu onumde 1.5 sene var ühüü agliycam amaaa

merhaba cnm aynı şeyleri bizlerde yaşadık halada yalıyoruz alışıcaksın benim de şafak 5ay :46:

canım bişey sorucam braketin nasıl çıktı acaba benim de takalı 3ayı geçti.Ama o kadar korkuyorum ki çıkıcak ya da kırılacak diye.Hatta rüyalar görüyorum çıkmış dişlerim eskiye dönmüş diye.yani ben iyice kafayı takmış durumdayım :) doktorum şehirdışında olduğu için korkuyorum belki de.

canım ben de anlamadım hiç ısırmadan bölerek yerim, sert gıdalar hiç yemiyorum ekmeği bile çiğnerken yavaş çiğniyorum , diş çekimi bile zor olmuştu benim, sanırım dişlerime dayanamadı braket:)) ama hemen ertesi gün gittim taktırdım bu yüzden bir problem olacağını sanmıyorum, belki daha uzun süre braketi taktırmayınca tedavi süresi uzayabilir, tecrübeyle öğrenicez artık...sende takma kafanı çıkarsa gider taktırırsın..zaten doktorumun yeri klinik gibi bir yer, çıksa bile her zaman braketleri takıcak yardımcı doktorlar bulunuyor, umarım bidaha yaşamam...

sağlıcakla:)

canım Allah sabırlar versin hepimize..benim de nisan 1'de takılacak altlar, şaka gibi:) yara bere olayı dışında ağrı olayı nasıl, altlar daha çok ağrı acı veriyor diyorlar acaba bu bir dedikodudan ibaret mi:) yoksa gerçekler böylemi arkadaşım...önümüzdeki hafta sonu da diş çekimi olacak 2 tanecik:( sen de oldumu altlarda diş çekimi?
bence mum yerine sakız yok bana sakız daha iyi geliyor, mum dişlere yapışıyor fırçalayıncada tam gitmiyor sanki, herhalde üstler altlar derken alışmak bi iki üç ayı bulacak gibi

canım ilk haftalarda benimde dudağımın içi tellere geçmiş oluyodu. gece uyumadan önce alt dişlerinle dudağın arasına yani o dudağına braketin oturduğu yere ince bi şekilde peçete yerleştir çok rahat oluyo. gün içinde zaten konuştuğumuz bişeyler yediğimiz için tam üzerine baskı olmuyo ama gece ağzımızı kapatıp sıktığımız için tele oturuyo et. ben bu şekilde çok rahat ediyorum dene istersen :44:

bugün kontrolüm vardı alt arka tüp braketim çıkmıştı, tekrar aldım onu yapıştırdı bugün. ve alt çenemde lastik kullanmaya başladım şuan çok ağrım var ama en fazla 3 gün sürecek nasılsaa :21::21: bide bu lastikleri yutunca bişey olmuyo dimi :1::1::1:
zaman çabuk geçiyo sabredin kızlar :51:

canım Allah sabırlar versin hepimize..benim de nisan 1'de takılacak altlar, şaka gibi:) yara bere olayı dışında ağrı olayı nasıl, altlar daha çok ağrı acı veriyor diyorlar acaba bu bir dedikodudan ibaret mi:) yoksa gerçekler böylemi arkadaşım...önümüzdeki hafta sonu da diş çekimi olacak 2 tanecik:( sen de oldumu altlarda diş çekimi?
bence mum yerine sakız yok bana sakız daha iyi geliyor, mum dişlere yapışıyor fırçalayıncada tam gitmiyor sanki, herhalde üstler altlar derken alışmak bi iki üç ayı bulacak gibi

Yok cnm benim cok agri olmadi altlarda ustler daha fenaydi.ama altlardada yaralarim iyilesmiyor...mum iyi geliyor fircalarkende cikiyor kolayca benim.ustlerden cekim olmustu zaten.alttanda zamanla cekim olcakmis.ona canim sikiliyor xaten.dis cekiminde fenalasiyorum ben.hayirlisi bakalim.su yaz mevsimini atlatsam baya zaman gecmis olur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
canım ilk haftalarda benimde dudağımın içi tellere geçmiş oluyodu. gece uyumadan önce alt dişlerinle dudağın arasına yani o dudağına braketin oturduğu yere ince bi şekilde peçete yerleştir çok rahat oluyo. gün içinde zaten konuştuğumuz bişeyler yediğimiz için tam üzerine baskı olmuyo ama gece ağzımızı kapatıp sıktığımız için tele oturuyo et. ben bu şekilde çok rahat ediyorum dene istersen :44:

bugün kontrolüm vardı alt arka tüp braketim çıkmıştı, tekrar aldım onu yapıştırdı bugün. ve alt çenemde lastik kullanmaya başladım şuan çok ağrım var ama en fazla 3 gün sürecek nasılsaa :21::21: bide bu lastikleri yutunca bişey olmuyo dimi :1::1::1:
zaman çabuk geçiyo sabredin kızlar :51:

Yutmak??? Eheheh gece yatarken cikarilmayacakmi yaaaa :(( yemek yerken nasil lastikler pooff zor isler.sanirim haftaya kontrolde banada basliyacak lastikler gerci cabuk baslayip yol almak istiyorum.ust kopek dislerim kesicilerden ayrildi bile lastikle daha hizli yol alir insallahda cekilen dis bosluklari kapanir artik

merhaba cnm aynı şeyleri bizlerde yaşadık halada yalıyoruz alışıcaksın benim de şafak 5ay :46:

Alistimda acisi tazeleniyor o kotu. Agzim haraket ettikce dahada parcalaniyor. Napalim elbet bu tellerdende kurtulucaz.ben daha baya yolun basindayim

Yutmak??? Eheheh gece yatarken cikarilmayacakmi yaaaa :(( yemek yerken nasil lastikler pooff zor isler.sanirim haftaya kontrolde banada basliyacak lastikler gerci cabuk baslayip yol almak istiyorum.ust kopek dislerim kesicilerden ayrildi bile lastikle daha hizli yol alir insallahda cekilen dis bosluklari kapanir artik

Hayır çıkarılmıyo sürekli takmak gerekiyo :)) benim alt en arkadan köpek dişlere takılıyo o yüzden yemek yerken sıkıntı olmuyo fırçalarkende çok rahat oluyo. Sürekli takılıyo ki baskı olsun, lastikleri 24 saatte bi değiştir dedi lastiği çıkarınca oluşan baskıyı fark ediyosun :) ama sonra üstten alta falan takıcam galiba o sıkıntılı

Hayır çıkarılmıyo sürekli takmak gerekiyo :)) benim alt en arkadan köpek dişlere takılıyo o yüzden yemek yerken sıkıntı olmuyo fırçalarkende çok rahat oluyo. Sürekli takılıyo ki baskı olsun, lastikleri 24 saatte bi değiştir dedi lastiği çıkarınca oluşan baskıyı fark ediyosun :) ama sonra üstten alta falan takıcam galiba o sıkıntılı

Ise yarasinda bi sekilde takicaz idare edicez.

Arkadaşlar selamlar, yaşım 24 ben de tel tedavisi düşünüyorum her ne kadar geç kalmış olsam da:( ilk başta zirkonyum yaptırmayı düşünüyodum ama vazgeçtim en iyisi ortodondi diye düşündüm. Çalıştığım için çok araştırma fırsatım olmadı iki yerle görüştüm tedavi planlaması yapmadık henüz, biri profesördü ve 7-8 ayda düzelir max 1 yıl sürer dedi. Diğer görüştüğüm hekim de 1buçuk yıl demişti. Yanlış seçim yapmamak için haftaya birka. yerle daha görüşücem ve başlıycam artık bakalım. Detaylı görüşmeyi haftaya yapıcam ama aklıma takılan sorular için sizlerden destek almak istedim:) görüştüğüm profesörün hastasını görmüştüm o gün metal telleri vardı ama incecikti gayet estetik duruyordu:) teller önce ince takılıp zaman geçtikçe kalınlaşıyor mu ya da braket boyutları büyüyor mu? bir de şeffaf tel önermediler metal taktırıcam ama braketin renginin beyaz olanı falan var mı? Herkese geçmiş olsun bu arada

Back