• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

$IMG_0909.jpg
merhaba peki ne kadar kullandınız damaklığı ve yaşınız kaçtı bu tedavi sırasında? ben 25 yaşındayım ve bu damaklığın bu yaştaki hastalara kullanılmadığını kullanılsa bile çıktıktan sonra tekrardan eski haline döndüğünü okumuştum nette.

Fotografi ekleyebilmisimdir umarim

ben suan 16 yasindayim.tedaviye 14 yasinda karar verdim.15e girmek uzereyken taktilar damakligi 3 ay durdu.dislerim cok carpık ve damak darken,suan tedavim tamamen bitti ve inanilmaz degisimi gordum.25 yas cok gec degil bence doktorunuza bi danisin derim :44:

çok şanslısın çok erken yaşta halletmişsin bu problemleri :) bana da dr üst çenem için önce ameliyat olman lazım demişti hiç damaklık seçeneğinden bahsetmedi. başka dr lara da danışmak en doğrusu.

çok şanslısın çok erken yaşta halletmişsin bu problemleri :) bana da dr üst çenem için önce ameliyat olman lazım demişti hiç damaklık seçeneğinden bahsetmedi. başka dr lara da danışmak en doğrusu.

bence tek doktora takilip kalma cunku her doktor isine gelen yontemi seciyor.

çok güzel olmuş dişlerin çok güzel gözüküyo:)

cok tesekkur ederimm.yeni ciktigi icin henuz bakima gitme firsatim olmadi.telliyken ne hayallerim vardi dislerimle ilgili :D sizin suan cokmu carpık yoksa birkac dismi? bide doktor bana lastik verdi ama takmadim cunku tedaviye devam edebilme sabrim kalmadi acikcasi.dislerim kapanmiyor goruldugu gibi :D

cok tesekkur ederimm.yeni ciktigi icin henuz bakima gitme firsatim olmadi.telliyken ne hayallerim vardi dislerimle ilgili :D sizin suan cokmu carpık yoksa birkac dismi? bide doktor bana lastik verdi ama takmadim cunku tedaviye devam edebilme sabrim kalmadi acikcasi.dislerim kapanmiyor goruldugu gibi :D

benim dişlerim baya bi sorunlu üst çenemde darlık alt çenemde öne doğru fazla büyüme var alt dişlerimde sorun yok ama üst dişlerim baya çarpık dr en az 1 buçuk yılı gözden çıkarman lazım demişti. en azı 1 buçuk olduğuna göre en üstü kaç yıl olcak bilemiyorum tabi:)

benim dişlerim baya bi sorunlu üst çenemde darlık alt çenemde öne doğru fazla büyüme var alt dişlerimde sorun yok ama üst dişlerim baya çarpık dr en az 1 buçuk yılı gözden çıkarman lazım demişti. en azı 1 buçuk olduğuna göre en üstü kaç yıl olcak bilemiyorum tabi:)

umarim en kisa zamanda caresini bulursun.zor isler valla ya neler cektim bir ben bir de annem bilir yani.:44:

benim kızıma takıldı 2 ay oluyor alt üst yaşı 13 ama yaş durumunu bilmiyorum kontrole gidiyoruz sizin sorunuzu tam anlayamadım ilk gün ağrı yaptı oğluma üst dişlere takıldı acımadı ve düzeldi çok çabuk kızımın herhalde bir yıl kalabilir .

invisaling yöntemi sadece bir diş için yapılabiliyor mu? benım sadece tek dişim eğri ve bu yöntem cok pahalıymış sadece 1 dişe yönelik yapılsa da fiyat daha uygun olur diye düşündüm bilginiz var mı bu durumla ilgili?

kızlar son 1 haftadır uykumdan dişlerimi sıkarak uyanıyorum, dişlerimi sıktığım için ağrısı uyandırıyo o derece sıkıyorum. sizdede oldu mu böyle bi durum

ya arkadaşlar, ben ısrarla köpek dişlerimin biraz yukarıda olduğunu söylüyorum ve doktorum normal yerinde olduğunu söylüo, tedavim başlayalı 8 aya yakın oluo. hatta 2 farklı doktor aynı şeyi söyledi. biri de baya bilinen doktor. doktor köpek dişlerimin yerinde olduğunu belki diş etlerimden kaynaklanabilicegini söylüo. şimdi arkadaşlar diş etlerimden nasıl böyle bir sorun olabilir , köpek dişlerim yukarıda görünebilir, eger öyleyse onun çözümü var mıdır, bir de köpek dişinin yerinde olup olmadığının bir testi var mı (yani üst köpek dişinin üstü yan dişlerin üstüne denk gelicek veya üst köpek dişinin alt kısmı yanındaki dişin altına hizalı olacak gibi.) fikri veya bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. kafam allak bullak

merhaba arkadaşlar. Ben bugün tel taktırdım ve çene yapımı düzeltmesi için lastik de kullanıyorum. Aranızda böyle tedavi gören var mı?Bir de doktorum üst dişlerime iki tel taktı iyice çirkin bettye döndüm anlayacağınız :( Bunların kullanım süresi hakkında bilginiz var mı?

disci korkumdan yillarca carpik dislerle yasadim :( telleri taktirdigim 2 ay oldu ,keske hic korkmasaymisim hemen gitseymisim diyorum simdi ...
doktoruma guveniyorum ,şu saattan sonra o ne derse o :34:
bakalim zamanla neler yasiyacaz ...burdan birbirimizle paylasalim hem bilgi sahibi oluyoruz hemde kendimizi iyi hissediyoruz .....

aynen canım bende yıllarca boşuna beklemişim hep heves ettim geri çekildim ama en son cesareti toplayıp giriştim işe . benim ust dişlerim aşırı sorunluydu altlarda çok mini dokunus olabilir ama dr istersen takarız istemezsen takmayalım dedi gozle gorulen bir sorun yok dedi bende dedim üstü zor geçirdim bide altı çekemem az kaldı zaten dedim istemedim . bakalım teller çıkınca ne olcak :) tek sıkıntım adam gibi fırçalanmıyor ama napcam katlanıyorum :))

Son düzenleme:
ya arkadaşlar, ben ısrarla köpek dişlerimin biraz yukarıda olduğunu söylüyorum ve doktorum normal yerinde olduğunu söylüo, tedavim başlayalı 8 aya yakın oluo. hatta 2 farklı doktor aynı şeyi söyledi. biri de baya bilinen doktor. doktor köpek dişlerimin yerinde olduğunu belki diş etlerimden kaynaklanabilicegini söylüo. şimdi arkadaşlar diş etlerimden nasıl böyle bir sorun olabilir , köpek dişlerim yukarıda görünebilir, eger öyleyse onun çözümü var mıdır, bir de köpek dişinin yerinde olup olmadığının bir testi var mı (yani üst köpek dişinin üstü yan dişlerin üstüne denk gelicek veya üst köpek dişinin alt kısmı yanındaki dişin altına hizalı olacak gibi.) fikri veya bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. kafam allak bullak

Dis eti çekilmen varsa dişin daha uzun görüneceği icin daha yukardaymis izlenimi veriyor olabilir belki

Canım benim köpek dişlerimde üstten gelmiş durumdaydı.Hatta senle aynı dr.gidiyorduk sanırım daha öncede yazışmıştık.Şimdi elimde ayna inceliyorum köpek dişimi ve yazıyorum:)Tamamen yerleşmiş olan soldaki dişim yankesicimle aynı hizada ama üstten geldiği için kökü diğer dişlerimden yukarıda.yani diğer dişlerimin etleri aynı hizadayken onunki daha yukarıda.mevcut boşluğa yerleşmiş durumda.diğer yerleşmeyen sağ köpek dişim gibi bombeli durmuyor.anlatabildimmi bilemiyorum ama anlamadığın bişey varsa yine sor lütfen.

merhaba arkadaşlar. Ben bugün tel taktırdım ve çene yapımı düzeltmesi için lastik de kullanıyorum. Aranızda böyle tedavi gören var mı?Bir de doktorum üst dişlerime iki tel taktı iyice çirkin bettye döndüm anlayacağınız :( Bunların kullanım süresi hakkında bilginiz var mı?

Evet canım lastik tedavinin olmazsa olmazıdır çene yapısını düzeltir.ihtiyaca göre çeneyi geri çeker falan gibi.İki tel olayını bilmiyorum ama belli bi aşamadan sonra benim telleri kalınlaştırmıştı.En az bir sene kalır alışırsın merak etme 1 hafta sonra varlığını unutursun.bende ilk taktırdığımda burada okumuştum varlıklarını unutuyosun senden bir parça oluyor falan diye.Hiç inandırıcı gelmemişti ilk hafta bunlar nasıl unutulur ya demiştim.Ama inanki öyleymiş dudak yapımda braketlere alışıyor ve sorun kalmıyo.Şimdi sana çirkin gözükebilir ama dişler düzeldikçe teller daha güzel görünmeye başlıyor.Benim ilk gün teller dalga gibiydi hatta eşim dr.yamuk takmış telleri dedi bende dedimki dişler yamuk olmasın:))

Evet canım lastik tedavinin olmazsa olmazıdır çene yapısını düzeltir.ihtiyaca göre çeneyi geri çeker falan gibi.İki tel olayını bilmiyorum ama belli bi aşamadan sonra benim telleri kalınlaştırmıştı.En az bir sene kalır alışırsın merak etme 1 hafta sonra varlığını unutursun.bende ilk taktırdığımda burada okumuştum varlıklarını unutuyosun senden bir parça oluyor falan diye.Hiç inandırıcı gelmemişti ilk hafta bunlar nasıl unutulur ya demiştim.Ama inanki öyleymiş dudak yapımda braketlere alışıyor ve sorun kalmıyo.Şimdi sana çirkin gözükebilir ama dişler düzeldikçe teller daha güzel görünmeye başlıyor.Benim ilk gün teller dalga gibiydi hatta eşim dr.yamuk takmış telleri dedi bende dedimki dişler yamuk olmasın:))

normal telin üstünde kalın bi tel daha var ve köpek dişlerimden sonrakilerde biraketlerimin üstünde acayip acayip şekilli şeyler var :( şeffaf tel sararıyo ve dayanıksız dedikleri için metal taktırdım ama çok pişman oldum resmen ağzım gri beyaz bişey gözükmüyo.E lastiklerin görüntü kirliliği de cabası :( umarım dediğin gibi zaman geçtikçe alışırım ve görünüm düzelir

Back