• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

yazarsın yazarsın merak etme :))) valla damaklıkla beraber 1.5 sene felan kaldi yeni cikti iste.ama eski haline donucek diye odum kopuyor

Tatlım bir sey merak ediyorum 2 ayda düzeldiyse Dr neden bir buçuk sene tuttu telleri? Eski haline donmesin die sanırım ama cok uzun degil mı bu süre?

yazarsın yazarsın merak etme :))) valla damaklıkla beraber 1.5 sene felan kaldi yeni cikti iste.ama eski haline donucek diye odum kopuyor

Ben damaklik kullanmadim. Canim telleri taktigim 2 ay oldu baya bi duzelme var :) boyle giderse. 2_3 ay sonra duzelir dislerim ..,dr. 1,5 yil demisti ilk takarken acaba duzelmeye gore tedavi surem azalir mi? Onu merak ediyorumm

Ben damaklik kullanmadim. Canim telleri taktigim 2 ay oldu baya bi duzelme var :) boyle giderse. 2_3 ay sonra duzelir dislerim ..,dr. 1,5 yil demisti ilk takarken acaba duzelmeye gore tedavi surem azalir mi? Onu merak ediyorumm

Tedavi surenin azalcagini sanmiyorum canim ya.cunku duzeldigi gibi hemen cikarmiyolar

Tellerin uzun süre kalmasının sebebi pekiştirme süreci. Evet dişler belki 2 ayda belki 6 ayda sıralanıyor ama teller çıkarılınca dişlerde tekrar eski yerine kayma olur diye bir süre sabitlemek amacıyla teller çıkarılmıyor ve zaten 1-2 yıl sonra çıkarıldığında bile tedavi bitmiyor dişlerin altından tel kullanılmaya devam ediliyor.
Kendi dişlerim için söylüyorum bir diş diğerinin yerine geçiyor kolay değil kaç yıllık yerinden oynuyor eski yerine kaçabilir pekiştirilmezse :D

Dr, unla konustunmu canim pekistirme doneminde nasil bir tedavi uygulayacakmis ? Benim dr. Dislerin arkasina tel takacagini soyledi seffaf damakligi versemde zor kullanirsin bir zaman sonra onuda kullanmazsin en iyisi tel dedi .beni rahatsiz etmicekmis hic , gorunmezmiste ;)
Bu konuda bilgisi olan varsa anlatabilir mi ? Arastiramadim hicc...

canım bende arkadan tel istedim ama doktorum bunun yıllar surebileceğini hatta ömür boyu kalması gerekeceğini bu yuzden kullanmadığını söyledi en iyisi şeffaf aperey dedi . bilmiyorum ki hangisi doğru şaştım kaldım ? bende kullanamam diye istemedim şeffaf aparey ama diğerine de öyle dedi . :25:

Son düzenleme:
canım bende arkadan tel istedim ama doktorum bunun yıllar surebileceğini hatta ömür boyu kalması gerekeceğini bu yuzden kullanmadığını söyledi en iyisi şeffaf aperey dedi . bilmiyorum ki hangisi doğru şaştım kaldım ? bende kullanamam diye istemedim şeffaf aparey ama diğerine de öyle dedi . :25:
disci korkumdan yillarca carpik dislerle yasadim :( telleri taktirdigim 2 ay oldu ,keske hic korkmasaymisim hemen gitseymisim diyorum simdi ...
doktoruma guveniyorum ,şu saattan sonra o ne derse o :34:
bakalim zamanla neler yasiyacaz ...burdan birbirimizle paylasalim hem bilgi sahibi oluyoruz hemde kendimizi iyi hissediyoruz .....

merhabalarrrrrrr
benimde dun cikti tellerim ic tarafina kısacık bir tel takıldı.
oncelikle soyle diyim agzim inanilmaz rahatladi.onunla 1.5 sene nasil durmusum inanamıyorum.
ikincisi o icteki tel incecik omur boyu benleymis artik oyle dedi doktorum cunku onun verdigi lastikleri takmadim.takamazdim cunku ama duzeldi dislerim sadece cenem biraz geride o da gulerken belli degil cok hos oldu benim cok kotuydu ilk damaklik taktim 3 ay felan dislerimin ortasi bi parmak acikti sonra tel takti.dunde cikti iste.
o icteki tel dilime batiyor suan biraz yara yapti ama normal tellerin ozellikle damakligin yaninda hiçbişey.
ve tel cıktıktan sonraa biraz cenem agridi 1-2 gun surer sonra gecer dediler bugun gecti.
baska sorunuz varsa bekliyorum :)

edit:teller takıldıktan 2 ay sonra dislerim duzeldi.

benim tel takılalı üst dişlerime 7 alt dişlerime takılalı 5 ay oldu. 1 yıl dedi doktorum çok yamuk değildi ztn alt dişlerimde bi tane geride dişim kaldı şuan sadece.doktor 2 ay sonra onunda düzeleceğini söyledi mayıs sonu çıkarmak istiyorum teli açıkcası arkadan pekiştirme telini daha uzun taksam acaba işe yarar mı?

benim tel takılalı üst dişlerime 7 alt dişlerime takılalı 5 ay oldu. 1 yıl dedi doktorum çok yamuk değildi ztn alt dişlerimde bi tane geride dişim kaldı şuan sadece.doktor 2 ay sonra onunda düzeleceğini söyledi mayıs sonu çıkarmak istiyorum teli açıkcası arkadan pekiştirme telini daha uzun taksam acaba işe yarar mı?

Pekistirme teli zaten en kisa 5 yil takiliyomus :) genelde garanti olsun diye ömür boyu takiliyor ....
Dis tellerimi cikarsin pekistirme ( dislerin arkasina takilan ince tel ) telini takayim diyorsan bu pek normalde yapilmiyor diye biliyorum ....

kızlar bende 6 aydır tel var. tel taktırdıktan sonra dişlerimde yamulma oldu . bu normal mi sizce ya? sizde böyle bir sorunla karşılaştınız mı?? üst dişlerim sağa doğru eğik duruyo?? :(:(:(

Cem Baykan 12 ay dedi, süre uzar mı dedim, 2 ay uzar en fazla dedi yani maksimum 14 ay, başka doktorlar 18 ay dedi, uzarsa 24 ay olabilir dediler, ama genelde şeffaf braket isterseniz 24 ay olur diyorlar. Benim doğumsal olarak bir dişim eksik olduğu için orta hattım kaydı, üstten bir diş alttan 2 diş çekerek hem kapanış sorununu hem de orta hattı tedavi edecekler inşallah. Ama orta hat kayması tedavisi zormuş, bir de benim yaşım 31, 13-14 yaşlarında gelsen daha kolay olurdu tedavin dediler. Size ne kadar süre verdiler?

mrb öncelikle geçmiş olsun.benim de sizinkine benzer sorunlarım var.çenemde kapanış bozukluğu var. üst çenemde darlık var ve alt çenem biraz önde. bende ank tedavi olmak istiyorum ama hangi dr a tedavi olabilirim bi fikrim yok.ben kırıkkale üni bi dr a gitmiştim alt çenem için ameliyat dedi. bende açıkçası korktum biraz ameliyettan sonra ağızda kalıcı olarak hissizlik kalabiliyormuş bu da beni tedirgin etti.sizin de çenenizde öndeymiş galiba dr unuz ameliyat mı dedi yoksa ameliyatsızda sadece telle bunu çözebileceğini mi söyledi.bi de ankarada başka hangi drlara gittiniz ya da tavsiye edebileceğiniz başka dr var mı?ankarada birde cinnah cad sinde ankara ortodontinin de iyi olduğunu duymuştum bi fikriniz var mı orayla ilgili? şimdiden teşekkür ederim.

sanmiyorum canim ya.zaten ne kadar kalmiski? eylul gibi felan cikar rahat ol :19:
ama yinede doktoruna sor.lastik kullaniyomusun??:44:

mrb öncelikle geçmiş olsun.benim de sizinkine benzer sorunlarım var.çenemde kapanış bozukluğu var. üst çenemde darlık var ve alt çenem biraz önde. bende ank tedavi olmak istiyorum ama hangi dr a tedavi olabilirim bi fikrim yok.ben kırıkkale üni bi dr a gitmiştim alt çenem için ameliyat dedi. bende açıkçası korktum biraz ameliyettan sonra ağızda kalıcı olarak hissizlik kalabiliyormuş bu da beni tedirgin etti.sizin de çenenizde öndeymiş galiba dr unuz ameliyat mı dedi yoksa ameliyatsızda sadece telle bunu çözebileceğini mi söyledi.bi de ankarada başka hangi drlara gittiniz ya da tavsiye edebileceğiniz başka dr var mı?ankarada birde cinnah cad sinde ankara ortodontinin de iyi olduğunu duymuştum bi fikriniz var mı orayla ilgili? şimdiden teşekkür ederim.

merhabalar.
benimde ust cenem dardi bana damaklık taktılar.suan cok guzel oldu telde cikti :46:

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Benim doktorum Cem Baykan, çene konusunda çok iddialı olduğu için onu tercih etim. 4 aylık hastalarının filmlerini gösterdi bana, sakıp sabancı çenesinden neredeyse düzelme aşamasına gelmiş 4 ayda. Benim yaşım 31 olduğu için öyle senelerce tellerle gezmek istemiyorum, o yüzden diğer doktorların neredeyse 2 katı ücret ödeyerek Cem Bey'e tedavi oluyorum. Ankara ortodontide Serhat Beyle ve Ufuk Hanımla da görüştüm. Onlar da yaklaşık 5500 tl fiyat ve 18 ay tedavi süresi öngördüler. Onları da beğenmiştim aslında fiyatları da daha makuldü ama böyle giderken pek ilgilenmediler ne onlar ne de çalışanları, kendi kendime çıktım gittim muayenehaneden, böyle şeylere takılmak da saçma ama işte hasta kendini değerli hissetmek istiyor. Doktor aynı zamanda iyi bir halkla ilişkilerci olmalı bence. İşte ankara ortodontiyi eleme sebebim buydu:) Bir de Enver Akın Özkan var, bu doktora sadece filmleri gönderdim e-postayla ve telefonda görüştüm. O da çok ilgili ve bilgili bir insan. Bir takım aksilikler oldu fiziki muayeneye gidemedim eğer gitmiş olsaydım Cem Beyle Akın Bey arasında ciddi tereddüt yaşardım. Akın Bey GATA'nın doktorlarından. Özel muayenehanesi var Ümitköyde.

Çene ameliyatı asla düşünmedim. Siz de düşünmeyin. Alt çenede sağ ve soldan küçük azı dişi çekilerek alt çene ileriliği mükemmel tedavi ediliyor. Bence siz Cem Baykan, Enver Akın Özkan , ankara ortodonti ve başka doktorlarla da görüşün. Zaten ortodontistlerde ilk muayene ücretsizdir genelde (Cem Bey ücretli 50 tl, tedaviye başlanırsa muayene ücretini iade ediyor) İçinize en çok sinen ve bütçenize uygun olanı tercih edin. Kolay gelsin şimdiden, doktor seçimi stresli bir süreç, İnşallah en iyi tedaviyi en kısa sürede yapacak doktoru bulursunuz;)

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Benim doktorum Cem Baykan, çene konusunda çok iddialı olduğu için onu tercih etim. 4 aylık hastalarının filmlerini gösterdi bana, sakıp sabancı çenesinden neredeyse düzelme aşamasına gelmiş 4 ayda. Benim yaşım 31 olduğu için öyle senelerce tellerle gezmek istemiyorum, o yüzden diğer doktorların neredeyse 2 katı ücret ödeyerek Cem Bey'e tedavi oluyorum. Ankara ortodontide Serhat Beyle ve Ufuk Hanımla da görüştüm. Onlar da yaklaşık 5500 tl fiyat ve 18 ay tedavi süresi öngördüler. Onları da beğenmiştim aslında fiyatları da daha makuldü ama böyle giderken pek ilgilenmediler ne onlar ne de çalışanları, kendi kendime çıktım gittim muayenehaneden, böyle şeylere takılmak da saçma ama işte hasta kendini değerli hissetmek istiyor. Doktor aynı zamanda iyi bir halkla ilişkilerci olmalı bence. İşte ankara ortodontiyi eleme sebebim buydu:) Bir de Enver Akın Özkan var, bu doktora sadece filmleri gönderdim e-postayla ve telefonda görüştüm. O da çok ilgili ve bilgili bir insan. Bir takım aksilikler oldu fiziki muayeneye gidemedim eğer gitmiş olsaydım Cem Beyle Akın Bey arasında ciddi tereddüt yaşardım. Akın Bey GATA'nın doktorlarından. Özel muayenehanesi var Ümitköyde.

Çene ameliyatı asla düşünmedim. Siz de düşünmeyin. Alt çenede sağ ve soldan küçük azı dişi çekilerek alt çene ileriliği mükemmel tedavi ediliyor. Bence siz Cem Baykan, Enver Akın Özkan , ankara ortodonti ve başka doktorlarla da görüşün. Zaten ortodontistlerde ilk muayene ücretsizdir genelde (Cem Bey ücretli 50 tl, tedaviye başlanırsa muayene ücretini iade ediyor) İçinize en çok sinen ve bütçenize uygun olanı tercih edin. Kolay gelsin şimdiden, doktor seçimi stresli bir süreç, İnşallah en iyi tedaviyi en kısa sürede yapacak doktoru bulursunuz;)

teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. dr un ilgiside çok önemli tabikide benimde kırıkkalede gittiğim dr benimle saçma sapan konuşunca çok üzülmüştüm ve tedaviden vazgeçmiştim.umarım sizinde en kısa sürede tedaviniz biter ve istediğiniz dişlere kavuşursunuz.geçmiş olsun.

merhabalar.
benimde ust cenem dardi bana damaklık taktılar.suan cok guzel oldu telde cikti :46:

merhaba peki ne kadar kullandınız damaklığı ve yaşınız kaçtı bu tedavi sırasında? ben 25 yaşındayım ve bu damaklığın bu yaştaki hastalara kullanılmadığını kullanılsa bile çıktıktan sonra tekrardan eski haline döndüğünü okumuştum nette.

Son düzenleme:
peki ne kadar kullandınız damaklığı ve yaşınız kaçtı bu tedavi sırasında? ben 25 yaşındayım ve bu damaklığın bu yaştaki hastalara kullanılmadığını kullanılsa bile çıktıktan sonra tekrardan eski haline döndüğünü okumuştum nette.

ben suan 16 yasindayim.tedaviye 14 yasinda karar verdim.15e girmek uzereyken taktilar damakligi 3 ay durdu.dislerim cok carpık ve damak darken,suan tedavim tamamen bitti ve inanilmaz degisimi gordum.25 yas cok gec degil bence doktorunuza bi danisin derim :44:

sanmiyorum canim ya.zaten ne kadar kalmiski? eylul gibi felan cikar rahat ol :19:
ama yinede doktoruna sor.lastik kullaniyomusun??:44:

yok kullanmadım hiç vermedi doktor. yani temmuzda çıkar dedi (pek sanmıyorum ama bütün hastalarını uzatmış çünkü) mayısta çıksa pekiştirme teli taksam açığı kapatırmıyım demek istedim kime sorsam 2 ay daha sabret diyo ama çok sıkıldım elimden gelse şimdi çıkarıcam:43:

yok kullanmadım hiç vermedi doktor. yani temmuzda çıkar dedi (pek sanmıyorum ama bütün hastalarını uzatmış çünkü) mayısta çıksa pekiştirme teli taksam açığı kapatırmıyım demek istedim kime sorsam 2 ay daha sabret diyo ama çok sıkıldım elimden gelse şimdi çıkarıcam:43:

Hicbir bilgim yok malesef.doktoruna danis

Back