Sizin doktorunuzun en guzel yanı sık aralıklarla ziyaret edebiliyorsunuz mollemi işlemini de yaptırmışsınız çözümünüz belli olduğuna gore artık son surat ilerlersiniz yerimseniben belki aynı zmnlarda cıkartırız kaydirigubbakcemile2
bana da o sabitleyici telden takılacak dbraketler çıkar çıkmaz... tabii o günleri görebilirsem sempatiksalakcinni
ama o tel ömür boyu kalacak; insanlara bu pek cazip gelmiyor olabilir... sen yine de diş hekimine bir danış istersen... peki senin teller çıkalı ne kadar zaman oldu ; hiç eğrilik oluşumu dikkatini çekti mi?
ömür boyu mu akannehir delikafadulden
benim braketlerim sadece üstlerde şimdilik. şimdiki takılan lastikler yatayda bi hareket sağlıyor. köpeklerden arkaya doğru azı dişine takılıyor. baya değişik bi lastik üç dişimin de braketini sarmalayıp geçiyor. bi de iyiliği var, çekilen azı dişlerimin üzerinden geçen 1 cm kadarlık boş tel dudaklarımı yara yapıyordu. şimdi lastik takılınca o telin üzerini kapladı biraz geniş 2mm kadar, rahatlattı yani o bölgeyi.
Altların işi az oldugu için alt braketlerim son 6 ayda takılıcak, o zaman alt-üst çene uyumu için alttaki ve üstteki köpek dişleri arasına da takılacak lastikler. o da çeneyi açıp kapamada zorluk yaratıyormuş, bi de tak çıkar yapılıyor sanırım onda...
sakız yapıştırabilirsin canım... bir süre idare eder seni... ama şekersiz olsun...
cnm yazan oldu mu bilmiyorum ama fikrimi paylaşmak istedim.bende lastik takıyorum.alt çenem geride ve boşluklarda var.bu nedenle 3 lastik var.2 tanesi üstten alta çapraz.bir taneside üstte yatay ..yakın 2 dişe takıyorum yukardakileri ki dişleri çekerek boşlukları doldursun.Sorununa göre lastik verecektir.bana alt çene için ameliyat demişlerdi ama lastikler sayesinde gerek kalmadı :)
bende lastık kullanıyorumm 2taraftada ustten alta çapraz bugun taktım daha 12 saat takıcakmısım her günn
Gece taksan oluyo mu?
senin ne kadar kaldı canım?
ben 2011de telsiz olmak istiyorum valla... zaten 3 yıl bitmiş olacak aralıkta...
arkadaşlar merhaba benimde dişlerime 2 gün önce ortidonti tedavi uygulandı sadece üst dişlerime.ayrıca doktor bana 2 ayda düzelir dedi ama görüyorumki burda baya bi uzun süreçten geçmiş arkadaşlarım.ben 20 yaşımdayım.acaba geçmi kaldım sizce ne kadar sürer.üst çene ön iki dişim biraz yamuk öle çok abartı bi durum yok.arkadaşlarr lütfenn yardımcı olunn lütfennnn...
sabitleyici tellerle ilgili kimse olumsuz düşünmüyor zaten. sorun şeffaf kalıplarda...
Selam gömük dişim neredeyse çıktı dün randevum vardı dişlerim randevulardan sonra çok nadir agırır ve şuanda agrıyor yemek yemekte cok zorlanıyorum damagımada tel takıldı yarım kare şeklinde duruyor ve sol tarafımla yemek yiyemiyorum..
Eylul gibi bir beklentim var:))doktorum bu lasitkleri de boyle tak ağustosda olcunu alırız demişti. bence senin de ekim gibi olucak 2011den once demedi deme :))
arkadaşlar merhaba benimde dişlerime 2 gün önce ortidonti tedavi uygulandı sadece üst dişlerime.ayrıca doktor bana 2 ayda düzelir dedi ama görüyorumki burda baya bi uzun süreçten geçmiş arkadaşlarım.ben 20 yaşımdayım.acaba geçmi kaldım sizce ne kadar sürer.üst çene ön iki dişim biraz yamuk öle çok abartı bi durum yok.arkadaşlarr lütfenn yardımcı olunn lütfennnn...
merhaba kardeşim 19 yaşında üst damağı dar dişleri çarpık özellikle iki ön dişi üçgen şeklinde üst damak dar olduğundan doktor genişletmek için hareketli aparey takacak diş teline gerek olmadığını söyledi damak genişlerse dişler büyük ölçüde düzelir dedi damak genişledikten apareyi çıkardıktan sonra damak eski haline döner mi bilgilendirirseniz çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?