• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Sizin doktorunuzun en guzel yanı sık aralıklarla ziyaret edebiliyorsunuz mollemi işlemini de yaptırmışsınız çözümünüz belli olduğuna gore artık son surat ilerlersiniz yerimseniben belki aynı zmnlarda cıkartırız kaydirigubbakcemile2

senin ne kadar kaldı canım?
ben 2011de telsiz olmak istiyorum valla... zaten 3 yıl bitmiş olacak aralıkta...

bana da o sabitleyici telden takılacak dbraketler çıkar çıkmaz... tabii o günleri görebilirsem sempatiksalakcinni

ama o tel ömür boyu kalacak; insanlara bu pek cazip gelmiyor olabilir... sen yine de diş hekimine bir danış istersen... peki senin teller çıkalı ne kadar zaman oldu ; hiç eğrilik oluşumu dikkatini çekti mi?

ömür boyu mu akannehir delikafadulden

ömür boyu mu akannehir delikafadulden

evet canım ; ömürlük... genelde en az 10 sene kalmalı filan deniyor ama zaten alışıldığında farkedilmediği için ömür boyu kalması tavsiye ediliyor...açıkçası bunca eziyete katlandım ; ömür boyu da takarım o sabitleyiciyi ; hiç sorun olmaz...

benim braketlerim sadece üstlerde şimdilik. şimdiki takılan lastikler yatayda bi hareket sağlıyor. köpeklerden arkaya doğru azı dişine takılıyor. baya değişik bi lastik üç dişimin de braketini sarmalayıp geçiyor. bi de iyiliği var, çekilen azı dişlerimin üzerinden geçen 1 cm kadarlık boş tel dudaklarımı yara yapıyordu. şimdi lastik takılınca o telin üzerini kapladı biraz geniş 2mm kadar, rahatlattı yani o bölgeyi.
Altların işi az oldugu için alt braketlerim son 6 ayda takılıcak, o zaman alt-üst çene uyumu için alttaki ve üstteki köpek dişleri arasına da takılacak lastikler. o da çeneyi açıp kapamada zorluk yaratıyormuş, bi de tak çıkar yapılıyor sanırım onda...

evet o boş tel bnm de dudağımı mahvetti..lastik için altların takılmasını beklememe gerek yok yani..sevindim..çünkü çok sabırsızım..düzeldiklerini görmeye bi başlasam...

cnm yazan oldu mu bilmiyorum ama fikrimi paylaşmak istedim.bende lastik takıyorum.alt çenem geride ve boşluklarda var.bu nedenle 3 lastik var.2 tanesi üstten alta çapraz.bir taneside üstte yatay ..yakın 2 dişe takıyorum yukardakileri ki dişleri çekerek boşlukları doldursun.Sorununa göre lastik verecektir.bana alt çene için ameliyat demişlerdi ama lastikler sayesinde gerek kalmadı :)

altlı üstlü olanı kullanması zor oluyor mu?sadece yemek yerken mi çıkarıyorsun??bnm çene ile ilgili bi problemim yok..üstten dişler çekildi boşluklar var..bu boşluklardan sadece soldaki görünüyor..diğeri büyük azı olduğu için iç tarafta belli değil..buna rağmen çok rahatsızım bian önce kapansın istiyorum..

bende lastık kullanıyorumm 2taraftada ustten alta çapraz bugun taktım daha 12 saat takıcakmısım her günn

Selam gömük dişim neredeyse çıktı dün randevum vardı dişlerim randevulardan sonra çok nadir agırır ve şuanda agrıyor yemek yemekte cok zorlanıyorum damagımada tel takıldı yarım kare şeklinde duruyor ve sol tarafımla yemek yiyemiyorum..

arkadaşlar merhaba benimde dişlerime 2 gün önce ortidonti tedavi uygulandı sadece üst dişlerime.ayrıca doktor bana 2 ayda düzelir dedi ama görüyorumki burda baya bi uzun süreçten geçmiş arkadaşlarım.ben 20 yaşımdayım.acaba geçmi kaldım sizce ne kadar sürer.üst çene ön iki dişim biraz yamuk öle çok abartı bi durum yok.arkadaşlarr lütfenn yardımcı olunn lütfennnn...

arkadaşlar merhaba benimde dişlerime 2 gün önce ortidonti tedavi uygulandı sadece üst dişlerime.ayrıca doktor bana 2 ayda düzelir dedi ama görüyorumki burda baya bi uzun süreçten geçmiş arkadaşlarım.ben 20 yaşımdayım.acaba geçmi kaldım sizce ne kadar sürer.üst çene ön iki dişim biraz yamuk öle çok abartı bi durum yok.arkadaşlarr lütfenn yardımcı olunn lütfennnn...

Benim de aynı durumdaydı.
3 ayda düzeldi, süper oldu.
Sonra 12 ay boyunca şeffaf kalıp taktım.
6 ay gece-gündüz, 6 ay da sadece geceleri..
Şimdi malesef eski haline dönüyor dişlerim.
Deli oluyorum. :kızgın:
Pazartesi doktorumu arıcam. Umarım bir çözüm bulur.

sabitleyici tellerle ilgili kimse olumsuz düşünmüyor zaten. sorun şeffaf kalıplarda...

yanlış anlaşıldım sanırım kusura bakmayın :) bana tedavi sürecimde boşuna katlanıyorsun bu eziyete çıkarıldıktan 5-6 ay sonra eski haline dönicek diyenlerde vardı.öyle olunca ister istemez kendi içinizde de olsa bi tereddüt yaşıyorsunuz.sizlerin o zorluklara boşuna katlanmadığınızı bi kere daha dile getirip moral vermek istemiştim sadece..
iremcim uzun zamandır konuşamadık ben kendi derdime düştüm seni unuttum geçmiş olsun tatlım :)

merhaba kardeşim 19 yaşında üst damağı dar dişleri çarpık özellikle iki ön dişi üçgen şeklinde üst damak dar olduğundan doktor genişletmek için hareketli aparey takacak diş teline gerek olmadığını söyledi damak genişlerse dişler büyük ölçüde düzelir dedi damak genişledikten apareyi çıkardıktan sonra damak eski haline döner mi bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Selam gömük dişim neredeyse çıktı dün randevum vardı dişlerim randevulardan sonra çok nadir agırır ve şuanda agrıyor yemek yemekte cok zorlanıyorum damagımada tel takıldı yarım kare şeklinde duruyor ve sol tarafımla yemek yiyemiyorum..

bir iki güne azalır canım ağrıların... ben o ağrı olunca çok mutlu oluyorum artık sempatiksalakcinni

Eylul gibi bir beklentim var:))doktorum bu lasitkleri de boyle tak ağustosda olcunu alırız demişti. bence senin de ekim gibi olucak 2011den once demedi deme :))

hadi bakalım... inşallah öyle olur...
yaa aralıkta 3 yıl bitmiş olacak zaten... o yüzden 2011i düşünmek bile istemiyorum...

2 ay biraz kısa bir süre genelde 6 -18 ay söylenir... ama braketlerle yapılacak düzeltme 2 ayda sonuç verirse daha sonra destekleyici başka tedavilerle devam edeceksindir muhtemelen... şeffaf sabitleyici gibi... zaten zamanla alışıyorsun canım... şimdi çok yeni o yüzden 2 ay bile sana uzun gelmiş olabilir ama düşünme şimdi... sorunsuz ilerlesin de tedavin...

merhaba kardeşim 19 yaşında üst damağı dar dişleri çarpık özellikle iki ön dişi üçgen şeklinde üst damak dar olduğundan doktor genişletmek için hareketli aparey takacak diş teline gerek olmadığını söyledi damak genişlerse dişler büyük ölçüde düzelir dedi damak genişledikten apareyi çıkardıktan sonra damak eski haline döner mi bilgilendirirseniz çok sevinirim.

damak eski haline dönmemli bence :) dişleri yeni konumlarında tutmak için bir süre sabitleyici kullanır muhtemelen kardeşin...

Back