• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

canım ısırma derken çiğnemeden mi bahsediyorsun?
yoksa ben de hiçbirşeyi ısırarak yemiyorum şimdi... çiğnerken hafif ağrı olması normal ilk birkaç gün...ama ısırarak yiyorsan yememelisin...

çiğnerken bi problem yok çünkü arka dişlerime henüz tel takılmadı..(7ay önce önlere ilk takıldığında çiğneyememiştim ama arkada tel olamamasına rağmen:bbo:)
sadece ısırırken ağrıyor vidalara bağlanmadan önce bikaç gün ağrı olup geçiyordu ama vidalara bağlandığından beri hep ağrı var ısırırken.
normalde ısırarak yemiyorum zaten ama bazen dalgınlığıma geliyora.s
mesela bugün dürümü çatal bıçakla yedim ısıramadığım için, halime güleyim mi ağlayım mı bilemedim kaydirigubbakcemile3

çiğnerken bi problem yok çünkü arka dişlerime henüz tel takılmadı..(7ay önce önlere ilk takıldığında çiğneyememiştim ama arkada tel olamamasına rağmen:bbo:)
sadece ısırırken ağrıyor vidalara bağlanmadan önce bikaç gün ağrı olup geçiyordu ama vidalara bağlandığından beri hep ağrı var ısırırken.
normalde ısırarak yemiyorum zaten ama bazen dalgınlığıma geliyora.s
mesela bugün dürümü çatal bıçakla yedim ısıramadığım için, halime güleyim mi ağlayım mı bilemedim kaydirigubbakcemile3

ben dürüm yemeyeli o kadaaar uzun zaman oldu ki bilmiyorumkismile
ama yiyecek olsam kesin çatal bıçakla yerdim ben de...

arakdaşlar diş çekimi yapılınca azı dişlerinimi çekiyolar? bana doktor eğer çekersek azı dişinin yanındaki dişi çekicez demiştide kafam karıştı:sm_confused:

dişlerim tam kapanamıyor canım evet... önceden öyle değildi... dişler olması gereken hizada olmadığı için alt dişlerin kimisi üst dişlere değiyor ve tam kapanmasını engelliyor... halbuki daha arkada olması lazım... benim sorunum bu zaten... bilmiyorumkismile

anldım cnm..alt dişleri içeri almak için nasıl bi yöntem uygulayacakmış dr.un ?
bende de kapanış bozukluğu vardı, şu anda kapanıyor lastikler sayesinde..ama bazı dişler alt ve üst çenede üst üste geliyor..üst çenen daha çok değişecek o problem düzelecek dedi dr... o nedenle sordum alt çene için yapılacakları a.s.

Son düzenleme:
arakdaşlar diş çekimi yapılınca azı dişlerinimi çekiyolar? bana doktor eğer çekersek azı dişinin yanındaki dişi çekicez demiştide kafam karıştı:sm_confused:

değişebiliyor canım... dişlerin durumu ve konumuna göre...

ben kopararak yiyorum dürümü öyle de yavaş yediğim için yarısında doyuyorum ya da sıkılıyorum koparmaktan kalanı sevgilime kalıyo bayram ediyo :roflol::roflol:

kaydirigubbakcemile3 evet ben genelde dışarda ısırılarak yenecek şeyler yemiyorum o yüzden... bıçak - çatal takılıyorum :))

anldım cnm..alt dişleri içeri almak için nasıl bi yöntem uygulayacakmış dr.un ?
bende de kapanış bozukluğu vardı, şu anda kapanıyor lastikler sayesinde..ama bazı dişler alt ve üst çenede üst üste geliyor..üst çenen daha çok değişecek o problem düzelecek dedi dr... o nedenle sordum alt çene için yapılacakları a.s.

evet canım benim de üst üste geldikleri için tam kapanmıyor... aslında benim üstte sorun yok... yani senin tam tersin olarak altlarda düzeltme yapacağız...

arkadaki azı dişim olması gereken yeri gelince diğerleri de düzelecek diyor... yavaş yavaş düzeliyor gibi ama düzeldikten sonra bakalım ne olacak merakla bekliyorum valla...

ben dürüm yemeyeli o kadaaar uzun zaman oldu ki bilmiyorumkismile
ama yiyecek olsam kesin çatal bıçakla yerdim ben de...

tellerin yüzünden yemiyosan ye bence canım insanın daha çok canı çekiyor çünkü yeme yasağı olduğunu bilincecokacimcoook

kaydirigubbakcemile3 evet ben genelde dışarda ısırılarak yenecek şeyler yemiyorum o yüzden... bıçak - çatal takılıyorum :))

ben evde yedim canım dışarda yeseydim nasıl olurdu merak ediyorum bigün dışarda da yiyeyimkaydirigubbakcemile3

ben yaklaşık 2 yıl kullandım dişlerimin görüntüsü çok kötüydü ön dişlerim ayrıktı ve üstten çıkan dişlerim vardı ayrıca dişlerimin anatomiside yamuktu şuanda inci gibiler tek bi yamukluk dahi yok bayanssulusmile

ben yaklaşık 2 yıl kullandım dişlerimin görüntüsü çok kötüydü ön dişlerim ayrıktı ve üstten çıkan dişlerim vardı ayrıca dişlerimin anatomiside yamuktu şuanda inci gibiler tek bi yamukluk dahi yok bayanssulusmile

darısı başımıza ...

benim de ön üstler ayrıktı ve bir köpek dişim yukardaydı biraz... ön ayrıkların kapanması bile çok mutlu etmişti beni... dilerim hepimiz sen kadar mutlu oluruz sonuçtan :)

darısı başımıza ...

benim de ön üstler ayrıktı ve bir köpek dişim yukardaydı biraz... ön ayrıkların kapanması bile çok mutlu etmişti beni... dilerim hepimiz sen kadar mutlu oluruz sonuçtan :)

mutlu etmezmi hiç insanın kendisine güveni geliyor benimde aynı sen gibiydi dişlerim şuan muhteşem çok seviyorum sadece biraz zaman gerekiyor onuda beklemek gerekiyor boshayallersmile

kızlar benımde on dıslerım ayrıktı şuan birleşti ama ortadakı et toplandı bırazzz doktora soyledım en son da onu kesebılırız dedi sıızn oyle olduummuu

ben de çok fazla dişeti problemi oluşmadı...bir bu konuda şanslıyım sanırım... :)
ama tabii teller çıktıktan sonra daha sağlıklı olacaklarını düşünüyorum...

mutlu etmezmi hiç insanın kendisine güveni geliyor benimde aynı sen gibiydi dişlerim şuan muhteşem çok seviyorum sadece biraz zaman gerekiyor onuda beklemek gerekiyor boshayallersmile

evet ama benim altlar 2,5sene oldu... yaşımda 29... çok sıkıldım ben yaa...
yaza en yakın arkadaşımla tatil planımız var... umarım yaza kadar çıkar bilmiyorumkismile

ben de çok fazla dişeti problemi oluşmadı...bir bu konuda şanslıyım sanırım... :)
ama tabii teller çıktıktan sonra daha sağlıklı olacaklarını düşünüyorum...

inş. bukadar çektıklerımıze değer bilmiyorumkismile
orta hattımda kaymıs durumda alt taraf sag tarafta üst taraf hafıften solbilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

inş. bukadar çektıklerımıze değer bilmiyorumkismile
orta hattımda kaymıs durumda alt taraf sag tarafta üst taraf hafıften solbilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

inşallah canım... bazen çok takıyorum kafaya bazen unutuyorum varlıklarını...
ama bu ara valla aklımdan çıkmıyorlar...

orta hattının kaydığını diş hekimin biliyor mu; yoksa bir sonraki kontrolde mi haberi olacak?

evet ama benim altlar 2,5sene oldu... yaşımda 29... çok sıkıldım ben yaa...
yaza en yakın arkadaşımla tatil planımız var... umarım yaza kadar çıkar bilmiyorumkismile

benim altlar düzgündü üstlere taktılar 2.5 sene olmuş yaza çıkar büyük ihtimalle benim o iğrenç dişlerimi 2 yılda yaptılarsa seninkide bitime gelmiştir sanırım

kızlar benımde on dıslerım ayrıktı şuan birleşti ama ortadakı et toplandı bırazzz doktora soyledım en son da onu kesebılırız dedi sıızn oyle olduummuu

benim üst dişlerimde oldu ayrıktı birbirlerine yaklaştığından diş etlerim ortada toplandı tuzlu su ile gargara yaptım ben kesmesine gerek kalmadı ama sen yine bi doktoruna danış zamanla geçti

Back