- 16 Mayıs 2020
- 584
- 635
- 23
- Konu Sahibi birzerdali
Kız kardeşine gidip konuşmak istediğimi yazmadım. Bir daha okuyun yanlış anlamışsınız öncelikle. İkinci durum şu, onların yaşadığı yere girince normalde şort, kot giyen biriyim ama orada giymem. Çünkü kültürlerine ters, uyum sağlarim. İç Anadolu ya gitsem şalvar giyseler yine uyum sağlarım, çünkü gittiğim yerin kültürü önemli. Ayni şekilde onlar da şehrin merkezine geldikleri ve özel bir gün icin geldiklerinden bir nebze uyum sağlamalarıni bekliyorum. Kendi yapabilecekleri kadar. Fazlası değil. Bu denli fevri yorumlar yazmak yerine lütfen anlamaya çalışın. Gördüğünüz gibi ben olabildiğince olduğum ortama uyum sağlamaya açığım. Kendi yapabildiklerim doğrultusunda. Karşıdan da ayni şekilde " yapabildikleri" doğrultusunda bir nebze geldikleri yere uyum sağlamalarıni bekliyorum bu kadarSon bir soru sorup ayrılmak istiyorum bu konudan, bu soruya olumlu cevap verebiliyorsanız ancak o zaman size hak verebilirim. (yine vermem)
Bana değil kendinize cevaplayın.
Erkek arkadaşınızın memleketinde nişan olsa ve ailesi oraya uygun olmadığınızı, en azından garip kaçmayacak bir kıyafet giymenizi, eşin dostun sizi kendi giyiminizle tuhaf bulacağını salık verse, tıpkı sizin yapmak istediğiniz gibi (erkek arkadaşınızın kız kardeşi ile konuşmayı düşündüğünüzü yazmışsınız bir yorumda, anne babasına düzgün bir şeyler giydirmesi için, buna istinaden) ailenizden birileri ile konuşsa sizi düzgün (!) giydirmeleri için, makul karşılayacak mısınız?
Şunu da yazmadan gidemem çok içimde kalır;
Koca koca aklı fikri olan insanlar nerde ne giyeceğini,
Size mi soracak???