Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

Son bir soru sorup ayrılmak istiyorum bu konudan, bu soruya olumlu cevap verebiliyorsanız ancak o zaman size hak verebilirim. (yine vermem)
Bana değil kendinize cevaplayın.
Erkek arkadaşınızın memleketinde nişan olsa ve ailesi oraya uygun olmadığınızı, en azından garip kaçmayacak bir kıyafet giymenizi, eşin dostun sizi kendi giyiminizle tuhaf bulacağını salık verse, tıpkı sizin yapmak istediğiniz gibi (erkek arkadaşınızın kız kardeşi ile konuşmayı düşündüğünüzü yazmışsınız bir yorumda, anne babasına düzgün bir şeyler giydirmesi için, buna istinaden) ailenizden birileri ile konuşsa sizi düzgün (!) giydirmeleri için, makul karşılayacak mısınız?

Şunu da yazmadan gidemem çok içimde kalır;
Koca koca aklı fikri olan insanlar nerde ne giyeceğini,
Size mi soracak???
Kız kardeşine gidip konuşmak istediğimi yazmadım. Bir daha okuyun yanlış anlamışsınız öncelikle. İkinci durum şu, onların yaşadığı yere girince normalde şort, kot giyen biriyim ama orada giymem. Çünkü kültürlerine ters, uyum sağlarim. İç Anadolu ya gitsem şalvar giyseler yine uyum sağlarım, çünkü gittiğim yerin kültürü önemli. Ayni şekilde onlar da şehrin merkezine geldikleri ve özel bir gün icin geldiklerinden bir nebze uyum sağlamalarıni bekliyorum. Kendi yapabilecekleri kadar. Fazlası değil. Bu denli fevri yorumlar yazmak yerine lütfen anlamaya çalışın. Gördüğünüz gibi ben olabildiğince olduğum ortama uyum sağlamaya açığım. Kendi yapabildiklerim doğrultusunda. Karşıdan da ayni şekilde " yapabildikleri" doğrultusunda bir nebze geldikleri yere uyum sağlamalarıni bekliyorum bu kadar

Kız kardeşine gidip konuşmak istediğimi yazmadım. Bir daha okuyun yanlış anlamışsınız öncelikle. İkinci durum şu, onların yaşadığı yere girince normalde şort, kot giyen biriyim ama orada giymem. Çünkü kültürlerine ters, uyum sağlarim. İç Anadolu ya gitsem şalvar giyseler yine uyum sağlarım, çünkü gittiğim yerin kültürü önemli. Ayni şekilde onlar da şehrin merkezine geldikleri ve özel bir gün icin geldiklerinden bir nebze uyum sağlamalarıni bekliyorum. Kendi yapabilecekleri kadar. Fazlası değil. Bu denli fevri yorumlar yazmak yerine lütfen anlamaya çalışın. Gördüğünüz gibi ben olabildiğince olduğum ortama uyum sağlamaya açığım. Kendi yapabildiklerim doğrultusunda. Karşıdan da ayni şekilde " yapabildikleri" doğrultusunda bir nebze geldikleri yere uyum sağlamalarıni bekliyorum bu kadar
Bakın aynı şey değil
O şekilde giyinir misiniz demiyorum, birileri size bu şekilde salık verse, kıyafetinizi beğenmediğini ima etse, değiştirmenizi istese, hatta şu an ailesi acaba buraya nasıl bir kıyafetle gelecek bizi mahcup edecek mi diye endişeleniyor olsa, ne hissedeceksiniz onu merak ediyorum. Makul mu karşılayacaksınız?

ben size hem hak veriyorum hem veremiyorum. şöyle diyeyim eşimin de benim de ailelerimiz hala yazları köy işleriyle uğraşıp ayaklarına lastik giyip dağa çıkan insanlar. bu bizim bir parçamız. biz de eşimle öyleyiz. ama sosyal yaşantımızda hepimiz de normal giyiniyoruz olması gerektiği gibi. özel günlerde keza aynı şekilde dikkat ederiz. bilemiyorum, alışkanlık sanırım.

sevgilinizin ailesi sizin ailenizle aynı seviyede olsa bile demek ki bu yönü hayatlarına yansıtmamayı seçmişler. ben böyle bir şeyle karşılaşsam bu konuya takılmazdım sanırım 🤔

önceki konunda yaşayan insanların öldüğü durumu burada bir sürü kişinin ağzına meze yapan siz değil miydiniz? ben de bunu merak ediyorum işte ortada fol yok yumurta yok ama hep bir hesap içindesiniz. siz bu insanı sevmiyorsun sadece egonuzu tatmin etmeye calısıyorsunuz.
ayrıca öyle giyinmeyeceklerini nereden biliyosunuz? kaç kere kız istemelerine şahit oldunuz? eminim ki gayet güzel giyinecekler ve senin de yüzünü kızartacaklardır. ne kadar ayıp, sanki istemeye gelmişler annesi kuşak bağlamış rengarenk giyinmiş de siz de bu dertten muzdaripsiniz gibi anlatmayn yani. belki de sizin gittiğin yoldan onlar dönüyorlardır, madem memnun olmadığınız konular var gidip sevgilinize söylesenize annenler böyle giyinip gelmesin diye. zaten öyle gelmeyecekler cevabını alınca rahat edersiniz anca siz
Sevmediğime karar verecek kadar insanların hayatına karşı hep böyle peşin hükümlü müsünüz ? Çok değişik çünkü. Ayrıca aşırı agresifsiniz. Konuyu beğenmiyorsanız yorum yazmama hakkiniz var. Bu kadar saldırganlık neden çözemiyorum.
Konuda belirtmiştim. Öyle giyindiklerini bildiğim için zaten konu actim. Yoksa neden açayım.

Bakın aynı şey değil
O şekilde giyinir misiniz demiyorum, birileri size bu şekilde salık verse, kıyafetinizi beğenmediğini ima etse, değiştirmenizi istese, hatta şu an ailesi acaba buraya nasıl bir kıyafetle gelecek bizi mahcup edecek mi diye endişeleniyor olsa, ne hissedeceksiniz onu merak ediyorum. Makul mu karşılayacaksınız?
Yorumlarınız için teşekkür ederim fakat sanırım biz birbirimizi anlamayacagiz :) o nedenle fazla vaktinizi almak istemiyorum. Belki de farklı düşünüyoruz ya da doğru ifade edemiyorum ben. Böyle de olabilir

İnsanları dış görünüşlerine, kıyafetlerine göre değerlendirmemek gerektiğini öğrenemediyseniz, 100 yıldır şehirde yaşasanız ne fayda? Ye kürküm ye...
Cok guzel yazmıssınjz.acaba kacımız aynj fıkırde oldugumuzj soylerken bu durumla karsılasınca dogeu bır tutum sergileriz merak ediyorum..

Yorumlarınız için teşekkür ederim fakat sanırım biz birbirimizi anlamayacagiz :) o nedenle fazla vaktinizi almak istemiyorum. Belki de farklı düşünüyoruz ya da doğru ifade edemiyorum ben. Böyle de olabilir
Rica ederim
Bakış açılarımız farklı zaten, ben de bu yüzden ısrarla yorum yaptım, belki başka yönden bakmanıza vesile olabilirim diye ama olmadı :)

Ben sizi haklı buldum annemleri geçtim de ailenn diğer üyelerine karşı utanırsnz seviye farkı var gibi görünüyor heralde o yüzden cekiniyorsunuzcekiniyorsunuzp

Rica ederim
Bakış açılarımız farklı zaten, ben de bu yüzden ısrarla yorum yaptım, belki başka yönden bakmanıza vesile olabilirim diye ama olmadı :)
Bakış acılarımız farklı değil aslında fakat ben izah edemiyorum. Koşullar, durumlar , ailem, içinde bulunduğum kültür bir çok etken var. Tüm bunları aynı anda değerlendirmek güç. Bu sebeple tekrar teşekkür ederim. Daha sıcak konularda görüşmek üzere :)

Aslında siz genel olarak bu aileyi beğenmiyorsunuz bence. Bugün kıyafet demişsiniz yarın başka bir yönlerine takılıp konu açarsınız.
Ataerkil bir aile zaten. Geleneksel. Kapalı. Fakat erkek arkadasim böyle değil. Bu durumda elbette ailesi önemli ama bir şekilde kendisi ile uyum sağlıyoruz. Bu nedenle bunu şuan sorun etmiyorum.

Ataerkil bir aile zaten. Geleneksel. Kapalı. Fakat erkek arkadasim böyle değil. Bu durumda elbette ailesi önemli ama bir şekilde kendisi ile uyum sağlıyoruz. Bu nedenle bunu şuan sorun etmiyorum.
Aslında yanılıyorsunuz erkek arkadaşınız konusunda ama ne dersek diyelim tecrübe edince anlayacaksınız haklı olduğumuzu.

Ben kültürel farklılıkların çok ciddi sorun olduğu konusunda size hak veriyorum ama insanları gelenekleri üzerinden yargılamanızı doğru bulmadım.
Öyle kabul etmek zorundasınız onları. Sanki sevgiliniz size geldiği yeri saklayıp son anda söylemiş gibi davranmayın.
Size uymayan yönlerini şimdi fark etmiş olamazsınız. Ben onları değiştiririm nasıl olsa diye düşünmediğinizi varsayıyorum. Neden aile yapınıza uymayan bir ailenin oğluyla birlikte oldunuz bunca zaman?

Bence bu ilişki şu an iyi görünse de işerde büyük sorunlara gebe. Şu an eleştirdiğiniz kültüre ileride nasıl uyum sağlayacaksınız yeriniz de olsam ona kafa yorardım. Çünkü her ne kadar farklı olduğunu sansanızda eş adayı da o kültürden. Onlar onun ailesi ve hep öyle olacak. Hayatta ki insanlar ya ölürse başıma mı kalır? Yok yöresel giyinse ne olur dan öte sorunlar var. Bu kadar detaya inecekseniz onlara inin çünkü evlilikle flört çok başka şeyler.

Aslında yanılıyorsunuz erkek arkadaşınız konusunda ama ne dersek diyelim tecrübe edince anlayacaksınız haklı olduğumuzu.

Ben kültürel farklılıkların çok ciddi sorun olduğu konusunda size hak veriyorum ama insanları gelenekleri üzerinden yargılamanızı doğru bulmadım.
Öyle kabul etmek zorundasınız onları. Sanki sevgiliniz size geldiği yeri saklayıp son anda söylemiş gibi davranmayın.
Size uymayan yönlerini şimdi fark etmiş olamazsınız. Ben onları değiştiririm nasıl olsa diye düşünmediğinizi varsayıyorum. Neden aile yapınıza uymayan bir ailenin oğluyla birlikte oldunuz bunca zaman?
Daha önce de belirttiğim gibi erkek arkadaşım ile bir çok şeyi konuştuk. Birbirimizi anliyoruz, şuana kadar sorun yaşamadık. Şimdi bir anda " ileride kesin sorun yaşarız ayrılalım" diye düşüneyim ki ? Bu olucak ise kaçınılmaz elbette fakat henüz olmamış bir durum için ihtimaller dahilinde ilişkimi bitirmek mantıksız bir davranış.

Ailesini elbette değiştirmeyi istemem. Öyle bir fikrim de yok. Konuyu anlattım zaten. Bambaşka. Son paragraftaki sorunuza yönelik, insan her zaman ailesi ile aynı olmuyor. Erkek arkadasim da böyle biri. Ben de aileme benzemiyorum. Yani insanlar ailesinin kopyası değil. Bu sebeple bir uyumumuz var. Seviyorum yani özetle. Böyle planlı aşk yaşayan biri değilim zaten. Sevdim aşık oldum ve bu günlere geldik. Hepsi bu

kıyafete kadar düşünebileceğiniz onlarca konu var...ya o gün ailesi kadın -erkek ayrı oturmak isterse aileniz ne düşünür? Yemek yerken çatal bıçak kullanımına aileniz gibi dikkat etmezlerse ne olur? Takıla takıla sadece kıyafetlerin uyumuna mı takıldınız?

Ben bunları dert etmem, aileme şahsen izah ederim. Ama aileniz pimpirikliyse kıyafete gelene kadar daha çok konu var. Bence bu kadar endişe etmeyi bırakıp ailenizle durumu konuşun. Ne onların kendi kültürlerinde olması yanlış, ne de sizin ailenizin yaşam tarzı mutlak doğru. Herkesin düşüncesi,görgüsü kendince. Köylü duyarı kasmayacağım gereksiz üzerinize gidilmiş. Burada ailem köylü sevgilimin ailesi çok modern dense herkes sana dengi dengine yazacaklardı, tersi olunca duyar kasıp linç yemişsin.

Bence bu ilişki şu an iyi görünse de işerde büyük sorunlara gebe. Şu an eleştirdiğiniz kültüre ileride nasıl uyum sağlayacaksınız yeriniz de olsam ona kafa yorardım. Çünkü her ne kadar farklı olduğunu sansanızda eş adayı da o kültürden. Onlar onun ailesi ve hep öyle olacak. Hayatta ki insanlar ya ölürse başıma mı kalır? Yok yöresel giyinse ne olur dan öte sorunlar var. Bu kadar detaya inecekseniz onlara inin çünkü evlilikle flört çok başka şeyler.
Erkek arkadasim da uyumlu değil zaten her konuda. Bakın anlaşılmayan bir durum var. Sanki ailesinin aynisi, aynı mantık ve fikirde biri ile beraberim gibi lanse ediliyor fakat öyle değil. Ben de ailem gibi değilim, o da degil. Herkes ailesinin kopyasi değil. Elbette bazı noktalarda benzerlikler var fakat bu durumları konuşunca halledebiliyoruz şuan da. Bir insan ile ayrılmayı düşünmek için halledememek gerekir
Şimdi durduk yere " ama ileride belki böyle yaparsın belki, şöyle dersin belki" diyerek nasıl yollarımızı ayırayim ? Şuan öyle bir problem yaşamadık, ileride yasarsak da hayat yani bu başkası ile de yasayabilirim . Garantisi yok

Endişende haklısın ama bence bir insan temizse nasıl giyindiği çok önemli değil. Kıyafet özgürlüğü var sonuçta. Sen kendi ailene göre haklı olabilirsin ama insan hakları olarakta herkes istediğini giymekte özgürdür. İster mini etekle gelir ister şalvarla.

Bunu hiçbir şekilde karşı tarafa söyleme hakkın yok. Sen sadece senin istediğin gibi gelmelerini umabilirsin ya da ailenin sorun çıkarmamasını.

kıyafete kadar düşünebileceğiniz onlarca konu var...ya o gün ailesi kadın -erkek ayrı oturmak isterse aileniz ne düşünür? Yemek yerken çatal bıçak kullanımına aileniz gibi dikkat etmezlerse ne olur? Takıla takıla sadece kıyafetlerin uyumuna mı takıldınız?

Ben bunları dert etmem, aileme şahsen izah ederim. Ama aileniz pimpirikliyse kıyafete gelene kadar daha çok konu var. Bence bu kadar endişe etmeyi bırakıp ailenizle durumu konuşun. Ne onların kendi kültürlerinde olması yanlış, ne de sizin ailenizin yaşam tarzı mutlak doğru. Herkesin düşüncesi,görgüsü kendince. Köylü duyarı kasmayacağım gereksiz üzerinize gidilmiş. Burada ailem köylü sevgilimin ailesi çok modern dense herkes sana dengi dengine yazacaklardı, tersi olunca duyar kasıp linç yemişsin.
Biz de ayrı oturuyoruz. İsteme de değil elbette fakat normal şartlarda ailem de dışarıdan biri gelince ayrı oturuyor, öyle rahat ediyor. Sorun olmaz. O kadar bambaşka kültürler değiliz zaten. Onlar bize göre daha geleneksel, daha kapalı. Giyim tarzları yaşayışları folklorik. Tabi yemek yeme kültürleri gibi bir çok fark var elbette ama bunları sorun etmem tabi ki. Sadece özel bir gün de bir nebze daha " genele, Türkiye de herhangi bir nişan, düğün durumunda yapılana" bakın aileme demiyorum, genele diyorum, uyum sağlamalarıni bekliyorum.
Ayrıca evet, dediğiniz gibi konu açsam aynen dediğiniz cevabı alırdım. Zaten linç edenlerin çoğu "aman kaynanayi eve alma, aman muhatap olma, aman yapıştır cevabı" diyecek kişiler. Bu da kültür mesela. Ben bunu yapamam mesela. Ama burda kıyafet konusunda fikrimden dolayı linç edenler tabiri caizse bir başkasını " eve alma, yapıştır cevabini, muhatap olma" gibi durumları rahatlıkla yapabilir

Endişende haklısın ama bence bir insan temizse nasıl giyindiği çok önemli değil. Kıyafet özgürlüğü var sonuçta. Sen kendi ailene göre haklı olabilirsin ama insan hakları olarakta herkes istediğini giymekte özgürdür. İster mini etekle gelir ister şalvarla.

Bunu hiçbir şekilde karşı tarafa söyleme hakkın yok. Sen sadece senin istediğin gibi gelmelerini umabilirsin ya da ailenin sorun çıkarmamasını.
Evet zaten umuyorum ya da ailemin daha anlayışlı olmasını diliyorum. Teşekkür ederim

Back
X