erkeklerı daha cok sevmekten zıyade kızları sevmıyorumzaten bu ozellıgımle meshurum ınsaellah ınsanların 'boyle buyuk konusma 5 tane kızın olurgorursun' demelerı dua nıyetıne gecmez... ya saglıklı olsun dıyebılıyorsak (duanın sınırı olmadıgına gore) saglıklı olsun erkek olsun da dıyebılırız pekala...
kızlar ben çıkmak zorundayım bugun temizlik yapıcam cam perde halı ne varsa tamizlemem gerekiyo yarın oğlumun doğumgünü gerçi cmrtsi akşamı kutluycaz ama kalabalık olucaz yarında ancak mutfak muhabbetiyle uğraşırım işlerim yoğun yani annemde yardıma gelecek birazdan.pek giremem ama ara ara bakarım yine ne yazmışsınız diye hadi öpüldünüz iyi muhabbetler
kızlar ya işyerinde bi arkadaş vardı.yeni hamileydi.onlarda 1 yıldır istiyolardı olmuyodu.kızla hep detleşirdik.gerçi ben bu bebk durumunu sizle konuştuğum gibi hiç kimseyle konuşmuyorum.yani nedne bilmiyorum ama ailemle bile konuşurken dik durmaya çalışıyorum heralde çok belli etmiyorum bu konuda üzüldüğümü.(3 yıllık evli olduğumuz için şuan çevremdeki herkes bizim çocuğumuz olmuyo gözüyle bakıyo)neyse işte arkadaş ilk hamile olduğunu söyleyince içim çok burkulmuştu.ben herzaman dualarımda ikimizinde aynı zamanda olsun ve diğeri üzülmesin diye dua ederdim.neyse arkadaş hamile olunca bide biraz düşüncesiz davrandılar yani benim durumumu azçok bildiği halde biraz nispet yapar gibi oldu.ben olsaydım onu üzmemek için bu konuda çok dikkatli davranırdım.gebeliği riskli oluncada işten ayrılmak zorunda kaldı.düşük tehlikesi vardı.işten ayrıldığı için içimde elimde olmayan bi sevinç oldu.yani burda olduğu zaman ben çok üzülecektim.bilemiyorum belkide bu bencillik ama düşünmek istemesemde içimden geçen bu.şimdi eşiyle görüştüm durumlar biraz karışık dedi.aslında beta hcg değerlerini falan öğrendiğimde biraz düşük gelmişti banada ama onlara üzülmesinler diye bişey demedim.neticede tabiki allah bilir ne olacağını.ama inşallah bebğine bişey olmaz.inşallah sağlıkla dünyaya getirir.vicdan azabı duydum işten ayrılmasına sevindiğim için kızdım kendime.bilemiyorum si olsanız ne düşünürdünüz.bunlar istemesemde içimden geçen duygular.ama dua ediyorum allah bebeklerini bağışlarda inşallah sağsalim dünyaya gelir.dün işyerine uğramıştı bana ultrason çıktısını gösteriyo işte bu diye bilemiyorum ya ben olsaydım o üzülmesin diye özellikle onun yanında bebekten hiç bahsetmezdim.tabi benim kastettiğim şey asla bebklerine bişey olması değil sadece düşüncesizlikleirne üzüldüm((
yok daha neler artık... kadınlar yapar da erkek ne enteresan... ya acık acık yapıyorlar desem; bu kadar da dusuncesız olamazlar herhalde?! belkı dedıgın gıbı bıraz cahıller. uzulme yasmın... hayırlısı... ben dısgebelık yasadıgım ılk gunlerde (antalyda 5m mıgrosta) esıme 'ya suan bebkler daha gozume batıyor, daha dıkkatımı cekıyorlar, ınsaellah ıstemeyerek de olsa nazarım degmez' demıstım.bılıyorsun nazar daha zıyade nıspet ederek bakınca deger. ama cok sukur o bırkac gun surdu.
mesela ben suan senı kıskanıyorum.... nıspet edıyorsun bana...delikafadulden
Mrb. arkadaşlar nasılsınıznız bakalım. Benim deger yine biraz yüselmiş salı doktorumla konustum. Doktorum bu degerler onemli degil beklicez dedi artık cok yukselmez valla bu gidişle benim degerimin sıfırlanması 2 ayı bulacak. Yasemincin hiç vicdan yapma inan bebeğini kaybeden her anne aynı seyi hisseder. Biz onların nıe oluyo die dusunmuyoruz ki bizim nie böyle oldu die uzuluyoruz. Ve bence karsımızdakı ınsanların daha anlayıslı davranması gerekir. Bazen diyorum ki beta hcgem sıfırlanır sıfırlanmaz hemen korunmayı bırakım. Yani filim cektirsem ne olcak tıkalı cıksa tupum napıcam ki. Ondan sonrA YOK ORDANMI YUMURTLADIM YOK BURDAN MI?zaten bende pco da var. ben sureklı esımden dolayo doktorların ıcındeyım hepsının bana dedıgı bıoraz oluruna bırak.ARTIK NE DUSUNECEGIMI SASIRDIM. Tek inandıgım sey yeter ki Rabbim Ol desin ozaman saglıcakla olacak.(Tabii tedbirlerimizi alıcaz). Esimdi ona hastalar geliyomus kadın 6 tane dogurmus 4 tane dusuk yapmıs, bir suru miyom varmıs va hala hamile bisde 3 aylık haberi yok. Valla olunca oluyor.İnanın her gun dua edrım Rabbim evlat hasreti ceken herkezin yuzunu guldur die. Ne cok konustum kusura bakmayın.
Yasemin sen hiç tedavi filan oldun mu? Klomen filan kullandın mı yani?
yok canım ben hiç ilaç kullanmadım.benim şöyle oldu evlendikten sonra 2 sene korunduk.sonra birkaç ay denedik olmadı.ben o ara enfeksiyondan şüpheleniyodum.doktora gtiim hatta doktor sorular sordu adet düzeni,adet sancısı ile ilgili bende herşeyin düzenli olduğunu söyledim.sonra muayene etti.ultrasonlada baktı yumurtalıklarının rahminin boyutu iyi dedi.ama enfeksiyon varmış.(zaten enfeksiyon spermlerin geçişini engellediği için ondan hamile kalamadım diye düşündüm)antibiyotik verdi.onları kullandım.o ara 2 ay falan korunduk tekrar.sonra tekrar korunmayı bıraktık.sonrasında 8 ay olmadı bende o ara tekrar doktora gitmedim.çünkü korunmayı bıraktıktan sonra ilk 1 yıl olmamasının normal olduğunu söylüyordu doktorlar.bide biz uzun süre korununca 2 yıl falan belki dedim hamile kalmam o yüzden uzun zaman almıştır diye düşündüm(korunduğumuz dönemdede ben herhangi bişey kullanmadım eşim korundu)sonrasında 8.ayda hamile kaldım.gerisini biliyosun zaten.senin değerler konusundada biliyosun benimkide çok zro düştü.2 ay sürdü sıfırlanması.zaten sen doktor kontrolünü bırakmıyosun.önemli olan o.doktorun bilgilendiriyodur zaten.ayrıca rahmin şekliyle ilgili konuyu bende merak ediyorum.yani ultrasonda bakılınca belli olmuyormu acaba şekli.rahim filminde çıkıyo diyolar.ama ultrasonda neden belli olmuyo onu bende merak ediyorum.