Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

inşallah cnm ya ozaman öle olsun ben kızımın olmasını çok isterdim kısmet deilmiş umarım allah senin gönlüne göre verir

tesekkur ederım akımera. hamaratlıktan zıyade cok bogaza duskunluk var... eee o da hamaratlıgı getırıyor. habersız mısafır gelmez herhalde bana?! yanı bence gelmez... gelır mı yaaaa...ben kımseye haber vermeden gıtmem.

kolay gelsin canım.grşrşz

evet yasmincim hakılısın bizim durumumuzda olan insanların yanında biraz daha dikkatli olunması gerekir çok hassas oluyoruz çünkü ben bile 2.çocuğum olmasına rağmen benimle hamile kalıp devam edenleri çok kıskanmıştım elimde olmadan.hala bile yeni doğmuş bi bebek görünce nispetle bakıyorum sanki benim yokmuş gibi.bu bambaşka bi duygu allah bidaha yaşatmasın.umarım arkadaşının bebeği sağlıkla doğar sen en yakın zamanda ona müjdeli haberini verirsin cnm.bu arada ben bu muhabbetten kopamıycam bu gidişle.ksr bkmyın kızlar koptum ben öpüldünüz byee

nasıl yanı yasmın?!
evet bahsetmıstın o kızdan. ben olsm hıc vıcdan azabı cekmezdım. bırkere senın kotu bır dusuncen olmams kı neden sıkıntı yapıyorsun. sen sevınsen bıle sırf o yuzden cocuga bırsey olmaz merak etme. nıspet etmesı dusuncesızlık. ne olursa olsun senınle yakından uzaktan alakası olmaz. ınsaellah cocuga bırsey olmadan dogurur. Ama bır ınsan nıye ozellıkle ultrason cıktısını gosterır onu da anlamadım sımdı.
sakın uzulme, vıcdanla alakadar bır mevzu bıle degıl.

tşk ederim kızlar ya valla iyiki varsınız.içim içimi yiyo bu konuda.tabiki ben böyle bi nedenden dolayı değilde çalışmak istemediği için ayrılmasını tercih ederdim.ama insanlar düşüncesiz işte ya.onun eşide burda çalışıyo (oda az çok biliyo bizim durumu dış gebelik olduğunu bilmiyolarda neyse) oda diyoki eşi daha işten ayrılmamıştı akşam iş çıkışı eve gidiyoruz ben gideyimde biraz bebeğimi seveyim diyo (((((( ya bilemiyorum belkide kötü niyetli değiller sevinçlerinden farkında değillerdi belki ama cidden o ara okadar üzüldümki.iyice strese girmiştim.

yok daha neler artık... kadınlar yapar da erkek ne enteresan... ya acık acık yapıyorlar desem; bu kadar da dusuncesız olamazlar herhalde?! belkı dedıgın gıbı bıraz cahıller. uzulme yasmın... hayırlısı... ben dısgebelık yasadıgım ılk gunlerde (antalyda 5m mıgrosta) esıme 'ya suan bebkler daha gozume batıyor, daha dıkkatımı cekıyorlar, ınsaellah ıstemeyerek de olsa nazarım degmez' demıstım.bılıyorsun nazar daha zıyade nıspet ederek bakınca deger. ama cok sukur o bırkac gun surdu.

evet canım ya insan hassas oluyo.neyse şimdi bende daha iyim.valla strese gircemde hormonlarım alt üst olacak diye korkuyorum.c.tesi doktora gidicem bakalım ne dicek.eğer onay verirse bu ay adet olduktan sonra rahim filmini çektireyim diyorum.belki 1 ay daha erteleyebilir.o ara çok streslydim ya hemen korunmayı bırakmak istiyodum.şimdi doktor 1 ay daha ertelese bile çok üzülmücem.hayırlsı olsun daha iyi olacaksa bekleriz napalım.

mesela ben suan senı kıskanıyorum.... nıspet edıyorsun bana...delikafadulden

daha benden önce sırada akimera var ktg de korunmuyodu sanırım .önce onlarda hebr bekliyoruz inşallah.agrin naptı acaba değerleri biraz yükselmişti galiba.inşallah oda çarçabuk atlatır.şöyle hepimizinde korunmayı bıraktığı döneme geçelimde her ay günümüzü sayalım.bir bir karnımız şişsin birazda hamilelik döneminde yaşadıklarımızı paylaşalım.

Mrb. arkadaşlar nasılsınıznız bakalım. Benim deger yine biraz yüselmiş salı doktorumla konustum. Doktorum bu degerler onemli degil beklicez dedi artık cok yukselmez valla bu gidişle benim degerimin sıfırlanması 2 ayı bulacak. Yasemincin hiç vicdan yapma inan bebeğini kaybeden her anne aynı seyi hisseder. Biz onların nıe oluyo die dusunmuyoruz ki bizim nie böyle oldu die uzuluyoruz. Ve bence karsımızdakı ınsanların daha anlayıslı davranması gerekir. Bazen diyorum ki beta hcgem sıfırlanır sıfırlanmaz hemen korunmayı bırakım. Yani filim cektirsem ne olcak tıkalı cıksa tupum napıcam ki. Ondan sonrA YOK ORDANMI YUMURTLADIM YOK BURDAN MI?zaten bende pco da var. ben sureklı esımden dolayo doktorların ıcındeyım hepsının bana dedıgı bıoraz oluruna bırak.ARTIK NE DUSUNECEGIMI SASIRDIM. Tek inandıgım sey yeter ki Rabbim Ol desin ozaman saglıcakla olacak.(Tabii tedbirlerimizi alıcaz). Esimdi ona hastalar geliyomus kadın 6 tane dogurmus 4 tane dusuk yapmıs, bir suru miyom varmıs va hala hamile bisde 3 aylık haberi yok. Valla olunca oluyor.ınanın her gun dua edrım Rabbim evlat hasreti ceken herkezin yuzunu guldur die. Ne cok konustum kusura bakmayın.

canım mrb çok sık girmiyosun bende merak ettim değerlerini.düşmesi maalesef çok zaman alıyo canım.inşallah bir an evvel atlatırsın.bende bazen senin dediğin gibi olruna bırakayım hiç bişey yapamyım diyorum ama içimde rahat etmiyo.arayıda çok açmak istemiyorum.ama biraz psikolojiminde rahatlaması için zaman iyi geliyo.zaten korunmayı bıraktıktan sonrada hiç yumurtlama günü falan takip etmicem oluruna bırakıcam.çünkü ben öncekinde yumurtlama günlerinde yorgunluktan uykusuzluktan ölüyorda olsak bugün olması lazım diyodum.8 ay olmadı.ama hamile kaldığım ay hiç günleri saymadım.o zaman insan daha rahat oluyo.sadece gereken gün aşırı ilişki.elbet yumurtlama gününe de denk gelir heralde öyle olunca.sende çok acele etme.çünkü kendiliğinden düşsede o tüp zorlanmış yıpranmış oluyo.biraz iyileşmesi için zaman ver.bende geçenlerde hemen bırakayım falan diyodum ama o yıpratıcı süreci tekrar yaşama korkusu geri adım attırdı.işte kötü olan sanki bu dış gebelik bir hastalık ve nedenini teşhis edemiyolar.tüpler açıkta olsa olabiliyo maalesef.allaha sığınıp dua etmekten başka çaremiz yok.inşallah mutluluktan uçacağımız günler bizi bekletmeden hemen gelir.

ayyyyy ınsaelllahh...
agrın ya sen aynı doktora mı gıdıyorsun hep... ben bır doktor acemılıgınden sıkıntı cekmıstım o yuzden sordum... uzun surmesı olagan da dusup yukselmesı de mı normal?

Evet Tunemicim aynı doktora gidiyorum ve memnunum. Tabiiki bende cok arastırdım esimde doktor oldugu için oda doktorumla hem fikir. Ayrıca yaseminin degeride tam 2 ayda sıfırlanmıs sanırım. Ama yinede tedirginim. Ben doktoruma sordum neden oluyor die Oda sansızlık dedi. Birde benim bir düsüğüm var o yuzden bazı ileri tetkiklerin yapılması lazım dedi. Yani bebek neden tutunamıyor arstırılsın dedi. Rahim filmi cektir dedi belki bişey olabilir,rahimde sekil bozuklugu olabilir. Bende anlamadım bunlar ultrasonda belli olmaz mı okadar cok baktıkı. Artık kocaeline gidince iyi bir doktor bulucam. Tabii riskli gebelik uzmanı bulmaya calıscam. N zor bir durum korkuyla yasamak. Ben en azından ocak ayına kadar beklicem. Ama ben forumlardan birinde okumustum kibele die bir arkadas sanırım dış gebelik ameliyatından sonra 1 ay korunmus sonra 3. ayda da hamile kalmıs suanda dogurmus ne guzel . Yasemincim inşallah doktor konturolunde hersey yoluna girmiştir artık sen yavaş yavaş baslarsın. Ben hep sunu dunuyorum %80 normal gebelik sansım var ve Allahıma şükür ki hamile kalabiliyoruz . Burda bir tanıdıgım var 6 seneir bebişleri olmuyor asılamada yaptılar. Kadın diyor ki yeter ki bir hamile kalim bir onu duyim ne olursa olsun yani nekadar caresizdi. Ben inanıyorum bizim eninde sonunda olucak Rabbim sesimizi duyacak.

Yasemin sen hiç tedavi filan oldun mu? Klomen filan kullandın mı yani?

Yasemin sen hiç tedavi filan oldun mu? Klomen filan kullandın mı yani?

yok canım ben hiç ilaç kullanmadım.benim şöyle oldu evlendikten sonra 2 sene korunduk.sonra birkaç ay denedik olmadı.ben o ara enfeksiyondan şüpheleniyodum.doktora gtiim hatta doktor sorular sordu adet düzeni,adet sancısı ile ilgili bende herşeyin düzenli olduğunu söyledim.sonra muayene etti.ultrasonlada baktı yumurtalıklarının rahminin boyutu iyi dedi.ama enfeksiyon varmış.(zaten enfeksiyon spermlerin geçişini engellediği için ondan hamile kalamadım diye düşündüm)antibiyotik verdi.onları kullandım.o ara 2 ay falan korunduk tekrar.sonra tekrar korunmayı bıraktık.sonrasında 8 ay olmadı bende o ara tekrar doktora gitmedim.çünkü korunmayı bıraktıktan sonra ilk 1 yıl olmamasının normal olduğunu söylüyordu doktorlar.bide biz uzun süre korununca 2 yıl falan belki dedim hamile kalmam o yüzden uzun zaman almıştır diye düşündüm(korunduğumuz dönemdede ben herhangi bişey kullanmadım eşim korundu)sonrasında 8.ayda hamile kaldım.gerisini biliyosun zaten.senin değerler konusundada biliyosun benimkide çok zro düştü.2 ay sürdü sıfırlanması.zaten sen doktor kontrolünü bırakmıyosun.önemli olan o.doktorun bilgilendiriyodur zaten.ayrıca rahmin şekliyle ilgili konuyu bende merak ediyorum.yani ultrasonda bakılınca belli olmuyormu acaba şekli.rahim filminde çıkıyo diyolar.ama ultrasonda neden belli olmuyo onu bende merak ediyorum.

Canım yaaaa aynı seyleri düşünüyoruz. Ben artık esimi cok bunaltmaya basladım. Diyorumki rahimde bişey olsa iyi kotü doktorum bişey derdi. Bundan öncede gittiğim her doktorum rahim gayet iii yapısı guzel diyodu sadece pco var oda en hafifiinde tipik bir pco degılım. Dusun ben 3 ay dogum kontrol hapı kullandım bıraktıgım ay hamile kaldım ilk hamileligim düşükle sonuclandı. Ondan sonra 2 ay klomen kullandım oda benim acelem yuzunden 2. ay yine kaldım. Dış gebelik. Benim doktorum bana aslında bu testler cok ileri tetkikler siz doktorsunuz die soyluyorum.Yapmanızda fayda var dedi. Eger istese suan bize yaptırıdı para kazanıyor sonucda.Simdi diyorumki filim cektırdim tıkalı dedi nacam. Bİrde filimden sonra 1 ay koruncam enfeksiyon riski varmıs.Valla esime diyorumki keske kadın dogumcu olsaymıssın ne guzel hiç kafamızda soru işareti kalmazdı sizinde tum sorularınızı cevaolardı.:1rolleyes:

slm kızlar bakalım insallah bu ay olurda bebişim sizede bir umut olurum bn hala bir hamile görürürm die bakıyom cıkmadı demi daha dıs gebelik gecirip hamile kalan bnde 4 günüm kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…