Dış gebelik ve Mtx sonrası yaşadıklarım !!

Bende Kasım ve temmuz ayında iki dış gebelik geçirdim ilkinde sağ tüpüm alındı 2 . De kürtaj oldum sonra iğne ama değerlerim yükselmeye devam etti 2, 3 içinde 4 doz iğne oldum ama mecbur acil ameliyata alındım doktor tüpü almadı süzdürme yöntemiyle temizledi ama dış gebelik oluşan noktada tekrardan olma olasılığı çok yüksek olduğu için cesaret edemiyorum, o ağrıları acıları çoğu zaman hissediyorum, Allah yardımcımız olsun 🙏🏻
Benim normalde beta 3.500 -4000 olması gerekirken 2.400 küsür dü beklemeyelim dedi bugün kürtaj oldum ve tek doz iğne yapıldı Dr bana kese tüpünde demedi bunu göremiyor mu anlamadım ama sol tarafımda şiddetli ağrı ve kanama yaşadım 2 gece boyunca zaten başından beri lekelenmem vardı kahve sonra pembeye döndü inşallah tek doz iğne yeteli olur siz iğneden dolayı bir yan etki yaşadınız mı

Benim normalde beta 3.500 -4000 olması gerekirken 2.400 küsür dü beklemeyelim dedi bugün kürtaj oldum ve tek doz iğne yapıldı Dr bana kese tüpünde demedi bunu göremiyor mu anlamadım ama sol tarafımda şiddetli ağrı ve kanama yaşadım 2 gece boyunca zaten başından beri lekelenmem vardı kahve sonra pembeye döndü inşallah tek doz iğne yeteli olur siz iğneden dolayı bir yan etki yaşadınız mı
Yok düşerken bi ağrım oldu sonrada iğnenin yan etkisi olarak kaşıntım vardı siz şimdi 0 lanana kadar beta takibi mutlak yapın

Benim bugün şiddetli bir ağrım var sol tarafım da
Benim ilkinde sağda şiddetli bir ağrıyla uyanmıştım betam yükselişim gayet normaldi 3000 lerdeydi ama normal bir ağrı değildi asla azalmıyor ve geçmiyordu zaten baştan beride koyu renkte akıntı vardı tüpe zarar verdiği için bi kaç saat içinde ameliyata alınmıştım hiç iğne olmadım ilkinde . İkincide ağrı yoktu hafif kanamam olmuştu doktora söyledim hemen beta baktır dedi düzgün yükselmemişti ve yine tüpte görülmüştü bana hemen yatış verdiler iğnelerden sonra eve göndermediler beta takibi için 2. Günün gecesi de acil ameliyata alındım zaten

İğneden sonra bi yan etki yaşamadım sadece 6 ay korun dedi doktor ama bendeki doz yüksek olduğu için

Benim ilkinde sağda şiddetli bir ağrıyla uyanmıştım betam yükselişim gayet normaldi 3000 lerdeydi ama normal bir ağrı değildi asla azalmıyor ve geçmiyordu zaten baştan beride koyu renkte akıntı vardı tüpe zarar verdiği için bi kaç saat içinde ameliyata alınmıştım hiç iğne olmadım ilkinde . İkincide ağrı yoktu hafif kanamam olmuştu doktora söyledim hemen beta baktır dedi düzgün yükselmemişti ve yine tüpte görülmüştü bana hemen yatış verdiler iğnelerden sonra eve göndermediler beta takibi için 2. Günün gecesi de acil ameliyata alındım zaten
Benim tüpte mi değil mi belli değil Dr göremedi benimde beta düzgün yükselmedi zaten 2-3 gece şiddetli sol kasığımda Ağrı ve kanamam oldu adet gibi benim adetim daha az geliyor bile belki dr gel hemen yarın beklemeye gerek yok kese gözükmüyor dedi gittim genel anestezi ile kürtaj oldum ve 1 doz iğne oldum sağ kalçamdan çıktıktan sonra sadece koydukları beze biraz kanama geldi eve geldim böyle sanki yapışkan gibi kanlı 2 defa bişey geldi şu an gelen bişey yok kanama gelmesi gerekiyor mu onunla mı düşüyor beta anlamadım bide sol kasığımda ağrı var hala ağrı kesici içiyorum

Baya da uzunmuş ben hemen randevu aldım çok teşekkür ederim. İğne olalı 32 gün oldu yumurta sağ taraftaydı üç gündür acayip anlık gaz sıkışmam oluyor afedersin birden basınç sağ tarafımda ve gaz sıkışması biraz ağrılarım da var o bölgelerde bele doğru bu ağrılar normal mi değerim on gün önce 12 çıktı sıfırlanmıştır diye düşünüyorum
İğneden sonra kanama vs yaşadınız mı ?

Merhabalar

Bu yazıyı birilerine faydam olur belki diye yazıyorum kendi yaşadıklarımı anlatacağım

İlk olarak 2024 yılı içinde ikinci dış gebeliğimi geçirdim hiç çocuğum yok ilki sağ tüpümün alınması ile sonuçlandı ikincisi ise mtx yani dış gebeliği düşürmek için yapılan iğne ile şöyleki beta hcg düzenli olarak yükselmiyordu 2 kat kesinlikle artmadı böyle bir durum yaşarsanız kesinlikle sürekli olarak doktor kontrolüne ve kan vermeyi unutmayın tam olarak betam 481 e kadar tek kat artarak ulaştı ve dış gebelik kesinleşti (ilk önce kürtaj oldum belki sağlıksız gebeliktir diye daha sonrasında betam artmaya devam ettiği için kesinleşti) kese vardı bişey büyüyordu ama rahim içinde değildi bana ilk doz mtx iğnesi vuuldu iki kalçadan beta 481 idi vurulduğumda 7 gün hastanede kalıcaksın dediler kontrol etmemiz lazım çünkü dış gebelik iç kanama riski olan bir durum bende tamam dedim iğnenin 4. Günü kan alındı beta hcg fırlamış 900 civarı olmuş 7. Güne bakıcaz dediler baktılar 7. Gün çok fazla düşmemiş en az %15 lik düşüş bekleniyor dediler ve ikinci dozu oldum o gün ikinci dozda düşmesse ameliyat dediler ve başımdan aşşağı kaynar sular döküldü aynı yıl içinde iki tüpümüde alıcaklardı ameliyat acısıda tuzu biberi neyse ikinci iğne sonrası 7. Gün kan alındı ve 15 lik düşüş olmuştu toplam 14 gün hastanede kaldım o kadar yıpranmıştım ki nefes alamıyordum sıkıntıdan düşüş olduğu gün çıkardılar stresim bitmiştiki ve sıfırlanana kadar kan takibi yapılcaktı hastaneden çıktıktan 3 gün sonra kan verdim baktık ki kan sabit kalmış şok olduk bi doktora gittim bekleyelim biraz daha dedi tek tüpüm kaldığı için hemen ameliyat etmek istemedi bidaha ver 3 gün sonra dedi benim eve gittikten sonra ağrılarım ve kanamalarım başladı hastanede kaldığım süre boyunca olmadı yani iğne bana geç etki etmişti belkide bilemiyorum ettiğim duaların da etkisi olduğuna kalben inanıyorum ( ayetel kürsi okumanızı öneririm ) düşmeye başladı sonra kan takibi 3 günde bir hastaneye git gel git gel takip edildi Şimdi sizlere madde madde sorabileceğiniz yada aklınıza takılacak olan şeyleri yazacağım bunlar dışında başka varsa yardımcı olabileceğim bir şey ise cevaplayabilirim çünkü bunu yaşayan bilir

1. Mtx iğnesi zannedildiği kadar acıtan bir iğne değil hatta bence penisilin daha çok acıtıyo
  2. Beta hcg niz düzenlide artsa düzensizde artsa muhakkak kan vermeyi ihmal etmeyin ve kese görmek için gerekirse iki doktora gidin
  3. Hafif ve orta ağrı ,kanamanız olması normal ama şiddetli ise mutlaka doktora gidin
  4. Sıfırlanana kadar bakmanın önemli olduğunu doktorum hep söyledi o yüzden bende buraya yazıyorum
  5. Şuanda bu durumu yaşayan okuyan kişi yanlız değilsin bol bol dua et ❤️
Merhaba ben de 31 ekimde 90 ile anlaşılan dış gebeliğim metotreksat iğnesi ile sonlandırıldı. 7 gün kanama ile parça düşürdüm. Pazartesi yani 9 aralıkta 2200 beta ile doktor keseyi gördü hiç regl olmadan hamile olduğumu öğrendim. Doktor takip edilmesi gerektiğini söyledi ama çocuğun sağlığının endişesindeyim iğne yapan doktor için rahat edecekse 1 regl bekleyebilirsin demişti ama ben hiç regl olamadan hamileliği öğrendim bu kadar erken yaşayan var mı acaba?

Merhaba,
28 kasımda beta 169 du gebeliği öğrendik ama düzenli artmadığı için dış gebelikten şüphelenildi sonrasında 1 haftalık takip verdi doktor tam doktora geleceğim günün önceki günü kanama başladı acile geldik dr sağlıksız bir gebelik süreci üniversite hastanesi takip etsin dedi kürtaj yapılır iğneyeyle takip edilir burda gerek yok dedi sağolsun kolan beylikdüzünden çam sakura hastanesi acile geldim betam sıkıntılı kanama var takip yaptırmak istiyoruz diye süreci başlattık acilde muayene oldum sıkıntı yok değerim de 1000nin altında olduğu için (447)2 gün sonra tekrar kan vermeye gelin dediler 2 gün sonra kan verdim 560 çıktı artış olduğu için yatış vericez takip edicez dediler yatış verildi o gece sonrasında ertesi gün kan verdim 587 çıktı kürtajla rahim kalınlığı alındı dil altı hap verildi o gece vajene de ilaç koyuldu iki defa bu işlem yapıldı sabaha karşı kan alındı gün içinde sonuç çıktı değer 568 düşüş çok az olduğu için tek doz mtx yapıldı 4. Gün 7. Gün değerlerime bakılıcak iğnenin işe yarayıp yaramadığı belli olacak yaramazsa muhtemelen duruma göre tekrar mtx yapılır oda işe yaramazsa ameliyat muhtemelen bugün doktor pazar gününe kadar istersen burda bekle istersen git dedi ama tam saatinde kanı vermiş ol aşırı kanama bıçak kesiği saplanması sancılı ağrı olurasa acilen gel evin uzaksa da gitme dedi evim yarım saat mesafede hastanede olmamayı tercih ettim sadece baştan beri hiç ama hiç ağrım olmadığı için bugünde hafif kanama var yine ağrı yok yoğunlaşmazsa gitmeyi düşünmüyorum... süreç sıkıntılı ağrılı kolay değil fakat geçiyor kürtaj o bu geçiyor daha öncede dış gebelik yaşadım fakat o çok yüksekti 2binler 6 binlerle ameliyata alındım sol tüpüm alındı 38 yaşındaydım şimdi de 40 yaşındayım doktor bana ozaman dedi tekrar etme olasılığı var dış gebeliğin tüp bebekle devam et dedi ama dinlemedim umut insana plastik çiçeği bile sulatıyor bir umut tüp bebek olmadan olur diye düşündüm aynı süreci tekrar yaşıyorum ama değerin düşük olması iğneyle halledicem gibi düşündürüyor yani ama tabi ameliyata da gidebilir süreç böyle belirsiz beta yol gösterici her defasında her olumsuzlukta duvara tosluyosun ama yapıcak bişey yok öncelik kendi sağlığımız sonrası yeni umutlar metanetli olun başa gelen çekiliyor dermansız bir dert değil bir çok kadın bu durumda ne yazık ki bize de düştü bunları yaşamak geçiyor bitiyor sonu güzel olsun gecenin bir yarısı orayı burayı didikleyip başıma ne gelicek diye buraları okuyan kadın yalnız değilsin duygularını süreci yönetmeye çalış geçecek emin ol sevgiler 😘🤲🏻

Merhaba ben de 31 ekimde 90 ile anlaşılan dış gebeliğim metotreksat iğnesi ile sonlandırıldı. 7 gün kanama ile parça düşürdüm. Pazartesi yani 9 aralıkta 2200 beta ile doktor keseyi gördü hiç regl olmadan hamile olduğumu öğrendim. Doktor takip edilmesi gerektiğini söyledi ama çocuğun sağlığının endişesindeyim iğne yapan doktor için rahat edecekse 1 regl bekleyebilirsin demişti ama ben hiç regl olamadan hamileliği öğrendim bu kadar erken yaşayan var mı

Bildiğim sadece İğne tedavisinden sonra drlar 4 6 ay korunma öneriyorlar genelde iğnenin vücuttan atılması vs. Ama tabi her insanın vücudu tepkisi farklı iyi düşün iyi sonuçlar olsun

X