Dilek Doğan'ın son anları polis kamerasında

dün o kucağında 10 yaşında can çekişen çocuklarıyla yanında anne beyazlar giymiş elinde bayrak çocuğu kurtarmak için koşturan o videoyu izledim. ama mahalkenin sokaklarından çıkamadılar. izin verilmedi. üstlerine ateş edilerek geri püskürtüler..vermeyen devletti. emir alan devlettendi. ve çocuk öldü. o sahneye çok bakamadım. neden izin verdirmediler neden dedim. neden tam yersi onları koruyarak hastahaneye ulaşmasını sağlamadılar. geçin . yaşamadığınız şeyi burada savunmak kolay. o annenin yerine koyun kendinizi. o haberi bulursam koyarım. amaç nebilmiyorum. amaç bölünmemizmi yoksa.
halkı iyice delirtmekmi.
böylece isyan çıkmasıı iyice sağlayıp parçalanmamızmı. bir plan hazirandan beri oynanıyor. ve sonuna geliyoruz maalesef. Allah yardımcumız olsun

Yalçın Doğan
@YlcnDogana.yalcindogan@gmail.comRSS Beslemesi
Neresinden tutacaksınız bu ülkenin?

Yedi kentin on sekiz ilçesinde elli dört kez sokağa çıkma yasağıilan ediliyor. Toplam sokağa çıkma yasağı iki yüz on iki günübuluyor.

Bugün itibarıyla, Cizre’de on bir, Silopi’de on bir, Nusaybin’de on bir, Dargeçit’te on dört, Sur’da yirmi üç gündür süren sokağa çıkma yasakları var.

İnsanlar açıkça ev hapsine mahkum ediliyor, o insanlar ne yer, ne içer, nasıl yaşar? İş, okul, hastalık, günlük yaşam, olağan ve zorunlu ihtiyaçlarını nasıl karşılar? İnsanların sokağa çıkmasını yasaklayarak, terörün önlendiği tek bir ülke yok dünyada.

AKP iktidara geldikten sonra yaklaşık yirmi yıl süren Olağanüstü Hal’i kaldırıyor. Aradan geçen yıllarda, artan terör karşısında yeniden OHAL ya da sıkıyönetime gitmiyor.

Bunun yerine, son aylarda sokağa çıkma yasakları icat ediyor, sıkıyönetim ya da OHAL yerine.

Ankara’dan vali ve kaymakamlara verilen talimatlarla. Meclis’ten geçirmesine gerek duymadan.

Kırk gündür okul yok
2015 OECD verilerine göre, okula devamsızlıkta Türkiye OECD ülkeleri arasında birinci. Bundan ayrı olarak, Güneydoğu’da çocuklar kırk gündür eğitimden uzak, okula gidemiyor.

Olayın diğer yine vahim. Çocuklar sadece okula gitmemekle kalmıyor, evleri bombalanıyor, o çocuklar şu anda hangi psikoloji içinde, ruh dünyaları nasıl normale dönecek?

Ya günlerdir sokaklarda bekleyen cesetler? Örneğin, Silopi’de. HDP Gurup Başkan Vekili Çağlar Demirel’in Meclis kürsüsünden söylediğine göre, “Silopi’de on iki ceset sokakta yatıyor”. (22 Aralık 2015, Meclis Tutanakları). Aynı konuyu başka milletvekilleri de dile getiriyor, “sokakta çürüyen cenazeler”, toprağa verilmesine izin verilmiyor.

Olabilir mi böyle bir şey? Nerede, hangi çağda yaşıyoruz? Nefret ve kin terörü, terör nefret ve kini ayrıca tetikliyor. Bu politikayla ne terör biter, ne terörle mücadele.

Ailesinin gözü önünde kurşunlandığında yere düşen Dilek için ambulans çağrılması gerekirken, acıya dayanamayan ağabeyi ve babası için kelepçe isteniyor. Ambulans yerine kelepçe. İnsanlığın hali, Malraux misali.

Artvin Cerattepe
Güneydoğu’da iç savaş yaşanırken, ülkenin diğer yerlerinde neler oluyor? İki gün önceki (22 Aralık saat 14 bileşimi) Meclis tutanaklarından aktarıyorum:

Uğur Bayraktar (Artvin): “Ormanlık arazide maden girişimine izin vermemek için Cerattepe’de ağaçlar kesilmesin diye, insanlar 1.800 metrede beş aydır nöbet tutuyor. Rize İdare Mahkemesi beş aydır yürütmeyi durdurma kararı vermiyor, insanlar bunu bekliyor”.

Balıkesir
Tutanaklara devam.

Ahmet Akın (Balıkesir): “Balıkesir Karesi CHP İlçe Başkanlığının işletmekte olduğu Balıkesir Sanat Merkezi on bir ayda iki kez polis eşliğinde Maliye, SGK, Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından basılıyor. Mevzuata aykırı hiçbir işlem yok. Sırf işletmecisi CHP İlçe Başkanı olduğu için yıldırmak amacıyla basılıyor”.

Küçükçekmece
Tutanaklara devam.

İsmail Faruk Aksu (İstanbul): “Küçükçekmece’de bölücü terör örgütü iki kişiyi öldürdü. Her gün yaşanan olaylar nedeniyle mahalle sakinleri korku içinde. Örgüt esnafın iş yerlerini kapatması, halkı ise, ya örgüte biat etmesi ya da mahalleyi terk etmesi için tehdit ediyor. İstanbul’un göbeğinde güvenlik tesis edilemiyor”.

Soma
Tutanaklara devam.

Tur Yıldız Biçer (Manisa): “Soma’da işçiler ya sarı sendikaya ya da sendikasızlığa mecbur edilmektedir. 301 işçinin öldüğü katliamdan sonra işsiz kalan madencilerin yirmi dört takside bölünen tazminatlarının sadece birinci taksiti, göstermelik olarak bayramdan önce ödenmiş, madenciler yine açlığa mahkum edilmiştir”.

Akkuyu
Tutanaklara devam.

Aytuğ Atıcı (Mersin): “Akkuyu Nükleer Santralında inceleme yapmak için Enerji Bakanlığından izin istedim. İzin isteme ayıbı bir yana, bu izni alamadım”.

Başka örnekler de, var. Ülkenin neresini tutsanız, elinizde kalıyor. Her yerden sorun fışkırıyor, daha önemli olan, o sorunlar çözümsüz ve daha da katmerli hale gelerek, kangrene dönüşüyor.

Bu ülke açıkça yönetilemiyor.

İsmail Kahraman
Yönetme zafiyetine kendi çapında küçük bir örnek AKP’li Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile ilgili.

Kahraman Rizeli, CHP milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, Rizeli. Kahraman’a “ağabey” diyecek kadar yakın.

Bekaroğlu Kahraman’ı ziyaret etmek için randevu istiyor. On iki gün sonra randevu veriliyor. Bekaroğlu o gün, verilen saatte Kahraman’ın Meclis’teki odasına gidiyor. İçerde biri var, normal olarak bekliyor.

Aynı sırada bekleyen bir başkası, işinin kısa süreceğini söyleyerek, Bekaroğlu’nun randevu saatinde içeri giriyor. Bekaroğlu beklerken, bir AKP milletvekili geliyor, doğrudan Kahraman’ın odasına dalıyor.

Aradan yarım saat geçiyor. İçerdekiler hala içerde. Ses yok. Bekaroğlu sekreter aracılığı ile Kahraman’a haber gönderiyor, yine ses yok. Randevu saatini zaten çoktan geçmiş, “Başkandan haber bekleyeceğini” belirterek, ayrılıyor.

Aradan bir hafta geçiyor, Meclis Başkanından hala ses yok. Ne nezaket ama.

Ülke kaos içinde, yukarıdan aşağıya bu yönetimle bu kaos tesadüf değil.

ETİKETLER

TC batti zaten coktan, aglayani yok.. Kendi halkina bomba atan bir ulke dusunun, iste o Turkiye.. Dagdan indirip sehre saldiklarini halkin hepsini oldurerek yoketme pesinde.. Acizliktir bu. Dogudakini batidakinden ayirmissiniz bile kafanizda, acimiyorsunuz, kurunun yanisira yas da yanar diyorsunuz, yakinda Tayyip de verir Doguyu Apoya hep beraber kurtulursunuz zaten uzulmeyin.. Simdilik.. Yoksa boyle tek tek avlamakla bitiremezsiniz. Batidakiler de yakinlarina edilen bu zulme karsi ayaklanirsa ne edeceksiniz? Kendileri Izmirde, Istanbulda olsa bile atalari babalari hala Doguda onlarin.. Bu savasa onlar da karsilik verirse? O zaman kurunun yanisira yanan yas sizler olacaksiniz. O gun gelirse sakin siz de benim gibi Nerde bu devlet! diye bagirmayin, ben de size ayni bana dediginizi derim yoksa.

Allah aşkına senden alıntı yapmadım varsay .. Diğer yorumlarını da görünce pişman oldum ulusalcı saygı falan filan zırvaladığıma zira zaten hiç de düşündüğüm gibi değilmiş yorumların.. Kimseyi pkk lı ilan ettiğimiz yok tutupta pk nın vurduğu kadını devlet vurdu öldü kadın karnındaki bebekte işte diye resim atarsa aslında o kadını pkk vurmuş ve asker hastaneye yetiştirmiş bebeği de anneyi de kurtarmışsa bu kadına ben gerçekçi demem üstelik kaç kişi o bebek o kadının değil dedi kendi ısrarla yalan söyleyecek halim yok dedi takii dün akşama kadar . çark edip faceden aldım resmi dedi pkk kanallarının yayınını alırsa sadece ve sadece onların provakatif fotolarını kullanırsa ne diyeceğim barış güvercinimi ? Geçen gün O okypete de pkk lı bir sayfanın haberini paylaştı ona neden demedim yada demedik pkk lı diye çünkü o vakit de içinde dahil her kesimden paylaşım yapıyor.. Bu gösterdiğin resimdekileri asker mi bu hale getirmiş daha dün akşam Mersin de bir okulu bu hale getirdi pkk ama bunu görmez göremezler işlerine gelmez yandaşların.. yandaş medya değil sadece pkk medyası asker vurdu kırdı diyor sol medyadada rastlamıyorum ben asker vurdu kırdı haberlerine..

Bu resmen savas ve hesap asker,polis ve ordaki ivil halk disinda kimseye kesilmiyor! Savasa resmen kayitsiz kalindigini ilk defa bu kadar bariz sekilde goruyoruz.Pardon ne savasi operasyon.Acin bakin gazeteleri hepsi sus pus,sehit cenazeleri bile secim donemi oldugu kadar fazla haber olmuyor,egitim durdu 3. haftaya giricez,sokaga degil pencereye cikmayin deniyor..Gazoz kapagi acilisina bile gidecek cb nerde hani? Herkes salakta.Devlet salakta.Oyle bi milletiz ki uyutulmak icin aportta bekleyen.Bizler salakta.Surda iki klavye dovup h.sonu napalimin pesine dusuyoruz.

beni kimse ilgilendirmiyor b saatten sonra. ülkenm için içim kan ağlıyor. ülkemde savaş cvar. bildiğim savaş. masum halk ölüyor çocuk ölüyor. ülkem bitti bitti. bırakın sinirden ağlıyorum şu an. yeter gerçekleri görün artık. bittik biz.

Ahmet Altan: Beklediğiniz istikrar asla gelmeyecek bu yönetimle

"Teslim olanlara merhamet göstermeyecekler; eğer direnmezseniz çok da uzun olmayan bir gelecekte, o gerçekler hepimizin kapısını çalacak"

inPaylaşın

Haberdar yazarı Ahmet Altan, Türkiye'de gelinen son noktaya ilişkin olarak, "Yıkılan bir devlet, bu devleti ayakta tutmaya gücü yetmeyen bir toplum, bu yıkılışı paraya çevirmeye çalışan insafsız bir hırsız çetesi, kaybolan adalet, hapishaneler, yasaklar ve her geçen gün biraz daha çöken bir ekonomiyle bir 'finale' doğru koşuyoruz" yorumunu yaptı.

Bugünkü köşe yazısında son günlerde yaşananları değerlendiren Ahmet Altan, Türkiye'nin giderek tek adam ülkesi olduğunu söyledi. Altan, "Tek adamın sinir sistemi, devletin sinir sisteminin yerini alıyor. Belki de asıl bela bu. Tek adam öfkelendiğinde bütün devlet öfkeleniyor. Tek adam korktuğunda bütün devlet korkuyor. Tek adam paniklediğinde bütün devlet panikliyor. Tek adam intikam almak istediğinde bütün devlet intikamcı kesiliyor. Koskoca devlet aygıtı, akıl almaz, anlaşılmaz işler yapmaya başlıyor" dedi.

Ahmet Altan'ın Haberdar'da yayınlanan yazısının bir bölümü şöyle:

"Devlet dengesini kaybedince, adalet de dengesini kaybediyor.

Bir mahkeme, baskın yapılan bir evde kitapları bulundu diye Hasan Cemal’le Tuğçe Tatari’nin kitaplarını toplatıyor.

Yargıç kitapları okumuyor bile.

Tek adamın kızdığı herkesin kitabının toplatılabileceği, hukuk ölçülerinin yok olduğu, devletin “temel direğinin” kırıldığı bir belirsizlik yayıldıça yayılıyor.

Bir genç kızı vuran polis serbest bırakılırken, bir haber yaptı diye gazeteciler hapishanelere dolduruluyor.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Kemal Göktaş, sınırda “Türkiye Cumhuriyeti Devleti”nin askerleriyle IŞİD’liler arasındaki “samimi” konuşmaların tapelerini yayınlıyor.

AKP’lileşmiş askerlerle karşılaşıyor, polisten sonra ordunun da belli kademelerde AKP’lileştiğine tanık oluyoruz.

Devlet, polisiyle, ordusuyla, adalet sistemiyle birlikte çözülerek, herkesi düşman gören “dinci” bir intikam örgütüne dönüşüyor.

AKP’li olmayan herkese düşmanlar.

Evlerini basabilir, çocuklarını öldürebilir, kitaplarını toplatabilir, kızdıklarını hapsedebilirler.

İstedikleri kadar para çalabilirler.

Her türlü yasadışı işi yapabilirler.

Sadece Gene Hackman’in vurulduğu film sahnesi değil, Türkiye’deki bütün hayat Somoza’nın Nikaragua’sına benziyor yavaş yavaş.

Ülke yönetimi “Somoza”laşıyor.

Devlet yıkılıyor ve o korkunç moloz yığını ölüm ve dehşet putrelleri halinde toplumun üstüne çöküyor.

Bu ağırlığı bir toplum taşıyamaz.

Güneydoğu bu ağırlığın baskısı altında kanlı çatışmalarla, hendeklerle kırıldı.

Böyle devam ederse ülkenin birçok yerinde, hiç beklenmeyen anlarda yeni kırılmalarla karşılaşacağız.

Yıkılan bir devlet, bu devleti ayakta tutmaya gücü yetmeyen bir toplum, bu yıkılışı paraya çevirmeye çalışan insafsız bir hırsız çetesi, kaybolan adalet, hapishaneler, yasaklar ve her geçen gün biraz daha çöken bir ekonomiyle bir “finale” doğru koşuyoruz.

Kürt kadınlarının taşıdığı bayraklar kucaklarındaki bebeklerinin ölümünü engelleyemiyor, beyaz bayraklara aldırmadan öldürüyorlar.

Bu korkunç yönetim karşısında canlarını ve mallarını, sayfalarında “beyaz bayraklar” çekerek kurtaracaklarını sananlar, o beyaz bayraklar sizi kurtarmaya yetmez, yetmeyecek, bunu göreceksiniz.

Beklediğiniz istikrar asla gelmeyecek bu yönetimle.

Hukukun sağlam direğine tutunarak direnmekten, devleti ve toplumu korumak için adaletin bayrağını yükselterek mücadele etmekten başka bir çare gözükmüyor.

Teslim olanlara merhamet göstermeyecekler.

Bana inanmayabilirsiniz.

Ama hayat size gerçekleri gösterecek.

Eğer direnmezseniz çok da uzun olmayan bir gelecekte, o gerçekler hepimizin kapısını çalacak."

hiç ümidim kalmadı benim. sadece dua edelim. bu taraflara sıçrayacak .
oradaki masum ölümleri buradada olacak.
dua edelim

aynen böylede olacak. fitil ateşlendi. saat kuruldu. geri sayım başladı.

Pardon ama senin ulusalciliktan anladigin ne? Bu ulke Istanbul Izmir, Ankara dan olusmuyor, Edirneden Karsa kadar demis Ataturk, once bunu bir hatirlatayim da.. Bu vatan topraginin her karisi, batisi oldugu kadar dogusu da benim vatanim. Ustelik koklerimin yarisi da Dogudan geliyor benim, hem de Diyarbakirdan, surpriz! Ben Istanbulu da boyle yanmis, yikilmis gordugumde icim kanar, Diyarbakiri da, hepsi vatanim, hepsi benim halkim. Sen PKK ile Kurtu ayni kefeye koydugun muddetce biz senle anlasamayiz. AKPye uymus, bolucu olmussun. O askerim dedigin, sehit olan kesim var ya, ha iste onun icinde Diyarbakirlinin da, Mardinlinin de evladi var, cunki o da bu ulkenin vatandasi, bilmem anlatabildim mi? Sana daha ne desem bos, nefretten gozleri donmus gibi yaziyorsun, dilerim aci yoldan ogrenmezsin insan caninin kiymetini.

ne saçmalıyorsun Allah aşkına ulusalcı dedim diye sana İstanbulda mı oturuyorsun dedim Şırnaklı biride ulusalcı olabilir .. Alıntı yapma benden ya yazdığını anlamıyorsun okuduğunu görmüyorsun uğraşamam senin yanlış anlamalarını düzeltmekle !! Bu son yorumum sana ..

Vay vay vay . . .

Daha neler görecek bu gözler bekliyorum .

Sen kalk bir kez olsun ; doğuyu batıdan farklı kılan , oraları kendi halkının huzurla yaşayacağı yerler olmaktan yoksun bırakan , yıkan yakan bombalayan ; adam kaçıran , öğretmen rehin alan , tehditle korku salan ciğersiz teröristlere laf etme , onlara yardım ve yataklıkta baş rol oynayan belediyelerine lanet okuma , yeter artık ne istiyorsunuz ciğersizler diye isyan etme

Sonra devleti , devletin askerini faşizanca bir ırkı resmen yok sayıp yok etmekle suçla . Bunun adı da vatanseverlik olsun .

Bizde lanet olası faşist yalaka pislikler olalım .

Orda yaşananları bilmeden savunmayın diyenler de sanırsınız cizreden canlı yayında.

Sen oturduğun yerden ne kadar hakimsen askerin gözü dönmüş bir şekilde pkk ile ilişiksiz sivil halkı bombalayıp durduğuna , bizde o kadar biliyoruz işte o bölgeyi bu hale getirenin pkk olduğuna.

Batı sessiz kalıyor diye hendek açılımı yapan demirtaşa destek olun durmayın oturduğunuz yerde , madem adamlar davalarında haklılar oturduğunuz yerde ne şiş yansın ne kebap edebiyatı yapmayın , bi el atın sizde !

Ahmet Altan`in kafa yapisi zaten ayni ben, yazdiklarinin altina tüm imzami atiyorum.
Peki bunu bizler görüyoruzda, halk görmüyormu ???
Benimde icim kan agliyor, cok üzülüyorum ve aciyorum, vatanim adina insanlarimiz adina, gün göre göre batiyoruz.
Simdi biz hepimiz burada siyaset tartisabilelim diye ilk önce Cizre`ye gidecegiz sonrada burada siyaset yapma hakkini kazanacagiz ama ne yazikki bu imkansiz, yinede Cizre`de yasamadan o durumu anlayip analiz edebilme potansiyelimizin oldugunu düsünüyorum.
Konuya dönmek istiyorum, evet su an Türkiye`de bir savas yasaniyor ve bu zamanla her yere sicrayacak.
Bu savas olmasi gerekiyordu, zira ekonomi cok kötü bir durumda ancak savas cikarsa ekonomi tekrar düzelebilir.
Yarin bir gün olagan üstü hal diyip, tüm bankalardaki paralarinizi alma yetkisi var devletin ve böylelikle sizin bankada yatan tüm paralarinizla devlet en azindan tekrar ekonomiyi düzeltme sansi var.. Durum bu. Hedef bu.
Bu yazdiklarimi sakin unutmayin, Olivia demisti dersiniz.
Siki yönetimde savasin bir hali, olagan üstü halde savasin bir gercegi.
Senelerdir siyasi gerginlikler, ekonomiyi zarara ugratti. Yerli ve yabanci yatirimcilar temkinli davranip, her an savas cikabilir korkusuyla senelerdir yatirim yapmiyorlar Türkiye`de.
Özellikle yerli yatirimcilar disariyi tercih ettiler yatirim yaparken zira gördükleri hükümet onlarin gözünde saglam ve tutarli degildi.
Istikarali ve güclü bir hükümetin en büyük indikatörü zaten güclü bir ekonomidir, tersine ayni !

Hop hop yavas gel yavas.gecmis msjlarimi oku.anlarsin.tutturmus foto da foto.iftira atiyorsunuz birde utanmadan.polise askere nerde laf saydirmisim.gercekleri gormeyecek kadar kör olmus bazi zavallilar.link veriyorum yandas gazete.video atiyorum yandas kanal.bende terorist ilan edildim.haydi gazam mubarek ola..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…