Dilek Doğan'ın son anları polis kamerasında

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Dilek Doğan'ın son anları polis kamerasında

http://www.radikal.com.tr/turkiye/dilek-doganin-son-anlari-polis-kamerasinda-1494722

http://www.radikal.com.tr/turkiye/dilek-doganin-son-anlari-polis-kamerasinda-1494722

RADİKAL - Sarıyer Küçükarmutlu’daki evinde arama yapıldığı sırada vurularak öldürülen Dilek Doğan'ın son nefesini verdiği anların polis kamerasınca kaydedildiği ortaya çıktı.

Doğan ailesi ve avukatları, Dilek Doğan’ın öldürülmesiyle ilgili iddianameye giren görüntüleri basınla paylaştı. Avukatlar Oya Aslan ve Şükrüye Erden ile baba Metin Doğan’ın katıldığı basın toplantısında Aslan, Dilek’i öldüren polis amiri Y.M’nin iddianamede yer alan ifadelerini okudu.

Sanık polisin, “Mehmet Doğan’ın tüfeğine doğru hamle yaptığını, hepsinin birden kendisini kollarından elbise ve tüfeğinden tutup salona doğru çektikleri sırada, son gayretle kendisini geriye çekmek istediği anda tüfeğin patladığını ve genç kızın vurulduğunu” belirttiği ifadesinden sonra görüntülerin izlenmesine geçildi.

3 AYRI GÖRÜNTÜ DOSYASI

Polisin savcılığa gönderdiği ve iddianameye giren görüntüler 3 ayrı bölümden oluşuyor. İlk görüntü polislerin eve geldiği ilk ana ait. Polisler H.R.K.’nin evde olup olmadığını sorduktan sonra arama yapacaklarını söylüyor. Bu sırada Doğan ailesinin üyeleri polisten galoş giymelerini istiyor. İkinci görüntüde sivil polisler eve girip arama yapmaya başlıyor. O sırada Dilek Doğan’ın polislerle arama yapılan odaya girdiği görülüyor.

POLİS: BEN SANA NE DEDİM, BEN SANA NE DEDİM

Polislerin arama yaptığı esnada polis kamerası odada çekim yaparken, evin koridorunda aileyle şüpheli polisin tartışması duyuluyor. O anlarda abi Mehmet Doğan "Ankara’da 105-120 tane adam ölmüş bir tane polis yok” diyor, şüpheli polis ise “Ben sana ne dedim, ben sana ne dedim, ben sana ne dedim” diye karşılık veriyor. Dilek Doğan da bu sırada vuruluyor. Videonun 1.45’nci saniyesinde Dilek Doğan ile tetiği çeken polis Y.M.’nin sesleri duyuluyor:

POLİS: “Ben sana ne dedim, ben sana ne dedim. Ben sana ne dedim”

DİLEK: Ya napıyosun(Silah sesi geliyor ve Dilek Doğan yere düşüyor)

DİLEK’İN AĞABEYİ MEHMET: Dilek. Dilek. Dilek. Dilek.

3 AYRI GÖRÜNTÜ DOSYASI

Polisin savcılığa gönderdiği görüntüler 3 ayrı bölümden oluşuyor.

Yerde yatan Dilek Doğan kameraya yansırken, ailenin feryatları görüntülere yansıdı. Acılı aile Doğan’ın vurulması üzerine polislere tepki gösteriyor.

AVUKAT: GÖRÜNTÜLER POLİSİ YALANLIYOR

Görüntülerle ilgili konuşan avukat Oya Aslan da Dilek Doğan’ı öldüren özel harekat timi Y.M’nin iddianamede yer alan “Mehmet Doğan’ın tüfeğine doğru hamle yaptığı, hepsinin birden kendisini kollarından elbise ve tüfeğinden tutup salona doğru çektikleri sırada, son gayretle kendisini geriye çekmek istediği anda tüfeğin patladığı ve genç kızın vurulduğu” şeklindeki ifadelerinin yalanlandığını belirtti.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Aslan, şüpheli polis Y.M. hakkında “Öldürmenin İhmali Davranışla İşlenmesi” suçundan hazırlanan ve 20 yıl ile 26 yıl arasında hapis cezası istenen iddianamenin Y.M'nin ifadelerine göre hazırlandığını öne sürerek, Dilek’in öldüren polis hakkında “kasten adam öldürme” suçundan dava açılması gerektiğini savundu. Aslan, şüpheli polisin hakkında tutuklama taleplerinin reddedildiğini de belirtti.

BABA DOĞAN: BU KEZ ÖLDÜRME AMACIYLA GELDİLER

Baba Metin Doğan da olay anına ilişkin detayları paylaştı. Acılı baba Doğan, evlerini 30 kez basan polisin bu kez baskına öldürme amacıyla geldiklerini, nitekim ailesinden en kıymetli insanı aldıklarını belirtti.

Lanet olsun, lanet olsun...Hala "kelepçe" deniliyor ya...Lanet olsun.

Ben bakamadim, o babanin feryat figan aglamasindan sonra bakamadim. Su an gözyaslari icindeyim. Orada bir can gidiyor ve halen kelepce diye bagiriyorlar. Al size Erdogan'in aslan polisi!! Pislikler!

Simdi hickimse gelip demesin sakin "polisi tahrik etti" diye. Yemin ederim o kisiyi rezil rüsya ederim! Artik yeter bu kadar vicdansizlik! Onca güzel can hayatini yitirdi ankarada. Anne baba morgta beklerken burda acimasizlar terrorist diye damga vurdular. Gerce 14 yasindaki cocugun ölümüne sevinen zihniyetten ne beklenilir ki?!!

Artik icim, canim aciyor. Bunlar hepsi ne zaman bitecek? Millet ne zaman tekrar vicdanini bulacaklar??

Olayin bu şekilde gerceklestigine ihtimal dahi vermemistim. Izledigimden beri aklımdan çıkmıyor

Aile sinir krizi geçiriyor polislerden biri de sakin şekilde "oğlun tetiğe bastı oğlun oğlun" demiyor mu?

Berkin' ın katili için "yiğidim aslanim geçecek bu gunler" diyen vardı bu forumda ya...

Ne desek boş.

Aile sinir krizi geçiriyor polislerden biri de sakin şekilde "oğlun tetiğe bastı oğlun oğlun" demiyor mu?

Berkin' ın katili için "yiğidim aslanim geçecek bu gunler" diyen vardı bu forumda ya...

Ne desek boş.

Sonrada "umarim sizin cocugunuzun basiniza gelmez" diyince birden kiziyorlar "benim cocugumu karistirma" oluyor. Biz art niyetli oluyoruz. Sen orda Ali ismail'in katilini, berkinin katilini pohpohlarken, berkinin cesedi sogumadan annesini yuhlatan adama oy verirken iyidi ama degilmi?

Bitek senin evladin degerli degilmi? Digerler tüh kaka, ölmeyi hak ediyorlar dimi?

Basörtüleriniz ile duble yollariniz ile hepinizin cani ceheneme!! Icim kan agliyor. Halen gözyaslarimi tutamiyorum. Cocuklarini kaybeden herkese sabir diliyorum.
Ne büyük bir aci, nasil dayaniyorlar, hic bilmiyorum

Olay nasil oldu kim ne dedi ne yapti umrumda değil o babanın dilek diye feryat etmesi,annesinin kızımı vurdular diye bağırmasi kulaklarımda yankılaniyor şu anda.

Silahsız suçsuz bir genç kızı öldürmek bunları katil yapmıyor da polis işini mi yapmış oluyor şimdi?

Dilek Dogan... Asagi yukari ayni yaslarda oldugum genc bir kadin. Omrunun baharinda... Inanmadi cogu insan onun sucsuzluguna ya da ihtimal vermedi aslan ve yigit polisimizin(!) boyle seyler yaptigina. Ayni olaya Ali Ismailde, Berkinde, Abdocanda da rastladik. Hepsine terorist damgasi yapistirip, cesitli sebeplerden sucluymuscasina yaftalayarak polisi akladilar. O zaman akladilar cunku bu kadar acikca gozler onune serilememisti her sey. Boylesine net goruntuler yoktu. Goruntusu olanlari ise bir sekilde karaladilar zaten. Birilerinin bir seyleri anlamasi icin gozune gozune sokmak gerekir. Dilek Dogan olayi boyle bir ornek. Izledigim an sinirlerim bozuldu ve hickira hickira agladim. Kendi ailemin bu aciyi yasadigini dusundum. Kin, nefret ve ofkeyle doldum. Aslan ve yigit polislerimiz... Ne kadar ovunsek az sizinle!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…