Arkadaşlar merhaba, bu başlığa daha önce de yazmıştım ama sanırım arada kaynadı, pek etkileşim olmadı. Benim durumumda değişiklik olunca yazmak istedim. Belki sizlere de umut vermiş olurum.
42 yaşındayım, daha önce 2 düşüğüm ve bir de down sendromu nedeniyle 19. haftada sonlandırılan gebeliğim var. Son 7-8 aydır her ay geciken veya erken olan adet kanamalarım vardı, gittiğim 4 doktor da artık menapoz öncesi döneme girdiğimi, çocuk istiyorsam bir an önce tüp bebek yapmamı söylediler. Hatta tüp bebek için bile gecikmiş olabilirsiniz, yumurta rezerviniz kötü dediler. Bu arada 1 yıl önce amh 0,5 çıkmıştı, moralim bozulduğundan bir daha da yaptırmadım.
2 yıl kadar önce görüştüğüm bir tüp bebek uzmanı Teatrio (Q10) kullanmamı söylemişti, o zaman kullanmaya başlamış ama hamile kalınca yarım bırakmıştım. Eylül ayında gittiğim bir dr da Bioesteron (Dhea) kullanmamı söyledi. Bu arada interneti, KK'nü alt üst ettim tabiki :) Baal, arısütü, polen, propolis karışımı ve hayıt tohumuna ikna oldum. Ve kendi tedavimi kendim yapmaya karar verdim. Bir yumurtanın gelişip döllenme süresi 100 gün olduğundan kendime 3 ay süre verdim ve bu sürede
Sabah kahvaltısı sonrası 1 tane Teatrio
Akşam yemekten 2 saat sonra 1 tatlı kaşığı bal, arısütü, polen, propolis karışımı
Yatmadan önce 2 tane Bioesteron Dhea ve
1 adet Solgar Metil Folat aldım
Bal, arısütü, polen, propolis karışımını kendim yaptım, hazır markaları inceledim ama pek güvenemedim.
Bioesteronu dr 3 adet almamı söyledi ama açıkçası pahalı olduğu için 2şer tane aldım.
Hayıt tohumu aldım ama 3-4 kere ancak içebildim, tadı çok kötü olduğundan devam edemedim.
Metil Folat folic asidin doğal formu, yani folic asit sentetik hali ve metil folat doğal olanı. Önceki hamileliklerimde folic asit vermişlerdir ama sentetik folic asidin otizm riskini arttırdığını gösteren çalışmalar var o nedenle folik asit kullanmayacağım.
Cuma günü eczaneye Teatrio ve Bioesteron almaya gidecektim ve o gün regl olmayı da bekliyordum. Vitaminleri almadan test yapayım da öyle alayım alıp param boşa gitmesin dedim. Ve şok... Menapoza girmem beklenirken hamileyim...
Şuan çok karışık duygular içindeyim. İlk düşüğümde kalp atışı hiç olmadı, o nedenle ikincide kalp atışını duyunca her şey yolunda diye rahatlamıştım, kalbi durdu. 3.cüde kalbi de durmadı, 3 ay geçti kanamalarım da geçti derken down sendromu çıktıO nedenle sanırım karışık duygularım doğuma kadar devam edecek.
Kafanızı şişirdim ama bütün bunları şunun için yazdım, amh düşüktü, adetlerim düzensizdi, yumurta sayım azdı ama oldu!. Demek ki önemli olan sayı değil, kaliteymiş ve ben aldığım takviyelerin kaliteyi yükselttiğini düşünüyorum. Adetimi bile düzene sokmuşlardır.
Bir de çocuk çocuk çocuk diye 24 saat aklımı çocuğa taktığım zamanlarda hep boş geçtik, ben son aylarda tamamen işe ve çocuk meselesinden farklı konulara yönelmiştim. Sonuç hiç beklemediğim anda pozitif oldu. Yani tavsiyem şu ki, ilaçlarınızı alın, vitaminlerinizi kullanın ama kafanızı çok başka bir şeylere yönlendirin.
Umarım bebeğim sağlıklı ve normaldir, umarım gebeliğim sonuna kadar devam eder ve umarım sizler o istediğiniz haberi tez zamanda alırsınız.
Sağlıkla kucağına alırsın inşallahArkadaşlar merhaba, bu başlığa daha önce de yazmıştım ama sanırım arada kaynadı, pek etkileşim olmadı. Benim durumumda değişiklik olunca yazmak istedim. Belki sizlere de umut vermiş olurum.
42 yaşındayım, daha önce 2 düşüğüm ve bir de down sendromu nedeniyle 19. haftada sonlandırılan gebeliğim var. Son 7-8 aydır her ay geciken veya erken olan adet kanamalarım vardı, gittiğim 4 doktor da artık menapoz öncesi döneme girdiğimi, çocuk istiyorsam bir an önce tüp bebek yapmamı söylediler. Hatta tüp bebek için bile gecikmiş olabilirsiniz, yumurta rezerviniz kötü dediler. Bu arada 1 yıl önce amh 0,5 çıkmıştı, moralim bozulduğundan bir daha da yaptırmadım.
2 yıl kadar önce görüştüğüm bir tüp bebek uzmanı Teatrio (Q10) kullanmamı söylemişti, o zaman kullanmaya başlamış ama hamile kalınca yarım bırakmıştım. Eylül ayında gittiğim bir dr da Bioesteron (Dhea) kullanmamı söyledi. Bu arada interneti, KK'nü alt üst ettim tabiki :) Baal, arısütü, polen, propolis karışımı ve hayıt tohumuna ikna oldum. Ve kendi tedavimi kendim yapmaya karar verdim. Bir yumurtanın gelişip döllenme süresi 100 gün olduğundan kendime 3 ay süre verdim ve bu sürede
Akşam yemekten 2 saat sonra 1 tatlı kaşığı bal, arısütü, polen, propolis karışımı
Bal, arısütü, polen, propolis karışımını kendim yaptım, hazır markaları inceledim ama pek güvenemedim.
Bioesteronu dr 3 adet almamı söyledi ama açıkçası pahalı olduğu için 2şer tane aldım.
Hayıt tohumu aldım ama 3-4 kere ancak içebildim, tadı çok kötü olduğundan devam edemedim.
Metil Folat folic asidin doğal formu, yani folic asit sentetik hali ve metil folat doğal olanı. Önceki hamileliklerimde folic asit vermişlerdir ama sentetik folic asidin otizm riskini arttırdığını gösteren çalışmalar var o nedenle folik asit kullanmayacağım.
Cuma günü eczaneye Teatrio ve Bioesteron almaya gidecektim ve o gün regl olmayı da bekliyordum. Vitaminleri almadan test yapayım da öyle alayım alıp param boşa gitmesin dedim. Ve şok... Menapoza girmem beklenirken hamileyim...
Şuan çok karışık duygular içindeyim. İlk düşüğümde kalp atışı hiç olmadı, o nedenle ikincide kalp atışını duyunca her şey yolunda diye rahatlamıştım, kalbi durdu. 3.cüde kalbi de durmadı, 3 ay geçti kanamalarım da geçti derken down sendromu çıktıO nedenle sanırım karışık duygularım doğuma kadar devam edecek.
Kafanızı şişirdim ama bütün bunları şunun için yazdım, amh düşüktü, adetlerim düzensizdi, yumurta sayım azdı ama oldu!. Demek ki önemli olan sayı değil, kaliteymiş ve ben aldığım takviyelerin kaliteyi yükselttiğini düşünüyorum. Adetimi bile düzene sokmuşlardır.
Bir de çocuk çocuk çocuk diye 24 saat aklımı çocuğa taktığım zamanlarda hep boş geçtik, ben son aylarda tamamen işe ve çocuk meselesinden farklı konulara yönelmiştim. Sonuç hiç beklemediğim anda pozitif oldu. Yani tavsiyem şu ki, ilaçlarınızı alın, vitaminlerinizi kullanın ama kafanızı çok başka bir şeylere yönlendirin.
Umarım bebeğim sağlıklı ve normaldir, umarım gebeliğim sonuna kadar devam eder ve umarım sizler o istediğiniz haberi tez zamanda alırsınız.
Çok teşekkür ederim Allah benle birlikte isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin inşallahSağlıkla kucağına alırsın inşallah
AminÇok teşekkür ederim Allah benle birlikte isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin inşallah
arkadaşım bırsey sormak ıstyorm çok arastrıdım ama gebelıkte dhea kullanımına dair bırsey bulamadm dıyelımkı gebeyım ve bılmıyorm kullanmaya devam ettım öğrenene dek gebeliğe zararı varmıArkadaşlar uzun zamandır yazdıklarınızı okudun ve cidden bir çok öğrenme fırsatım oldu. 42 yaşındayım amh: 0,350 fsh:57 daha önce Ege ünv. Ege Tavmergan da tüp bebek denemem oldu ancak tedavim yarıda kesildi ilaçlar istenen sonucu vermedi. zaten merkez ve doktor çok kötü ilgisizler. Histereskopi, sulu ultrasyon vs. tüm bunlar yapıldı. Ama ne hikmetse e2 düzeyimin en yüksek olduğu dönem tedaviye başlandı ki 4 ayımı zaten ziyan etmişti merkez. E2 düzeyim 84 ken başlanmdı ilaç tedavim. ki normalde 50 nin altında başarı oluyormuş tüp bebekte.neyse şuan medical parka başladım Dr.hakan kozinoğlu ile.bana Dhea ve q10 verdi bunları kullanıcam.Dhea yı araştırdım cidden çok başarılı çalışmalar var.bakalım hayırlısı.Sizlerden dhea yı kullananlar etkilerini yazarsa sevinirim.
Evet carsamba gunu tup bebek tedavim basladi..doktorum yaklasik 2 aydir biesteron ve omepaq10 kullaniyodum..biesteronu biraktirdi..zararliymis..ama omepaq10 a devam ediyorum suan..ignelerde basladi tabi..arkadaşım bırsey sormak ıstyorm çok arastrıdım ama gebelıkte dhea kullanımına dair bırsey bulamadm dıyelımkı gebeyım ve bılmıyorm kullanmaya devam ettım öğrenene dek gebeliğe zararı varmı
İnşallah bebeğin sağlıkla tutulmuştur sana ve hamileliğin devam ediyordurArkadaşlar merhaba, bu başlığa daha önce de yazmıştım ama sanırım arada kaynadı, pek etkileşim olmadı. Benim durumumda değişiklik olunca yazmak istedim. Belki sizlere de umut vermiş olurum.
İyide kuzumm benm kısı kısır dongu adet ılacla oluyorum aldığım ilaç gebeliğe engel değil kasklarımda ağrı var sabah berbat uyanıyrm ayakta uyuyorum goguslerım patlamak uzerr adetıme baya var amma emin olmadan dhea yı kesmek istemiyormuş buarafa ben ilaç değil gıda takviyesi aloyorm puritans marka dheaEvet carsamba gunu tup bebek tedavim basladi..doktorum yaklasik 2 aydir biesteron ve omepaq10 kullaniyodum..biesteronu biraktirdi..zararliymis..ama omepaq10 a devam ediyorum suan..ignelerde basladi tabi..
Kullandiginiz takviyenin yan etkileri felan varmidir acaba. siz tup bebk tedavisi gordunuzmu..yada suan goruyomusunuzİyide kuzumm benm kısı kısır dongu adet ılacla oluyorum aldığım ilaç gebeliğe engel değil kasklarımda ağrı var sabah berbat uyanıyrm ayakta uyuyorum goguslerım patlamak uzerr adetıme baya var amma emin olmadan dhea yı kesmek istemiyormuş buarafa ben ilaç değil gıda takviyesi aloyorm puritans marka dhea
Hayır canm bırara yumurta buyutme iğneleri denedik ama vuct tepki vermeyince seninki yumurtalık yetmezliğine benziyor dıyıp tedaviyi sonlandrdık tüp bebek için sağlıklı bir yumurta lazm oda bende yok c life macun başladım melatonın hormonu omega 3 d vitamini folıc acıd iyi gdyor kasklarmda hareketlilik var 33 yaşındayım macun sayesinde ilk kez yumrtaldğımı hısettımKullandiginiz takviyenin yan etkileri felan varmidir acaba. siz tup bebk tedavisi gordunuzmu..yada suan goruyomusunuz
Hangi igneleri kullanmistiniz hatirliyomusunuz..hic buyumedimi yumurtalar..yani buyukluk acisindan kac mm idi hatirliyormusunuzHayır canm bırara yumurta buyutme iğneleri denedik ama vuct tepki vermeyince seninki yumurtalık yetmezliğine benziyor dıyıp tedaviyi sonlandrdık tüp bebek için sağlıklı bir yumurta lazm oda bende yok c life macun başladım melatonın hormonu omega 3 d vitamini folıc acıd iyi gdyor kasklarmda hareketlilik var 33 yaşındayım macun sayesinde ilk kez yumrtaldğımı hısettım
Merional ve fostımon kullandım hemde gunde 450 mg 15 gundem fazla çok malıyetlıydı acıbadem eskısehırın sgk anlaşması tok haftalık ilaç tutarı 2500 u buluyordu doktorlar bana ozamn hıc rahim duvarı ve yumrtalk boyutlarını soylemedıler simdi macun ve gıda takvıuesıne başlayınca özele gıdp vajınal utrasonla olcu aldırdım 3 mm yumrtalk boyutu rahim kalınlığında bna yakın tek çizgi ama şu yasak sonrası hemen gıdp olcrrcem kullandıkları işe yaramısmı sanalda yazarım senin sorunun neHangi igneleri kullanmistiniz hatirliyomusunuz..hic buyumedimi yumurtalar..yani buyukluk acisindan kac mm idi hatirliyormusunuz
Bendeki durum ileri yas yumurta azligi ve kalitesizligi..subat sonunda tup bebek deneyimim oldu..1 yumurta olustu ..onunlada transfer oldu fakat kalitesizdi..2. Kalite idi..simdi tekrar basladik..daha once sadece gonalf kullanmistim..vede son 2 gun catlatma ignesi..bu arada gecen son 2 aydada omepaq10 ve biesteron kullandim..simdi tekrar basladik tedaviye..bu seferde gonalfin yaninda merional ve genotropin ignesi verildi ek olarak..ozetle yumurta azligi ve kalitesizligi sorun..Merional ve fostımon kullandım hemde gunde 450 mg 15 gundem fazla çok malıyetlıydı acıbadem eskısehırın sgk anlaşması tok haftalık ilaç tutarı 2500 u buluyordu doktorlar bana ozamn hıc rahim duvarı ve yumrtalk boyutlarını soylemedıler simdi macun ve gıda takvıuesıne başlayınca özele gıdp vajınal utrasonla olcu aldırdım 3 mm yumrtalk boyutu rahim kalınlığında bna yakın tek çizgi ama şu yasak sonrası hemen gıdp olcrrcem kullandıkları işe yaramısmı sanalda yazarım senin sorunun ne
Şanslısın o vakit Karan bende hıc yumrtalıklar ccp vermedi tüp deneyemedm ama direk Kıbrısa git nakil yapptr dendi ama onca maliyet onca kntıdan sonra şimdi tek başına çok süper gidiyorum iğne yaparken e2 bakılıyor benim 5 ten yukarı çıkmadı ama şuan kendi tedavi yontemkmle 56 oldu onca iğneyi boşu boşuna burşdm ve para verdm yazık fsh 125 e çıktı iğne sürecinde enson 36 ya düşmüştü bitkisel tedavide macunda hayıt civan perçemş aslan pencesi ve adavcayı varBendeki durum ileri yas yumurta azligi ve kalitesizligi..subat sonunda tup bebek deneyimim oldu..1 yumurta olustu ..onunlada transfer oldu fakat kalitesizdi..2. Kalite idi..simdi tekrar basladik..daha once sadece gonalf kullanmistim..vede son 2 gun catlatma ignesi..bu arada gecen son 2 aydada omepaq10 ve biesteron kullandim..simdi tekrar basladik tedaviye..bu seferde gonalfin yaninda merional ve genotropin ignesi verildi ek olarak..ozetle yumurta azligi ve kalitesizligi sorun..
Canim bende kullandim daha az once aslanpencesi yaptim kendime..biara hayit tohumu felanda yapmisstim..su son 2 ay icinde ama duzenli d egil tabi..21 gun aksatmadan uyhulamak gerekiyormus sanirim..etkili olabilmesi icin..ama ben duzenli kullanmadim dedihim gibi..subat ayinda fsh29 du benimde sonra yaptirmadim bidaha..amhta agustos ayinda 0.38 di..adacayi erkeklerde kisirlik yapiyo diye duymuagum..bayanlarda ne derece etkisi var bilemiyorum tabiŞanslısın o vakit Karan bende hıc yumrtalıklar ccp vermedi tüp deneyemedm ama direk Kıbrısa git nakil yapptr dendi ama onca maliyet onca kntıdan sonra şimdi tek başına çok süper gidiyorum iğne yaparken e2 bakılıyor benim 5 ten yukarı çıkmadı ama şuan kendi tedavi yontemkmle 56 oldu onca iğneyi boşu boşuna burşdm ve para verdm yazık fsh 125 e çıktı iğne sürecinde enson 36 ya düşmüştü bitkisel tedavide macunda hayıt civan perçemş aslan pencesi ve adavcayı var
Bana o otlar yaramadı fsh 13den 19a çıktı umarım sizde yararlı olurCanim bende kullandim daha az once aslanpencesi yaptim kendime..biara hayit tohumu felanda yapmisstim..su son 2 ay icinde ama duzenli d egil tabi..21 gun aksatmadan uyhulamak gerekiyormus sanirim..etkili olabilmesi icin..ama ben duzenli kullanmadim dedihim gibi..subat ayinda fsh29 du benimde sonra yaptirmadim bidaha..amhta agustos ayinda 0.38 di..adacayi erkeklerde kisirlik yapiyo diye duymuagum..bayanlarda ne derece etkisi var bilemiyorum tabi
Ilk defa bole bisey duydum..buarada..bende uygulamiyim o zman..Bana o otlar yaramadı fsh 13den 19a çıktı umarım sizde yararlı olur
Yok yok herkeste bir olcak diye bişey yok belki benim vücuduma farklı etki etmiştir bu ayki adetim bayrama denk gelmezse gidip tekrar baktırıcamIlk defa bole bisey duydum..buarada..bende uygulamiyim o zman..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?