• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dhea biosteron gebelik, tüp bebek,ileri yaş

Merhaba kızlar. Ben de hikayemi paylaşayım hepinize umut olsun :) Benim yaşım 39, amh 0,47 E2 60-110 larda geziyordu. FSH:10-8 rasıydı. İlk tedavimde ek bir şey kullanmadım, hatırladığım kadarıyla 4 yumurtam oluşmuştu, 3 ü döllendi, 2 si 3. gün transfer yapıldı sonuç negatif. İkinci tedavimde gene hiç bir şey kullanmadım, 3 yumurtam toplandı, 2 si döllendi, 1 i kaldı ve 3. gün transfer edildi sonuç negatif. O ay histeroskopi oldum, meğerse T rahim varmış düzeltildi ve aynı ay, çörek otu ve biosteron DHA ve cyloproginova kullandım. Adetimle beraber tüp bebeğe başladık, opuya kadar dha ve çörek otuna devam ettim. (Çörek otu hem yumurtaları destekliyor ama hem de bağışıklık sistemini güçlendirdiği için tutunmayı negatif etkiliyor bu yüzden opudan sonra kestim) 7 yumurtam toplandı, 5 i döllendi, 3 ü 3. gün transfer edildi. 1 tanesi çok kaliteli olmuştu bu sefer. Opudan sonra bol ananas, kabak çekirdeği yedim. (tutunmaya yardımcı oluyor) Bu arada folik asit ve multivitamin ve omega 3 ü sürekli kullandım. b ve d vitaminlerinizi yüksek tutun. 2 si tuttu sonra kendiliğinden 1 e düştü. Kızım 7 aylık karşımda uyuyor :) Vaz geçmeyin, olumlu düşünün, birazcık da çok zor biliyorum ama ,psikolojinizi olursa olmazsa olmaz diyerek rahatlatmaya çalışın. Bunun çok kişiden duydum bebeğe odaklanınca ters etkiliyor.

Tüp bebek işlemlerinin nasıl bir laboratuarda yapıldığı çok önemli, zaten zor oluşan yumurtalarımızın ortamı anne karnına en fazla benzeyen çok titiz bir laboratuarda çok iyi bir embriyoloğun ellerinde olması lazım mutlaka araştırın. Mutlaka histeroskopi olun, çünkü hsg de gözükmeyen birçok durum kamera ile (gözle) görülüp aynı anda düzeltilebiliyor. böylece tutunmayı da daha garanti hale getirmiş oluyorsunuz. Bir de çizik atılmış oluyor. Allah hepinize en kısa zamanda pozitifi göstersin inşallah :)
Merhaba hikayenizi okudum tebrik ediyorum çörek okunu hangi saatlerde nasıl tükettiniz şuan iğne vuruluyorum

Back