Arkadaşlar merhaba, bu başlığa daha önce de yazmıştım ama sanırım arada kaynadı, pek etkileşim olmadı. Benim durumumda değişiklik olunca yazmak istedim. Belki sizlere de umut vermiş olurum.
42 yaşındayım, daha önce 2 düşüğüm ve bir de down sendromu nedeniyle 19. haftada sonlandırılan gebeliğim var. Son 7-8 aydır her ay geciken veya erken olan adet kanamalarım vardı, gittiğim 4 doktor da artık menapoz öncesi döneme girdiğimi, çocuk istiyorsam bir an önce tüp bebek yapmamı söylediler. Hatta tüp bebek için bile gecikmiş olabilirsiniz, yumurta rezerviniz kötü dediler. Bu arada 1 yıl önce amh 0,5 çıkmıştı, moralim bozulduğundan bir daha da yaptırmadım.
2 yıl kadar önce görüştüğüm bir tüp bebek uzmanı Teatrio (Q10) kullanmamı söylemişti, o zaman kullanmaya başlamış ama hamile kalınca yarım bırakmıştım. Eylül ayında gittiğim bir dr da Bioesteron (Dhea) kullanmamı söyledi. Bu arada interneti, KK'nü alt üst ettim tabiki :) Baal, arısütü, polen, propolis karışımı ve hayıt tohumuna ikna oldum. Ve kendi tedavimi kendim yapmaya karar verdim. Bir yumurtanın gelişip döllenme süresi 100 gün olduğundan kendime 3 ay süre verdim ve bu sürede
Sabah kahvaltısı sonrası 1 tane Teatrio
Akşam yemekten 2 saat sonra 1 tatlı kaşığı bal, arısütü, polen, propolis karışımı
Yatmadan önce 2 tane Bioesteron Dhea ve
1 adet Solgar Metil Folat aldım
Bal, arısütü, polen, propolis karışımını kendim yaptım, hazır markaları inceledim ama pek güvenemedim.
Bioesteronu dr 3 adet almamı söyledi ama açıkçası pahalı olduğu için 2şer tane aldım.
Hayıt tohumu aldım ama 3-4 kere ancak içebildim, tadı çok kötü olduğundan devam edemedim.
Metil Folat folic asidin doğal formu, yani folic asit sentetik hali ve metil folat doğal olanı. Önceki hamileliklerimde folic asit vermişlerdir ama sentetik folic asidin otizm riskini arttırdığını gösteren çalışmalar var o nedenle folik asit kullanmayacağım.
Cuma günü eczaneye Teatrio ve Bioesteron almaya gidecektim ve o gün regl olmayı da bekliyordum. Vitaminleri almadan test yapayım da öyle alayım alıp param boşa gitmesin dedim. Ve şok... Menapoza girmem beklenirken hamileyim...
Şuan çok karışık duygular içindeyim. İlk düşüğümde kalp atışı hiç olmadı, o nedenle ikincide kalp atışını duyunca her şey yolunda diye rahatlamıştım, kalbi durdu. 3.cüde kalbi de durmadı, 3 ay geçti kanamalarım da geçti derken down sendromu çıktı O nedenle sanırım karışık duygularım doğuma kadar devam edecek.
Kafanızı şişirdim ama bütün bunları şunun için yazdım, amh düşüktü, adetlerim düzensizdi, yumurta sayım azdı ama oldu!. Demek ki önemli olan sayı değil, kaliteymiş ve ben aldığım takviyelerin kaliteyi yükselttiğini düşünüyorum. Adetimi bile düzene sokmuşlardır.
Bir de çocuk çocuk çocuk diye 24 saat aklımı çocuğa taktığım zamanlarda hep boş geçtik, ben son aylarda tamamen işe ve çocuk meselesinden farklı konulara yönelmiştim. Sonuç hiç beklemediğim anda pozitif oldu. Yani tavsiyem şu ki, ilaçlarınızı alın, vitaminlerinizi kullanın ama kafanızı çok başka bir şeylere yönlendirin.
Umarım bebeğim sağlıklı ve normaldir, umarım gebeliğim sonuna kadar devam eder ve umarım sizler o istediğiniz haberi tez zamanda alırsınız.
Allah tamamına sağlıkla eriştirsin. Benim 3 sene öncesine kadar ne amh'tan ne de diğer konulardan haberim yoktu. bütün bu konular aslında insanda stres yapıyor. insan ne kadar az bilirse o kadar iyi gibi geliyor. detaylı bilgi için çok teşekkür ederim. Allah isteyen herkese nasip etsin sağlıkla...