Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
benim düşüncem de bu yönde ağzınıza sağlık

Yazınıza sağlık

Teknoloji devlerinin çocuklarını gidip görsünler, anam babam usulü okuyorlar. Kara tahta nelerine yetmiyor?

Bazı konular bilgisayar aracılığıyla görselleştirilebilir. Geometride konu anlatırken göster, fende hücreyi veya organların çalışmasını anlatırken göster, yabancı dilde telaffuz konusu geçerse ses çıkarma hareketlerini göster vs.

Üniversitede bile hocalar tahtayı tercih ediyor ki sunum üzerinden anlatanlar dalga konusu. Teknolojiyi (yerinde kullanma hariç) her yerde kullanınca ilerlemiş olunmuyor ki bana göre dikkat dağıtıcı (Buna değinene denk gelmedim, sanırım benim dikkatle ilgili fazla sıkıntım var).

Formasyon derslerinde de materyallerimiz maketler vs idi. Bilgisayar ile sunum yapanı hatırlamıyorum.

Son düzenleme:
Keşke bilsem hazırlık kitabı isteseymiş başvurular kasım aralık gibi başlar.
O konuda da bireysel Morpa alanlar var bana da sordu öğretmen gerek görmedim,almayacağım.Okulda zaten kullanıyorlar.

Bilsem de çalışarak kazanılacak bir sınav değil EVET çalışırsın geçersin ama sadece GENEL YETENEK ten geçersin.
Geçen sene Müzikten girdi 1-2 soru ile kaçırdı ama o iş kulak istiyor. Ayrıca ne tablete ne sınav mantığına hakim değildi ama kendini denemiş oldu bu da bir tecrübe oldu.
Bu sene resime yöneldi öğretmenden uygun görürse aday göstermesini rica ettim ama bunun için ön hazırlık yapmayacak zaten resim kursuna gidip resmini orada pekiştiriyor evdede kendi çapında çalışmalar yapıyor ama bunun için bir kaynaktan çalışmasına gerek yok varsa yetenek ve algısı yüksekse bir alanda zaten yapar diye düşünüyorum. Başarılı olmaması da yeteneksiz anlamına da gelmiyor. Heyecan yapar algılayamaz anlık olur böyle şeyler..

Bir sürü seri beğenmedim atmışsınız sizin ne düşündüğünüzü merak ediyorum bir sürü sayfayı siz ne yazdınız görmek için okudum. Ve harika anlama kapasitenizle şu konuşmalardan anladıklarınız
-4 senede öğretmenler çöp ediyor (eminsiniz birde. Kimse 4 senede bitiyor ömrü tamamen demedi. Sonraki senelerde öğretmen kullanmaya devam ediyor dedık. Uydurup durmayın)
-öğretmen bilgisayarı getirmeye üşeniyor (tek sebep bu aynen)
-cihaz öğretmene alınıyor ( sonra tapusunu alıyor aynen)

Ee şikayet edin ne yapalım. Bize bir şey olmaz. Öğretmen çocuğu evde ders çalışsın diye istemiyor bunu. Sizin çocuğunuza daha faydalı olmak için istiyor. Ha kimisi bilgisayarsız daha faydalı eğitim verir. Kimi çok yoğun bilgisayar kullanır orası ayrı ama sanki öğretmen kendine alıyormuş gibi şikayet edin demeniz komik. Bu şikayetlerle bir şey olmuyor bilginiz olsun

Arkadaşlar, tamam veliler laptop almak zorunda değil. Bunda hemfikiriz.
Ama öğretmen şahsi bilgisayarını okula götürmek zorunda da değil.
Çoğumuzun evinin bir tane bilgisayarı oluyor zaten. Karı koca öğretmen çiftler için zaten uygulanamaz. Hangisi götürsün okula? Evde başka bireyler varsa onların da kullanma ihtiyacı oluyor. O yüzden evdeki bilgisayarı okula götürme önerisi herkes için uygulanabilir değil bence.

Bizde de tam anlamıyla böyleydi. Boşuna mı öğrendik biz kar topunu, konuşma halkasını, 6 şapkayı, yapılandırılmış gridleri ve onlarcasını...

Şu konuda size kesinlikle katılıyorum. Öğretmen o bilgisayarı asla özel işlerinde kullanamaz. Keşke düzenli olsa diğer alanlardaki gibi. İnanın bunu öğretmenler de ister.

Aynen öyle. Kendi hayatında kullanır mı kullanmaz mı belli değil. Hatta yukarıda okudum veliler yeni alacak diye önceki velilerin aldığını satan öğretmen bile var. Öğretmeye gözü olan öğretmen okulun imkanları ile de yapar benim zamanımda akıllı tahta vs yoktu hepimiz kaynak kitaplar alıp okuduk. Cahil de olmadık. Öğretmenin istekleri bence aşırı

kendi zamaninizla da kiyaslamaniz komik degil mi ?arada yillar gecti dunya degisti teknoloji gelisti artik cocuklar universite sinavina bile youtubeden calisiyor dinliyor vs

Sizinle aynı fikirde olma zorunluluğum yok. Ben aldığım üç kuruş maaşı öğretmene bilgisayar almak için kullanmak zorunda değilim. Sizin gibi bencil insanların da eğitim adı altında zar zor geçinen insanlardan birşeyler talep etme hakkının olmadığına inanıyorum. Cimer diye bir yer var şikayet edebilmek için kuruldu açarım şikayetimi yaparım gerisine resmi kurumlar gereken yanıtı verirler. Yok çocuğun eğitimi bilmem ne diye dramatize etmenize gerek yok. Akıllı tahta varsa açacağını onunla açıyor zaten usb diye bir icat var sırf o başka şekilde anlatmak istiyor diye fazladan veliler niye para versin. Memur maaşı olan kimse asgari ücretli bunca masrafı nasıl yapıyor diye düşünmüyor tabi. Sadece kendi konforunuz umrunuzda. İnsanların ne şartlarda çocuk okutmaya çabaladığı umurunuzda neden olsun ki

Şu konuda size kesinlikle katılıyorum. Öğretmen o bilgisayarı asla özel işlerinde kullanamaz. Keşke düzenli olsa diğer alanlardaki gibi. İnanın bunu öğretmenler de ister.
Valla çoğu istemiyor öğretmen hanım kusura bakmayın. Ben hukukçuyum okul aile birliğine girdi bir yakınım . Burada okul adı vermiyorum ama bu dediğimiz sistemi getirdiler. Ben tavsiye ettim . Okul aile birliği üzerinden alıp okula zimmetlendi bağış olarak. Parayı aile birliği toplayıp ortak olarak yeterli sayıda bu denilen şeylerden de fazlasını alındı ve ancak öğretmenlere bunun için gidip okuldan imza karşılığı alıp kullanmak zor geldi. Her sınıfta ayrı olmalı dendi. Evde de lazım oluyor dendi. Kusura bakmayın ama bu lükstür. Keşke herkes sizin gibi iyi niyetli olsa.

kendi zamaninizla da kiyaslamaniz komik degil mi ?arada yillar gecti dunya degisti teknoloji gelisti artik cocuklar universite sinavina bile youtubeden calisiyor dinliyor vs
Eba bile renk katıyor derse ya. Konu bitince açıyorsun test, uygulama vs. Herkese teker teker çözdürüyorsun, o esnada eksik öğrenen varsa bile açığını kapatıyor. Akıllı tahta çok işe yarayan bir şey.

Sınıfta masaüstü bilgisayar var diye okudum zaten. Niye dizüstü alınsın?

Yigenim ikinci sinif .cogu odevini aksam bilgisayardan yapiyor .ingilizce konusma calisiyor .
Evde uc okullu var ucunun de bilgisayari ayri ders calismak icin devir degisiyor kabul etmek lazim

Sınıfta masaüstü bilgisayar var diye okudum zaten. Niye dizüstü alınsın?
Valla ben 4-5 okuldan fazlasını gördüm, hiçbir sınıfta masa üstü bilgisayar görmedim. Ben branşçıyım belki de ondan diyeceğim ama ilkokulu olan okullarda da görmedim.
Ha masa üstü varsa sınıfta iş görüyorsa tamamdır. Ama çoğu okulda sınıfta bilgisayar yok. Akıllı tahta varsa yine büyük şans diyorum.

Evde 2 sayfa okutamadıkları çocukları okulda sadece kaynaktan çalışacak sanki.
ben yıllardır kendi bilgisayarını kullanan bir öğretmenim. Eşimin işi gereği artık kullanmadığı modeli düşmüş tabletlerini satmak yerine durumu almayan öğrencilerine veren bir öğretmenim. Çünkü imkanım var.
Fazla önyargılısınız. Düşüncelerimiz garip. Öğretmene memura düşman bir veli grubu var. Bazen bazı velilerle asla iletişim kuramıyoruz anlamıyorlar anlatılmak isteneni. Karşımda öyle bir veli var sanki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…