Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onun için akılı tahta var zaten? Eeeeeeee
vallaa akilli tahta konu sahibinde var mi bilmiyoruz .hadi var ben kacirdim desem eeesini ogretmenler biliyor siz ogretmen misiniz hayir ben ogretmen miyim hayir .dersi daha verimli anlatmak icin kafasinda bir sey var demek ki sorarsiniz bunun sebebi nedir ? ogretmen size uygun aciklamasini yaparsa alinir belki cok mantikli gelecek aciklamasi var ? ama kalkip bizim zamanimizda bilgisayar mi vardi gibi muhabbetler komik oluyor .yoksa herkes bir aciklama isteyebilir verecegi para icin

Benim çocuğum okuyacak yaşta değil henüz. Ama ailemin kardeşlerimi ne şartlarda okutmaya çalıştıklarını kör olmadığım için görüyorum. Forma vs ne kadar pahallı bir fikriniz varmı? Kiralar yüzünden taşınmak zorunda kaldık ve kardeşlerimin okulları değişti. İki okulda da akıllı tahta var. Fotokopi için her veli birer top kağıt veriyor okula. Tüm öğretmenler oradan kullanıyor. Sınıf giderleri için bir miktar para toplandı. Bunlara kötü gözle bakmıyorum öğretmenin cebinden ödemesini zaten istemem. Kitaplar malum içleri bomboş kitap aldırcam dedi öğretmen toplanıp bir kırtasiye ile anlaşıp kitapların ücreti konusunda bile destek oldu hepimize herkes toplu aldığı için uyguna alındı. Bunlar da normal. Laminasyon makinesi ve laptop u anlayamıyorum. Okulun bir bilgisayarı yazıcısı hatta akıllı tahtası bile var. Öğrencisine hijyen için malzeme sağlayamadığı için veliler onu da halletmiş bakın konuyu okuyun. Laptop öğretmende kalacak birşey alıp evine götürecek çünkü sınıfa şahsi olarak liste vermiş aldırıyor. Diğer sınıf öğretmenlerinin canı yok mu? Onlar niye istemiyor? Teknolojiyi kullanmayın demiyorum elbette kullanılacak ama bunlar çok büyük istekler. Market alışverişi yaparken bile acil olanları aldığımız bir dönemdeyiz. Kardeşlerimin öğretmenleri Allah razı olsun fuzuli şeyler istemeyen düzgün eğitimciler. Hemde gençler inanır mısınız? Her türlü imkandan haberleri var ama çevrenin ekonomik durumunu da görüyor gözleri sağ olsunlar. Bence siz halden hiç anlamıyorsunuz. Asgari ücretle çalışan insanlar var bu ülkede. Adam mutfağına bile kısıtlı alıyor ekstrası yoktur. Öğretmen usb taşımak istemiyor diye örnek vereyim bu adam neden para vermek zorunda olsun. Herkesin durumu çok mu düzgün sanıyorsunuz ben anlamadım?
Konuyu okuyup akıllı tahta olduğunu hatta okulun kullanılabilecek bir bilgisayarı bulduğunu da öğrenebilirsiniz. Afaki konuşmadım konuyu baştan sona okudum öyle yorum yaptım.

hadi var ben kacirdim kisminda da olmasi dahilinde ogretmene soracagimi belki aciklamasini oldugunu soyledim .eve goturecek falan hic taninadiginiz birinin gunahini alma konusunda ne kadar isteklisiniz ? nereden biliyoruz mesela bunu belki ogretmen mantik cercevesinde isteme sebebini aciklayaacak,4 yil sonra da satip parasini velilere geri iade edecek . nedir bu onyarginizin sebebi hic tanimadigimiz bir ogretmene niye eve goturecek diye iftira atiyoruz ?

Cimer şikayet için kurulan bir yer değil , bana neden seri begenmedim attınız , öğrenebilir miyim ?

Siz öğretmen olun kendinize bilgisayar alın ve okulda kayıtsız gayri resmi kullanın ortak aga bağlanın tüm bilgiler kaydedilsin fln.
1. Si öğretmene alınmıyor sistem okula hibe yada farklı yollar ile kaydediyor öğretmen kullanımında oluyor. Kamuda herseyi çok kolay zannediyorsunuz yazdığınız şeylerin çoğu soruşturma sebebi bile olur. Halden anlama olayına gelirsek bir kesim bunu çok anlattı artık Kimsenin kimseye empati yapacak hali yok öğretmende 1 maaşını okula laptop alıp harcamamali oda kendine göre kuş kadar maaş alıyor evde çalışması isteniyor mesela düzenli olarak flash hazirlamali
Kendi hayatınızdaki eksiklikleri başkalarından beklenti ile çözemezsiniz sizin ki başka bir durum

Anlaşmalı kirtasiyelerin içyuzunu bilmemeniz ayrı bir ironi. Birde lütuf gibi kendi almasını istemem demişsiniz. Ztn almamali bu kdr beklenti çok yorucu

Hem öğretmen hem veli olarak görüşümü söyleyeyim, bilgisayarı da gerekli buluyorum ama laminasyon ve tepegöz çok gereksiz, toplar okulda muhtemelen vardır yoksa da ilkokulda sanmıyorum ki gerek olsun, sınıf öğretmeni bunları kullandirabilsin. Yıllardır öğretmenim.sadece bir kere laminasyona ihtiyaç duydum, onu da dışarda kendim odedim

Öğretmenin şahsına ait tableti varmış Eba dan ödevleri oradan atıyor, mail yoluyla haberleştiğimizi söyledim okulda iken okul bilgisayarından çalışma saati dışında da kendi tabletinden mailleri yanıtlıyor. Yeri geliyor haftasonu bile yazışıyoruz bazen kendisi birşey soruyor bazen ben bilgi veriyorum bazı konularda.Telefonu var ama ilk gün kullanmıyorum dedi numarasını paylaşmak istemez anlayışla karşıladık. Ama bir ara bana hat mı var vs demişti yani okul kullanımı için bir telefon hat ayarlasak hayır demeyecek ama bu velinin sorunu değil iletişimin binbir türlü hali var teelfon olmasada mail var , yazılı iletişim için not defterleri çıktı vs alınabilir.
Perde alınacak parası bugün iletildi, hijyen malzemesine lafım yok istediler aldık verdik ilk hafta okula. Ek kaynak önerdi hem sınıf öğretmeni hem İngilizce öğretmeni herkes kendi imkanı ile aldı kullanıyor. (Ek aynaklar okul dışı kullanım için okulda kullanılmıyor)
Morpa vs evine almak isteyen alıyor şahsi kullanım için ben gerek görmedim, okulda öğretmen kullanımı için olanın parasını da veliler ödüyor zamanı gelince yenilenecek buna da lafımız yok.
Kalan ihtiyaçlar için piyasa araştırmasını da gönüllü olarak ben yaptım cüzi bir miktara halledilecek şeyler.
Ama öğretmen sınıfın 3/1 inin bu parayı veremeyeceği söyledi, kalanlardan vermek istemeyenler var, durumu olmayana lafım yok ama olupta vermeyeninkini de biz veremeyiz bunu aynen öğretmene de söyledim.
Sadece lap top kendi elinin altında imkan varken istenmesi bana gereksiz geldi asıl sorun buydu. Kendi şahsi bilgisayarını okula getirmeyebilir ama evde çalışma hazırlamak için kullanabilir sonrası usb yada mail yoluyla halledilir. Telefondan bile dosya açıp tahtaya görüntü verebiliyor araştırdım bu kısmı.

hanımefendi arkamdan sallamak olmuş bu yorum
buradayım ben bana konuşun biraz cesaret
siz işinizle alakalı yeni şeyler öğrenmeye çalışmaz mısınız ?
işinizle alakalı kullanmanız gereken her araç hakkında mutlaka belli başlı bilgi sahibi olmak zorundasınız
yanlış mıyım
bilgisayarda öğretmenin işi sırasında kullandığı bi cihaz ise temel bakımından sorumlu oluyor doğal olarak
en azından daha uzun ömürlü kullanmak için özenli davranmalı
haftada kaç saat kullanıyor da 4 senede bilgisayar yıpratıyor ?
az buçuk bilmesi lazım yani ufak tefek sorunları halledebilecek kadar bilgi sahibi olmalı
sizin kullanım senaryolarınız dehşetti yok üstüne çay dökülür yok kapağını sert kapatır yıpratır
bide bunları normal şeyler gibi anlattınız burda
çay kahve dök sonra millete bu cihaz eskidi artık yenisini alın de ne güzel ya
size temin edilen bi cihazın bakımından da sorumlusunuz korumaktanda sorumlusunuz
siz cihazı şişirip şişirip bi dosya temizliği bile yapmayacaksınız
özensiz kullanacaksınız çocuğun eline vereceksiniz üstüne çay kahve dökeceksiniz
şarj yuvasını orasını burasını bozacaksınız ondan sonra bana laptop alın bu bozuldu
veliler de anlamıyor zaten bu işlerden geçirelim gitsin alıversinler nolacak di mi
öyle bi dünya yok
nasıl olsa benden çıkmadı parası deyip hor kullanamaz
siz böyle kullanıyorsunuz demekki size iş için verilen ürünleri
bu yorumu bilgisayarı özensiz hoyrat kullananlara yönelik yazıyorum
özenli kullanana lafım yok

valla ben ogretmen degilim ama bunu inanilmaz destekliyorum .insanlarin kisisel alanlarina girmeye gerek yok madem sirketlerin sirket telefonu ayri ayni mantikla ogretmenlerin de is telefonu ayri olmali
öğretmenlere iş telefonu olayına geçilirse bu defa her gelen aramayı açmak
her gelen msjı yanıtlamak zorunda kalırlar
bu daha saçma bi noktaya getirir bizim insanımız sınır bilmez çünkü
insanlara şikayet hakkı vermiş olurlar yani sana bu telefon niye verildi derler

laptop konusunda oyuna gelmeyin tek diyeceğim bu
çok fazla artniyet varmış yorumlara bakınca anladım bu kadar olduğunu düşünmezdim

Sen de var ya fırsat kolluyorsun hava atayım diye her konuda aynı yorumlar baydı artık bence duvarına yaz ne kadar mikemmel olduğunu görelim sürekli biz cahiller.

Benim 2.sınıfa giden yeğenimin öğretmeni de klima istedi. Yazın sıcak oluyormuş çok terliyormuş sınıfta. Nerden baksanız klimanın en en ucuzu 25 30bin. 2 seneye zaten öğretmen okul değişecek şaşırdık kaldık toplantıdan sonra. A4tür bilmemnedir anlarım da bazı istekler de çok absürt ya.

Kizim 1. sınıfta devlete başlamıştı. Laptop, yazıcı gibi aslında okulda olması gereken veya öğretmenin şahsi edinebilecegi bir sürü şey aldık. Ek kaynaklar cabasi. Okuma bilerek ilkokula başlayan kizim odev yapmaktan harap olmustu. Baska sebeplerden 2. sınıfta özele yazdırdım, simdi 6. sinif okulunda devam ediyor(ozel)

Ben lise öğretmeniyim, okulumuzda ortak kullandığımız okulun demirbasi yazıcı, fotokopi makinesi, bilgisayar var. Kendi laptopum var ogrencilerim için kullandığım. Bana ilkokul öğretmenlerinin istekleri çok fazla geliyor.

Ben iki binlerde ders işlenmesine razıyım. Herşey görsel ola ola çocuklar tek yönlü oldu zaten. Ek kaynak aldım. Kağıt kalemle ders işleyebilir. Kendim de bir dönem ders veren biri olarak gorsel gerektiğinde kartonla işi hallettim yaratıcı drama tekniklerini kullandım. Tek duyu organı yok çocukların. Hep teknoloji hep görsel gerekmiyor. Bu ileriye götürecek muhteşem bir yöntem değil. Çocuklar not almayı bile bilmiyor.

bakım muhabbetini yapan benim hanımefendi
sonuçta belli kullanım süreleri sonrası bakım gerektiren aletler bunlar
en basit bi dosya temizliği bile yapmazsanız depolama şişer ve cihaz yavaşlayabilir
zaman içinde yaşanması olağan şeyler bunlar ama çözümü de var
insanlar bilmiyor
insanların şikayeti genellikle işte kulllandık yavaşladı eskidi artık iş görmüyor şeklinde oluyor
çözümü yok sanan insan sayısı da fazla
bende çözümü var diyorum kısıtlı bakış açısıyla ne alakası var ?
öğretmen bundan ne anlasın öğretmen nerden bilsin dediler
e öğretmen elindeki cihazı özenli kullanmaktanda mı anlamıyor mesela ?
bu ülkenin öğretmeni elindeki cihazı öğrenmekten ufak tefek sorunlarını çözmekten aciz değildir herhalde
önerdiğim çözüm önerilerini uygulaması problem olacaksa okul yönetiminden tamir talep edebilir
benim tepkim 4 senede çöp oluyor laptop muhabbetine yani
sorguladım 4 senede eskitecek kadar ne yapılıyor ki dedim
çay kahve dökülüyormuş çoluk çocuk elliyormuş şarj yuvası bozuluyormuş kapağı sert kapatıyorlarmış falan
korumak ve düzgün kullanmak kullanan kişinin sorumluluğunda
4 senede bir insanlardan bilgisayar istemeye gelene kadar cihazda çözülebilecek sorunları çözüp
daha uzun ömürlü kullanmaya çalışmaları lazım diyorum

Kamuda kullandığınız bilgisayara kendi kendinize bakım yapamazsınız canınıza okurlar. Öğretmen de çok bayilmiyor bir sürü çocuktan cihaz korumaya çalışıp ikide bir donan cihazlar ile çalışmaya. Ama öyle bir sistem yok yani, kara duzen gidiyor hangi okulda bilisim personeli var ne olur olan yazsin
tecrube etmediginiz bir alan ile ilgili sayfalarca yazıp herkesten üstünlük taslamaniza gerek yok.

klima savunucuları gelir birazdan bu yorumunuza :)
ee işte sizin çocuklarınızda serinleyecek
seçim vaadi gibi oldu

okumadan yazmışsınız
sırf yazmak için yazmışsınız ya helal olsun
kendisinin uygulaması sorun oluyorsa tamir talep edebilir demişim
son çare istenir milletten istenecekse
ben üstünlük taslamıyorum öneri sunuyorum
bu kadar kapalı olmamak lazım önerilere
ama siz dışarıdan tamir desteği almanında imkansız olduğunu söyleyin rahatlayın :)

Böyle çoook örnekler var. Niye taşınabilir istiyor sizce o zaman? Masaüstü pc zaten varmış? Madem taşımayacak ise taşınabilir istemesinin başka manası var mı?
Cimer şikayet için kurulan bir yer değil , bana neden seri begenmedim attınız , öğrenebilir miyim ?
Aynı fikirde değilimdir herhalde. Ben kişilere değil yorumlara bakıyorum. Hatırlayamadım şuan. Sayfalarca okudum bu konuyu kelimesi kelimesine. İsimlere dikkat etmiyorum yazılana bakıyorum. Tek siz değilsiniz yani merak etmeyin
Ben kimseden beklenti içinde değilim bunu nereden çıkarttınız? Beklenti olanı görmek istiyorsanız veliden beklenti içinde olan öğretmenlere bakabilirsiniz.
Anlaşmalı kirtasiyelerin içyuzunu bilmemeniz ayrı bir ironi. Birde lütuf gibi kendi almasını istemem demişsiniz. Ztn almamali bu kdr beklenti çok yorucu
Anlaşmalı kırtasiye iç yüzü vs orada da bilmediğimiz pis bir anlaşma varsa hiç şaşırmayacağım. Ama İnterneti vs araştırdım arada bariz fark vardı yoksa kendim ayrıca almayı da bilirim
Üstünlük taslar bir tek kelimem yok. Eğitimcisiniz sanırım siz. Geriye dönüp biraz okuyun diyorum. Ben kimseye caka satmadım üstten konuşmadım. Bu insanlar zorlanıyor öğretmenler halden anlamıyor diyorum nesi üstünlük ise artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…