Ben de her gün bilgisayarla çalışıyorum ama kacirdiginiz nokta okul için alınacak bir laptop i7 işlemcili olmayacak zaten ya da çok kaliteli olsunda bizden sonraki çocuklar da kullansın demeyecekler. Sıradan bir laptopun 4-5 yılda işi biter. Üzerine çay dökülür, ekranı hızlı kapatılır, şarj yuvası bozulur, fazla veri yüklenir, yeni nesil appler daha fazla yer kaplar vs derken yetersiz hale gelir.
Siz kendi yazılım için kullandığınız bilgisayarınızla okul için alınacak sıradan bilgisayarı aynı kefeye koymayın.
Siz bir yazılımcı ya da Data analyst olarak işiniz de kendi şahsi bilgisayarınızı mı kullanıyorsunuz yoksa iş yeriniz mi veriyor? Bana bu güne kadar şahsi bilgisayarını kullan diyen olmadı. Öğretmenler için de durum aynı olmalı.
Kaldı ki +1 yıl fazla dayanacak olması neticeyi değiştirmiyor. Buradaki ana konu bilgisayarın 5 yılda mi yoksa 6 yılda mi kullanılmaz hale geleceği değil, sınıf için bilgisayar alınmalı mı.
üzerine çay döküldü ekranı hızlı kapatıldı laptop bozuldu yenisini almak lazım diye bi dünya var mı ya ?
üzerine çay dökmesin ekranı hızlı kapamasın bi zahmet
şarj yuvası tamir edilir yenisini almaya gerek yok
yüklenen fazla veri silinir onun da çözümü yenisini almak değil
yeni nesil app daha fazla yer kaplıyorsa ram veya depolama diski takviyesi yaparsınız
bunların hiçbirisi yeni cihaz almak için bi gerekçe değil
ben öğretmen şahsi bilgisayarını getirsinde demiyorum
ancak bunun işi 4-5 senede biter zaten diyerek 4-5 senede bir laptop aldırmak problem diyorum
kaç senede kullanılmaz hale geleceği önemli bi konu çünkü tonla para veriliyor
bu cihazları bozup bozup zırta pırta yenisini istemeye hakkı yok kimsenin
ben şirketimin verdiği cihazı kullanıyorum ama gözüm gibi bakıyorum
üzerine çay dökersem veya kendi elimle bozarsam kendi cebimden tamir ettirmem gerekir
hor kullanma lüksüm yok yani
ayrıca 6 ayda bir format vs her türlü bakımıyla kendim ilgileniyorum
2014 model şahsi bilgisayarımda var ona da gözüm gibi bakıyorum hala cayır cayır çalışıyor
iş dışındaki tüm ihtiyaçlarım içinde şahsi malımı kullanıyorum ama ona da yükleniyorum
bi öğretmenden 3 kat daha ağır yazılımlar kullanıyorum cihaz hala cayır cayır çalışıyor
nasıl kullanacağımı biliyorum çünkü
başkasının parasıyla alınmış laptopun üzerine çay dökecek kadar sorumsuzsa zaten
ya da ekranı hızlı kapamak gibi hor kullanıyorsa öyle insana çocukta emanet edilmez zaten