Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunlar, ortalama 30 çocuk dersek, bölüşüldüğünde çok meblağlar mı? Devlet okulunda anasınıfı öğretmeniyim, para toplayıp sınıfa fotokopi makinesi aldık geçen sene, başka aidat falan istemedik onun yerine, zaten çok masrafımız yok (geçen seneden kalan az bi bütçe ile idare ettik)
Yani bunlar 4 sene boyunca aktif kullanılacak materyaller, devletten istense gelmesi gitmesi derken ohoo.. o da kesin değil yani. Özel okul masrafı ile kıyaslandığında devede kulak kalması gerek hesap ettiğimce ama..

gösteren var, susmayı tercih eden var, herşeye okey diyende var, ben kendi adıma fikrimi öğretmenle de velilerle de paylaştım gerekçeleri ile toplantı yapılırsa herkes fikrini düzgün bir dille ifade ederse öncelik sırası belirlenip ona göre ihtiyaçlar alınırsa daha makul olur kafasındayım.

Derece yapmış köy çocuklarının hiçbirine sahip olmamış olması gerçeği ile bilgiye laminasyon makinesiz veya ekstra bir laptopsuz da ulaşılabileceği bir toplumda konuşmamız gereken bunlar yerine kantinin kaldırılması, ilk ve orta öğretime yemekhanenin konmasını tartışıyor olsak ve keşke bir şeyler yapabilsek bunun için.

Yaparlar yaparlar ben inandım, ödemeyenler olmuştur kesin hayır işin garip yanı bn bunu ödemek zorunda değilim dedigin zaman ya da paraların nereye gittigini ögrenmek istedigin zaman yargılanıyosun

özel okulu karşılayacak param olsa idi oradan devam ederdim yok ki devlete verdik ki devletle sınırlı kalmadı etüde kursa ekstra paralar harcanıyor okulda etüd yok ve saatler kurtarmıyor o nedenle özel okul ücreti ile kıyaslamak bana saçma geliyor.

Ha şunu da ekliyim.. sizden temin edilen eşyalar elbette uzun vadede gelen diğer çocuklar tarafından da kullanılacaktır. Hani burda yardım yaparken bunlar hesap edilmez pek; biz aldık ama çocuğumuz 4 sene kullanıp gidecek, neden biz? Denmez pek. O dönem de yeni ihtiyaçlar çıkar çünkü; böyle imece usülü hak geçer insanların birbirine, orası kesin (öğretmenin kişisel bilgisayarı? Öyle nir şey okudum, laptop mu? Onun hakkında fikrim yok ama)

Her şeyi biliyorumculardan bu haldeyiz.
Bu sitede hakaret ban sebebi iyi günler hanımefendi!

Her şeyi biliyorumculardan bu haldeyiz.
Bu sitede hakaret ban sebebi iyi günler hanımefendi!
Eğitimci olmadıgını sandıgınız kisinin eğitimci cıkıp birde üstüne bunun icin dernek acan kisi olması soku
Ben herbokologlardan değilim, sitede gercek ismi soyismi röpartajı ile kimliği doğrulanmıs biriyim
Simdi son kez cahille sohbeti kestim

Herhangi bir firmadan calisirken musterilerden bana bilgisayar lazim senin isini yapiyorum, bana perde lazim diye istekler talep ediliyor mu? Hayir, isveren karsiliyor.
Veliler kendi rizasiyla cocuklari icin para verebilir, ögretmen kendi bilgisayarini da goturmek zorunda degil ancak bizzat sorumlu kisi veli degil, devlettir.

Ogretmen-veli işbirliği icine girip okulun ihtiyaçları icin ses cikarabilir. Belliki hemen hemen her okulda odenekler yetersiz kaliyor. Tabi ogretmenler devlet memuru sifatlariyla bu tarz bir talepte bulunmayi goze alir mi bilemem.

Geçen senede anasinifindaykende okula arıtma cihazı aldık mesela gönüllü velilerle. Bazı veliler çocuğum bu sene okuyup gidecek neden katkı saglayayim ki dedi ama bazılarımızda elinden geleni yaptı bizden sonraki çocuklarda yararlansın, ogretmenlerimizde diye. Böyle seyler çocuğum bikac sene sonra mezun olacak diye yapılmaz tüm çocuklar yararlansın diye yapılır. Diğer türlü suyu biten çocuklar çeşme suyu içmek zorunda kalıyordu sağlıklarından önemli değil ki. Hepimiz çocuğum mezun olup gidecek diye bakarsak ohoo..

Toplu cevap vereyim arkadaslar. Okullardaki imkansizliktan biz de cekiyoruz toner bitiyor fotokopi cekemiyoruz,sira bekliyoruz vs vs ama laptop ve laminasyonu sinifa aldirmak cidden normal geliyor mu size? Benim sinifimda mesela yok laptop.Ogretmenler odasinda var.Ordan isimizi goruyoruz ya da hic olmadi evden getiriyorum isim oluyorsa ama laminasyon cihaziyla 4 yil boyunca ogretmen ne cikarmayi dusunuyor?Sinifci degilim bilmiyor olabilirim.Bizim okulda kullanan da yok saniyorum sinifcilardan.Cok elzem mi bilemedim.

Laptop lüks değil ihtiyaçtır öğretmenler için sizin yararınıza bu alım.. öğretmen araştıracak şu an yazı sayfaları döktürür sonra matematik vs sorular bulur
Öğretmeni sorgulamak yerine oy verenleri sorgulayın neden okul alamıyor neden bu kadar varlık içinde şatafatlı yaşayanlar varken eğitim lüks oldu diye

Yorumunuzu sonradan gördüm bir klasik öğretmen var bir araştıran yenilikçi çocukların farklı sorularla testlere hazırlanması ortaokul lise hayatlarını etkileyecek

Okul da tuvaletler yenilenecek her veliden 1000 tl bağış istendi. Kaynak kitaplar birinci dönem ve ikinci dönem şeklinde ayrılıyor kitaplar da hemen hemen toplam 1000tl. Halk oyunları, etüt ve ay içindeki okul aktivitelerine toplam 600 gidiyor.

Sınıf ihtiyaçlarını giderecek okul bütçesi okullarda yok.
Öğretmen ya almayacak ya da velilerden isteyecek. Durumu iyiyse kendileri alıyor öğretmenler veya veliyle muhatap olmayım diye zorlanarak alıyorlar. Ne yapsınlar ki?

Dedi ve gitti Aynı fikirdeyim hocam ama söylenmeyen söz kalmadı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…