- 8 Ocak 2015
- 6.033
- 18.985
-
- Konu Sahibi eftelya2015
masa ustu eskiyse kasabilir, tasimak zor olur farkli bir plan yapsalar farkli bir etkinlik planlasa masa ustunu mu tasiyacak .yoksa ogretmen gerek yokken velilerle yuz goz olmak istemez.okuldakini kullansın diyorum bende ..
Bunlar, ortalama 30 çocuk dersek, bölüşüldüğünde çok meblağlar mı? Devlet okulunda anasınıfı öğretmeniyim, para toplayıp sınıfa fotokopi makinesi aldık geçen sene, başka aidat falan istemedik onun yerine, zaten çok masrafımız yok (geçen seneden kalan az bi bütçe ile idare ettik)Kızım geçen sene özel okula gidiyordu maddi sebeplerden evimize en yakın devlet okuluna yazdırdık okuldan öğretmenden yana şikayetim yok genel anlamda ama eksik adı altında istenen isteklere ve bunlar için sürekli para istenmesine aklım ermiyor benim.
Zaten kitaplar yetersiz ek kaynak aldık , okulda morpa kullanılıyor EBA vs harici ek olarak şu an üyelik devam ediyormuş bitince ona para toplanacak devamı için yıl sonu gibi. Yok gösteri yapılacak dendi dans dersi için aylık ücret ödüyoruz sonrasında kıyafet parası verilecek.
Sene başında zaten havlu kağıt tuvalet kağıdı A4 ıslak mendil kolonya vs aldık verdik okula. Sınıf güneş gördüğü için fon perde isteniyor şu an onu da yaptıracağız bazı çocuklar tahtayı göremiyormuş parlama nedeni ile. Bunlar cüzi şeyler hijyen ve eğitim materyali bunları anladım kimseyi de yormuyor maddi olarak ama ya gerisi....
Sırada bir ton eksik var öğretmen bize bilgileri aktaran veliye bir liste atmış laptoptan başlıyor,ecegözü,küresi,hoparlörü,laminasyon makinesi, voleybol, futbol, basketbol topundan devam edip süpürge ve kürekle bitiyor.
Aslında top olsun elektronik aletler olsun okulun demirbaşı sayılır, bunları okulun temin etmesi gerekir ve ortak kullanım olarak sınıfların kullanımına sunması , bizde devlette okuduk teknolojik yeniliklerden kaynaklı ihtiyaçlar harici değişen çok şey de yok kullanılan materyaller aynı ama bu kadar afaki isteklerde olmazdı biz öğrenci iken.
Elektronik eşyalar için gerekirse okul aile birliği ile görüşülüp belki sponsor ayarlanıp o şekilde temin edilmesini istedim. Kalanlar bir şekilde temin edilir ortak para toplanıp. Ama alınanlarında faturasını velilere ibraz etmelerini istedim. Sonuçta para veriyorsak nereye ne kadar harcandığını bilmek hakkımız bence.
Lap top için para vermek istemiyorum, öğretmenin şahsına kalacak 2 sene sonrasında yada okula hibe edilecek onu kendisinin temin etmesi gerek ki evde iyi kötü bir tableti yada laptopu vardır diye düşünüyorum yada okul yönetimi ile görüşüp bir şekilde temin edilmesini sağlaması gerek diye düşünüyorum. Bu kadarı da bana fazla geldi.
Sizlerde durum nedir çocuğu devlete giden özellikle ilkokul çağı grupları için merak ettim.
Ve sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
gösteren var, susmayı tercih eden var, herşeye okey diyende var, ben kendi adıma fikrimi öğretmenle de velilerle de paylaştım gerekçeleri ile toplantı yapılırsa herkes fikrini düzgün bir dille ifade ederse öncelik sırası belirlenip ona göre ihtiyaçlar alınırsa daha makul olur kafasındayım.Haklısınız, biz ek kitap v.s için topladık..ayrica okulda çalışan temizlik,güvenlik personel giderleri için sene başında bütün okuldan bağış toplanıyor..devlet personel göndermiyor çünkü..bizde boyle şeyler istemedi öğretmen.. laptop olmadan ilkokul çocuğuna eğitim veremiyor muymuş..diger veliler tepki gostermedi mi?müdürlük ne diyor
Yaparlar yaparlar ben inandım, ödemeyenler olmuştur kesinbizim liseye ek bina yapilip tam gun egitime gecilecekti benim lise biteli 20 sene oldu komsumuzun kizi bu sene o liseye gidiyo hala ek bina parasi topluyolar her sene tam gun egitim icin3000 odali falan olacak sanirim okul bunca senede bitmedigine gore
özel okulu karşılayacak param olsa idi oradan devam ederdim yok ki devlete verdik ki devletle sınırlı kalmadı etüde kursa ekstra paralar harcanıyor okulda etüd yok ve saatler kurtarmıyor o nedenle özel okul ücreti ile kıyaslamak bana saçma geliyor.Bunlar, ortalama 30 çocuk dersek, bölüşüldüğünde çok meblağlar mı? Devlet okulunda anasınıfı öğretmeniyim, para toplayıp sınıfa fotokopi makinesi aldık geçen sene, başka aidat falan istemedik onun yerine, zaten çok masrafımız yok (geçen seneden kalan az bi bütçe ile idare ettik)
Yani bunlar 4 sene boyunca aktif kullanılacak materyaller, devletten istense gelmesi gitmesi derken ohoo.. o da kesin değil yani. Özel okul masrafı ile kıyaslandığında devede kulak kalması gerek hesap ettiğimce ama..
Ha şunu da ekliyim.. sizden temin edilen eşyalar elbette uzun vadede gelen diğer çocuklar tarafından da kullanılacaktır. Hani burda yardım yaparken bunlar hesap edilmez pek; biz aldık ama çocuğumuz 4 sene kullanıp gidecek, neden biz? Denmez pek. O dönem de yeni ihtiyaçlar çıkar çünkü; böyle imece usülü hak geçer insanların birbirine, orası kesin (öğretmenin kişisel bilgisayarı? Öyle nir şey okudum, laptop mu? Onun hakkında fikrim yok ama)Bunlar, ortalama 30 çocuk dersek, bölüşüldüğünde çok meblağlar mı? Devlet okulunda anasınıfı öğretmeniyim, para toplayıp sınıfa fotokopi makinesi aldık geçen sene, başka aidat falan istemedik onun yerine, zaten çok masrafımız yok (geçen seneden kalan az bi bütçe ile idare ettik)
Yani bunlar 4 sene boyunca aktif kullanılacak materyaller, devletten istense gelmesi gitmesi derken ohoo.. o da kesin değil yani. Özel okul masrafı ile kıyaslandığında devede kulak kalması gerek hesap ettiğimce ama..
Her şeyi biliyorumculardan bu haldeyiz.Siz okudugunu dahi anlayamayan bi insansınız
İlk yorumda ben sizin arabanız olup olmadıgınu sormadıgım halde bunu yazmıssınız asırı komiksiniz
Bak hala okuduğunu anlamayan bi insan olmaya devam ediyorsunuz.
Bilisim bankacılık ve eğitim kıyaslaması değil kendi özel bilgisayarınızda kendi bankacılık islemlerimizi de yapıyoruz ya hani, ortak wifiye girmek o bilgilerin kaybedilmesi anlamına geliyor.
Birde olgun basak eğilir bombos basak sizin gibi dik kalır.
Ben ögretmenlik ve onun üzerine psikoloji bölümünü yeni okumus bitirmis biriyim.
İsim actıgım derneğim ile alakalı röpartajım dahi var buradaki pek cok insan da biliyor
Bunlarla hic bi zaman övünmedim, ben bir tek kimsesiz cocuklar icin actıgım dernekle övündün cünkü Türkiyenin en gec dernek yöneticilerinden biri oldum ve bununla hep de gurur duyacağım
Cocukluktan beri hayal ettiğim biseydi
Devletimiz sag olsun desteğini verdi..
Suan da aile isimizi ileri tasımaya calıstıgım ama kendi cabamla biseyler yaptıgım bir is yapıyorum
Düz bir öğretmene göre hem cok fazla konusuyor kendini övüyor, hemde yazılanları anlamıyorsunuz.
Simdi size mustafa sandal dan araba sarkısını armağan ediyorum ve size yol veriyorum
Cahil ile sohbeti kestim
Eğitimci olmadıgını sandıgınız kisinin eğitimci cıkıp birde üstüne bunun icin dernek acan kisi olması sokuHer şeyi biliyorumculardan bu haldeyiz.
Bu sitede hakaret ban sebebi iyi günler hanımefendi!
Yorumunuzu sonradan gördüm bir klasik öğretmen var bir araştıran yenilikçi çocukların farklı sorularla testlere hazırlanması ortaokul lise hayatlarını etkileyecekToplu cevap vereyim arkadaslar. Okullardaki imkansizliktan biz de cekiyoruz toner bitiyor fotokopi cekemiyoruz,sira bekliyoruz vs vs ama laptop ve laminasyonu sinifa aldirmak cidden normal geliyor mu size? Benim sinifimda mesela yok laptop.Ogretmenler odasinda var.Ordan isimizi goruyoruz ya da hic olmadi evden getiriyorum isim oluyorsa ama laminasyon cihaziyla 4 yil boyunca ogretmen ne cikarmayi dusunuyor?Sinifci degilim bilmiyor olabilirim.Bizim okulda kullanan da yok saniyorum sinifcilardan.Cok elzem mi bilemedim.
Yani ?Yorumunuzu sonradan gördüm bir klasik öğretmen var bir araştıran yenilikçi çocukların farklı sorularla testlere hazırlanması ortaokul lise hayatlarını etkileyecek
Yani egonomi çok eyi yeğenim ..Yani ?
Dedi ve gittiEğitimci olmadıgını sandıgınız kisinin eğitimci cıkıp birde üstüne bunun icin dernek acan kisi olması soku
Ben herbokologlardan değilim, sitede gercek ismi soyismi röpartajı ile kimliği doğrulanmıs biriyim
Simdi son kez cahille sohbeti kestim
Aynı fikirdeyim hocam ama söylenmeyen söz kalmadıToplu cevap vereyim arkadaslar. Okullardaki imkansizliktan biz de cekiyoruz toner bitiyor fotokopi cekemiyoruz,sira bekliyoruz vs vs ama laptop ve laminasyonu sinifa aldirmak cidden normal geliyor mu size? Benim sinifimda mesela yok laptop.Ogretmenler odasinda var.Ordan isimizi goruyoruz ya da hic olmadi evden getiriyorum isim oluyorsa ama laminasyon cihaziyla 4 yil boyunca ogretmen ne cikarmayi dusunuyor?Sinifci degilim bilmiyor olabilirim.Bizim okulda kullanan da yok saniyorum sinifcilardan.Cok elzem mi bilemedim.