Devlet okulundan istenen paralar ve bitmeyen eksikler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bunlar münferit örnekler. Bu kafada bir insansa çocuğunu baştan ted e yollamayacaktı. 14-15 yaşındaki çocuğa bu şekilde ceza kesilmez. Çocuk ne olduğunu şaşırmıştır. Üzüldüm durumuna.

Kaynak kitap Morpa derse göre kullanılan kırtasiye malzemesine bizde birşey demiyoruz ve parasını da veriyoruz, ayrıca hijyen malzemelerini de kendimiz alıp okula teslim ettik deterjan harici, ekstra açılan kurs ya da etkinlik için isteğe bağlı olanlar için çocukta ilgili ise göndermeye çalışıyoruz ama lükse kaçan ihtiyaçlar mevzu olunca ödemek istememek en doğal hakkımız bence.
Ayrıca eğitim sadece derste anlatılanlardan ibaret değil bence geziler, kültürel aktiviteler, yeteneğine ve ilgisine uygun sanat ve spor faaliyetleri de eğitimin bir parçası ve bunların çoğunu zaten okul dışı etkinliklerle karşılıyoruz.
Yani bende laptop almaya karşıyım çünkü okulda var bir bilgisayar iyi yada kötü ama okul dışı gezi olursa parası neyse verir gönderirim (konser, müze, kütüphane ziyareti, şehir kültür gezileri vs. ) bunlar kişisel gelişime daha büyük katkı sağlıyor bence.

Branş öğretmeniyim yeni atandım. Bilgisayar vs kendime yeni alabildim. Sürekli bilgisayarımı yüklenip nasıl getirebilirim? Neyse aldım götürdüm diyeyim zor bir okulda çalışıyorum binbir taksitle aldığım şahsi eşyamı maalesef götürmem kusura bakmayın. Ben kira mı ödeyeyim düzgün besleneyim mi yoksa birkaç senede sürekli bilgisayar mı değişeyim. Ha kimseye da alın diyemem o da başka konu.

iyi de ogretmen kendi kisisel bilgisayarini niye kullansin ki laptop konusunda hatali dusunuyorsunuz bence

Para isteme illere göre yapılıyor sanırım. Devlet okulları hep aynı sanıyordum ama yorumlara bakarak bu çıkarımda bulundum
Bizden para istenmezdi bazen sene de bir iki yakacak parası istendiği oluyordu o kadar
Öğretmenler kendi laptoplarını getiriyordu
Sınıflarda perdeler projeksiyon makineleri her şey
vardı
Bazı dersliklerde bilgisayarda vardı

Bunlar münferit örnekler. Bu kafada bir insansa çocuğunu baştan ted e yollamayacaktı. 14-15 yaşındaki çocuğa bu şekilde ceza kesilmez. Çocuk ne olduğunu şaşırmıştır. Üzüldüm durumuna.
Ceza olarak yapmadı. Kolejlerin içi boşaldığını gördüğünü bu yüzden artık göndermeyeceğini fakat ilköğretim kısmını tamamladıktan sonra bunu yapacağını öncesinde de söylüyordu zaten.

Teknoloji çağındayız bunun bende farkındayım ama müfredat atla deve değil lap top olmadan da olur .

Bende devlette okudum aynı okulda farklı sınıflarda tanıdığım velilerde var kimseden bu kadar uç istekler yapılmamış bu da bir etken yoksa hijyen malzemesi ek kaynak kırtasiye malzemesi zaten aldık , isteğe bağlı olan dans dersine de yazdırdık sevdiği için ama lap top kısmı abartı geldi bana benim asıl takıldığım o..Gerisine lafım yok zaten.

Anne baba olarak siz evladınızin alacağı eğitim için para vermeyi kabul etmiyorsanız öğretmeni neden verecekmiş ben onu anlamadım :) Bilgisayar için fatura istemekte haklısınız ama diğer giderlerin hepsi bana normal geldi. Bizede ara ara böyle mesajlar geliyor neyse ücreti veriyoruz. Daha bugün yine bir mesaj geldi hatta kaç veli dedik veremeyen aile varsa kendi içimizde karsilayalim hiçbir çocuk eksik hissetmesin diye. Öğretmenimizde yapıyordur tabiki böyle yardimlar ama herseyide kendisinden bekleyemeyiz.

Teknoloji çağındayız bunun bende farkındayım ama müfredat atla deve değil lap top olmadan da olur .
Sizin cocuk eğitim tarzınız ile benimki bambaska.
O yüzden sizinki doğrudur efendim
Avrupanın en kötü ekonomisine sahip polonyadaki eğitim bile en az 10 senedir lap topla interaktif ortamda veriliyor
Ama siz cok sey etmeyin ok

Çocuğu bambaşka bir arkadaş çevresine sokmak yine de çok kötü. Üç bir örnek.

Fatura istersiniz olur biter. Zaten sizin istemenize gerek bile kalmadan çoğu öğretmen ibraz eder böyle şeyleri kimsenin aklında soru işareti kalmasın diye.

bende geçen sene bu sebepte özele verdim ama bu sene fiyatlar 3 e katladı bütçe kaldırmadı ki iki kişi çalışıyoruz biz. Ama ne oldu devlet artı etüdle devam ediyoruz hala saatler kurtarmıyor okul tam gün olmasına rağmen artı haftasonu kursu var onlarada senelik 30000 civarı ödeme yaptık özele kıyasla uygun ama devlete yazdırmakla iş bitmiyor ne yazıkki çalışan veli için.

Haklısınız, biz ek kitap v.s için topladık..ayrica okulda çalışan temizlik,güvenlik personel giderleri için sene başında bütün okuldan bağış toplanıyor..devlet personel göndermiyor çünkü..bizde boyle şeyler istemedi öğretmen.. laptop olmadan ilkokul çocuğuna eğitim veremiyor muymuş..diger veliler tepki gostermedi mi?müdürlük ne diyor

Siz okudugunu dahi anlayamayan bi insansınız
İlk yorumda ben sizin arabanız olup olmadıgınu sormadıgım halde bunu yazmıssınız asırı komiksiniz
Bak hala okuduğunu anlamayan bi insan olmaya devam ediyorsunuz.
Bilisim bankacılık ve eğitim kıyaslaması değil kendi özel bilgisayarınızda kendi bankacılık islemlerimizi de yapıyoruz ya hani, ortak wifiye girmek o bilgilerin kaybedilmesi anlamına geliyor.
Birde olgun basak eğilir bombos basak sizin gibi dik kalır.
Ben ögretmenlik ve onun üzerine psikoloji bölümünü yeni okumus bitirmis biriyim.
İsim actıgım derneğim ile alakalı röpartajım dahi var buradaki pek cok insan da biliyor
Bunlarla hic bi zaman övünmedim, ben bir tek kimsesiz cocuklar icin actıgım dernekle övündün cünkü Türkiyenin en gec dernek yöneticilerinden biri oldum ve bununla hep de gurur duyacağım
Cocukluktan beri hayal ettiğim biseydi
Devletimiz sag olsun desteğini verdi..
Suan da aile isimizi ileri tasımaya calıstıgım ama kendi cabamla biseyler yaptıgım bir is yapıyorum
Düz bir öğretmene göre hem cok fazla konusuyor kendini övüyor, hemde yazılanları anlamıyorsunuz.
Simdi size mustafa sandal dan araba sarkısını armağan ediyorum ve size yol veriyorum
Cahil ile sohbeti kestim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…