- 16 Temmuz 2010
- 19.695
- 55.167
- Konu Sahibi Samire tmv
Benim kızımda 1. sınıf olacak bu sene. Koleje yazdırdık biz. İnşallah pişman olmayız.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben çocuğumu bu yıl 1.sinifta özele gonderdim, bilinen kurumlardan biri. Ancak uzaktan eğitim döneminde 1.donem çok yararını göremediğimizi farkettim. Belki de benim çocuğumdan kaynaklıdır.ingilizce de ilerlwyemedik , geri bildirimi olan bir çocuk değil , zeki ancak odev konusunda beni zorlayan bir çocuk. Neyse bu sene 2.sinif için devlet okuluna geçiyoruz okul donanım olarak özel okul formatinda, eski bir okul ama binası 3 sene önce yenilenmis. 2 tane çok iyi öğretmen önerildi.Disiplinli , hevesli çok onerilen öğretmen ikisi de.Etkinlikleri bol, veli seminerleri yapilan bir okul.yeni bir kutuphanesi, çanak çömlek atölyesine kadar var. Evimize çok yakın oldugundan annem karşılayacak. Benim özel.okulu istememdeki en büyük etken ingilizceydi onu da haftada 2 veya 3 gün özel öğretmenle destekleyecegim. Ortaokulda özele tekrar geçeceğiz gibi düşünüyorum ama ilkokulda devlet okulunda iyi bir ogretmen daha mantıklı geliyor bana, veli profili de önemli tabii bakalim.Herkesin hakkinda hayırlısı olsunKızım 1.sınıfı bitirdi.eylülde 2.sınıfı okuyacak.ben aslında biraz konuşma problemi var ve de olayları anlatırken sıkıntı yaşıyor .tam anlatmak istediğini anlatamıyor ve ben bile annesi olmama rağmen bazen onu anlamıyorum . 1 yıl geç yazdırmak istedim yani bu eylülde 1. Sınıfa başlasın istedim. Mahalledeki okul tam gün ve ilk _orta birleşik.hem tam gün olduğu için hemde büyük sınıflar var diye asla yazdırmam dedim.sonra okulumuzda bir öğretmen var.bizim akrabalardan 2 çocuğu okuttu.çok iyi ,ilgili bir öğretmen dediler.gerçektende seçilen bir bayan kendisi.sonra fikrim değişti.sırf o öğretmen sebebi ile geç yaptırmaktan vazgeçtim.istemediğim o okula kızımı yazdırdım şu ama kadar pişmanlığım olmadı..hatta burada başka bir ilkokulda bir öğretmen var.veliler illa o olsun diye yüklü miktarda okula bağış yapıyorlar..özel okulda çalışan bir sınıf öğretmeni vardı.çalışma saatleri 09.00 ile 17.00 arası ve bu bayan öğretmenimiz perişan oluyordu.çocuk içinde bu kadar uzun okulda kalmak bence çok yorucudur.
Kızınıza güvenin ve ona kendi kendine birşeyleri başarması için şans verin.okula başlayınca açılır
InsallahBenim kızımda 1. sınıf olacak bu sene. Koleje yazdırdık biz. İnşallah pişman olmayız.
Sizin dedıgınız gibi ilkokul devlet de ortaokul ozel de olabilir kızımın kardesıde var iki sene sonra Anaokuluna gidecek onu devlete gonderıp kızımı ozele gondermekte ogluma haksızlık olacakBen çocuğumu bu yıl 1.sinifta özele gonderdim, bilinen kurumlardan biri. Ancak uzaktan eğitim döneminde 1.donem çok yararını göremediğimizi farkettim. Belki de benim çocuğumdan kaynaklıdır.ingilizce de ilerlwyemedik , geri bildirimi olan bir çocuk değil , zeki ancak odev konusunda beni zorlayan bir çocuk. Neyse bu sene 2.sinif için devlet okuluna geçiyoruz okul donanım olarak özel okul formatinda, eski bir okul ama binası 3 sene önce yenilenmis. 2 tane çok iyi öğretmen önerildi.Disiplinli , hevesli çok onerilen öğretmen ikisi de.Etkinlikleri bol, veli seminerleri yapilan bir okul.yeni bir kutuphanesi, çanak çömlek atölyesine kadar var. Evimize çok yakın oldugundan annem karşılayacak. Benim özel.okulu istememdeki en büyük etken ingilizceydi onu da haftada 2 veya 3 gün özel öğretmenle destekleyecegim. Ortaokulda özele tekrar geçeceğiz gibi düşünüyorum ama ilkokulda devlet okulunda iyi bir ogretmen daha mantıklı geliyor bana, veli profili de önemli tabii bakalim.Herkesin hakkinda hayırlısı olsun
Benim çocuğum derslerinde çok başarılıydı ama çok çekingen ve hakkını savunmayan bir çocuktu. Özel okulun iyi olacağına inandım ve çok memnun kaldım. 8. Sınıfta da iyi bir devlet lisesini kazandı ayrıldık. ancak çok isim yapmış (tabiri caizse totosu kalkık) olanlar değil de çocuğunuza kıymet verecek birebir ilgilenecek butik vizyonu olan bir okul bulursanız.(bizim okulda yıllardır anadili ingilizce öğretmen var mesela) çok faydası olacağına inanıyorum.Bu sene 1. Sınıfa başlayacak kızım var çok kararsızım devlete mı gondersem özelemı özele gönderirsem maddi yönden sıkmam gerekir devlet okulunda ilgi nasıl olur kızım zaten çekingen birisi kendi başına pek birşey yapamaz devlet de cok mu ezilir özel okulda da aşırı özguven patlaması yasayıp şımarık olursa derslerinde başarılı olmazsa diyorum aslında herseyde ders değilde bilemedim sizce arkadaşlar şimdiden tesekkur ederim cevaplar için
Bence bir çocuk ikisini de görmeli. Özele verir sonra devlete alırsanız mutsuz olabilir. Bence ilk okulu devlette okuması, sizinde o süreçte para biriktirmeniz ve ilkokuldan sonrasını özelde okuması daha iyiBu sene 1. Sınıfa başlayacak kızım var çok kararsızım devlete mı gondersem özelemı özele gönderirsem maddi yönden sıkmam gerekir devlet okulunda ilgi nasıl olur kızım zaten çekingen birisi kendi başına pek birşey yapamaz devlet de cok mu ezilir özel okulda da aşırı özguven patlaması yasayıp şımarık olursa derslerinde başarılı olmazsa diyorum aslında herseyde ders değilde bilemedim sizce arkadaşlar şimdiden tesekkur ederim cevaplar için
Yarım dönemde ne kadar ingilizce öğrenmesini bekliyordunuz? Hem çocuklar cevap vermiyor pek ingilizce sorunca bilmediğini sanıyoruz ama oyle değil. Bizimki de bize cevap vermez ama yurt dışından hoca gelirdi arada öğretmeni videosunu çekil atardı bakıyoruz takır takır cevap veriyor ona. Erken davranmışsınız bence.Ben çocuğumu bu yıl 1.sinifta özele gonderdim, bilinen kurumlardan biri. Ancak uzaktan eğitim döneminde 1.donem çok yararını göremediğimizi farkettim. Belki de benim çocuğumdan kaynaklıdır.ingilizce de ilerlwyemedik , geri bildirimi olan bir çocuk değil , zeki ancak odev konusunda beni zorlayan bir çocuk. Neyse bu sene 2.sinif için devlet okuluna geçiyoruz okul donanım olarak özel okul formatinda, eski bir okul ama binası 3 sene önce yenilenmis. 2 tane çok iyi öğretmen önerildi.Disiplinli , hevesli çok onerilen öğretmen ikisi de.Etkinlikleri bol, veli seminerleri yapilan bir okul.yeni bir kutuphanesi, çanak çömlek atölyesine kadar var. Evimize çok yakın oldugundan annem karşılayacak. Benim özel.okulu istememdeki en büyük etken ingilizceydi onu da haftada 2 veya 3 gün özel öğretmenle destekleyecegim. Ortaokulda özele tekrar geçeceğiz gibi düşünüyorum ama ilkokulda devlet okulunda iyi bir ogretmen daha mantıklı geliyor bana, veli profili de önemli tabii bakalim.Herkesin hakkinda hayırlısı olsun
Hiç öyle değil iş korkudu olmadığı için gayet rahatlarDevlet okullarındaki öğretmenlerin sevgisi ve ilgisi bile çok başka,araştırıp iyi bir öğretmen adı duydugunuzda onun peşine düşün,her köşe başına açılan ticarethaneden hallice özel okullardan uzak durun
Anasinifindan sonra..cocuklarin en onemli egitim ogretim hayatinin belileyicisi..ilkokul ogretmenidir.ozel yada devlet onemli degil..onemli olan ogretmen..ozellikle bulundugunuz yerdeki okullarin ilkokul ogretmenlerini cok iyi arastirin bence..Bu sene 1. Sınıfa başlayacak kızım var çok kararsızım devlete mı gondersem özelemı özele gönderirsem maddi yönden sıkmam gerekir devlet okulunda ilgi nasıl olur kızım zaten çekingen birisi kendi başına pek birşey yapamaz devlet de cok mu ezilir özel okulda da aşırı özguven patlaması yasayıp şımarık olursa derslerinde başarılı olmazsa diyorum aslında herseyde ders değilde bilemedim sizce arkadaşlar şimdiden tesekkur ederim cevaplar için
Vicdanı ve ahlaki değerleri olan öğretmenlerin iş korkusuna ihtiyacı yoktur,genelleme yapmayın lütfen,ben oğlumu tonla para verip geçen sene iyi olduğunu düşünerek özel bir anaokuluna yolladım oğlum geceleri öğretmenim bana kızıyor diyerek uyanmaya başlamıştı okul fobisi oluşmustu sonra aldik ama çok zor aştıkHiç öyle değil iş korkudu olmadığı için gayet rahatlar
Sakıncası yoksa oğlunuz hangi okula gidiyor öğrenebilir miyimşimdi göndereceğiniz özel okula göre değişir
iki üç sınıftan oluşan adı butik olup bir öğretmene birçok iş yaptıran okullardan uzak durmak lazım
örneğin bu korona sürecinde özel okula giden oğlumun iyi ki özel okula gittiğini hissettim
her gün 6 saat canlı ders yaptılar
öğretmenler ayrıca videolar çekti
sunumlar, pdf ler hazırlandı
ödevler verildi, çalışmalar yapıldı
boş geçirilmedi vs vs
şimdi seneye okul açılırsa diye sınıf mevcutları düşürülüyor, yemekhane üstüne kat çıkılıyor
lakin özel okul kötü bir handikap
gitgide zam geliyor
çocuk başlayıp o düzene girdiğinde başka okula almak da zor oluyor
örneğin oğlumun okulu 30.000,00-TL olacak seneye
bir sonraki seneye kim bilir kaç
memur maaşı 5000 civarında iken aylık 3.000,00-TL ödeme kolay değil
bunun etkinliği, gezmesi vs de ekleniyor
yani başlayıp standardını sürdüremeyecekseniz, bu ileride sizde gerginlik yaratacaksa bence devlet okulunda başlayın
devlet okullarında da çok kaliteli öğretmenler mevcut her biri çocuklar için mücadele veriyor
Özel kreşleri demiyorum özel okulları diyorum gerçekten iyi ilgileniyorlarVicdanı ve ahlaki değerleri olan öğretmenlerin iş korkusuna ihtiyacı yoktur,genelleme yapmayın lütfen,ben oğlumu tonla para verip geçen sene iyi olduğunu düşünerek özel bir anaokuluna yolladım oğlum geceleri öğretmenim bana kızıyor diyerek uyanmaya başlamıştı okul fobisi oluşmustu sonra aldik ama çok zor aştık
Özel okulların hepsi mi çok ilgileniyor ya da devlet okullarının hiçbirisi mi ilgilenmiyor,bence ilkokul döneminde önemli olan öğretmen çocuğu aksama kadar para almak için şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz diye oyalayan özel okullara ihtiyaç yok,Ted Koleji gibi istisnalar değilseÖzel kreşleri demiyorum özel okulları diyorum gerçekten iyi ilgileniyorlar
Özel okulda çalışan biri olarak söylüyorum devlet. İyi bir öğretmeni olursa devlet daha iyi olur diye düşünüyorum. Özelde çocukları çok pohpohluyorlar, şişirme notlar veriyorlar vs vs. Ama avantajı iyi bir öğretmen olursa ve iyi bir okul idaresi, yabancı dil yönünden daha iyi bir eğitim alır. Sosyalliği daha fazla artabilir. Bütçenize göre karar verin. Alelade bir koleje yollayacağınıza devlet derim ben. Çevrenizdeki devlet okullarına da bağlı ama. İyi değerlendirmek lazımBu sene 1. Sınıfa başlayacak kızım var çok kararsızım devlete mı gondersem özelemı özele gönderirsem maddi yönden sıkmam gerekir devlet okulunda ilgi nasıl olur kızım zaten çekingen birisi kendi başına pek birşey yapamaz devlet de cok mu ezilir özel okulda da aşırı özguven patlaması yasayıp şımarık olursa derslerinde başarılı olmazsa diyorum aslında herseyde ders değilde bilemedim sizce arkadaşlar şimdiden tesekkur ederim cevaplar için