- 23 Ocak 2016
- 32.464
- 48.776
-
- Konu Sahibi ismira_1923
Bizim devlet okulunda da sınırlar içine girerken bir güvenlik var okul çevresindeki bahçeye girmeden evvel de güvenlik var he şunu söyleyim ne kadar güvenli eh işte sınıfta yaramaz bir çocuk gözüne kalem atmış hani güvenlik neredeOğlum geçen sene 4 yaşındaydı ve özel bir kreşe gidiyordu. Şimdi 5 yaşında yine özele gidiyor bu sefer tüm lise hayatına kadar okuyacağı bir okul. Müthiş, bayılıyoruz, iki dil öğreniyor, çok kaliteli eğitimcileri var. Drama derslerine bile ünlü yetenekli, eğitimli bir oyuncu giriyor. Oğlum hiç haftasonu olsun istemiyor hemen okula gitmek istiyor.
Sınıfı 10 kişilik. Güvenliği harika, yemekleri çok iyi, okulun sahibi büyük bir eğitimci zaten.
Ben devlet okuluna göndermedim ki bulunduğum semtin en iyi devlet okuluna kayıt hakkı olmasına rağmen.
Hem kalabalık, hem eksik metaryal, dil, güvenlik, yemek vs için benim için önemli olan o yüzden evime yakın güzel bir özel okul oldu. İyi ki de olmuş diyorum.
Eğer imkanınız varsa iyi bir özel okul en iyisidir.
Teknoloji sevmeyen çocuk varmıMesela özel okulda şöyle bir seçenek olsun isterdim teknoloji ve mobil oyun bağımlısı çocuklardan ayrı bir sınıf oluşturulması
Valla 30 binden başlıyor işte 40 bin ikinci çocuğunu yazdıran indirimden yararlanıyor 20 bin falan
devlet okulunda ingilizce ogrenmek sansli degilseniz cok zor konusma acisindan .ben yillarca devlet okulunda duz gramer ogrendim yigenim ozelde ikinci sinif cocuk muhabbet ediyor . istisnalar tabi ki vardirSen öyle san
Zaten çocuklar da hemen İngilizce ardından Rusça Fransızca öğreniyordu zaten hatta mezun olurken 3 dil lisans belgesi veriliyormuş falan yav bi çocukları salın da oyun oynasın yav
He ayrıca devlet okulunda 5.sınıf itibariyle İngilizce öğretilmiyor o 2.sınıfa indirildi bunu da bilin
Uzak tutmak çok zor çok haklısınız da keşke olsaMesela özel okulda şöyle bir seçenek olsun isterdim teknoloji ve mobil oyun bağımlısı çocuklardan ayrı bir sınıf oluşturulması
Önceden çalıştığım kurumda birinci dönem başarısız olan öğrenciler ikinci dönem için özel okula geçip not yükselterek sınıf geçiyordu ve sonra nakil ile bize tekrar gelmeye çalışıyorlardı. Sistemde öyle büyük açıklar var ki... İnanamazsınız.neresi orası insaflıymış.
80 bin verene şahidim bu sene.
bakan bey istediği açıklamayı yapsın çark işlemeye devam.
açık liseye geçişi kaldırıp özel okulların kasasını doldurdu bu sene.
öğretmen seçmeninde bir yolunu bulur yurdum insanı eminim.
Hay Allah öğretmenin o olaylara çok dikkat etmesi gerekiyor. Göze kalem falan çok riskli şeyler. Geçmiş olsunBizim devlet okulunda da sınırlar içine girerken bir güvenlik var okul çevresindeki bahçeye girmeden evvel de güvenlik var he şunu söyleyim ne kadar güvenli eh işte sınıfta yaramaz bir çocuk gözüne kalem atmış hani güvenlik nerede
Yok tabii ki ben de karşı değilim ama bir sınır olmalı tuhaf tuhaf oyunlar oynayanlar varmış dijital baba Orhan Tokerde görüyorumTeknoloji sevmeyen çocuk varmı
Çocuğu da göz önünde bulundurun aileyi de kimi çocuk öğrenmeye daha yatkındır ya da evde aile daha destekleyicidir öğrenecek çocuk özel devlet dinlemiyordevlet okulunda ingilizce ogrenmek sansli degilseniz cok zor konusma acisindan .ben yillarca devlet okulunda duz gramer ogrendim yigenim ozelde ikinci sinif cocuk muhabbet ediyor . istisnalar tabi ki vardir
Ayrica oyun oynamasin degil ama dil ogrenimi kucuk yaslarda daha kolay keske biz de konusabilmek icin universiteyi beklemeseydik
Teşekkür ederim ama öğretmenin de elinden gelen bir şey yok ki 2 çocuk aşırı yaramaz ne yapabilir ki elinden geleni yapıyor kadınHay Allah öğretmenin o olaylara çok dikkat etmesi gerekiyor. Göze kalem falan çok riskli şeyler. Geçmiş olsun
Yarabbi şükür 80 bin neymiş be okulda ne varmış öyle valla devlet bu paraları önleyemiyorneresi orası insaflıymış.
Evet özel de lise öğretmen arkadaşım demişti öğrencilerimin yarısı açık liseye geçti sınava hazırlık diye aklıma hiç gelmezneresi orası insaflıymış.
buna ingilizce konusunda hic katilmiyorum .ben devlet okullarindan tip kazandim ama yabanci dil konusunda acigimi kapatana kadar gobegim catladi hala ulke disinda konusma yaparken geriliyorum ama ozel okullarda iyi dil egitimi almis arkadaslarim aksani falan epey duzgun .bunlar kucuk yaslarda ogrenilmesi gereken seylerÇocuğu da göz önünde bulundurun aileyi de kimi çocuk öğrenmeye daha yatkındır ya da evde aile daha destekleyicidir öğrenecek çocuk özel devlet dinlemiyor
İngilizce sınıflar derken nasıl oluyor biraz açar mısınız ilk defa duydumEvet özel de lise öğretmen arkadaşım demişti öğrencilerimin yarısı açık liseye geçti sınava hazırlık diye aklıma hiç gelmez
bağış da yasak ama 100/150 bin aldı ortaokullar devlet kaydı için pazarlığa da açık değiliz demişler arkadaşlara
Atladığımız birde İngilizce sınıflar var devlette daha fazla ödeme ile o sınıfta oluyor çocuğunuz
Yarabbi şükür 80 bin neymiş be okulda ne varmış öyle valla devlet bu paraları önleyemiyor
Bu konuda bilgim yok olabilir haklısınız ben ebeveyn olarak küçük yaşta evde destekliyorum devlet okulunda nasıl olur bilemiyorum 2.sınıfta başlayacakmış ben okula da bildirdim 2.sınıf bile geç etütler başladı İngilizce olmalıydı dedimbuna ingilizce konusunda hic katilmiyorum .ben devlet okullarindan tip kazandim ama yabanci dil konusunda acigimi kapatana kadar gobegim catladi hala ulke disinda konusma yaparken geriliyorum ama ozel okullarda iyi dil egitimi almis arkadaslarim aksani falan epey duzgun .bunlar kucuk yaslarda ogrenilmesi gereken seyler
Aynen öyle vatandaş ver Allah ver o paralarla okulların eksiği giderilse amenna eksikler de yine velilerden alınıyorönlemek gibi bir tasası yok çünkü.
her yeni çıkardığı şeyle başka bir yeri açıyor anca.