- 3 Nisan 2014
- 35.999
- 146.527
-
- Konu Sahibi ismira_1923
Evet özel de lise öğretmen arkadaşım demişti öğrencilerimin yarısı açık liseye geçti sınava hazırlık diye aklıma hiç gelmez
bağış da yasak ama 100/150 bin aldı ortaokullar devlet kaydı için pazarlığa da açık değiliz demişler arkadaşlara
Atladığımız birde İngilizce sınıflar var devlette daha fazla ödeme ile o sınıfta oluyor çocuğunuz
Bir miktar varmış aylık verirseniz daha fazla İngilizce ders alıyorlarmış o ücreti ödeyenlerden oluşuyor sınıf vermeyenler diğer sınıfta belki okullarında uygulanan vardır öğretmen burada daİngilizce sınıflar derken nasıl oluyor biraz açar mısınız ilk defa duydum
Devlet okulunda mıBir miktar varmış aylık verirseniz daha fazla İngilizce ders alıyorlarmış o ücreti ödeyenlerden oluşuyor sınıf vermeyenler diğer sınıfta belki okullarında uygulanan vardır öğretmen burada da
İşte bizim okulda psikolojik danışman var mesela. Her ay değerlendirme araması yapar, haftada bir derslerine girer. Çocukları gözlemler, sorunlu çocuklar üzerinde olumlu çalışmalar yapar. O yüzden iyi bir özel okul en iyi devletten iyidir diyorum. Çünkü devletteki rehber öğretmenler hiç böyle şeylerle ilgilenmiyorlar, ne yapıyorlar bilmiyorum açıkçası.Teşekkür ederim ama öğretmenin de elinden gelen bir şey yok ki 2 çocuk aşırı yaramaz ne yapabilir ki elinden geleni yapıyor kadın
Bizim okulda da 2 tane rehber öğretmen var sorunlu çocuklarla ilgileniyorlar velilere de seminerler veriliyor he veliler katılmıyor o ayrıİşte bizim okulda psikolojik danışman var mesela. Her ay değerlendirme araması yapar, haftada bir derslerine girer. Çocukları gözlemler, sorunlu çocuklar üzerinde olumlu çalışmalar yapar. O yüzden iyi bir özel okul en iyi devletten iyidir diyorum. Çünkü devletteki rehber öğretmenler hiç böyle şeylerle ilgilenmiyorlar, ne yapıyorlar bilmiyorum açıkçası.
Tüm bu öyleydi söyleydi cart curt bırakırsak üniversite yerlesimlerinde derece yapan cocukların cogunlukla cıktıgı okullar kolej, özel okul vs.Ne bu şiddet bu celal:) Fen Lisesinde öğretmenim. Gayet bilim dersleri var. Kulüpler yoluyla özel okullarda yapılan pek çok etkinlik yapılıyor. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı devlet okulundan gelme. Öğrencilerin başarısının sırrı ailede bitiyor. Velilerimizin çoğu eğitimli ve çocukları ile oldukça ilgili. Yeterince gerçekçi olmuştur umarım.
Bu arada genelleme yapmak istemem ama özel okullarda okuyup derece yapan çocukların çoğu zaten devlet okulundan geçen başarılı öğrenciler....
Bir de devlet okullarında da İngilizce 2. Sınıfta başlıyor. İyi bir okul veya iyi bir öğretmene denk gelmek tüm mesele.
Sen kendi cocugunu sallarsın cnm.Sen öyle san
Zaten çocuklar da hemen İngilizce ardından Rusça Fransızca öğreniyordu zaten hatta mezun olurken 3 dil lisans belgesi veriliyormuş falan yav bi çocukları salın da oyun oynasın yav
He ayrıca devlet okulunda 5.sınıf itibariyle İngilizce öğretilmiyor o 2.sınıfa indirildi bunu da bilin
Sey benim yeğenim enka ya girdiTed, tevfik Fikret ayarında okula vermeyecekseniz hiç özele göndermeyin
İyi semtte devlet okulu bence
Evet önceliğim çocuğumun doyasıya oyun oynaması özgürce bir daha bu yaşlara gelmeyecek he salın siz demişsiniz de valla kızım 6 yaşında renkleri renk karışımlarını anlatmayı saymayı basit cümleleri İngilizce konuşmayı biliyorSen kendi cocugunu sallarsın cnm.
Bize iyi eğitimli cocuklar lazım
Ayrıca devlet okulunda 2 de basladıgını öğrendim az önce evet doğru Türk öğretmenle ve sadece 8 saatci :)
Wuuu ucmusuz adeta.
Osmanlı döneminde çocuklar 10 yasına geldiğinde 2 dili yetkin sekilde konuşabilmekteydi.
Cocugun farklı dillere vakıf olması, iyi eğitim almasının cocukları oyundan mahrum kaldığını sanan kapalı ve tekdüze bi kafa yapısına söylenecek bisey pekte yok acıkcası.
Ne dersin?
Özel okullarda anaokulu ve ilkokul da kücük yas gruplarında dilleri bile oyun kurarak, drama yaptırarak öğrettiklerinden de muhtemel bi haber oldugunuzdan cocuklar oyundan mahrum kalıyor sandınız sanırım.
Gecmis olsun ne diyim?
Evet önceliğim çocuğumun doyasıya oyun oynaması özgürce bir daha bu yaşlara gelmeyecek he salın siz demişsiniz de valla kızım 6 yaşında renkleri renk karışımlarını anlatmayı saymayı basit cümleleri İngilizce konuşmayı biliyor
Valla şöyle bir yazınıza baktım da Anadolu Lisesinden mezun olmuşsunuz ama yazım yanlışlarınız var acaba düşük puanlı Anadolu Lisesi miydi? Okul para puldan ziyade öğrenecek çocuktaki azim çok daha önemli bakın siz meselaTüm bu öyleydi söyleydi cart curt bırakırsak üniversite yerlesimlerinde derece yapan cocukların cogunlukla cıktıgı okullar kolej, özel okul vs.
Mesala ben bi devlet anadolu lisesinden mezunum. Sınıfımdan tek bi kisi misal boğazici üni’ye girmedi. He okuldan giren var mıdır illaki vardır binde birdir.
Devletten özele gecilme sebebi ilkokul yıllarında cok bi akademik basarı hedeflenmeyip ortaokul ve lisede ailelerin vermesi, cok basarılı oldukları icin geldiklerinden değil. Tamamen tassarruf ve gereklilik meselesinden!.
Birde devlet okullarında 2. Sınıfta basladıgı doğru haftada 8 saatçik :) O da Türk öğretmenle:) Yabancı dil Türk öğretmenden öğrenilmez. Bosuna mı yurt dısına gidiyoruz dilimiiz gelistirmek icin mesala?
Cok iyi bi öğretmene de denk gelseniz bu kadar kısıtla saatte yapılacaklarda sınırlı mantık çerçevesinde düsünürsek.
Kolej ve özel okullarda ise yabancı öğretmenlerle bu derslerim islendiğini siz daha iyi biliyor olmalısınuz sayın hocam…
tüm bu bilgiler ısığında özel ve devlet aynı demek oldukca saglıksız bi kanaay getirme oluyor
Not: Allahtan işim misim belli de özel okulun mu var, vb konusmaları en bastan da savusturmus olayım bunu da hatırlatarak..
Fyi
Burası tez yazılan bi alan değil, insanların ismi soyismi bilinmeden yazdıkları yer ki buna ragmen benim adım soyadım belli olarak buradaki heralde nadir kisilerdenimdir.Valla şöyle bir yazınıza baktım da Anadolu Lisesinden mezun olmuşsunuz ama yazım yanlışlarınız var acaba düşük puanlı Anadolu Lisesi miydi? Okul para puldan ziyade öğrenecek çocuktaki azim çok daha önemli bakın siz mesela
"üni'ye " kelimesini kesme işaretiyle ayırmışsınız.
Valla ben lise mezunuyum üniversite okumama kendi tercihimdi ne başardım diye soracak olursak hayırlı bir evlat hayırlı bir eş hayırlı bir anne evladıyla özveriyle ilgilenen kendisini eğitmeye adamış kitap okuyan düzenli spor yapan doğaya sokaktaki canlılara ve çevreye duyarlı hayatındaki sorunlarını aşmış mutlu bir bireyim hobi olarak satış işleriyle uğraşıyorum maddi imkanım elverdiği için çalışmıyorum çocuğum ve kendim için de daraldığım noktalarda çok güvendiğim bir terapistim var ondan bilgi alışverişi yapıyorum en basiti bir insanım duyuyorum kulağımla değil aynı zamanda da gönlümle Rabbimden dileğimdir ki bu sonsuz olsunBurası tez yazılan bi alan değil, insanların ismi soyismi bilinmeden yazdıkları yer ki buna ragmen benim adım soyadım belli olarak buradaki heralde nadir kisilerdenimdir.
Otomatik sözlügün düzelltiği kelimeleri tutup düzeltecek zamanımda yok
Buradaki konu benim eğitimim ise 3 üniversite mezunu kendi isini yapan bir kadınım :)
Hani buradaki konu cocuklar icin acılmıs onlarla alakalo konuşulurken meseleyi sahsilestirdiniz siz ne mezunusunuz? Ne okudunuz?
Bu hayatta ne basardınız duymak icin sabırsızlanıyorum sizdeyim suan can kulağıyla :)
Neyi yarıştıyoruz yahu?Sey benim yeğenim enka ya girdited in bile anaokuluna para bastırıp girerken enka da anaokulu cocugunu bile çeşitli testlerle alıyorlar. Zeka , psiko-motor vb
O da kabul mu hocam?
Bahsettiğiniz ayarların alfası bir okul
Tüm mezunları Dünyanın en iyi sirketlerinde
Anlıyorum bir title’niz olmadan olan birini bidaha elestirmemeyi öğrenmissinizdirValla ben lise mezunuyum üniversite okumama kendi tercihimdi ne başardım diye soracak olursak hayırlı bir evlat hayırlı bir eş hayırlı bir anne evladıyla özveriyle ilgilenen kendisini eğitmeye adamış kitap okuyan düzenli spor yapan doğaya sokaktaki canlılara ve çevreye duyarlı hayatındaki sorunlarını aşmış mutlu bir bireyim hobi olarak satış işleriyle uğraşıyorum maddi imkanım elverdiği için çalışmıyorum çocuğum ve kendim için de daraldığım noktalarda çok güvendiğim bir terapistim var ondan bilgi alışverişi yapıyorum en basiti bir insanım duyuyorum kulağımla değil aynı zamanda da gönlümle Rabbimden dileğimdir ki bu sonsuz olsun
Bu örnekleme o okullardan daha iyi okulların oldugunu anlatmak icindi.Neyi yarıştıyoruz yahu?
Kim neye kötü dedi?
İyi eğitimi iyi karakterle örtüştürmeye çalıştığınızı görüyorum.
Proje çocuklar tabii ki en iyisi verildiyse karşılığını verecek ama artık o düzende değiliz.
Mutlu ve isteği olması önemli değil mi mesela?
Azla çok yapabilmesi, kendini eğitim ve iş dışında tanımlayacak paragrafları olması vs vs.
Yapay zekayla iyi eğitimin de manasının kalmayacağı düzene doğru giderken bir düşünün derim insanı değerlerin isterse dünyanın tek okulundan olan diplomayla asla kıyaslanamayacağını.
O yüzden özeli övmek devleti yermek saçma ya da çocukları eğitim eğitim diye boğmak da.
Ne olursa olsun iyi insan olsunlar, 5 dil bileceğine kimsenin kalbini kırmadığı tek dili öğrensin diyeceğimiz anlar yaşıyoruz dünyaca.