- 3 Mart 2015
- 3.232
- 6.842
- 36
-
- Konu Sahibi ismira_1923
Aslında suan soruyu cevapladınız. Bu kriterlere bakın diyorsunuz aslında. Ben sadece konuya nasıl bakmalıyım diye sormustum. Teşekkürler cevap için
Ben yaşadığım şehrin en iyi anadolu lisesinde görev yapıyorum. Okulun en büyük problemi 12. sınıftaki öğrenci kaybı. Devlet okulu olduğu için mecburen dersler devam ediyor, yoklama alınıyor. Ama özel okullar çocukların tüm notlarını 100 veriyor ve devam zorunluluğu yok. Dersane mantığında ilerliyor 12. sınıflar orada. Sadece sınava hazırlık. Bizim başarılı öğrenciler son sınıfı daha rahat geçirmek için kaydını oraya alıyor. Üç sene bizde eğitim gören çocuk orada tıbbı kazanınca başarı puanı da bize değil o okula geçmiş oluyor.Aaa ciddi mi? Parayla basarilarina sponsor oluyorlar yani resmen. Bu gerçek mi acaba. Cok sasirdim suan
Son dediğinize katılıyorum. Sırf kolej olsun aman özel olsun diye öylesine bi okula kayıt ettirecegimize araştırıp iyi bi devlet okuluna veririz. Ama bizim vermeyi düşündüğümüz kolej İzmirin en iyi kolejlerinden biri. Zaten o yüzden maddiyatı düşünüyorum. Tek çocukta zorlamiyor suan. Ama 2.cocuk da 4 sene sonra başlayınca o zaman emin değiliz. Biraz da bu yüzden endişeliyiz Ama bi yandan da kemerleri sıkalım. Eğitim önemli diyoruz. Bi yandan da gerekli mi gerçekten. Herkes kolejlerde mi okudu diyoruzBen hiç bir zaman devlet okuluna gönderemem diye düşünüyordum. Neden bilmiyorum, burada büyümediğim için belki de, bir ön yargı vardı. Ki hala çok eksiklikler var. Oğlum özel bir kreşe gitti. Sonra bir devlet anaokuluna gitti; öyle bir öğretmeni vardı ki devlette, harika bir öğretmen harika bir insandı. Hiç bir özele değişmem.
Şimdi de kızım özel kreşe oğlum devlet ilkokuluna gidiyor. Ekonomiden dolayı eskisi gibi değil sınıflar. Mesela kızımın özel kreş olmasına rağmen 22 çocuk var sınıfında. Bu yaş grubu için ve özel için çok fazla. Oğlumun sınıfı da 28 kişi.
Özel olacaksa da her hangi bir özel olmamalı. Bir sürü saçma sapan özel okul var. Öğretmeni ve okulu iyi araştırmalısınız.
Çoğu özel okulun iyi olduğunu düşünmüyorum ben açıkçası. Devlette daha iyi öğretmenler var. Ayda 15 bin verip dandik bir okula göndermektense devlete göndermek bana daha mantıklı geliyor.
Açıkçası eşimle, benim eğitimime de güveniyorum ben. Biz çok ciddi destek olabiliriz çocuklarımıza. Bir tek dil problem. Onu da çözeriz diye düşünüyorum bakalım.
Aynı durumu bu sene ben de yaşıyorum. Geçen sene gözlere ve gönüllere hitap eden, nitelikli görünen bir kreşe gitti oğlum. Aslında her şeyi göstermelik yapıyorlar. Her şey yolunda gibi davranıp mükemmel aktarıyorlar velilere. Öğretmenleri de yeni mezun genç öğretmenlerdi. Devlet anaokulunda bu sene. Çok özverili ve deneyimli bir öğretmene denk geldik. Belki jelatini geçen seneki kreş gibi parlak değil ama kesinlikle bu okulun oğluma daha iyi geldiğini, daha çok şey kattığını görüyorum ben de.Ben hiç bir zaman devlet okuluna gönderemem diye düşünüyordum. Neden bilmiyorum, burada büyümediğim için belki de, bir ön yargı vardı. Ki hala çok eksiklikler var. Oğlum özel bir kreşe gitti. Sonra bir devlet anaokuluna gitti; öyle bir öğretmeni vardı ki devlette, harika bir öğretmen harika bir insandı. Hiç bir özele değişmem.
Şimdi de kızım özel kreşe oğlum devlet ilkokuluna gidiyor. Ekonomiden dolayı eskisi gibi değil sınıflar. Mesela kızımın özel kreş olmasına rağmen 22 çocuk var sınıfında. Bu yaş grubu için ve özel için çok fazla. Oğlumun sınıfı da 28 kişi.
Özel olacaksa da her hangi bir özel olmamalı. Bir sürü saçma sapan özel okul var. Öğretmeni ve okulu iyi araştırmalısınız.
İşin içinde olanlar bu gerçeği çoktan öğrendilerAaa ciddi mi? Parayla basarilarina sponsor oluyorlar yani resmen. Bu gerçek mi acaba. Cok sasirdim suan
Şu an anadolu lisesinde öğretmenim. Atanmadan önce de sıradan bir özel okulda öğretmendim. Eğer iyi, köklü bir özel okula gönderecekseniz hiç durmayın. Şartları tabii ki devletten daha iyi. Ama sıradan özel okullar kesinlikle çöplük. Reklamlara aldanmayın. Mezun çocuğu olan velileri bulun sorun, onlar daha doğru yorum yapacaktır. Bu arada bizim okuldan daha iyi olanlar hep fen lisesi. Oraları bilmiyorum ama bize gelen 9. sınıflar genellikle 30 kişi ve sınıfta özelde okuyup kazanan sayısı 5-10 arası. Gerisi hep devlet okulu.Öğretmen misiniz ya da okulun kadrosunda mi çalışıyorsunuz. Bana şartlar hakkında daha detaylı bilgi vermenizi rica etsem
Esin haklı benimkiler şuan devlette lisede koleji düşünüyorum , maddi olarak şuanda gönderebilirim ama devlet okulundan memnunuzSevgili anneler. Oglum seneye 5 yaşinda olacak. Suan oyun grubuna gidiyor sadece günde 2 saat. Ama seneye beklemeden belki oyun grubuna alıştıktan sonra da anaokuluna yazdırabiliriz. Tabi anaokulu ve ilkokul diye devam eden okul hayatında hep aynı okuldan devam etsin istiyoruz. Eşim küçük çocuğa şimdiden çok para harcamanın gereği olmadığını söylüyor. Ben de katılıyorum ama devlet okulunda da arkadaşların çocuklarından bazı şeyler duydum. Yani her ikisinin de artı ve eksisi var.
Sizden ricam tecrübeli okul anneleri. Sizce devlet okulu mu yoksa kolej mi? Ve neden?
Gerçekten değerli fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var
90'larda İstanbul Esenler' de bi sınıfta 90 küsür kişi ile eğitim gören benParam varsa özele gönderirdim ben. Bizim çevredeki devlet okulları 35-40 kişi civarı
İlla göndermek isterseniz 4.sınıftan sonra gönderin bence . aksine özelde başlatıp sonra devlete geçerseniz çocuk zorlanıyor. Özellerde velilerin gözünü boyamak için yapılan etkinliklerin çoğu o kadar gereksiz ki. Her sene öğretmen kadrosu değişiyor çünkü para vermiyorlar bu da öğretmenin motivasyonubu düşürüyor. Tecrübeli ve disiplinli öğretmen tercihiniz olsun devlette yada özelde buna bence dikkat edin.Mesela suan yeni bi bakış açısı kattınız bana. Notların şişirilmesi durumubiz gönderirsek İzmirde ilk 3e giren kolejden birine göndereceğiz. Zaten bizi de düşündüren bu durum. Malum maddiyat yani. Benim kuzenim de o kolejden mezun oldu ve suan yurtdisinda çalışıyor. Ama tek çocuktu ve onlarin maddiyat çok iyidi
Valla özele gidipte birsey olamayan devlette okuyup tip kazanan var yani aslında tamamen cocukla alakalı bi durum ya çocuk okursa heryerde okur okuyamayan zaten okumaz. Rabbım yollarını açık etsinSevgili anneler. Oglum seneye 5 yaşinda olacak. Suan oyun grubuna gidiyor sadece günde 2 saat. Ama seneye beklemeden belki oyun grubuna alıştıktan sonra da anaokuluna yazdırabiliriz. Tabi anaokulu ve ilkokul diye devam eden okul hayatında hep aynı okuldan devam etsin istiyoruz. Eşim küçük çocuğa şimdiden çok para harcamanın gereği olmadığını söylüyor. Ben de katılıyorum ama devlet okulunda da arkadaşların çocuklarından bazı şeyler duydum. Yani her ikisinin de artı ve eksisi var.
Sizden ricam tecrübeli okul anneleri. Sizce devlet okulu mu yoksa kolej mi? Ve neden?
Gerçekten değerli fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var