Devlet okulu mu, kolej mi?

Bakan bey açıklama yaptı ya öğretmen seçme kalktı şeklinde. Sistem e devlete otomatik atacak bundan sonra devlet okulu için.

Benim tek önerim 1.sınıf çocuğunuzu uzak bir okula vermeyin özel/devlet farketmeksizin.

Özel okula eğitim için yollama devri şu koca ülkede 5 bilemedin 10 okul için hala geçerli, gerisi aynı.
Ne beklediğinizle alakalı bir durum bu.
İlgi alaka, donanım, sosyal çevre, güvenlik vb maddeler söz konusu.
Hiçbir yer kuş kondurmayacak, bir çocukta kapasite varsa alabiliyorsa nerede olsa alır, çoban olan 1.ler bu sebeple varlar zaten.
Yukarıda saydığım etmenler sebebiyle veriliyor o paralar, başka bir şeyden değil.

Oğlum beş yaşında devlet anaokuluna gidiyor sınıfı 13 kişilik . Öğretmeni gayet tecrübeli, ilgili ama seneye 1. Sınıf olacak tabi 38/40 kişilik bir sınıf ne kadar sağlıklı eğitim olur tartışılır.

Ona bakılırsa okul seçme de yasak hani nerde basıyorsun parayı istediğin okula yazdırıyorsun

Veli olarak değil ama hem devlet okulu hem de özel okula gitmiş eski bir öğrenci olarak cevaplamak istiyorum.
Bence ilkokulda değil ancak ortaokul ve lisede çocukların özel okula ihtiyacı oluyor. Devlet okulu temel bilgileri verme konusunda yeterli olsa da yabancı dil, ileri düzey matematik ve fen derslerinde zayıf kalıyor. Bu dersleri takviye etmek için çocuğu dershaneye veya yabancı dil kurslarına göndermek de çocuğun kendine ayıracağı zamanı ve ailesiyle geçirdiği vakti (hafta sonu gezmeleri gibi) aldığı için çocukları daha çok strese sokuyor diye düşünüyorum. Benim gözlemim bu şekilde ama imkan varsa direkt özel okul ile de başlanabilir tabii, tercih meselesi.

Benimde en korktuğum konu bu akran zorbalığı 1. Sınıfta devlet okulunda yaşadım bir iki kez çizik ve mor geldi kolu ama devam etmedi. özelde daha hızlı çözüm oluyor ama yaşayanlar da oluyordur arada şikayet oku sitesine bakarım

Ekonomik öneri verebilecek biri değilim tabiki de ama sepet şeklinde minik birikimler belki de 5/10 senede çocuklara
Şimdiden birini gönderirken diğerine de elinizden geldiğince yatırım yaparsanız belki zorlamaz sizi 4 senede ülkede de ekonomi de de çok şey değişebilir

Mesela özel okulda şöyle bir seçenek olsun isterdim teknoloji ve mobil oyun bağımlısı çocuklardan ayrı bir sınıf oluşturulması

Ben ozel okulda calisan bir sinif ogretmeni olarak soyluyorum ki devlet okulu.

Eğer bulunduğunuz semt ve çocuğun gidecegi okul sosyokütlürel olarak kötü değilse devlete gönderin bence. Ev almak değil ama çocuğun okul masrafıyla yapacağınız yatırım gerçekten onun hayatını daha iyi etkiler. Ben de eğitim hayatımın bir döneminde ortanın üstü eğitim seviyesinde bir özel okulda okudum. Bana çok şey kattı kabul ama o parayla yapılacak yatırım daha çok şey kadardı benim için.

Oğlum geçen sene 4 yaşındaydı ve özel bir kreşe gidiyordu. Şimdi 5 yaşında yine özele gidiyor bu sefer tüm lise hayatına kadar okuyacağı bir okul. Müthiş, bayılıyoruz, iki dil öğreniyor, çok kaliteli eğitimcileri var. Drama derslerine bile ünlü yetenekli, eğitimli bir oyuncu giriyor. Oğlum hiç haftasonu olsun istemiyor hemen okula gitmek istiyor.
Sınıfı 10 kişilik. Güvenliği harika, yemekleri çok iyi, okulun sahibi büyük bir eğitimci zaten.
Ben devlet okuluna göndermedim ki bulunduğum semtin en iyi devlet okuluna kayıt hakkı olmasına rağmen.
Hem kalabalık, hem eksik metaryal, dil, güvenlik, yemek vs için benim için önemli olan o yüzden evime yakın güzel bir özel okul oldu. İyi ki de olmuş diyorum.
Eğer imkanınız varsa iyi bir özel okul en iyisidir.

Ne bu şiddet bu celal:) Fen Lisesinde öğretmenim. Gayet bilim dersleri var. Kulüpler yoluyla özel okullarda yapılan pek çok etkinlik yapılıyor. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı devlet okulundan gelme. Öğrencilerin başarısının sırrı ailede bitiyor. Velilerimizin çoğu eğitimli ve çocukları ile oldukça ilgili. Yeterince gerçekçi olmuştur umarım.

Bu arada genelleme yapmak istemem ama özel okullarda okuyup derece yapan çocukların çoğu zaten devlet okulundan geçen başarılı öğrenciler....

Bir de devlet okullarında da İngilizce 2. Sınıfta başlıyor. İyi bir okul veya iyi bir öğretmene denk gelmek tüm mesele.

Sen öyle san

Zaten çocuklar da hemen İngilizce ardından Rusça Fransızca öğreniyordu zaten hatta mezun olurken 3 dil lisans belgesi veriliyormuş falan yav bi çocukları salın da oyun oynasın yav

He ayrıca devlet okulunda 5.sınıf itibariyle İngilizce öğretilmiyor o 2.sınıfa indirildi bunu da bilin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…