- 1 Mart 2007
- 6.009
- 12.278
- 37
-
- Konu Sahibi ismira_1923
O zaman kolejYani çevrede araştırmak lazım ama oturduğum yerde böyle adıyla ün yapmış bu okul çok iyi dedikleri bir devlet okulu yok (bildiğim kadariyla)
Oğlum beş yaşında devlet anaokuluna gidiyor sınıfı 13 kişilik . Öğretmeni gayet tecrübeli, ilgili ama seneye 1. Sınıf olacak tabi 38/40 kişilik bir sınıf ne kadar sağlıklı eğitim olur tartışılır.Sevgili anneler. Oglum seneye 5 yaşinda olacak. Suan oyun grubuna gidiyor sadece günde 2 saat. Ama seneye beklemeden belki oyun grubuna alıştıktan sonra da anaokuluna yazdırabiliriz. Tabi anaokulu ve ilkokul diye devam eden okul hayatında hep aynı okuldan devam etsin istiyoruz. Eşim küçük çocuğa şimdiden çok para harcamanın gereği olmadığını söylüyor. Ben de katılıyorum ama devlet okulunda da arkadaşların çocuklarından bazı şeyler duydum. Yani her ikisinin de artı ve eksisi var.
Sizden ricam tecrübeli okul anneleri. Sizce devlet okulu mu yoksa kolej mi? Ve neden?
Gerçekten değerli fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var
Ona bakılırsa okul seçme de yasak hani nerde basıyorsun parayı istediğin okula yazdırıyorsunBakan bey açıklama yaptı ya öğretmen seçme kalktı şeklinde. Sistem e devlete otomatik atacak bundan sonra devlet okulu için.
Benim tek önerim 1.sınıf çocuğunuzu uzak bir okula vermeyin özel/devlet farketmeksizin.
Benimde en korktuğum konu bu akran zorbalığı 1. Sınıfta devlet okulunda yaşadım bir iki kez çizik ve mor geldi kolu ama devam etmedi. özelde daha hızlı çözüm oluyor ama yaşayanlar da oluyordur arada şikayet oku sitesine bakarımIzmirdeyim evet. Dediğiniz de doğru elbet.
Cocuklar için birikim hesabımız var. Ama öyle cok ciddi bi para yok henüz.
Çalışan çocuk her ortamda yapar aslinda ama bazı çocuklar nazli oluyor. Üzerine düşünce çalışıp bseyler başarabiliyor. Mesela oğlum nasıl bir öğrenci olur bilemiyorum ama ben ona gerekli tüm şartları sağladıktan sonra yapamazsa öyle yapamasın diyorum. Başarısız olursa ya da devlet okulunda öğretmen ya da akran zorbaligina maruz kalırsa okuldan soğursa diye şeyler de düşünüyorum. Ama akran zorbalığı kolejlerde de oluyodur sanirim.
Şimdiden birini gönderirken diğerine de elinizden geldiğince yatırım yaparsanız belki zorlamaz sizi 4 senede ülkede de ekonomi de de çok şey değişebilirSon dediğinize katılıyorum. Sırf kolej olsun aman özel olsun diye öylesine bi okula kayıt ettirecegimize araştırıp iyi bi devlet okuluna veririz. Ama bizim vermeyi düşündüğümüz kolej İzmirin en iyi kolejlerinden biri. Zaten o yüzden maddiyatı düşünüyorum. Tek çocukta zorlamiyor suan. Ama 2.cocuk da 4 sene sonra başlayınca o zaman emin değiliz. Biraz da bu yüzden endişeliyiz Ama bi yandan da kemerleri sıkalım. Eğitim önemli diyoruz. Bi yandan da gerekli mi gerçekten. Herkes kolejlerde mi okudu diyoruz
Mesela özel okulda şöyle bir seçenek olsun isterdim teknoloji ve mobil oyun bağımlısı çocuklardan ayrı bir sınıf oluşturulmasıBenimde en korktuğum konu bu akran zorbalığı 1. Sınıfta devlet okulunda yaşadım bir iki kez çizik ve mor geldi kolu ama devam etmedi. özelde daha hızlı çözüm oluyor ama yaşayanlar da oluyordur arada şikayet oku sitesine bakarım
Ekonomik öneri verebilecek biri değilim tabiki de ama sepet şeklinde minik birikimler belki de 5/10 senede çocuklara
Şimdiden birini gönderirken diğerine de elinizden geldiğince yatırım yaparsanız belki zorlamaz sizi 4 senede ülkede de ekonomi de de çok şey değişebilir
Sen ne kadar bastın parayı?Ona bakılırsa okul seçme de yasak hani nerde basıyorsun parayı istediğin okula yazdırıyorsun
Ben ozel okulda calisan bir sinif ogretmeni olarak soyluyorum ki devlet okulu.Sevgili anneler. Oglum seneye 5 yaşinda olacak. Suan oyun grubuna gidiyor sadece günde 2 saat. Ama seneye beklemeden belki oyun grubuna alıştıktan sonra da anaokuluna yazdırabiliriz. Tabi anaokulu ve ilkokul diye devam eden okul hayatında hep aynı okuldan devam etsin istiyoruz. Eşim küçük çocuğa şimdiden çok para harcamanın gereği olmadığını söylüyor. Ben de katılıyorum ama devlet okulunda da arkadaşların çocuklarından bazı şeyler duydum. Yani her ikisinin de artı ve eksisi var.
Sizden ricam tecrübeli okul anneleri. Sizce devlet okulu mu yoksa kolej mi? Ve neden?
Gerçekten değerli fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var
Valla 30 binden başlıyor işte 40 bin ikinci çocuğunu yazdıran indirimden yararlanıyor 20 bin falanSen ne kadar bastın parayı?
20 bin verdin yani! Okul aile birliği kırmızı kurdela ile açılış yapmıştır yeni öğretim yılına herhalde.Valla 30 binden başlıyor işte 40 bin ikinci çocuğunu yazdıran indirimden yararlanıyor 20 bin falan
Kırmızı halı seriyorlar20 bin verdin yani! Okul aile birliği kırmızı kurdela ile açılış yapmıştır yeni öğretim yılına herhalde.
Sana öğretmeni seçtirsinler zaten. Okul aile birliğine yüklü bağış yaptı diye. Hatta mezun edene kadar aidat istemesinlerKırmızı halı seriyorlar
Ne bu şiddet bu celal:) Fen Lisesinde öğretmenim. Gayet bilim dersleri var. Kulüpler yoluyla özel okullarda yapılan pek çok etkinlik yapılıyor. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı devlet okulundan gelme. Öğrencilerin başarısının sırrı ailede bitiyor. Velilerimizin çoğu eğitimli ve çocukları ile oldukça ilgili. Yeterince gerçekçi olmuştur umarım.Hic bi devlet okulu özel okul gibi olamaz. Müfredat dısına cıkamaz. sadece ortamı düzgün olan / olmayan var!! Özel okullarda ingilizce yanında rusca / almanca öğretiyor.
Bilim dersleri vs var. Robot yapıyorlar. Cocukları sınavlara hazırlıyorlar eğitimin hakkını veriyorlar Cünkü paranla aldıgın bi eğitim var. Ve veliler derece görüyor sonucunda Sınavlardan cogu okuldaki cocukların derexe yapması sebebi de bu.
Bunların hşc biri devlette yok. 5. Sınıf itibari ile ingilzice ögretiliyor devlette her sene aynı tekrar
O yüzden rica edeceğim gerçekçi konusalım olur mu? Müfredat belli ders belli :)
Sizin o devlet okulunun basarı oranı ile oraua yakın herhangi bi özel okulun basarı oranına bakıp tekrar düşünüp konusmakta fayda var
Sen öyle sanHic bi devlet okulu özel okul gibi olamaz. Müfredat dısına cıkamaz. sadece ortamı düzgün olan / olmayan var!! Özel okullarda ingilizce yanında rusca / almanca öğretiyor.
Bilim dersleri vs var. Robot yapıyorlar. Cocukları sınavlara hazırlıyorlar eğitimin hakkını veriyorlar Cünkü paranla aldıgın bi eğitim var. Ve veliler derece görüyor sonucunda Sınavlardan cogu okuldaki cocukların derexe yapması sebebi de bu.
Bunların hşc biri devlette yok. 5. Sınıf itibari ile ingilzice ögretiliyor devlette her sene aynı tekrar
O yüzden rica edeceğim gerçekçi konusalım olur mu? Müfredat belli ders belli :)
Sizin o devlet okulunun basarı oranı ile oraua yakın herhangi bi özel okulun basarı oranına bakıp tekrar düşünüp konusmakta fayda var