Devlet okulu mu, kolej mi?

Hmm yani devlette de oluyor diyosunuz. Kolej öğrenci ve velileri nedense hep daha baskıcı ve biz buraya para veriyoruz havasında takılıyorlar diye düşünüyordum. Evet bağış olaylarını duydum.
Sizin de ilçe değiştirmeden önceki okulu gerçekten büyük şansmış

Yanlış anlamayın büyükşehirde misiniz Allah korusun bir deprem de elde ne ev kalır ne araba hepimiz için geçerli bu çocuklarınıza eğitim hesabı açın diğerinin 4 senesi varmış bes olur başka bişi olur eğitim fonu oluşturun

Devlet okulunun bulunduğu çevre şartlarına göre değişebilir . Ben mutlaka devlet okulunu tercih ederdim.
İlkokul döneminde pek anlaşılmıyor fakat ilerleyen süreçlerde 'bu çocuk gayet başarılıydı ne oldu buna?' diye bir sorgulama başlıyor çoğu velilerde çünkü özel okulların yüzde 90 gibi büyük kısmı notları mutlaka şişiriyor çünkü bu baskı var öğretmenlerde. Köklü kolejleri buna dahil etmiyorum.
Sadece dil eğitimi çok iyi ise ve çocuğun ilgi ve yeteneği varsa belki tercih edilebilir ama en önemlisi öğrencinin kapasitesi.

Evet bu anlamda bakmak lazim haklisiniz. Ben de zaten ilk yazımda konuya nasil bakacağım ile ilgili sizlerden fikir istemiştim. Beni aydınlattınız. Tecrübesizim bu konuda malum

Evet çok büyük şanstı ama öğretmen de öyleydi diğer şubeler bizim kadar memnun değildi asla pandemi de bile meb demeden öğretmenleri zoom a başlamıştı
Tuhaf insanlar heryerde sadece kendi çocuklarını ilahlaştırıp tek görenler en iyisi o zannedenler dünyanın etrafında döndüğüne inananlar sınıfta değil de diğer şubeden bize bile denk geldi

Izmirdeyim evet. Dediğiniz de doğru elbet.

Cocuklar için birikim hesabımız var. Ama öyle cok ciddi bi para yok henüz.

Çalışan çocuk her ortamda yapar aslinda ama bazı çocuklar nazli oluyor. Üzerine düşünce çalışıp bseyler başarabiliyor. Mesela oğlum nasıl bir öğrenci olur bilemiyorum ama ben ona gerekli tüm şartları sağladıktan sonra yapamazsa öyle yapamasın diyorum. Başarısız olursa ya da devlet okulunda öğretmen ya da akran zorbaligina maruz kalırsa okuldan soğursa diye şeyler de düşünüyorum. Ama akran zorbalığı kolejlerde de oluyodur sanirim.

Hangi okul , sınıf kaç kişi ,öğretmen kim bunların cevabını bilmeden bu soruyu cevaplayamayız ki

Mesela suan yeni bi bakış açısı kattınız bana. Notların şişirilmesi durumu biz gönderirsek İzmirde ilk 3e giren kolejden birine göndereceğiz. Zaten bizi de düşündüren bu durum. Malum maddiyat yani. Benim kuzenim de o kolejden mezun oldu ve suan yurtdisinda çalışıyor. Ama tek çocuktu ve onlarin maddiyat çok iyidi

Evet bu anlamda bakmak lazim haklisiniz. Ben de zaten ilk yazımda konuya nasil bakacağım ile ilgili sizlerden fikir istemiştim. Beni aydınlattınız. Tecrübesizim bu konuda malum
ilkokulsa devlet okuluna gönderen tecrübeli velilerden iyi öğretmenleri araştırın bu sene 4. sınıfta olurlar..zaten onların sınıfı için genelde ek bağış alırlar .Özel okul reklamlardaki gibi janjanlı ama sezonluk atanamayan öğretmen olur asgari ücretlli 3 kuruşa çalıştırıyor olabilirler ama okul spor kültürel imkanlar iyidir vs..

Hic bi devlet okulu özel okul gibi olamaz. Müfredat dısına cıkamaz. sadece ortamı düzgün olan / olmayan var!! Özel okullarda ingilizce yanında rusca / almanca öğretiyor.
Bilim dersleri vs var. Robot yapıyorlar. Cocukları sınavlara hazırlıyorlar eğitimin hakkını veriyorlar Cünkü paranla aldıgın bi eğitim var. Ve veliler derece görüyor sonucunda Sınavlardan cogu okuldaki cocukların derexe yapması sebebi de bu.
Bunların hşc biri devlette yok. 5. Sınıf itibari ile ingilzice ögretiliyor devlette her sene aynı tekrar
O yüzden rica edeceğim gerçekçi konusalım olur mu? Müfredat belli ders belli :)
Sizin o devlet okulunun basarı oranı ile oraua yakın herhangi bi özel okulun basarı oranına bakıp tekrar düşünüp konusmakta fayda var

Evet ogretmen mutsuzsa çocuklara bisey katamıyor. Öğretmenin mutlu olması için imkanların ve öğretmen maasinin iyi olması gerekiyor. Velilerle arasına perde koymalı ve okul yönetimi de burada devreye girmeli. Öğretmene baskı ve saygısızlık gerçekten hem modunu düşürür hem de mesleğini iyi yapmasına engel olur diye düşünüyorum. Aslında tek önemli şey öğretmen galiba. Ikinci olarak okulun imkanları. Detaylı bi araştırma yapmak lazım sanirim

Anaokulunu devlette geri kalan tüm hayatımı kolejde geçirmiş biri olarak kolej diyorum. Devlet okulunda hatırladığım tek şey etkinlik yaparken sıra gelmemesiydi.
Haha suan cok iyi oldu bu yorum ben hep devlet okulunda okudum. Bizim zamanımızda etkinlik bile yoktu galiba ya hatırlamıyorum

Bu yorumu birazdan eşime okutacağım

Özel tabiki millet boşuna para vermiyor oralara devlet diyen fakir edebiyatı yapıyordur, ama bütçe meselesi, kendinizi zorlayacaksanız yapmayın.
İyi bir devlet okulu özel okulların %90’ından iyidir. İkisinde de çalışan biri olarak söylüyorum. Niye fakir edebiyatı olsun?

Özel okulların o Türkiye birincisi diye vitrine çıkardığı çocuklar zaten devlet okulundan burslu devşirdikleri öğrenciler. Devlette kalsa yine birinci çıkacak potansiyeli olanlar.
Aaa ciddi mi? Parayla basarilarina sponsor oluyorlar yani resmen. Bu gerçek mi acaba. Cok sasirdim suan

İyi bir devlet okulu özel okulların %90’ından iyidir. İkisinde de çalışan biri olarak söylüyorum. Niye fakir edebiyatı olsun?
Öğretmen misiniz ya da okulun kadrosunda mi çalışıyorsunuz. Bana şartlar hakkında daha detaylı bilgi vermenizi rica etsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…