Devlet okulu mu, kolej mi?

Yaşadığınız şehrin Mahallesi'ndeki sosyoekonomik duruma göre değişir. Biz büyük bir şehrin elit denilebilecek bir kesiminde devlet okulunda okuduk sinifimizdaki çoğu kişi eğitime önem veren ,ilgili, seviyeli ,egitimli ailelerdi.

Ama başka bir mahallede karma varsa hele ki suanki dönemde ne demek istediğimi anladınız özele gönderir sınıfını da didikleyerek seçerdim.ha zorba olaylarına aklınız takiliyorsa malesef her an heryerde karşınıza cikabilir. Çok şımarık nefretle büyüyen bir zengin çocuğu da zorbalık yapabilir.
 
Merhabalar aynı sorular kafamdayken özel okul 2024-2025 fiyatı alan var mı özel okullardan? Buradan anne babalarla istişare yapsak :)
 
Aaa ciddi mi? Parayla basarilarina sponsor oluyorlar yani resmen. Bu gerçek mi acaba. Cok sasirdim suan
Tabi ki de gerçek. LGSde derece yapmıştım. Onlarca özel okul burs vermişti. Gitmedim o ayrı.
Kendi hikayemden bahsedeyim. Ben ilköğretimi İstanbulun varoşunda 60 kişilik sınıfta okudum. Kalabalık bir aileyiz ve en az 3-4 kardeş aynı odada ders çalışırdık. Liseye giriş sınavında derece yaptım diyebilirim. Akademik olarak çok çok iyi bir devlet lisesine gittim. Üniversiteyi de en iyilerinden birinde okudum yine devlet üniversitesi idi. Yani bence akademik başarı %70 çocuğa bağlı bence. O varoş ilkokuldan kimler kimler çıktı.

Ama eksik olan iki husus vardı. Dil eğitimi ve öğrencinin yetenekli olduğu alanın desteklenmesi/spor ve sanatla tanışması. Özel okul sizi milli sporcu yapmaz belki ya da müthiş bir sanatçı. Ama başlangıçta deneyecek bir tanışma alanı sağlayabilir. Üniversiteye gittigimde gerçekten bazı konularda ufkumun oldukça dar olduğunu farkettim. Tabi ki her şey gibi bu da sınıfsaldı. Anne babasıyla her hafta tiyatroya, her ay operaya giden biriyle, okulda sürekli gösteriler hazırlayan/etkinlikler düzenleyen biriyle benim bir olmam epey zordu. Biz akademik olarak basarili olmayi öğrenmiştik sadece ve geçtim vizyon katacak aktiviteyi rezil sartlarda yurtlarda kaliyorduk.
Elbette üniversitede de insan kendine pek çok şey katabilir. Ama bugün artık çok daha fazla çocuk güzel imkanlarla çok daha erken tanışıyor. Benim anne babamın bana sundukları ile benim çocuğuma sunabildiklerim arasındaki fark çok fazla. Bugün maddi imkanı en kısıtlı aile bile belediyelerin etkinliklerini kurslarını kovaliyorlar çocukları için.

Kendi adıma zaten calisma saatleri, güvenlik, beslenme, hijyen, sınıf mevcudu ve göçmen sorunu gibi başat sorunların yanına bir de dil eğitimi ve spor/sanat/sosyal faaliyet imkanlarını önemli özel okula gönderme sebebi olarak. Bütün bunlar belki iyi semtte devlet okulu ve kurslarla da sağlanabilir. Ama bu şekilde yapabilmek için de geniş zamanınız olmalı ve yoğun çalışan baba , klasik 8-5 anne için bu zamanı yaratmak da oldukça zor.

Herkesin hakkında en güzeli olur umarim
 

Sizin için sakıncası yoksa hangi sehirdesiniz?
Önümüzdeki eylülde oğlum anaokulu başlayacak ve tabi ki okul araştırmalarına başladık.
 
Son düzenleme:
Sakıncası yoksa hangi sehirdesiniz acaba?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…