- 5 Kasım 2018
- 1.095
- 1.873
-
- Konu Sahibi ismira_1923
Maddiyatimiz var ama öyle ultra bi durum yok. Yani 2 çocuğum var. Diğeri de doğal olarak aynı şartlarda eğitim göreceği için 2 cocukta bi tık zorlayabilir. Zaten tek çocuk olsa suan hiç düşünmezdim. Ama her anne gibi ben de çocuğum için en iyisi olsun istiyorum. Kolejlerde de veliler biz para veriyoruz algısıyla kuruma ve öğretmenlere baskı yapıyormuş. Oyle seyler de duydum. Yani ben 35 yasindayim ve okul hayatına epey uzak kaldım. Var mi böyle şeyler acaba yaParam varsa özele gönderirdim ben. Bizim çevredeki devlet okulları 35-40 kişi civarı
Eh işte. Yani ortalamanın biraz üstü sadeceMaddi olarak sıkıntı yoksa özel bence de
Yani tek cocukta zorlamayız ama 4 sene sonra arkadan 2.cocuk okula başlayacak. O konu biraz düşündürüyor isteÖzel tabiki millet boşuna para vermiyor oralara devlet diyen fakir edebiyatı yapıyordur, ama bütçe meselesi, kendinizi zorlayacaksanız yapmayın.
Yani çevrede araştırmak lazım ama oturduğum yerde böyle adıyla ün yapmış bu okul çok iyi dedikleri bir devlet okulu yok (bildiğim kadariyla)Büyük konuşmayım ama iyi bir devlet okulu özele koleje çocuğumu yollamam diye düşünüyorum.
Çevremizde dediğiniz şekilde uygun bir devlet okulu maalesef bildiğim kadarıyla bulunmuyor.Bu sorunun cevabı tamamen devlet okulunun niteliğine göre değişir. Nitelikten kastım sınıfların kaç kişi olduğu, okulun fiziki olanakları, okulun bulunduğu semt, veli portföyü vb...
Mesela bizim eve yakın bir devlet okulu var çocuklarını gönderen aileler oldukça memnun özel okul gibi kısaca.
Evet çalışıyorum. Ama anane ve dede ikisi de okula getir götür yapabilir. O konuda sorun olmaz ama işte bu kadar paraya gerçekten gerekli mi değil mi. Onu bilemedik.İstek ihtiyaç ve bütçeye bağlı. Mesela çalışan bir kadınsanız devlet okullarının saatleri çoğunlukla çalışan annelere uymaz.
Devlet okullarının sınıf mevcutları büyük oranda yüksek olduğu için diğer şartlar ne kadar iyi olursa olsun olumsuz olur.
Çoğu özel okulun 1.sınıftan itibaren yoğun dil eğitimi vardır. Çocuklar 1-0 öndedir.
Ve tabi en önemlisi bütçe.
Temiz bir mahallede az mevcutlu butik bir devlet ilkokulu bulursanız orayı tercih edebilirsiniz. Ama karmakarışık bir yerde 40 kişilik sınıflara verecekseniz özele yollayın.