Tudem aldım belki biraz zorlar da keyif alır diye ama onu da sıkıcı buldu.
Öğretmeni bu hafta toplantı yapacak, toplantı sonrası danışmayı düşünüyorum. Fazlasıyla sosyal aktivitesi var. Tenis oynuyor, piyano çalıyor, yüzüyor, hafta da 8 saat de bilsem’e gidiyor. Açıkçası yeterince eğlendiğini düşünüyorum ben. Ama bir türlü ders konusunda motive olamıyor. Zaten haftada 1-2 saatlik tekrar yeterli onun için ama yarım saat bile harcamak istemiyor.Öğretmeniyle iletişimde kalın belki de fazlaca çalışmasına gerek kalmadan öğrenebiliyordur. Tekrar etmek o nedenle sıkıcı geliyor olabilir. Her çocuğun öğrenme hızı ve kapasitesi farklıdır. Ders eksiği yoksa daha farklı aktiviteler yaptırabilirsiniz.
O siteyi inceledim ama ilkokul için dersler yok maalesef. Belki gelecek sene deneriz.Tonguç Akademinin sitesine üye olmasını sağlayın benim yeğenime epey sevdirmişti ders çalışmayı.
Öyle mi bakın buna vakıf değildim.O siteyi inceledim ama ilkokul için dersler yok maalesef. Belki gelecek sene deneriz.
Çocuğum üstün zekalı zaten. Ram’da tanı aldıktan sonra bilsem’de eğitim görmeye başladı.Cocugunuz ustun zekali olabilir bunun icin gerekli yerlere basvurun.
Evet haklısınız belki de. Ancak fazla özgüven de insana zarar verir. Zeki insanlardan çok çalışkan insanların başarılı olması diye bir gerçek var önümüzde. Sizin başarılı bir kadın olduğunuzu biliyorum ancak kızım için herşey yolunda gitmeyebilir.Ben de her konuyu biliyor her problemi cozuyordum ilkokul ve ortaokuldayken. Odev yapmaktan nefret ederdim. Yine de derslerimden ve okuldan hep keyif aldim.
Sadece okuma-yazma ogrenme doneminde biraz sıkılmıştım zaten okumayi bildigim icin.
Cok ustune gitmeyin bence okul yeni acildi biraz alissin.
Pardon o kismi okumadim.tekrar gorusun ogretmenleriyle bazen boyle durumlarda ust siniflara alma oluyorÇocuğum üstün zekalı zaten. Ram’da tanı aldıktan sonra bilsem’de eğitim görmeye başladı.
Biraz rahat bırakın kızınızı. Akışında yaşasın . Zaten başarılı bir çocuk , sosyal faaliyetleri de yeterli . Ne yapsın sürekli sürekli tekrar edip...Şimdi diyeceksiniz ki hangi çocuk daha eğlenceli şeyler yapmak dururken ders çalışmak ister. Evet haklısınız. Ama geçen sene çoğunlukla bir an önce aradan çıkarıp keyif yapmak isteyen kızım, bu sene kitabın kapağını açmak istemiyor.
Daha okul açılalı 9 gün oluyor. Alışamaması normal belki ama dün ilk kez kısa bir tekrar yapalım kızım dediğimde, kızım resmen sinir krizi geçirdi. 1 yaşından beri bildiğim şeyleri bana tekrar ettirmek istiyorsun. Öğretmenim okulda ritmik sayma yaptırıyor, sıkıntıdan ölüyorum, çoğu zaman dersi diblemiyorum uykum geliyor dedi.
Kızım 4. Sınıf. Bilsem öğrencisi. Çoğu zaman benim zorlandığım matematik sorularını zihinden yapıyor. Tudem aldım belki biraz zorlar da keyif alır diye ama onu da sıkıcı buldu.
Bu gidişle derslerden soğuyacak. Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz. Okuldan da keyif almıyor ve eve mutsuz dönüyor artık.
Haklı olabilirsiniz. Ama o faaliyetlere katılmak için deli oluyor kızım. Ara vermeyi teklif ettiğimizde asla kabul etmiyor. Hafta da 2 kez okul çıkışı sokakta arkadaşları ile oynuyor. Bakıcımız oturup onu bekliyor. Sokakta oynamaktan çok keyif alıyor ama güvenli olmadığı için süreyi arttıramıyoruz maalesef.Kızınızın kendine ait boş zamanı kalıyor mu ? Belki hiç birşey yapmak istemeyeceği,belki kendi kendine canı nasil isterse öyle takılacağı bir zaman dilimi.
Sanki,dersler,kurslar,hobiler bütün haftayı kaplıyor gibi geldi.
İnanın baskı kurmuyorum. Ben eğitimciyim ve baskının ters tepeceğini biliyorum. Dün 1,5 saat sokakta oynadı, yemeğini yedi. Sonrasında istersen yarım saatlik tekrar yapalım dedim orda film koptu kızımda.Bilsem öğrencisine ritmik sayma tekrarı yaptırırsanız olmaz tabii
Yani basit konular sıkıyor okulda da yeni bir şey olmayınca sıkılıyor
Komşumuzun oğlu asla okula gitmek istemiyor zir konular basit geliyor ortam da onu açmıyor arkadaş ilişkisi yok denecek konumda
Oğlum bazı derslerde sıkıldığını tekrarın bunaltığını söylese de okula bayılarak gidiyor öğretmenleri de arkadaşlarını da çok seviyor
Naçizane önerim tekrar diye sıkıştırmayın alt derecedeki bir konuyu neden tekrar etsin ki zaten biliyorsa
Örneğin biz durup durup çarpım tablosunu tekrar ediyor muyuz
Ona farklı alanlar açmak lazım farklı kitaplar okuyup değerlendirmeli onu da değerlendirecek olan öğretmenleri
Kolay gelsin ama çalış baskısı kurmayın zaten okul yeni açıldı ısınma turları tekrardan ibarettir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?