Ders çalışmak istemeyen kızım

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.823
6.186
683
Şimdi diyeceksiniz ki hangi çocuk daha eğlenceli şeyler yapmak dururken ders çalışmak ister. Evet haklısınız. Ama geçen sene çoğunlukla bir an önce aradan çıkarıp keyif yapmak isteyen kızım, bu sene kitabın kapağını açmak istemiyor.

Daha okul açılalı 9 gün oluyor. Alışamaması normal belki ama dün ilk kez kısa bir tekrar yapalım kızım dediğimde, kızım resmen sinir krizi geçirdi. 1 yaşından beri bildiğim şeyleri bana tekrar ettirmek istiyorsun. Öğretmenim okulda ritmik sayma yaptırıyor, sıkıntıdan ölüyorum, çoğu zaman dersi diblemiyorum uykum geliyor dedi.

Kızım 4. Sınıf. Bilsem öğrencisi. Çoğu zaman benim zorlandığım matematik sorularını zihinden yapıyor. Tudem aldım belki biraz zorlar da keyif alır diye ama onu da sıkıcı buldu.

Bu gidişle derslerden soğuyacak. Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz. Okuldan da keyif almıyor ve eve mutsuz dönüyor artık.

Öğretmeniyle iletişimde kalın belki de fazlaca çalışmasına gerek kalmadan öğrenebiliyordur. Tekrar etmek o nedenle sıkıcı geliyor olabilir. Her çocuğun öğrenme hızı ve kapasitesi farklıdır. Ders eksiği yoksa daha farklı aktiviteler yaptırabilirsiniz.

Öğretmeni bu hafta toplantı yapacak, toplantı sonrası danışmayı düşünüyorum. Fazlasıyla sosyal aktivitesi var. Tenis oynuyor, piyano çalıyor, yüzüyor, hafta da 8 saat de bilsem’e gidiyor. Açıkçası yeterince eğlendiğini düşünüyorum ben. Ama bir türlü ders konusunda motive olamıyor. Zaten haftada 1-2 saatlik tekrar yeterli onun için ama yarım saat bile harcamak istemiyor.

Ben de her konuyu biliyor her problemi cozuyordum ilkokul ve ortaokuldayken. Odev yapmaktan nefret ederdim. Yine de derslerimden ve okuldan hep keyif aldim.
Sadece okuma-yazma ogrenme doneminde biraz sıkılmıştım zaten okumayi bildigim icin.
Cok ustune gitmeyin bence okul yeni acildi biraz alissin.

Tonguç Akademinin sitesine üye olmasını sağlayın benim yeğenime epey sevdirmişti ders çalışmayı.
O siteyi inceledim ama ilkokul için dersler yok maalesef. Belki gelecek sene deneriz.

O siteyi inceledim ama ilkokul için dersler yok maalesef. Belki gelecek sene deneriz.
Öyle mi bakın buna vakıf değildim.
Çünkü bizim küçük adamda Morpa kampüs kullanıyordu sıkıldım dedi (bu arada bizim ki 6.sınıf)
Tonguç daha keyifli diyordu.

4.sınıf çocuğu kendi ödevini tekrarını takip edebilir. Bırakın kafasına göre takılsın. Yazık çocuklarımızı bir rahat bırakmıyoruz.

Dersleri kötü olsa tabi ilgilenin derim de ihtiyacı yokken uğraşmayın...

Evet haklısınız belki de. Ancak fazla özgüven de insana zarar verir. Zeki insanlardan çok çalışkan insanların başarılı olması diye bir gerçek var önümüzde. Sizin başarılı bir kadın olduğunuzu biliyorum ancak kızım için herşey yolunda gitmeyebilir.

Kızınızın kendine ait boş zamanı kalıyor mu ? Belki hiç birşey yapmak istemeyeceği,belki kendi kendine canı nasil isterse öyle takılacağı bir zaman dilimi.
Sanki,dersler,kurslar,hobiler bütün haftayı kaplıyor gibi geldi.

Biraz rahat bırakın kızınızı. Akışında yaşasın . Zaten başarılı bir çocuk , sosyal faaliyetleri de yeterli . Ne yapsın sürekli sürekli tekrar edip...

Bilsem öğrencisine ritmik sayma tekrarı yaptırırsanız olmaz tabii

Yani basit konular sıkıyor okulda da yeni bir şey olmayınca sıkılıyor

Komşumuzun oğlu asla okula gitmek istemiyor zir konular basit geliyor ortam da onu açmıyor arkadaş ilişkisi yok denecek konumda

Oğlum bazı derslerde sıkıldığını tekrarın bunaltığını söylese de okula bayılarak gidiyor öğretmenleri de arkadaşlarını da çok seviyor

Naçizane önerim tekrar diye sıkıştırmayın alt derecedeki bir konuyu neden tekrar etsin ki zaten biliyorsa

Örneğin biz durup durup çarpım tablosunu tekrar ediyor muyuz

Ona farklı alanlar açmak lazım farklı kitaplar okuyup değerlendirmeli onu da değerlendirecek olan öğretmenleri

Kolay gelsin ama çalış baskısı kurmayın zaten okul yeni açıldı ısınma turları tekrardan ibarettir

Böyle üstün zekalı çocuklar etrafta kendi zeka seviyesinde insan olmadığı zamanda sıkılıp psikolojisi bozulabiliyor buna dikkat edin.

bizimkide 4. sınıf bende çözümü bu yıl etütten almakla buldum .çok fazla okulda kalınca sıkılıyor,öğretmeniyle konuştum herşey okul demek değil diyor,üzerine gitmiyorum artık bir kaç gündür kendi isteğiyle ödevini yapıyor ,önceden dilimde tüy biterdi ödevini yap demekten,inşallah sene sonuna kadar böyle gider.

Haklı olabilirsiniz. Ama o faaliyetlere katılmak için deli oluyor kızım. Ara vermeyi teklif ettiğimizde asla kabul etmiyor. Hafta da 2 kez okul çıkışı sokakta arkadaşları ile oynuyor. Bakıcımız oturup onu bekliyor. Sokakta oynamaktan çok keyif alıyor ama güvenli olmadığı için süreyi arttıramıyoruz maalesef.

İnanın baskı kurmuyorum. Ben eğitimciyim ve baskının ters tepeceğini biliyorum. Dün 1,5 saat sokakta oynadı, yemeğini yedi. Sonrasında istersen yarım saatlik tekrar yapalım dedim orda film koptu kızımda.

Kızım okulu oyun oynama alanı olarak görüyor, asla yeni birşey öğrenmiyorum diyor. Çok sosyal ve dışa dönük bir çocuk.

İlk başlarda problemleri aklından çözdüğü için öğretmene ilk doğru cevabı gösteren olmaya çalışıyordu, heyecanlanıyordu. Artık heyecanını da kaybetti maalesef.

Biz bu sorunu 2. sinifta yasadik .Öğretmen durmadan aynı odevleri veriyordu .Cocuk körelmeye baslamıstı .Ama oglum verilen gorevleri asla yapmamazlik etmez .Siz sanirim bir üst moda gecmissiniz .
Okulunu degistirin .Biz degistirdik cok cok iyi bir ögretmenimiz oldu .Zeki cocuklara ayri odevler verirdi .Oglum Tudem kitabını bitirmek icin gec bile uyurdu .Odevleri zaten tenefuste bitirip geldim 5 dakikalik is derdi .
Sıniflar cok kalabalik galiba şimdi .Ögretmenin işi cok zor .Ne yapsin hangi birini takip etsin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…