- 17 Ağustos 2011
- 22.932
- 144.212
- 798
90 neslinin sıkıntısı evde sıkılmaktı, yeni neslin sıkıntısı da bu kadar aktif olmak herhalde.Fazlasıyla sosyal aktivitesi var. Tenis oynuyor, piyano çalıyor, yüzüyor, hafta da 8 saat de bilsem’e gidiyor.
hobi dediğin az ama öz olur,üstüne yogunlasirsin.
Ama yeni nesil çocuklarda (benim akraba cevrem de öyle) çocuklar hicbirseyden geri kalmiyorlar, herşeyi yapıyorlar,her kursa gidiyorlar ama hiçbirinde tam verimlilik sağlamiyorlar. Teoman'in 'cok kadın hiç kadındır' sözü gibi, onlarca hobinin içinde kendilerini bulamıyorlar.
Benim küçüklüğümde mesela, aile çocuğa gitar aldıysa eğer o gitar çocuğun hayatı olurdu. Lisede, üniversitede her an gitar sırtında gezerdi.
Bir yaz basketbol kursuna giden yıllarca okulun basket takımında olur, havalı basketçi sıfatını taşırdı:)
Ya da bir arkadaşım çocukluk yıllarında coook heveslenerek, her gün camda ağzı açık baktigi bisikleti almış ve bisiklet onun hayatı olmuş, bugün 27 yaşında bisiklet YouTube kanalı bile var :)
Herkesin hobisi olmazdı ama olan da sonuna kadar giderdi. Şimdi maşallah herkesin çocuğu balerin, ama içi boşaldı...
Bence sorun bu bile olabilir (aslında bir sorun yok, dediğiniz gibi kim ders çalışmayı ister ki?)
Kendinizi çocuğun yerine koysaniza.
Haftanın 5 günü okula gidiyorsunuz, yorgun argın eve geliyorsunuz ama bir de evde tekrar etmek gerekiyor, ödev diye birşey var. Ödev ödev ödev beyninizde yankılanıyor . Haftanın bazı günleri okul yetmiyormuş gibi sizi 'keyifli' olduğu sanılan başka bir okula bırakıyorlar.
Oradan bedensel olarak yoruldugunuz bir spora gidiyorsunuz, hem mental hem fiziksel olarak yoruluyorsunuz...
Siz onu bir yerden bir yere bırakırken bile ne kadar yorulurken o bir de içeride eğitim alıyor .
Ben yazarken yoruldum... Çocukcagiz ne yapsın?
Üstelik anlattığınıza göre zaten bildiği şeyler. Bunca yoğunluğun arasında evde bir de bildiği şeyleri tekrar etmeyi kim ister?
Belki de gerçekten biliyordur, hele bir ilk sınavlar olsun. Notları yüksekse bırakın, çocuğa biraz güvenin. Baktınız notlar düşük o zaman kizinizla konuşun derim ben.