90 neslinin sıkıntısı evde sıkılmaktı, yeni neslin sıkıntısı da bu kadar aktif olmak herhalde.Fazlasıyla sosyal aktivitesi var. Tenis oynuyor, piyano çalıyor, yüzüyor, hafta da 8 saat de bilsem’e gidiyor.
Kızım öğretmenini çok seviyor, okulunu değiştirmeyi istemez eminim. Ama bu hafta toplantı yapacak öğretmenimiz. Kızım için daha zor alıştırma ya da çalışma kağıtları verip veremeyeceğini sormayı düşünüyorum.Biz bu sorunu 2. sinifta yasadik .Öğretmen durmadan aynı odevleri veriyordu .Cocuk körelmeye baslamıstı .Ama oglum verilen gorevleri asla yapmamazlik etmez .Siz sanirim bir üst moda gecmissiniz .
Okulunu degistirin .Biz degistirdik cok cok iyi bir ögretmenimiz oldu .Zeki cocuklara ayri odevler verirdi .Oglum Tudem kitabını bitirmek icin gec bile uyurdu .Odevleri zaten tenefuste bitirip geldim 5 dakikalik is derdi .
Sıniflar cok kalabalik galiba şimdi .Ögretmenin işi cok zor .Ne yapsin hangi birini takip etsin .
Haklı olduğunuz noktalar var. Ancak kızım lisanslı tenis oyuncusu. Her ay katıldığı ulusal turnuvalar var. Enstrümanı piyano ve 4 yaşından beri çalıyor. Ve bu hobiler maddi açıdan aileyi zorlayan hobiler. Kızım bunları yaparken kendinden geçiyor. Korta indiğinde sanki kendini buluyor mesela.90 neslinin sıkıntısı evde sıkılmaktı, yeni neslin sıkıntısı da bu kadar aktif olmak herhalde.
hobi dediğin az ama öz olur,üstüne yogunlasirsin.
Ama yeni nesil çocuklarda (benim akraba cevrem de öyle) çocuklar hicbirseyden geri kalmiyorlar, herşeyi yapıyorlar,her kursa gidiyorlar ama hiçbirinde tam verimlilik sağlamiyorlar. Teoman'in 'cok kadın hiç kadındır' sözü gibi, onlarca hobinin içinde kendilerini bulamıyorlar.
Benim küçüklüğümde mesela, aile çocuğa gitar aldıysa eğer o gitar çocuğun hayatı olurdu. Lisede, üniversitede her an gitar sırtında gezerdi.
Bir yaz basketbol kursuna giden yıllarca okulun basket takımında olur, havalı basketçi sıfatını taşırdı:)
Ya da bir arkadaşım çocukluk yıllarında coook heveslenerek, her gün camda ağzı açık baktigi bisikleti almış ve bisiklet onun hayatı olmuş, bugün 27 yaşında bisiklet YouTube kanalı bile var :)
Herkesin hobisi olmazdı ama olan da sonuna kadar giderdi. Şimdi maşallah herkesin çocuğu balerin, ama içi boşaldı...
Bence sorun bu bile olabilir (aslında bir sorun yok, dediğiniz gibi kim ders çalışmayı ister ki?)
Kendinizi çocuğun yerine koysaniza.
Haftanın 5 günü okula gidiyorsunuz, yorgun argın eve geliyorsunuz ama bir de evde tekrar etmek gerekiyor, ödev diye birşey var. Ödev ödev ödev beyninizde yankılanıyor . Haftanın bazı günleri okul yetmiyormuş gibi sizi 'keyifli' olduğu sanılan başka bir okula bırakıyorlar.
Oradan bedensel olarak yoruldugunuz bir spora gidiyorsunuz, hem mental hem fiziksel olarak yoruluyorsunuz...
Siz onu bir yerden bir yere bırakırken bile ne kadar yorulurken o bir de içeride eğitim alıyor .
Ben yazarken yoruldum... Çocukcagiz ne yapsın?
Üstelik anlattığınıza göre zaten bildiği şeyler. Bunca yoğunluğun arasında evde bir de bildiği şeyleri tekrar etmeyi kim ister?
Belki de gerçekten biliyordur, hele bir ilk sınavlar olsun. Notları yüksekse bırakın, çocuğa biraz güvenin. Baktınız notlar düşük o zaman kizinizla konuşun derim ben.
Genel yetenekten gidiyor kızım. Bilsem’e bayılıyor. Keşke okul da böyle olsa anne diyor çıkarken. Haklısınız ilk kez bu sene bu kadar isyan eder oldu tekrar olayına. Aslına bakarsanız özgüveni beni korkutuyor. Sürekli benim bilemediğim birşey soramazlar havasında. Geçen sene ilçe/il sınavlarında 1.’likler aldı. Ondan beridir aşırı özgüvenli. Bu da ona zarar verecek bir şey.bilseme ne için gidiyor? ben bilseme gittiğim sürede sıkılmaya vaktim yoktu sürekli proje yapıyorduk. şu an kardeşim resim için gidiyor o da aynı şekilde.
çocuk zaten sizin tekrar dediğiniz şeyleri gayet iyi biliyordur da ondan yapmak istemiyordur. okumayı 4 yaşımda öğrendim, 1.sınıfta okulda etüte kaldığımda hocayı dövesim gelirdi ben zaten okumayı biliyorum kadın bana hecelemeyi gösteriyordu yani. bildiği şeyleri tekrar etmek istemeyebilir gayet doğal.
bilseme yoğunlaşın derim bundan taa kaç yıl önce biz ne robotlar yapıyorduk, ilgisi varsa onlara yoğunlaşsın ders kısmını zaten halleder ha diyelim ki halledemedi zaten o zaman da yardımı geri çevirmez.
Genel yetenekten gidiyor kızım. Bilsem’e bayılıyor. Keşke okul da böyle olsa anne diyor çıkarken. Haklısınız ilk kez bu sene bu kadar isyan eder oldu tekrar olayına. Aslına bakarsanız özgüveni beni korkutuyor. Sürekli benim bilemediğim birşey soramazlar havasında. Geçen sene ilçe/il sınavlarında 1.’likler aldı. Ondan beridir aşırı özgüvenli. Bu da ona zarar verecek bir şey.
Ben öğretmenim ve öğrencilerimden çok zeki olduğu halde başarısız olanlar var. Sanırım onlar gibi olmasından korkuyorum.
Çok güzel öneriler. Teşekkür ederim ilginize. Ben olaya tek yönlü yaklaşıyor olabilirim. Ama önerilere ve yaklaşımımı değiştirmeye hazırım.Bu çocuğa evde tekrar yaptırmayın ne olur
Evde de projesi olsun taksın kulaklığı piyanosunu çalsın ama cidden ritmik sayma tekrarı yapmasın
Çalışması gereken bir şey olursa çalışır böyle çalışması gerekmeyene ısrar ederseniz tepki geliştirir
İlkokul birde yani 32 yıl önce ben düzgün çiziyorum ama arkadaşlarım X ya da Y çizemiyor diye ben hala neden aynı şekilde çiziyorum diye isyan etmiştim
Yaşım 40 olacak hala okuyorum büyük bir zevk ile
Kızınız özellikle bu aşamada sizin tekrar demenize tepkili demeyin tekrar
farklı bir kitap etkinlik vs alın
Mesela bizim il puzzle var bazen yapıyoruz bazen de içinden birini alıp eksik ili buluyoruz
Benim oğlan daha küçük ama bize çok eğlenceli geliyor belki o da sever
Ya da bir tik ileri götürüp bulduğunuz ilin özelliklerini gecikecek yerlerini vs netten araştırıp hatta basit meşhur yiyecekleri varsa yapabilirsiniz
Genel kültürü de gelişir
Teknik bilgi sahibi mühendis vs olan arkadaşlar da farklı öneriler bulabilir
Genel yetenekten gidiyor kızım. Bilsem’e bayılıyor. Keşke okul da böyle olsa anne diyor çıkarken. Haklısınız ilk kez bu sene bu kadar isyan eder oldu tekrar olayına. Aslına bakarsanız özgüveni beni korkutuyor. Sürekli benim bilemediğim birşey soramazlar havasında. Geçen sene ilçe/il sınavlarında 1.’likler aldı. Ondan beridir aşırı özgüvenli. Bu da ona zarar verecek bir şey.
Ben öğretmenim ve öğrencilerimden çok zeki olduğu halde başarısız olanlar var. Sanırım onlar gibi olmasından korkuyorum.
Şu an bilsem’de kodlama dersi alıyor. Eşim de bilgisayar mühendisi o da destekliyor. Teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için.ben kendimden örnek vereyim mesela ilkokulda bilseme gitmeye başladım uzun süre de gittim. o zaman sbs vardı 3 yıl üst üste giriyorduk, 1.de 500 tam puan aldım, 2.de 480 küsür bir şeyler ama 3.de battım hayatımda aldığım en kötü sınav sonucuydu. neyse dedim lisede bakarız artık. lise feci geçti yani aşırı kötüydü canım çalışmak istemiyor, geometriye bayılırdım artık onun bile sınavlarında atıyorum kelebek kuralını boyuyordum kelebek gibi benek benek filan yapıyordum harbiden çok saçma bir döneme girdim notlar yerle bir oldu.
bir zaman sonra düşündüm hani böyle nereye kadar gidebilir ki diye. küçüklüğüme bakıyorum ben neler neler yapmışım, kitabı açıyorum ben bir okumada her şeyi anlıyorum sınıftakiler okuyup üstüne test çözüyor. dedim yassy sen salak mısın otur adam gibi çalış demek ki çalışmadan başarılı olmanın da bir sınırı var. liseye kadar çalışmadan okulda dinlediğimle gayet iyi gittim ama lisede tıkandım, herkesin olur tıkanma noktası, kızınızın da olacak ve emin olun o zaman çalışmaya başlayacak. şu an için bence üstüne gitmeye gerek yok.
kendi adıma konuşayım küçükken bana kodlama dersi verilmesini çok isterdim şimdi düşününce , varsa böyle bir imkan oluşturabilirsiniz, evde bile ufaktan bir şeyler yapabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?