Merhaba
Aslında size özelden yazmak istemiştim ama sanırım henüz yetkim yok. Detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Karma cildim için düzenli olmamakla birlikte bir yılı aşkın süredir Olay'in yıkama jeli, toniği ve nemlendiricisini kullanıyorum lakin yaz mevsimi gelince her sene olduğu gibi işler değişti. Özellikle de yaş 30'a yaklaştığı için cildimdeki kusurları daha çok fark ettim. Öncelikle en büyük sorunum esmer tenimin güneşe karşı çok hassas olması ve lekelerin belirginleşmesi. Bunun için geçtiğimiz hafta Sebamed'in 50+ faktör güneş koruyucu kremini aldım ve gerçekten olumlu yönde etkisini gördüm. Gözeneklerim belirgin şekilde açılmıştı göz altımdaki yağ torbacıkları fark edilir durumda idi. Sık sık yüzümü maden suyu ile yıkamaya başladım ve yine belirgin sıkılaşma gözledim. Garnier'in kafeinli gözaltı roll on uda rahatlama sağlıyor. Ve son olarak bugün yine Sebamed'in q10 göz altı kremini kullanmaya başladım.
Sevgili ba2m ve sizin tavsiye ettiğiniz ürünlerin fiyatları biraz yüksek araştrdığım kadarı ile. Haliyle benim gibi orta halli insanlar daha ekonomik çözümler peşinde. Sebamed için ne düşündüğünüzü merak ediyorum?
Sevgiler :)
sevgili chegirl yorumlarından anladığım kadarıyla bu konuda bi hayli bilgin var peki bioderma hakkında ne düşünüyosun?
yukarda biraz cildimden bahsettim sence uygun olurmu kullanmam banada bi yorum yaparsan sevinirim
meraba canım benim cildim hassas yağlıya dönük sivilcelerim ve bitmek bilmeyen siyah noktalarım var özellikle burnumda
şu anda doktorun verdiği tedaviyi uyguluyorum bi süre sonra biticek ve günlük bi rutinim olsun istiyorum
bütçem fazla değil malesef ama kaliteli bişey olmasıda önemli
bu arada son zamanlarda beliren güneş lekelerim var sanırım doğum kontrol hapının etkisi çünkü eskiden yoktu şimdi bıraktım hapı
bunlar içinde bi çözüm istiyorum çoğalmadan ve yaşım 23 şimdiden çok sağol canım
Tatlım, Siyah nokta ve sivilve+yağ şikayetin için Salisilik asit içeren jel temizleyiciler bul , günde 3-4 kez yüzünü bu ürünle yıka. En pahalısını alsan 30 TL yi geçmez. Başka hiçbir şey kullanmana gerek yok. DKH sonucu oluşan lekelerin için Ostrojen hormonunu dengeleyici gıdalar var onları tüket , netten araştır bulursun. Ama ben bir tane söyleyeyim Kuru fasülye. DKH bıraktığına göre yakında eski güzel lekesiz haline dönersin , endişelenme lütfen.
Not: Bir cilt hem hassas hem de yağlıya dönükse (çok zor bir ihtimal) endokrin bir araştırma gerekebilir doktor kontrolü şart.
Sevgiyle kal
bnmde bir sorum olacaktı cvp verirseniz memnun olurum siyah noktalarım var burnumun üstünde cildimde yağlı yani yıkdığımda çabuk yağlanan parlak bir cilt yapım var burnumun üstündeki gözenekler hep açık duruyor belli oluyor bende bugün dermatoloğa gittim bana temizleme jeli tonik ve güneş koruyucu krem önerdi işte cildime baktı yağlı cilde özel ürünler tavsiye etti tonikde gözeneklerimin sıkılaşması gerektiği için mutlaka kullanmamı önerdi önerdiği ürünler aldım bugün başlıcam kullanmaya daha önce sebamedin yüz likidini ve temizleme köpünü kullanıyrdum ama pek gidermiyodu tonkde kulanmadığım için gözenkeler hep belliydi acaba bu yazacağım ürünler iyi gelecek mi cildime doktor kendininde yağlı cildi oldunu söyledi kullanmış etki ediyormuş ama bir sorayım dedim kullandığım ürün şu la roche-posay effaclar tonik ve temizleme jeli birdegüneş kremi var la roche-posay anthelıos xl +50 factör yağlı akneli ciltler için güneş koruyucuymuş
canım kaş bakımı için önereceğin bi krem var mı küsen kaşları çıkaran kabuklanmaya iyi gelen gürleştiren cinsten bişi aynı şekilde saç bakımı içinde önereceğin varsa memnun olurum tşkrlr şimdiden
Renokin bir kore kökenli markadır.
Odaklandığı konu saç çıkartmaktır.
Renokin marka kaş çıkartma solüsyonu var ve tüm dünyada oldukça başarılı olduğu bilinen bir ürün. Fiyatını bilmiyorum ancak alternatifi de pek yok gibi.
Sağlıkla kal tatlım
canım tşkrlr bişi sorucaktm suna dumankayanın kaş kirpik kremi nasıl acaba? birde bu renokini kullanıp memnun kalan var mı yani yan etkisi falan olur mu acaba
Merhabalar benim ne yağlı ne de kuru bi cildim var ne olduğu belli değil. Hergün mutlaka beyaz bir sivilce çıkar. Asıl sorunum ise gözeneklerim. Burnumun üzeri delik delik ve yanaklarıma doğru ilerliyor. Ne yapsam da engelleyemedim. Bu gözeneklerin tamamen kapanmadığını biliyorum ama en azından küçültmek için bişey yapabilir miyim?
Chegirl sana Bioderma ürünlerini sormak istiyorum. Ben Sebium Foaming jel, AKN Mat spf30 güneş koruyucu, Sensibio H2O ve Sebium Global ürünlerini kullanıyorum. Şu an için hepsinden memnunum. Bir de Sebium AKN testerlarım var ama onları hiç kullanmadım, nasıl bir üründür, tam bilmiyorum, internetten kullandığım bütün ürünleri araştırarak alıyorum, dermatoloğa gitmiştim o da herhangi bir şey demedi kullanma gibi. Cildim karma, ama havalar ısındığından dolayı daha fazla yağlanmaya başladı T bölgem, her yaz mevsiminde olduğu gibi.
Acaba bu ürünlerin bana uzun vadede bir zararı olabilir mi? Ya da bu ürünler hakkında bildiğin herhangi bir olumsuz etki biliyor musun?
Güneş koruyucu olarak Coppertone için iyi demişsin, çok fark var mıdır bioderma ile arasında. Ben 30 faktörlük tercih ediyorum güneş koruyucuları, iyi ediyor muyum???
Sondan başlayayım istersen:
Coppertone ya da bir başkası , güneş ürünleri tecrübe işi. Coppertone sadece bu konuya odaklı yılların markası.Yoksa tüm ciddi güneş korucular yapı olarak birbirinin taklitidir, tümü parsol içerir yani Titanium dioxide türevi. Eminim Bioderma'da iyidir. Ancak kıvam-tutuculuk-kalıcılık-emilim-koku vs gibi kriterler de önemli ve bu zevk meselesi. Benim şahsi tercihim caoppertone. Faktör yaşanılan coğrafya ile ilgili . Ekvatora yaklaştıkça koruma faktörü (spf) artmalıdır. İstanbul için +30 olabilir ama antalya için daha yüksek.
Şimdi yeni bir ürün segmenti üretiliyor. Koruma ve fondoten birarada. Kimisi de bunu çok tercih eder çünkü koruyucu ve fondoten peşpeşe pek kullanılamıyor biliyorsun.
Yağlı ciltlerde adı ne olursa olsun kremden çok temizleyici önemli. Mümkünse sadece iyi bir temizleyici. Yüksek PH belirtecine sahip nemlendirici de olabilir. Ama bu özellik aranmalı.
Bioderma kullanmak şart değil , markadan çok içerik önemli. Ben yukarıdaki bioderma örneğini içeriğinden dolayı verdim. Cildine barışık bir ürün bulduysan en iyi ürün bioderma , nivea ise nivea yoksa konuşmaya bile değmez.
Sevgiyle kal
Sondan başlayayım istersen:
Coppertone ya da bir başkası , güneş ürünleri tecrübe işi. Coppertone sadece bu konuya odaklı yılların markası.Yoksa tüm ciddi güneş korucular yapı olarak birbirinin taklitidir, tümü parsol içerir yani Titanium dioxide türevi. Eminim Bioderma'da iyidir. Ancak kıvam-tutuculuk-kalıcılık-emilim-koku vs gibi kriterler de önemli ve bu zevk meselesi. Benim şahsi tercihim caoppertone. Faktör yaşanılan coğrafya ile ilgili . Ekvatora yaklaştıkça koruma faktörü (spf) artmalıdır. İstanbul için +30 olabilir ama antalya için daha yüksek.
Şimdi yeni bir ürün segmenti üretiliyor. Koruma ve fondoten birarada. Kimisi de bunu çok tercih eder çünkü koruyucu ve fondoten peşpeşe pek kullanılamıyor biliyorsun.
Yağlı ciltlerde adı ne olursa olsun kremden çok temizleyici önemli. Mümkünse sadece iyi bir temizleyici. Yüksek PH belirtecine sahip nemlendirici de olabilir. Ama bu özellik aranmalı.
Bioderma kullanmak şart değil , markadan çok içerik önemli. Ben yukarıdaki bioderma örneğini içeriğinden dolayı verdim. Cildine barışık bir ürün bulduysan en iyi ürün bioderma , nivea ise nivea yoksa konuşmaya bile değmez.
Sevgiyle kal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?