• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dermokozmetik Uzmanından tavsiyeler isteyen var mı??sorularınızı cevaplayabilirim....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ba2m
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım her ikisi de olabilir bunu ancak zamanla anlarsın.çoğu ürün cilt altından temizlemeye başladığı için çoğunlukla ilk kullanmaya başlandığında önce sivilcelenmeler olması normaldir.ama bunlar artarak devam ederse ürünün cilde iyi gelmediğini anlarsın.yok zamanla azalır ve kaybolursa ürün cildine iyi gelmiş demektir.burda senin ihtiyacın olan tek şey zaman;)buarada lancome için söylenen bu durum çoğüu ürün için geçerlidir.çünkü cilt ancak bakıldığı zaman güzelleşir.bakmayı bıraktığınızda temizliğe ve düzenli nemlenmeye alışan cildin daha kötü olması da çok normaldir.ancak cilt tipine göre anormal durumlar yaşanırsa kaşınma yanma küçük kırmızı benklenmeler gözlemlenirse ürün kullanımı bırakılmalıdır

peki cliniquenin ürünü için ne düşünüyorsunuz?cildimde hafif yanma oluyor ama ben bunu toniğin içerisinde alkol olduğundan normal kabul ediyordum

peki cliniquenin ürünü için ne düşünüyorsunuz?cildimde hafif yanma oluyor ama ben bunu toniğin içerisinde alkol olduğundan normal kabul ediyordum

doğru düşünüyorsun zaten gözeneklerin temizlenip açıldığı için içeri nufüs eden toniğin etkisi o hafif yanma.bu ürünün etki ettiğini gösterir.benim söz ettiğim tahrip eden cayır cayır yanma şeklinde bir durum.bu sende söz konusu değil sanırım.korkmanı gerektirecek bir durum yok sanırım.hafif karıncalanma ve hafif yanma olası durumlar.özellikle de alkol içeren tonik kullanıyorsan

doğru düşünüyorsun zaten gözeneklerin temizlenip açıldığı için içeri nufüs eden toniğin etkisi o hafif yanma.bu ürünün etki ettiğini gösterir.benim söz ettiğim tahrip eden cayır cayır yanma şeklinde bir durum.bu sende söz konusu değil sanırım.korkmanı gerektirecek bir durum yok sanırım.hafif karıncalanma ve hafif yanma olası durumlar.özellikle de alkol içeren tonik kullanıyorsan

fazla soru sordum galiba ama son bir sorum daha olacak :P cildi beyazlatmak için tavsiye edebileceğiniz serum yada krem tarzı bir ürün var mı?

Bioderma sebium global hakkında ne düşünüyorsunuz? hatta genel olarak bioderma hakkında??

Bioderma sebium global hakkında ne düşünüyorsunuz? hatta genel olarak bioderma hakkında??

yağlı/karma cilt tipine sahip olup, arasırada olsa akne/siyah nokta ve cilt pürüzlerinden şikayetçi olan kişilerin kullanabileceği güzel bir üründür.genel olarak bioderma dermokozmetikte başarılı sevdiğim ürünlerdendir.

Dudak kenarlarımda kahverengi lekeler var. sanki kir varmış ya da yemek bulaşmış gibi duruyor. Geçirmek için çok şey yaptım ama geçmedi. Tavsiye edebileceğiniz bi ürün var mı? bir de göğsümde ve bacaklarımda çatlaklar var. Henüz 16 yaşındyım geç kalmak istemiyorum..Bu çatlakları kremlerle geçirebilir miyim? Önerebileceğiniz ürün var mı?

Dudak kenarlarımda kahverengi lekeler var. sanki kir varmış ya da yemek bulaşmış gibi duruyor. Geçirmek için çok şey yaptım ama geçmedi. Tavsiye edebileceğiniz bi ürün var mı? bir de göğsümde ve bacaklarımda çatlaklar var. Henüz 16 yaşındyım geç kalmak istemiyorum..Bu çatlakları kremlerle geçirebilir miyim? Önerebileceğiniz ürün var mı?

canım lekelerle ilgili olarak konuyu okursan cevap bulacağına eminim.çatlaklar için de eğer beyazsa çatlakların yapılacak pek birşey yok kırmızıyken tedavi şansı yüksek beyazlaşınca yapman gereken onlarla yaşamayı öğrenmek

canım lekelerle ilgili olarak konuyu okursan cevap bulacağına eminim.çatlaklar için de eğer beyazsa çatlakların yapılacak pek birşey yok kırmızıyken tedavi şansı yüksek beyazlaşınca yapman gereken onlarla yaşamayı öğrenmek
Topiği baştan sona okumuştum zaten. Belki başka bi yolla kurtulmak gerekiyordur diye düşündüğüm için sordum. Önerdiğin kremlerden madecassolu kullanmayı düşünüyorum.
Çatlaklarımın hiç kırmızı olduğunu hatırlamıyorum:(( Ama şuan çatlaklrım bembeyaz değil zaten, hafif pembemsi. Bana genelde yaşın küçük olduğu için kremlerle kurtulabilirsin denildi. İleri yaşlarda kurtulmak pek mümkün olmuyormuş. Madecassol alıp hem lekelr için hemde çatlaklarım için kullanıcam bakalım ne olucak. Birde henüz yaşım 16 olmasına rağmen ağız, göz ve alın çevremde kırışıklıklar var bunların nedeni ne olabilir? :( Cildime ağır gelmicek bi kırışıklık kremi önerirsen sevinirim :)) Çok teşekkür ederim :))

tatlım yanma oluyorsa muhtemelen ya birisi yada ikisi birden yüzüne alerji yapmış demektir.hafif karıncalanma normal ama yanma olmaması gerekir.hemen kullanmayı kes daha büyük bir tahribat olmasın.

canım yarım saat yanıyo sonra geçiyo bırakayımmı tüh ya o kadar para verdim ne kullanacam peki effaclar serisi yerine tavsiyen nedir

meraba canım benim cildim hassas yağlıya dönük sivilcelerim ve bitmek bilmeyen siyah noktalarım var özellikle burnumda
şu anda doktorun verdiği tedaviyi uyguluyorum bi süre sonra biticek ve günlük bi rutinim olsun istiyorum
bütçem fazla değil malesef ama kaliteli bişey olmasıda önemli :ssz:
bu arada son zamanlarda beliren güneş lekelerim var sanırım doğum kontrol hapının etkisi çünkü eskiden yoktu şimdi bıraktım hapı
bunlar içinde bi çözüm istiyorum çoğalmadan ve yaşım 23 şimdiden çok sağol canım:54:

ayy lütfen bana da yardım edin ya :5: cildim çok yağlı sivilce lekelerinden geniş gözeneklere siyah noktadan parlamaya kadar herşey mevcut.ama en çok moralimi bozan hatta son zamanlarda psikolojimi altüst edip aynalara küstüren şey yüzümdeki aşırı sarkma...yanaklarımdan boynuma kadar..burun kenarındakinden ziyade ağız kenarından çeneme doğru inen sarkma sürekli üzgün bi ifade veriyor yüzüme.çok ürün araştırdım ama hiçbirini almaya cesaret edemedim.daha yaşım 28.benim yaşıma uygun özellikle alt yüz kısmındaki sarkmalara etki edecek bir ürün önerebilirmisiniz

ayy lütfen bana da yardım edin ya :5: cildim çok yağlı sivilce lekelerinden geniş gözeneklere siyah noktadan parlamaya kadar herşey mevcut.ama en çok moralimi bozan hatta son zamanlarda psikolojimi altüst edip aynalara küstüren şey yüzümdeki aşırı sarkma...yanaklarımdan boynuma kadar..burun kenarındakinden ziyade ağız kenarından çeneme doğru inen sarkma sürekli üzgün bi ifade veriyor yüzüme.çok ürün araştırdım ama hiçbirini almaya cesaret edemedim.daha yaşım 28.benim yaşıma uygun özellikle alt yüz kısmındaki sarkmalara etki edecek bir ürün önerebilirmisiniz

İlginç bir cilt yapısı ve şikayet türü açıkçası.
Yağlı cilt yapısına sahip olanlar öyle kolay kolay cilt yaşlanması etkilerine maruz kalmazlar en azından 28 yaşında iken.

Öncelikle şahsi değerlendirmem : Biraz psikolojik ve depresif odaklanma ile kendinize bakmanız ve kendi cildinizden dolayısıyla kendinizden hoşlanmamanız gibi bir durum var. Akut bir sorun olduğunu sanmıyorum. Biraz sabır ve kendinizi sevmeniz ile kolaylıkla aşılabilir.

Öyle olduğunu varsayarsak :
1. Son dönemde kilonuzda artma-azalma oldu mu?
2. Son dönemde bir hamilelik yaşadınız mı?
3. Un mamülleri gibi yüksek oranda gluten içeren gıdalarla aranız nasıl? Genel olarak sebze-meyve tüketiminiz nedir?
4. Uyku düzeniniz de bir bozukluk var mı? Dinlenebiliyor musunuz?
5. Spor yapıyor musunuz? En azından yürümek mesela.
6. Yaşadığınız coğrafyada sıcaklık ortalamaları ve terleme oranları nedir? Siz terleyebiliyor musunuz?
7. Yakın geçmişte ve şu an düzenli olarak kullandığınız bir ilaç ya da kozmetik - cilt bakım ürünü var mı?
8. Cildinizde bulunan aşırı yağ saç diplerinizde ve boyun-göğüs bölgesinde de var mı?
vs vs ...............................

O kadar çok soru var ki... Kısaca açıklarsanız ben de fikir sunabilirim.Ama öyle sihirli değnek gibi "A kullan" "B kullan" yanına da "C kullan" çok güzelleşeceksin gibi cavap veremem kusura bakmayın zaten bana sorarsanız bu kadar basit olamaz sorduğunuz sorunun cevabı.

İlginç bir cilt yapısı ve şikayet türü açıkçası.
Yağlı cilt yapısına sahip olanlar öyle kolay kolay cilt yaşlanması etkilerine maruz kalmazlar en azından 28 yaşında iken.

Öncelikle şahsi değerlendirmem : Biraz psikolojik ve depresif odaklanma ile kendinize bakmanız ve kendi cildinizden dolayısıyla kendinizden hoşlanmamanız gibi bir durum var. Akut bir sorun olduğunu sanmıyorum. Biraz sabır ve kendinizi sevmeniz ile kolaylıkla aşılabilir.

Öyle olduğunu varsayarsak :
1. Son dönemde kilonuzda artma-azalma oldu mu?
2. Son dönemde bir hamilelik yaşadınız mı?
3. Un mamülleri gibi yüksek oranda gluten içeren gıdalarla aranız nasıl? Genel olarak sebze-meyve tüketiminiz nedir?
4. Uyku düzeniniz de bir bozukluk var mı? Dinlenebiliyor musunuz?
5. Spor yapıyor musunuz? En azından yürümek mesela.
6. Yaşadığınız coğrafyada sıcaklık ortalamaları ve terleme oranları nedir? Siz terleyebiliyor musunuz?
7. Yakın geçmişte ve şu an düzenli olarak kullandığınız bir ilaç ya da kozmetik - cilt bakım ürünü var mı?
8. Cildinizde bulunan aşırı yağ saç diplerinizde ve boyun-göğüs bölgesinde de var mı?
vs vs ...............................

O kadar çok soru var ki... Kısaca açıklarsanız ben de fikir sunabilirim.Ama öyle sihirli değnek gibi "A kullan" "B kullan" yanına da "C kullan" çok güzelleşeceksin gibi cavap veremem kusura bakmayın zaten bana sorarsanız bu kadar basit olamaz sorduğunuz sorunun cevabı.

hipotiroid hastasıyım ve ilaçlarımı son 4 aydır kullanmadığım için hiç çıkmadığım kilolara çıktım.hamileliğimi 5 yıl önce yaşadım.çok fazla unlu gıda tüketmem sebze meyve ile de aram ortalama diyelim.düzenli spor yapmıyorum ama yaptığım dönemlerde de yürüş-koşu ve karın hareketleri yapıyorum.bu arada bugün tekrar spora başlıyorum.çok sık terlemem.evde hep cildime uygun doğal maskeler hazırlarım.ergenlik döneminden beri yaptığım bişeydir.cildim gibi saçlarımda yağlıdır.bu arada kuru ciltler kırışır yağlı ciltler sarkar diye bilinen bir laf vardır.ben onun en canlı örneğiyim işte.he bi de sarkmam için yüz yogası yaptım ama hiç bir etki etmedi sanki dahada sarktı yüzüm.

hipotiroid hastasıyım ve ilaçlarımı son 4 aydır kullanmadığım için hiç çıkmadığım kilolara çıktım.hamileliğimi 5 yıl önce yaşadım.çok fazla unlu gıda tüketmem sebze meyve ile de aram ortalama diyelim.düzenli spor yapmıyorum ama yaptığım dönemlerde de yürüş-koşu ve karın hareketleri yapıyorum.bu arada bugün tekrar spora başlıyorum.çok sık terlemem.evde hep cildime uygun doğal maskeler hazırlarım.ergenlik döneminden beri yaptığım bişeydir.cildim gibi saçlarımda yağlıdır.bu arada kuru ciltler kırışır yağlı ciltler sarkar diye bilinen bir laf vardır.ben onun en canlı örneğiyim işte.he bi de sarkmam için yüz yogası yaptım ama hiç bir etki etmedi sanki dahada sarktı yüzüm.

Öncelikle geçmiş olsun tatlım.

Bence :
1. Biraz sorunu abartıyorsunuz.
2. Zayıflayın.Kilonuz normal haline dönerse eminim yüz ovaliniz olması gereken biçimsel bütünlüğe yaklaşacaktır.
3. Maskeler cildin en üstündeki ölü tabakasından içeriye bir aktif transferi yapamazlar boş yere uğraşmayın.
4. Saçlarınız için kendinize uygun DUCREY marka şampuanlardan birini ya da neutrogena T-gel şampuan kullanın.
5. Cildinizi çok iyi temizleyin. Günde 3-4 kez tekrarlayın. Bunun için ya jel temizleyiciler ya da köpük temizleyiciler tercih edin. Temizleme sütleri ve sabun yasak size.
6. Yağlı ciltler için PH seviyesi yüksek özel nemlendirici kremlerden sadece sabahları kullanın. Bunlar basit ve ucuz ürünlerdir. Her yerde de bulunur. Pahalı iyidir saplantısını atın gitsin. Tonik vs kullanmayın, gereksiz.
7. Extra bir anti-aging ürünü şimdilik kullanmayın. 2-3 ay bu standart rejimi uygularsanız cildinizi ve kendinizi sevmeye tekrar başlarsınız.

iyi geceler.

filorga hakkında ne düşünüyorsunuz, özellikle leke gidericisi hakkında?

Konu sahibinin fikri nedir bilemiyorum ancak bence Filorga formülasyon bakımından gayet etkili gibi gözlemledim. İçerik biraz fazla karmaşık , hangi aktif hangi oranda kullanıldı belli değil ancak peptid bazlı kremlere daima güvenim tamdır.Fiyatlarda abartılı gelmedi. Ben olsam nemlendirici ve temizleyici gibi 2 ürünle başlardım.

Leke kremi olarak "Pigment Perfect" ürününü kastediyorsanız içeriğinde leke karşıtı ne var ben çözemedim.Çok etkili olabileceğini şahsen sanmıyorum. Piyasada çok daha etkili leke karşıtı ürünler var dilerseniz o konuda ayrıca konuşuruz.

Tabi şunu unutmamak gerekir ki bir kremin etkisinden çok, biz bayanlar önce dokusuna ve kokusuna bakarız. Bu 2 faktör konusunda bilgim yok yorum yapamayacağım.

iyi günler

Son düzenleme:
sevgili chegirl yorumlarından anladığım kadarıyla bu konuda bi hayli bilgin var peki bioderma hakkında ne düşünüyosun?
yukarda biraz cildimden bahsettim sence uygun olurmu kullanmam banada bi yorum yaparsan sevinirim

Konu sahibinin fikri nedir bilemiyorum ancak bence Filorga formülasyon bakımından gayet etkili gibi gözlemledim. İçerik biraz fazla karmaşık , hangi aktif hangi oranda kullanıldı belli değil ancak peptid bazlı kremlere daima güvenim tamdır.Fiyatlarda abartılı gelmedi. Ben olsam nemlendirici ve temizleyici gibi 2 ürünle başlardım.

Leke kremi olarak "Pigment Perfect" ürününü kastediyorsanız içeriğinde leke karşıtı ne var ben çözemedim.Çok etkili olabileceğini şahsen sanmıyorum. Piyasada çok daha etkili leke karşıtı ürünler var dilerseniz o konuda ayrıca konuşuruz.

Tabi şunu unutmamak gerekir ki bir kremin etkisinden çok, biz bayanlar önce dokusuna ve kokusuna bakarız. Bu 2 faktör konusunda bilgim yok yorum yapamayacağım.

iyi günler

Merhaba

Aslında size özelden yazmak istemiştim ama sanırım henüz yetkim yok. Detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Karma cildim için düzenli olmamakla birlikte bir yılı aşkın süredir Olay'in yıkama jeli, toniği ve nemlendiricisini kullanıyorum lakin yaz mevsimi gelince her sene olduğu gibi işler değişti. Özellikle de yaş 30'a yaklaştığı için cildimdeki kusurları daha çok fark ettim. Öncelikle en büyük sorunum esmer tenimin güneşe karşı çok hassas olması ve lekelerin belirginleşmesi. Bunun için geçtiğimiz hafta Sebamed'in 50+ faktör güneş koruyucu kremini aldım ve gerçekten olumlu yönde etkisini gördüm. Gözeneklerim belirgin şekilde açılmıştı göz altımdaki yağ torbacıkları fark edilir durumda idi. Sık sık yüzümü maden suyu ile yıkamaya başladım ve yine belirgin sıkılaşma gözledim. Garnier'in kafeinli gözaltı roll on uda rahatlama sağlıyor. Ve son olarak bugün yine Sebamed'in q10 göz altı kremini kullanmaya başladım.

Sevgili ba2m ve sizin tavsiye ettiğiniz ürünlerin fiyatları biraz yüksek araştrdığım kadarı ile. Haliyle benim gibi orta halli insanlar daha ekonomik çözümler peşinde. Sebamed için ne düşündüğünüzü merak ediyorum?

Sevgiler :)

Back