• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dermokozmetik Uzmanından tavsiyeler isteyen var mı??sorularınızı cevaplayabilirim....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ba2m
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cok cok teskkur edıyorum cevap verdıgın ıcın ınan bunlardan bı kurtuluyım ınsanların yuzune bakarken cekınmeden bakıyım ve bı ortmada sureklı elımı yuzume koyup onları gızlemek ıcın ugrasmıyım baska hc bsey ıstemıyrum bıde benım goz altlarım ırsı olarak fazlasyla mor hatta kapkra oldgu ıcın ve lekelrımde oldgu ıcın kndımı hıc ıyı hıssetmıyrum lekler ıcınde bısey solersen cok mutlu olurum.Allah razı olsun.

tatlım ırsi ise yapacak birşey yok genetik faktörler böyle ürünlerle değiştirilemez.sadece doktora başvurmanı tavsiye edebilirim yada estetik cerraha yapılabilen bir müdahale varmı diye sormak için

tatlım ırsi ise yapacak birşey yok genetik faktörler böyle ürünlerle değiştirilemez.sadece doktora başvurmanı tavsiye edebilirim yada estetik cerraha yapılabilen bir müdahale varmı diye sormak için

hyr canım yanlış anldın gözaltlarım ırsı lekelerım ıcın bı tavsıye ıstyrum senden kırmızı ve kahvrengı svlce lekelerım.

hyr canım yanlış anldın gözaltlarım ırsı lekelerım ıcın bı tavsıye ıstyrum senden kırmızı ve kahvrengı svlce lekelerım.

effaclar duo kullan canım hem sivilceleri yok eder hem de izlerini soyarak giderir.haftada 2 kere de peeling yap ölü deriyi temizle ozaman cildin daha çabuk yenilenir.bir de neostratanın cilt yenileyici kremi var onu da kullanabilirsin

Merhaba ;

Öncelikle şimdiden vereceğiniz fikir için teşekkür ederim. Benim yüzüm çok soluk.Yaşlı gibi .Cilt lekelerim var ve ciltte ton farklılığı. Cilt lekelerini geçirecek,rengini eşitleyecek canlılık verecek birşey istiyorum.( 25 yaşındayım )

Merhaba ;

Öncelikle şimdiden vereceğiniz fikir için teşekkür ederim. Benim yüzüm çok soluk.Yaşlı gibi .Cilt lekelerim var ve ciltte ton farklılığı. Cilt lekelerini geçirecek,rengini eşitleyecek canlılık verecek birşey istiyorum.( 25 yaşındayım )

neostrada nın leke ürünlerini kullan canım düzenli olarak.ayrıca günlük temizleyici olarak payot Demaquillant essentiel süt kullan cildin rengini açma özelliği vardır.günlük nemlendirici tonik olarak da my payot serisini al.haftada 2 kere de my payot masque yap cildinin rengi açılır ve ışıldar ozaman

kızlar biliyorum hepinizi sorunları var cilt konusunda ama sizden ricam konuya yazmadan önce topiği tümüyle okumanız.çünkü çoğu zaman aynı sorulara aynı cevapları veriyorum tekrar tekrar aynı şeyi yazınca bir garip hissediyorum kendimi.oyüzden önce okuyup aklınızda hala soru işareti varsa ondan sonra soru sormanızı rica etsem sizi kırmış olmam değilmi

Son düzenleme:
neostrada nın leke ürünlerini kullan canım düzenli olarak.ayrıca günlük temizleyici olarak payot Demaquillant essentiel süt kullan cildin rengini açma özelliği vardır.günlük nemlendirici tonik olarak da my payot serisini al.haftada 2 kere de my payot masque yap cildinin rengi açılır ve ışıldar ozaman

çok teşekkür ederim.yüreğinize sağlık :)

kızlar biliyorum hepinizi sorunları var cilt konusunda ama sizden ricam konuya yazmadan önce topiği tümüyle okumanız.çünkü çoğu zaman aynı sorulara aynı cevapları veriyorum tekrar tekrar aynı şeyi yazınca bir garip hissediyorum kendimi.oyüzden önce okuyup aklınızda hala soru işareti varsa ondan sonra soru sormanızı rica etsem sizi kırmış olmam değilmi

belki fazla oluyorum ama size birşey daha sorucam :( umarım başınızı ağrıtmıyorumdur.Ben çalışan bir anneyim.İnanın bazen tuvalete bile gitmek için zaman kolluyorum.O yüzden bu kadar bakım yapamayabilirim.Şimdi topiğinizi okudu pco koyun plesantasından bahsetmişler.Benim sorunumu bu çözebilir mi?

belki fazla oluyorum ama size birşey daha sorucam :( umarım başınızı ağrıtmıyorumdur.Ben çalışan bir anneyim.İnanın bazen tuvalete bile gitmek için zaman kolluyorum.O yüzden bu kadar bakım yapamayabilirim.Şimdi topiğinizi okudu pco koyun plesantasından bahsetmişler.Benim sorunumu bu çözebilir mi?

bu maske çok işe birden yarıyor hem nemlendirme hem cilt tonunu açma hem sivilce giderme,anti aging,.......vs.ama gün aşırı yapmak gerekir.günlük ihtiyaçların yinede bi temizleyici gel,tonik ve nemlendirici kullanmak zorundasın.bende çalışan bir anneyim.akşam oğlumu yatırınca yapıyorum bu işleri;)

Merhaba öncelikle ilgin için teşekkürler.benimde cildim çok kuru ve hassas .ufak tefek sivilceye benzer yağ topçukları var.ne önerirsin.clinique 3 bir arada tavsiyesi aldım.uygunmudur.yada başka ne önerirsin.birde güneş koruyucusu lazım.hangi ürünleri tavsiye edersin.

Merhaba öncelikle ilgin için teşekkürler.benimde cildim çok kuru ve hassas .ufak tefek sivilceye benzer yağ topçukları var.ne önerirsin.clinique 3 bir arada tavsiyesi aldım.uygunmudur.yada başka ne önerirsin.birde güneş koruyucusu lazım.hangi ürünleri tavsiye edersin.

canım benim tavsiye payot creme douce riche sana.hem hassas hemde kuru ciltlerin tedavisinde kullanılır.aynı zamanda eğer aşırı kuruysa cildin payot hydrafluide gibi 24 saat cildini nemli tutacak bir serum da nemlendiricinin altına kullanabilirsin.o sivilceye benzer yağ topçukları da yanlış ürün kullanımından kaynaklanmış gibi geliyor bana.çünkü kuru bir ciltte yağ bezecikleri olmaz.yanlış ürün kullandıysan olur ancak.güneş koruyucu olarak da anthelios creme 50+ kullanabilirsin.haftada 1-2 kere de doux gommage gibi granülsüz ve hassas ciltler için olan bir peelingi banyodan sonra uygulayabilirsin.arkasından da nem maskesi uygularsan kuru cilt gibi bir problemin kalmaz

canım benim tavsiye payot creme douce riche sana.hem hassas hemde kuru ciltlerin tedavisinde kullanılır.aynı zamanda eğer aşırı kuruysa cildin payot hydrafluide gibi 24 saat cildini nemli tutacak bir serum da nemlendiricinin altına kullanabilirsin.o sivilceye benzer yağ topçukları da yanlış ürün kullanımından kaynaklanmış gibi geliyor bana.çünkü kuru bir ciltte yağ bezecikleri olmaz.yanlış ürün kullandıysan olur ancak.güneş koruyucu olarak da anthelios creme 50+ kullanabilirsin.haftada 1-2 kere de doux gommage gibi granülsüz ve hassas ciltler için olan bir peelingi banyodan sonra uygulayabilirsin.arkasından da nem maskesi uygularsan kuru cilt gibi bir problemin kalmaz

yaptığın tavsiyeler için teşekkür ederim.bu ürünler çok pahalı.daha uygun krem tavsiyeniz nedir.

Sayın ba2m ,

Öncelikle böyle bir konu açarak bizlere yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
Yalnız, başından beri dikkatle okuduğum yorumlarınızda ve tavsiyelerinizde bazı eksiklikler, yanlışlıklar, abartılar ve kulaktan dolma bilgi transferleri olduğunu farkettim. Bunların bir kısmı sehven (istemeden) oluşan yorumlar ancak önemli bir kısmı ise cebren (planlı ve kasıtlı) olarak yaptığınız yorumlardır.

Ancak şunu acilen belirteyim ki PAYOT tavsiyeleriniz oldukça sıkıcı hale gelmiş. Reklam yapmak gibi bir amacınız olmadığını görsem de gidişat düpedüz payot reklamı....

Eğer gerçekten kaliteli bir cilt uzmanı iseniz şunu çok iyi öğrenmiş olmanız gerekir ki markalar değil aktifler cilt üzerinde etkilidir. Örneğin Tretin içeren bir preparatsa konu, tretin tretindir. Markası o olmuş bu olmuş payot olmuş, clinique olmuş ne fark eder ??

Bu konuda sizleri kırmadan dönem dönem ben de katkıda bulunmak isterim.İyi çalışmalar

En başından itibaren yaptığınız tavsiyeleri tamemen tesadüfi örneklerle detaylandırmak ve bazı şeyleri sizlerin ve diğer okuyucu arkadaşlarımın öğrenmesini amaçlıyorum.

Size akne sorunu şikayeti ile sorun soran bir arkadaşa La Roche Posay öneriyorsunuz. La Roche Posay Effaclar ; niacinamide (vitamin B3), salisilik asit ve anti bakteriyel ajanlar içeren sıradan ve yüzlerce muadili olan bir üründür. Bu tarz ürünler herhangi bir kozmetik mağazasında rahatlıkla bulunabilir ve fiyatı da yukarıda anılan ürünün ¼ ü olur ancak.
Üstelik la roche posay çokta üst segment bir cilt serisi değildir. "Loreal international" markasının bir ürünüdür aynen LOREAL marka nemlendiriciler gibi. VICHY gibi. GARNIER gibi. SKINCEUTICALS gibi. INNEOV gibi. BIOTHERM gibi. The BODY SHOP gibi.
Yani aynı fabrikada farklı isimlerle üretilen onlarca marka gibi.

Bir başkasına toleriane önermişsiniz ve “%0 alerji riski “ demişsiniz ki bu da çok yanlış. Paraben , lanolin , parfüm, boya vs içermemesi elbette iyi birşey ama yetmez. Cilt bakım ürünleri Hypo-allergenic olabilir ama bu hiç alerji yapmayacağı anlamına asla gelmez. İnsan cildi seri üretim bir makine değildir. Her insan farklıdır ve bu farklı ciltlerin tümünün tolerasyon seviyesi aynı olamaz. Çoğuna alerji yapmayan bir ürün yine de tüketicilerin bir kısmına alerji yapacaktır. Bir ürünün eczanede satılması da bu gerçeği değiştirmez.

"Cilt ürünlerini eczaneden alın" tavsiyenizi teorik olarak gönülden destekliyorum. Çünkü eczacıların çoğunu çok ama çok seviyorum.

Ancak unutmamak gerekir ki Türkiye'de eczaneler ucuz ürünleri bilerek satmaz. Kar marjı son derece yüksek olmalı. En az %100 kar etmesse eczane ticari olarak rahatsız olur. Uzmanın karşısına oturan ve cebinde kredi kartı olan bir arkadaşımızdan en az 500 TL almazsa eczane mutlu olmaz. Özellikle "dermokozmetik eczane" kasıntısında olan mekanlar. O yüzden Allah kozmetik mağazalarından ve net üzerinden satış yapanlardan razı olsun.

Eczanelerle ilgili 2.ci önemli konu ise ABD üretimi gibi gösterilen ama Amerika ile hiçbir ilgisi olmayan ürünlerin yıllarca bazı eczanelerde satılmasıdır. OHT Peptide3 ve Replexion gibi hiçbir işe yaramayan onlarca ürünü bir araştırın , eczacınıza bir sorun isterseniz. Ne malıymış ne malı diye bu millete satılmış.

Şu anda bunlar pek kalmadı çünkü mızrak çuvala sığmıyor artık: Bu işlere tevessül eden depolar yalanlarının 2 haftada ortaya çıkacağını biliyorlar . çünkü internet var facebook var.

Akne şikayeti olan arkadaşlara ise köpük tarzı temizleyiciler tavsiye ediyorsunuz , doğru.
Anti Bakterial ürünler tavsiye ediyorsunuz, doğru.
Soda, sirke gibi primitiv şeyler tavsiye ediyorsunuz, yanlış.

Unutmamak gerekir ki akne oldukça önemli bir cilt hastalığıdır ve mutlaka uzman dermatolog tarafından izlenmesi gerekir. Bir çok akne türünde topikal ürünler hiçbir fayda vermeyecektir. Mutlaka ağızdan alınan farmakolojik oral ürünlerle desteklenmeleri gerekir (A vitamini asitleri gibi) çünkü aknenin kaynağına topikal bir ürün (kozmetik,dermokozmetik farketmez) ulaşamaz.

Saçlarının aşırı yağlı olduğunu belirten bir arkadaşımıza NİVAL ISIRGAN şampuanı diye SLS ve SLES içeren , aktarlarda satılan, yağı daha da çok tetikleyecek olan acayip bir şey tavsiye ediyorsunuz ki bakın bu size kesinlikle yakışmıyor.

Hiçbir şey bulamadıysanız eczanenizde, bari haftada 3-4 kez NEUTROGENA T-GEL şampuan ve haftada 1 kez de fungoral tavsiye edin de yağlı saçlarından kurtulsun bu arkadaşımız.

Bilmiyorsanız da "bilmiyorum" deyin.

Son düzenleme:
Anti-Age krem olarak ROC kullandığını belirten bir arkadaşımıza "roc kozmetik ürün olduğu için tavsiye etmiyorum" demişsiniz.
Ancak lütfen unutmayınız ki bir ürünün faydası satıldığı yerle orantılı olamaz. ROC, sizin eczanenizde sattığınız VICHY ve LA ROCHE markalarından çok daha kalitelidir. Hatta OLAY REGENERIST bile bu markalardan daha kalitelidir.

Ama yine Loreal üretimi olan LANCOME ve eczanelerde satılan Loreal ürünü SKIN CEUTICALS markalarını ayrı tutmak gerekir. Üst segment tabiri bu iki ürün için geçerlidir. vichy ve la roche için değil.

Ona bakarsanız LANCOME da kozmetik mağazalarında satılır. Ama benim daima ilk tercihlerim arasındadır.
Önemli olan satıldığı yer değil içeriktir. Cilt bakım ürününün İçeriği harika olsun da samanlıkta satılsın bize ne.

Son düzenleme:
Benden bugünlük bu kadar tatlım, diğer değerlendirmelerimi daha sonra yapacağım. Umarım bu bilgi alış-verişi sizleri üzmemiştir çünkü hakikaten böyle bir niyetim yok.
Hoşçakalın

tabii ki hatalarım olabilir ve bunlar "insan gibi" söylenirse benim için hiç sorun olmaz...yanlış bildiğimi öğrenip doğruya çevirmek tam tersine sevindirir beni.ben kompleksi biri değilim sonuçta ve hergün yeni birşey öğrenirim.size de saygı duyuyorum doğru bildiklerinizi söylediğiniz için.ama eğer gerçekten niyetiniz iyi olsaydı böyle ukalaca bir yöntem seçmezdiniz.saygı duyarım sizin de yönteminiz bu demekki. madem bukadar çok doğru şey biliyorsunuz o zaman açın bir konu cevaplayın bütün soruları.bunu da akıl edebilirsiniz herhalde.....

Back