Derdim türkiyede yasamak

tavsiyeniz icin cok tesekkür ederim, ama istanbulda yasamak istemiyorum, köyü daha cok seviyorum, büyük ihtimalde zaten köyde yasamaya karar veririm (gelirsem eger), kücük kasabalarda kiralar daha uygundur sanirim, 200-300 civari

turkıyede kanayan yara bu malesef :) ıkı unı bıtıdrık esımle ıkımızınde ıngılızce almanca dıllerı var yınede hakettıgımız noktada degılız.. hatta sana bır lıste yapabılırım cok ıyı unı ve bolumlerden mezun ama ıssız arkadaslarımdan olusan ... gelmeden ısını vs ayarla bence herseyı ayarla 1 ay falan kal gozlemle bır tatılcı gıbı degıl..bakalım ne dusuneceksın

Haberdar edicem seni :) kesinlikle denicem, cünkü cok istiyorum, gidecegim varsa görecegimde vardir

ben de öyle düsünüyorum.burada eksik olan sey günesli günlerin sayisinin azligi.Ilk baslarda buradakiler günes oldugunda kendilerini disari atip günesten olabildigince faydalanmak istediklerini dile getirirlerken sasirirdim.Ama simdi ben de aynisini yapiyorum.hava günesliyse evde oturmak sucluluk duygusu yaratiyor nerdeyse:)ah bi günes bir de cay sohbetlerini özlüyorum.Cay tiryakisi olan ben cay icmeyi biraktim.ha bir de ülkemin meyve sebzesini cok özlüyorum.bir sey daha benim oturdugum yerde deniz yok, denizi cok özlüyorum:)aslinda özledigim cok sey var ama dedigim gibi insanca yasamak daha agir basiyor.

Ama eğer çalışmanız gerekiyorsa, istediğiniz gibi bir işi her şehir ve ona bağlı köy ya da kasabalarda bulamazsınız, bunu bilmenizi isterim.

Senin haddine mi? Sen kimsin ki?

bakmayın gereksız yorumlara turkıyede olup adam gıbı turkce konusan kalmadı bır ogretmen olarak ıngılızce daha hakım hatta.. sızın ogrenmek ıstedıgınızle turkçedekı yazım anlatım hataları ılıskısını kuran turkçe bılıp algılayamayandan cok ıyı durumdasınız bence:)

Ama eğer çalışmanız gerekiyorsa, istediğiniz gibi bir işi her şehir ve ona bağlı köy ya da kasabalarda bulamazsınız, bunu bilmenizi isterim.
Yok hayir is konusunda hic sorun olmaz, ben temizlik isinede gittim, maksat para kazanmak, bilerek buradaki isimi birakirim

Haberdar edicem seni :) kesinlikle denicem, cünkü cok istiyorum, gidecegim varsa görecegimde vardir

sahsen ben mutlu olamadım ulkemde ortalık kötu hergun bır sehıt haberı tecavuz ölümler bılemıyorum heryerde var ama .. ıns sen cok mutlu olursun

gereksiz yorumlara veya insanlara hic bakmam ben, bu yolu BEN gitmek istiyorum, dert olucaksa benim basima dert olucak, baska kimseye degil

Yok hayir is konusunda hic sorun olmaz, ben temizlik isinede gittim, maksat para kazanmak, bilerek buradaki isimi birakirim
O zaman size iyi şanslar, ola ki Türkiye'ye yerleşmeye karar verirseniz yine de tavsiyemi yineleyeyim, önce belirlediğiniz yerde geçici bir süre eşyalı bir yer tutun, çevreye, imkanlarına, sizin taleplerinize uygun olup olmadığına karar verip öyle yerleşin.

Örneğin soğuk yer istemiyorsunuzdur, o zaman Trakya, Marmara, Karadeniz size uygun değildir gibi.

sahsen ben mutlu olamadım ulkemde ortalık kötu hergun bır sehıt haberı tecavuz ölümler bılemıyorum heryerde var ama .. ıns sen cok mutlu olursun
Almanyada da tecavüz var, katiller var...daha yeni 15 yasinda bi kiz danimarkada annesi bicaklayarsk öldürdü

Ama ben karadenizliyim, varsin soguk olsun, memleketimi severim ben

Hem akrabalarimdan fikir alirim nereden ev tutacagima dair

Almanyada da tecavüz var, katiller var...daha yeni 15 yasinda bi kiz danimarkada annesi bicaklayarsk öldürdü

tartısır bır moddasınız.. yorum almak ıcın yazıyorsunuz fıkırlerımızı soyluyoruz.. belırttıgım gıbı heryerde var sız zaten netsınız bence bu konunun acılmasıda gereksız olmuş. aksı hıcbır fıkrı kabul etmıyorsunuz. bence turkıye ve sartlarında zorlanmayacaksınız tamda bu yuzden... sıze bol sans

Hayir canim ne alakasi var, hani türkiye öyle cok kötü degil demek istedim, kötülük her yerde var, "cok gelismis" avrupada bile

Bence turkiyede yasamak degil senin istedigin, bulundugun ortamdan uzaklasmak istiyosun. Ben de kısa bir donem almanyada bulundum, keske yerlesme imkanım olsaydı dedim hep. Ama ordaki turk arkadaslarım da turkiyeye donmek isterdi, tezat iste. Alman vatandaslıgın var mı? Varsa gidip baska ulkelerde dene sansını. Ben bir ab pasaportu icin varımı yogumu veririm sahsen. Senin muhtemelen vardır. Degerlendir. Baska bi ulke dusunmez misin?
Turkiye dizilerde gordugun, tatillerde yasadıgın gibi degil inanki. Yuzbinlerce lira verir ev alırsın, ama bi sokak asagısı gecekondu mahallesidir. Yurumeye korkarsın. Doviz kurlarına bak, paramızın haline bak. Gerci senin eurolarını burda bozdurur bozdurur harcarsın:)
Bu arada herkesin evi yok burada. Alan da 10 sene kredi oduyor. 100 bine ev aldıysan krediye 200 bin oduyosun. 10 kisiden 9u issiz nerdeyse. Kartopu yuzunden cinayet islenebilen bi ulke burası. Koyler de almanyanın banliyösüne benzemez, niye gelmis bu kadın basına diye dedikodunu yapan bile olur. Karadeniz zaten muhafazakar bir yerdir.
Yani ne bilim kimse elindekinden mutlu degil sanırım. Ben burdan kacmak isterken sen bile bile donmek istiyosun

Hanimlar bende fransada yasiyorum benim de niyetim de temelli turkiyeye donmek... TI !!
Butun yazilanlari okuduktan sonra bu istegimi bir kac kere daha dusunmem gerektigini anladim
Bende evliyim uc cocugum var fransizcam da ana dilim ..
Konuyu okumaya basladigimda dedimki konu sahibi de benim gibi artik yabanci ellerde bu suratsizlari cekmek bir yana, havasi her zaman soguk olmasi bir yana dedigi gibi calisiyoruz ve butun maasimizi kira faturalara vs... Gidiyor yani burda ev almak da cok zor mesela ben daire aldim aylik 830€ kredi oduyorum ve 30 sene odedikten sonra daire benim oluyor tabi olmezsem yani olme essegim olme burda ev almak avantaj sayilmiyor kira daha iyi...
elimizde kalan bes kurusu da biriktirip turkiyeye gitmeyi planliyoruz burda hayat zor tamam ama turkiyede daha da zor bunu anladim sizin yazilariniz bana cok faydali oldu cok tsk ederim !
Biz turkiyeyi sadece bir iki ay tatile geldigimizde toz pembe goruyoruz ama yasayana sormak lazim dimi ?!!
Bu konu cok iyi oldu benim icin konu sahibinede butun yorum yazanlara tesekkur ederim ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…