Lütfen herkes üsluplarına dikkat etsin ve polemiğe girilmesin.
Konu sahibesi,
işiniz mesleğiniz nedir bilemiyorum ama burada yüksek Maaş beklemeyin, devlet yani kamu çalışanı olabilmeniz için KPSS'ye girmeniz gerekiyor, kazanır ve atanabilirseniz şanslısınız.
Özel sektörde de istediğiniz maaşı verecek firmayı bulma şansınız az, yaşayacağınız Şehre göre de giderleriniz değişiklik gösterecektir, örneğin İstanbul'da yaşamak istiyorum diyorsanız en az 600 lira kira bedeli, aylık 100 liradan az olmamak kaydıyla elektrik Faturası, 50 lira su, 50 lira net parası, evinizin oda sayısı ve sıcaklık tercihinize göre 150 lira ve üzeri kışlık doğalgaz parası gibi giderleriniz olur, mutfak alışverişi, giyim, sosyal aktiviteler için harcayacağınız para Hariç.
İstanbul trafiği en yoğun Şehirlerden biri olduğu için çalışacağınız yere yakın uygun bir ev bulamadıysanız 2 araç değiştirerek işe gitmeyi, 30 km mesafeyi 3 saatte gitmeyi Göze alabilmelisiniz.
Size tavsiyem, Türkiye'ye yerleşmeyi düşünmeden önce eğer mümkünse ve hangi Şehre yerleşmeyi düşünüyorsanız en az 3-4 ay kiralık bir yer tutup Türkiye'de yaşayın ve ona göre karar verin.
2. cümledeki de de ayrı yazılıyor.
Cevaben yazmadım madem Türkiye'de yaşıyacaksınız, de lerin yazımını öğrenin dedim.
turkıyede kanayan yara bu malesef :) ıkı unı bıtıdrık esımle ıkımızınde ıngılızce almanca dıllerı var yınede hakettıgımız noktada degılız.. hatta sana bır lıste yapabılırım cok ıyı unı ve bolumlerden mezun ama ıssız arkadaslarımdan olusan ... gelmeden ısını vs ayarla bence herseyı ayarla 1 ay falan kal gozlemle bır tatılcı gıbı degıl..bakalım ne dusuneceksınSlm kizlar,
bayadir uzun süreligine türkiyeye gelmek istiyorum. Ben almanyada dogma büyümeyim. Bi evlilik yasadim, olmadi ayrildik, su an bosanma davasini bekliyorum. o da gerceklestikten sonra gelmek istiyorum ama türkiyeyi sadece tatillerden biliyorum.
kendime güveniyorum, evlenmeden öncede evliykende her isimi kendim hallettim ve her isin icinden ciktim.
Burda almanyada devlet memuruyum, ayni meslegi türkiyede yapamam herhalde?
Is bulmam zor olur mu? Sonucta alman okullarindan karnelerim ve diplomalarim var, onlari tabiki türkceye cevirebilirim ama isime yarar mi?
belki aranizda almanyadan türkiyeye dönüs yapan var ve bana bi fikir verebilir
turkıyede kanayan yara bu malesef :) ıkı unı bıtıdrık esımle ıkımızınde ıngılızce almanca dıllerı var yınede hakettıgımız noktada degılız.. hatta sana bır lıste yapabılırım cok ıyı unı ve bolumlerden mezun ama ıssız arkadaslarımdan olusan ... gelmeden ısını vs ayarla bence herseyı ayarla 1 ay falan kal gozlemle bır tatılcı gıbı degıl..bakalım ne dusuneceksın
Doğrudur tabi.
Benim fikrimce insanların Türkiye'de çıldırıp isyan etmemesinin sebebi güneş ışığı. Ciddiyim. Yıllık izinden bugün döndüm, uçak bulutların arasından hansmanya ya alçalırken içim daraldı. Kasvetli havadan ruhum 1 dkda daraldı. İmkanları, saygıyı , iyi yönetimi 10 dk güneş ışığına değişecek hale geldim.
Türkiye'de iyi kötü yuvarlanmamızın sebebi solar enerji,cidden. Güneş ışığı tüm pislikleri kapatıyor, mutluluk dolduruyor.
Ama eğer çalışmanız gerekiyorsa, istediğiniz gibi bir işi her şehir ve ona bağlı köy ya da kasabalarda bulamazsınız, bunu bilmenizi isterim.tavsiyeniz icin cok tesekkür ederim, ama istanbulda yasamak istemiyorum, köyü daha cok seviyorum, büyük ihtimalde zaten köyde yasamaya karar veririm (gelirsem eger), kücük kasabalarda kiralar daha uygundur sanirim, 200-300 civari
Senin haddine mi? Sen kimsin ki?
Yok hayir is konusunda hic sorun olmaz, ben temizlik isinede gittim, maksat para kazanmak, bilerek buradaki isimi birakirimAma eğer çalışmanız gerekiyorsa, istediğiniz gibi bir işi her şehir ve ona bağlı köy ya da kasabalarda bulamazsınız, bunu bilmenizi isterim.
Haberdar edicem seni :) kesinlikle denicem, cünkü cok istiyorum, gidecegim varsa görecegimde vardir
gereksiz yorumlara veya insanlara hic bakmam ben, bu yolu BEN gitmek istiyorum, dert olucaksa benim basima dert olucak, baska kimseye degilbakmayın gereksız yorumlara turkıyede olup adam gıbı turkce konusan kalmadı bır ogretmen olarak ıngılızce daha hakım hatta.. sızın ogrenmek ıstedıgınızle turkçedekı yazım anlatım hataları ılıskısını kuran turkçe bılıp algılayamayandan cok ıyı durumdasınız bence:)
O zaman size iyi şanslar, ola ki Türkiye'ye yerleşmeye karar verirseniz yine de tavsiyemi yineleyeyim, önce belirlediğiniz yerde geçici bir süre eşyalı bir yer tutun, çevreye, imkanlarına, sizin taleplerinize uygun olup olmadığına karar verip öyle yerleşin.Yok hayir is konusunda hic sorun olmaz, ben temizlik isinede gittim, maksat para kazanmak, bilerek buradaki isimi birakirim
Verecek cevabin bu mu? Cok zayif
Gel öpeyimde gecsin
Almanyada da tecavüz var, katiller var...daha yeni 15 yasinda bi kiz danimarkada annesi bicaklayarsk öldürdüsahsen ben mutlu olamadım ulkemdeortalık kötu hergun bır sehıt haberı tecavuz ölümler bılemıyorum heryerde var ama .. ıns sen cok mutlu olursun
Almanyada da tecavüz var, katiller var...daha yeni 15 yasinda bi kiz danimarkada annesi bicaklayarsk öldürdü
Ama ben karadenizliyim, varsin soguk olsun, memleketimi severim benO zaman size iyi şanslar, ola ki Türkiye'ye yerleşmeye karar verirseniz yine de tavsiyemi yineleyeyim, önce belirlediğiniz yerde geçici bir süre eşyalı bir yer tutun, çevreye, imkanlarına, sizin taleplerinize uygun olup olmadığına karar verip öyle yerleşin.
Örneğin soğuk yer istemiyorsunuzdur, o zaman Trakya, Marmara, Karadeniz size uygun değildir gibi.
Almanyada da tecavüz var, katiller var...daha yeni 15 yasinda bi kiz danimarkada annesi bicaklayarsk öldürdü
Hayir canim ne alakasi var, hani türkiye öyle cok kötü degil demek istedim, kötülük her yerde var, "cok gelismis" avrupada biletartısır bır moddasınız.. yorum almak ıcın yazıyorsunuz fıkırlerımızı soyluyoruz.. belırttıgım gıbı heryerde var sız zaten netsınız bence bu konunun acılmasıda gereksız olmuş. aksı hıcbır fıkrı kabul etmıyorsunuz. bence turkıye ve sartlarında zorlanmayacaksınız tamda bu yuzden... sıze bol sans