Derdim türkiyede yasamak

AmberRose

Blow a kiss, fire a gun
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2015
579
764
Slm kizlar,

bayadir uzun süreligine türkiyeye gelmek istiyorum. Ben almanyada dogma büyümeyim. Bi evlilik yasadim, olmadi ayrildik, su an bosanma davasini bekliyorum. o da gerceklestikten sonra gelmek istiyorum ama türkiyeyi sadece tatillerden biliyorum.
kendime güveniyorum, evlenmeden öncede evliykende her isimi kendim hallettim ve her isin icinden ciktim.
Burda almanyada devlet memuruyum, ayni meslegi türkiyede yapamam herhalde?
Is bulmam zor olur mu? Sonucta alman okullarindan karnelerim ve diplomalarim var, onlari tabiki türkceye cevirebilirim ama isime yarar mi?

belki aranizda almanyadan türkiyeye dönüs yapan var ve bana bi fikir verebilir

Yurtdisinda dogup buyudukten sonra, Turkiye'de bir hayat kurmada zorlanabilirsiniz.
Elbetteki ustesinden gelirsiniz ama bir zaman sonra Almanya'daki duzeni, sistemi arayabilirsiniz.
Eger bir mesleginiz varsa is bulabilirsiniz, dil bilmeniz bir avantaj sonucta.
Fakat tatilden tatile gecirilen eglenceli zamanlardan daha farkli tamamen Orada hayat surmek,bol sanslar.

Tamam gelmek
Istemeni anlarim da Turkiye su an hic iyi deyil. Almanyadaki garanti isini birakip ne diye belirsizlige aticaksin ki kendini ?
Hic anlamiyorum.

canim ne guzel orda memurmusun neden gelmek istiyorsun tamam ulkemiz guzelde yurt dusinda imkanlar daha cok bence donus yapma ilerde emekli olunca donus yaparsin

Bende almanyada yaşadım kısa bi dönem.ama şuan türkiyeyi hiç tavsiye etmem yaşanacak gibi deyil .bence yerinden hiç kıpırdama .

Ülke şuan birbirine girmiş durumda, biz kaçmayı düşünüyoruz siz gelmeyi aman diyim hiç gerek yok, ne güzel işinde varmış dur yerinde

burda yasadiklarim beni bu ülkeden soguttu...tekrar yeniden baslamak istiyorum. biliyorum türkiyenin durumu cok feci, haberlerde görüyoruz...ama buralarda pek iyi sayilmaz. insan huzurlu oldugu yerde yasamak istiyor.

temelli dönüs demiyorum, sadece bi süreligine...bi kac ay

evet cok zor olur iş bulmanız orda ne güzel iyi işiniz var sefalet çekmek istemezsiniz herhalde? birikim yapın oyle gelin

Boşanma süreciniz olduğu için o yerde yaşayan herkesden uzaklaşmak istediginiz icin aklınıza Turkiyeye donus geliyor Aman ha gelmesin derim .Tatil için gelin gezin dönün ama temelli dönmeyi dusunmeyin .birde orda memursunuz yaşam standartinizi dusurmeyin derim .

arkadaslar anlamadiniz galiba, temelli degil, sadece bi kac ayligina

arkadaslar anlamadiniz galiba, temelli degil, sadece bi kac ayligina
e tatile mi geleceksiniz?
oradaki işinizden izin alın istifa etmeyin bence
gelin bi deneyin
severseniz kalırsınız

biz de kaçma planları yapalım o tarafa :)
avrupaya gelen suriyelilerin peşine takılasım var

e tatile mi geleceksiniz?
oradaki işinizden izin alın istifa etmeyin bence
gelin bi deneyin
severseniz kalırsınız

biz de kaçma planları yapalım o tarafa :)
avrupaya gelen suriyelilerin peşine takılasım var

tatil degilde, yani bi süreligine türkiyede yasamak istiyorum, patronuma dil gelistirmek amaciyla gitmek istedigimi söyleyebilirim

Mesleginiz ne? En kötü almanca çeviri yaparsınız. Ya da yer değişelim

devlet memuruyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…