Derdim türkiyede yasamak

Ben katılıyorum tatil beldeleri 10 numara, gelmişken hatunun çalışmasındanndeğil tatil yapmasından yanayım:))))

Siz beni dinleyin konu sahibesi gelin yiyin için gezin tatil yapın şahane ama iş aramaya girmeyin stresi 10a katlarsınız.

Son düzenleme:

Iyide Türkiyedekiler bile bunu yapamiyorlar. Almanca bilen tek kisi sen oldugunu sanmiyorsun degilmi? Bu sitede bile millet yakiniyor, kac dil bilip üniversiteye bitirmis insanlar is bulamiyor iste. Ve bulduklari iste 10 saat calisiyorlar asgari ücret icin (900 küsür tl) ve eger istanbul'a yerlesmek istiyorsan o trafik insani daha kötü eder.

Türkiyede herseyden önce torpil cok önemli. Hic duymuyormusun. Kpss'de,üniversiteye giris sinavlarinda sorular calindigi, torpil edildigi? Bunun üstüne velev ki is buldun, sistem Türkiyede cok farkli. Özelde haklarin yok. Diyorsun ya "patron ücretsiz izin'e karisamaz" diye. Bi git Türkiye bakalim nasil patronlari, is arkadaslari cekeceksin. Hiyerarsi Türkiyede cok farkli isliyor. Bosuna herkes kpps'yi girip memur olma derdinde degil.

Bir kac aylik denemek sana heycanli ve macera katmaz. Daha cok hayal kirikligi ve depresyon.

Bi gel öyleyse madem olmazsa geri dönüş şansın ve kaldığın yerden devam etme şansın var. Belki bizlerin tahminlerinden daha güzel bir dünyan olur belkide amanın niye gelmişim dersin. Şimdi varsa birikmiş paran önce yaşamak istediğin şehri seç istanbul,izmir, ankara neresi? sonra burdan ev bak, semtleri araştır nasıl bir yerde yaşamak istiyorsan artık bütçene ve yaşam tarzına göre bir semt belirle tut evini, sonra iş güç bakarsın. Ev arkadaşlığı falan başta girme böyle işlere sakın kimin ne olduğunu bilemezsin.

E madem kaybedecek bir şeyin yok, her şeyi de biliyorsun, çözmüşsün, o zaman neyi soruyorsun ki? Senin tavsiyeye ihtiyacın yok, zira her şeye cevabın var. Kural mural yok. Tr'deki hayat senin bildiğin hayat gibi 2×2=4 değil. "Üniversite mezunu kömür taşıyorsa bir yerde yanlış yapmıştır" demen her şeyi açıkladı. Çok düz düşünüyorsun. Türkiye hakkında bir şey bilmediğin belli. Değişiklik arıyorsan, bir kaç ay kalıp döneceksen zaten sormaya gerek bile yok. Gel istediğin yerde yaşa. İstediğin işe gir, her ne mezunuysan, Tr'de o meslekte iş bulamayabilirsin, ama iş olsun da ne olursa olsun diyorsan bir iş bulursun illa. Konuyu temelli dönecek gibi açmışsın, cevaplar ona göre gelince de "anlamadınız galiba, sadece birkaç ay için" diye millete atarlanıyorsun. Söylemezsen nerden bilelim arkadaşım? Sen resmen tatile geliyorsun, e gel o zaman, değişen bir şey yok. Ek olarak bir işe girersin, ha giremezsen döner Almanya'ya gidersin.

Ben de ABD'de yaşıyorum, kaç yıllık TR'ye dönme planımı Türkiye'nin gidişatından ötürü tekrar düşünür oldum. Adalet yok, can güvenliğin bile yok orada. Geçen haberde gördüm, genç kız Almanya'dan dönmüş, elin psikopatı başına bela olmuş. Kızın peşine takılıp kaç kere kızı dövmüş. Kız kaç kere karakola şikayet etmiş de umutsanmamış. Kız en sonunda "ölürsem katilim filanca kişisidir, bilin" temalı internet bloğu açınca sesini halka duyurdu. Olay ses yarattı bayağı. İşte Türkiye böyle bir yer. İnsana değer yok, hele kadına hiç yok.

o kadınlarda bir yerde bir yanlışlık yapıyorsa demek

her seyi biliyorum dedim mi? atarlanmisim? bak sen, nasil anlamak istiyorsan öyle anlarsin canim benim, kimseye, heleki internette insanlara hic atarlanmam, sen merak etme.

ben burda sadece fikir sormak istedim ama siz ben enayimisim gibi davrandiniz, dünyadan haberim yokmus gibi, tv izlemiyormusum gibi. benimde orda ailem, akrabam var, onlarin durumunu bilerek buraya yazdim. üstüne basa basa söylüyorum, burdaki rahat hayatim bana batti, bilerek hayatin aci tarafini tatmak istiyorum, gidip köyde findik toplamak, 12 calismak, paranin degerini bilmek...ben burda 295€ ya kendime bir canta alabiliyorsam, bu parayla türkiyede bir aile 1 ay (!!) gecinebilir...ama ben bunu bilmiyorum, yasamadim, hic zorluk cekmedim, ufacik seylerin moralimin bozmasina izin veriyorum, megersem hayat daha da zor. ama ben bunu yasamadim, kafama tak etsin, ne istedigimi bileyim diye, kendime geleyim diye, cevabi tokat gibi hissedeyim diye gelmek istiyorum.

Ozel sektörün tadına bakan biri olarak şunu soyleyeyim, haftada altı gün sekiz altı çalışıyordum. Çise gitsem izin alıyordum. Maaş 800 TL, sigorta yok. Bir de patronum cok sinirliydı, bir kere kapıyı geç açtım diye kafama anahtar fırlatmışti. Al sana yeni başlangıçlar ülkesi cicim. oyle iznime karışamaz falan da diyemiyorum. Tatil günü aramasa bari diye dua ediyordum. Ücretsiz izin yillık izin o da ne? Surunmeyi yeni başlangıçtan sayiyorsan buyur gel.

Gel vatandaş gel memleketin hası burada gel

tam da benim düsündüklerimi dile getirmissiniz.Konu sahibi bence türkiyedeki hayatla ilgili eksik bilgilere sahip.Ben de almanyada yasiyorum.Buraya otuzumdan sonra geldim.Ilk geldigim gün oh be insan gibi yasamak da varmis diye düsündüm ve hala da öyle düsünüyorum.Ben buradayken insan gibi yasadigimi anladim.Tabi herkesin yasamakla ilgili kriterleri farklidir.Ona bir sey diyemem.

E iyi ya, git diyorum ben de. Ama sana bir şey söyleyeyim mi? "Burada işim hazır, istediğim zaman dönebilirim nasıl olsa, her şey süt liman, kaybedecek bir şeyim yok" diye gitme. Niye? Çünkü istediğin zaman güzel hayatına kaçabileceğini bilirsen zorluk filan hissetmrzsin. Yaşadığın sana macera gelir, 3-5 aylık Türkiye macerası. Artık köy mü, kasaba mı, o macerası. Sen zorluk mu görmek istiyorsun güzel kardeşim? O zaman işinden istifa edeceksin, evinden çıkacaksın, Türkiye'de gerçekten tutunmaktan başka çaren olmayacak, yoksa Almanya'da baştan başlamak zorunda kalacaksın... ancak böyle gerçek zorluk hissedersin. Yoksa açık kapın her zaman arkandayken Türkiye'de fındık toplamayı herkes yapar. Sen gerçekten risk almıyorsun ki, hayatına heyecan arıyorsun hepsi bu. Yap dediklerimi, hayatın zorluğunu gerçek anlamda gör.

Doğrudur tabi.
Benim fikrimce insanların Türkiye'de çıldırıp isyan etmemesinin sebebi güneş ışığı. Ciddiyim. Yıllık izinden bugün döndüm, uçak bulutların arasından hansmanya ya alçalırken içim daraldı. Kasvetli havadan ruhum 1 dkda daraldı. İmkanları, saygıyı , iyi yönetimi 10 dk güneş ışığına değişecek hale geldim.

Türkiye'de iyi kötü yuvarlanmamızın sebebi solar enerji,cidden. Güneş ışığı tüm pislikleri kapatıyor, mutluluk dolduruyor.

sende iyice taktin bana, derdin ne ya?
belki türkiyede kendime göre daha huzurlu olurum, belki türkiye tam bana göre, isimi birakip gelirim, bunu sen bilmiyorsun, bende bilmiyorum. buradaki üyeler 4500 lira maasim var, esimle beraber aylik 9000 lira aliyoruz diye yaziyorlar....cok zor da onlar madem nasil yapiyor?! o kadar cok varki. ben pes etmem, illaki bi yolu vardir türkiyede iyi yasamanin. istedikten sonra insan herseyi yapabilir. kimse oturmakla zengin olmadi, calismadan insanin eline bisey gecmez, almanyada kimse ev alamiyor, borcunu hayatinin sonuna kadar ödüyorsunm türkiyede herkesin evi var, hatta ikinci ücüncü daire alanlar var, hayat cok zor size ama ev alabiliyorsunuz, kredi kartlariyla alisverisler, iphonelar, tabletler falan, böyle yasamaya cesaretiniz var....para yok ama, is zor, asgari ücretle mi alinir bunlar....demekki isteyince oluyormus, bende buna inaniyorum.

sende hans hans diye tutturdun, almanyadakiler hans mi sana göre?

Tamam çok istiyorsan git . Zaten kararını vermişsin aksi hiç bir fikri kabul etmiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…