- 23 Ağustos 2012
- 49.775
- 231.029
burda patronların her şeye hakkı var şekerim.
Ayrıca ücretsiz izin almak kolay bişeyse neden bu kadar düşünüyosun ki? Gel bir yıl yaşa ne olacak yani. Farklı bir deneyim olur. Ben sakın gelme demiciğim. Gel. İzmir de yaşa bir süre. Bodrumda bir mayıs geçir. Nisanı ankarada. Kışı antalyada. Öyle öyle geçir ne bileyim :) türkiye cennet gibi gezecek vaktin ve paran varsa.
Bir de ne mezunusun söylememişsin. Üniversiten için denklik alabilirsin. Üniversite yoksa zor işin yine de almanca işine yarayabilir belki. Es gibt so viele deutsche firm hier in der türkei. Hehehe.
tabiki de geri dönme sansim var, isimde hazir...hic bisey kaybetmem yani.
izinden izine zaten ordaki insanlarin kafa yapisini cözüyorum, tabiki de hersey cok farkli, almanya gibi degil ama zaten bu sebepten dolayi gelmek istiyorum, herseye yeniden baslamak icin
Bi gel öyleyse madem olmazsa geri dönüş şansın ve kaldığın yerden devam etme şansın var. Belki bizlerin tahminlerinden daha güzel bir dünyan olur belkide amanın niye gelmişim dersin. Şimdi varsa birikmiş paran önce yaşamak istediğin şehri seç istanbul,izmir, ankara neresi? sonra burdan ev bak, semtleri araştır nasıl bir yerde yaşamak istiyorsan artık bütçene ve yaşam tarzına göre bir semt belirle tut evini, sonra iş güç bakarsın. Ev arkadaşlığı falan başta girme böyle işlere sakın kimin ne olduğunu bilemezsin.tamam, olabilir, ama zorluklari biliyorum, ordaki insanlarin 12 saat calisip da 1200 tl alanlari biliyorum, zaten bunu istiyorum, bilerek yani.
burdaki rahat hayatimi bi kenara koyup baska bisey görmek istiyorum.
dedigim gibi, her an geri dönme sansim var, eski isime dönme sansim var. hic bisey kaybetmem.
ben aslinda sadece fikir almak istemistim, söyle yapabilirsin, böyle yapabilirsin, söyle kurallar var, böyle yapsan daha iyi falan filan, tavsiye ögüt tarzinda
E madem kaybedecek bir şeyin yok, her şeyi de biliyorsun, çözmüşsün, onzaman neyi soruyorsun ki? Senin tavsiyeye ihtiyacın yok, zira her şeye cevabın var. Kural mural yok. Tr'deki hayatvsenin bildiğin hayat gibi 2×2=4 değil. "Üniversite mezunu kömür taşıyorsa bir yerde yanlış yapmıştır" demen her şeyi açıkladı. Çok düz düşünüyorsun. Türkiye hakkında bir şey bilmediğin belli. Değişiklik arıyorsan, bir kaç ay kalıp döneceksen zaten sormaya gerek bile yok. Gel istediğin yerde yaşa. İstediğin işe gir, her ne mezunuysan, Tr'de o meslekte iş bulamayabilirsin, ama iş olsun da ne olursa olsun diyorsan bir iş bulursun illa. Konuyu temelli dönecek gibi açmışsın, cevaplar ona göre gelince de "anlamadjnız galiba, sadece birkaç ay için" diye millete atarlanıyorsun. Söylemezsen nerden bilelim arkadaşım? Sen resmen tatile geliyorsun, e gel o zaman, değişen bir şey yok. Ek olarak bir işe girersin, ha giremezsen döner Almanya'ya gidersin.
Ben de ABD'de yaşıyorum, kaç yıllık TR'ye dönme planımı Türkiye'nin gidişatından ötürü tekrar düşünür oldum. Adalet yok, can güvenliğin bile yok orada. Geçen haberde gördüm, genç kız Almanya'dan dönmüş, elin psikopatı başına bela olmuş. Kızın peşine takılıp kaç kere kızı dövmüş. Kız kaç kere karakola şikayet etmiş de umutsanmamış. Kız en sonunda "ölürsem katilim filanca kişisidir, bilin" temalı internet bloğu açınca sesini halka duyurdu. Olay ses yarattı bayağı. İşte Türkiye böyle bir yer. İnsana değer yok, hele kadına hiç yok.
Belki de polis diye komşusuna şikayet etmiştir zaar. Ne de olsa Avrupa'da olsaydı umursanırdı...o kadınlarda bir yerde bir yanlışlık yapıyorsa demek
her seyi biliyorum dedim mi? atarlanmisim? bak sen, nasil anlamak istiyorsan öyle anlarsin canim benim, kimseye, heleki internette insanlara hic atarlanmam, sen merak etme.E madem kaybedecek bir şeyin yok, her şeyi de biliyorsun, çözmüşsün, o zaman neyi soruyorsun ki? Senin tavsiyeye ihtiyacın yok, zira her şeye cevabın var. Kural mural yok. Tr'deki hayat senin bildiğin hayat gibi 2×2=4 değil. "Üniversite mezunu kömür taşıyorsa bir yerde yanlış yapmıştır" demen her şeyi açıkladı. Çok düz düşünüyorsun. Türkiye hakkında bir şey bilmediğin belli. Değişiklik arıyorsan, bir kaç ay kalıp döneceksen zaten sormaya gerek bile yok. Gel istediğin yerde yaşa. İstediğin işe gir, her ne mezunuysan, Tr'de o meslekte iş bulamayabilirsin, ama iş olsun da ne olursa olsun diyorsan bir iş bulursun illa. Konuyu temelli dönecek gibi açmışsın, cevaplar ona göre gelince de "anlamadınız galiba, sadece birkaç ay için" diye millete atarlanıyorsun. Söylemezsen nerden bilelim arkadaşım? Sen resmen tatile geliyorsun, e gel o zaman, değişen bir şey yok. Ek olarak bir işe girersin, ha giremezsen döner Almanya'ya gidersin.
Ben de ABD'de yaşıyorum, kaç yıllık TR'ye dönme planımı Türkiye'nin gidişatından ötürü tekrar düşünür oldum. Adalet yok, can güvenliğin bile yok orada. Geçen haberde gördüm, genç kız Almanya'dan dönmüş, elin psikopatı başına bela olmuş. Kızın peşine takılıp kaç kere kızı dövmüş. Kız kaç kere karakola şikayet etmiş de umutsanmamış. Kız en sonunda "ölürsem katilim filanca kişisidir, bilin" temalı internet bloğu açınca sesini halka duyurdu. Olay ses yarattı bayağı. İşte Türkiye böyle bir yer. İnsana değer yok, hele kadına hiç yok.
aslında konuyu aman gelme yazmak için açmıştım ama verdiğin cevaplardan sonra gel diyorum.. gel gel bu ülke tam senlik.. insanın ülkesi gibi yok, Türk'ün türk den başka dostu yok, bir Türk dünyaya bedel, vatan - millet- sakarya özetle sen gel konu sahibi su çok güzel..
aslında konuyu aman gelme yazmak için açmıştım ama verdiğin cevaplardan sonra gel diyorum.. gel gel bu ülke tam senlik.. insanın ülkesi gibi yok, Türk'ün türk den başka dostu yok, bir Türk dünyaya bedel, vatan - millet- sakarya özetle sen gel konu sahibi su çok güzel..
E iyi ya, git diyorum ben de. Ama sana bir şey söyleyeyim mi? "Burada işim hazır, istediğim zaman dönebilirim nasıl olsa, her şey süt liman, kaybedecek bir şeyim yok" diye gitme. Niye? Çünkü istediğin zaman güzel hayatına kaçabileceğini bilirsen zorluk filan hissetmrzsin. Yaşadığın sana macera gelir, 3-5 aylık Türkiye macerası. Artık köy mü, kasaba mı, o macerası. Sen zorluk mu görmek istiyorsun güzel kardeşim? O zaman işinden istifa edeceksin, evinden çıkacaksın, Türkiye'de gerçekten tutunmaktan başka çaren olmayacak, yoksa Almanya'da baştan başlamak zorunda kalacaksın... ancak böyle gerçek zorluk hissedersin. Yoksa açık kapın her zaman arkandayken Türkiye'de fındık toplamayı herkes yapar. Sen gerçekten risk almıyorsun ki, hayatına heyecan arıyorsun hepsi bu. Yap dediklerimi, hayatın zorluğunu gerçek anlamda gör.her seyi biliyorum dedim mi? atarlanmisim? bak sen, nasil anlamak istiyorsan öyle anlarsin canim benim, kimseye, heleki internette insanlara hic atarlanmam, sen merak etme.
ben burda sadece fikir sormak istedim ama siz ben enayimisim gibi davrandiniz, dünyadan haberim yokmus gibi, tv izlemiyormusum gibi. benimde orda ailem, akrabam var, onlarin durumunu bilerek buraya yazdim. üstüne basa basa söylüyorum, burdaki rahat hayatim bana batti, bilerek hayatin aci tarafini tatmak istiyorum, gidip köyde findik toplamak, 12 calismak, paranin degerini bilmek...ben burda 295€ ya kendime bir canta alabiliyorsam, bu parayla türkiyede bir aile 1 ay (!!) gecinebilir...ama ben bunu bilmiyorum, yasamadim, hic zorluk cekmedim, ufacik seylerin moralimin bozmasina izin veriyorum, megersem hayat daha da zor. ama ben bunu yasamadim, kafama tak etsin, ne istedigimi bileyim diye, kendime geleyim diye, cevabi tokat gibi hissedeyim diye gelmek istiyorum.
tam da benim düsündüklerimi dile getirmissiniz.Konu sahibi bence türkiyedeki hayatla ilgili eksik bilgilere sahip.Ben de almanyada yasiyorum.Buraya otuzumdan sonra geldim.Ilk geldigim gün oh be insan gibi yasamak da varmis diye düsündüm ve hala da öyle düsünüyorum.Ben buradayken insan gibi yasadigimi anladim.Tabi herkesin yasamakla ilgili kriterleri farklidir.Ona bir sey diyemem.
E iyi ya, git diyorum ben de. Ama sana bir şey söyleyeyim mi? "Burada işim hazır, istediğim zaman dönebilirim nasıl olsa, her şey süt liman, kaybedecek bir şeyim yok" diye gitme. Niye? Çünkü istediğin zaman güzel hayatına kaçabileceğini bilirsen zorluk filan hissetmrzsin. Yaşadığın sana macera gelir, 3-5 aylık Türkiye macerası. Artık köy mü, kasaba mı, o macerası. Sen zorluk mu görmek istiyorsun güzel kardeşim? O zaman işinden istifa edeceksin, evinden çıkacaksın, Türkiye'de gerçekten tutunmaktan başka çaren olmayacak, yoksa Almanya'da baştan başlamak zorunda kalacaksın... ancak böyle gerçek zorluk hissedersin. Yoksa açık kapın her zaman arkandayken Türkiye'de fındık toplamayı herkes yapar. Sen gerçekten risk almıyorsun ki, hayatına heyecan arıyorsun hepsi bu. Yap dediklerimi, hayatın zorluğunu gerçek anlamda gör.
Doğrudur tabi.
Benim fikrimce insanların Türkiye'de çıldırıp isyan etmemesinin sebebi güneş ışığı. Ciddiyim. Yıllık izinden bugün döndüm, uçak bulutların arasından hansmanya ya alçalırken içim daraldı. Kasvetli havadan ruhum 1 dkda daraldı. İmkanları, saygıyı , iyi yönetimi 10 dk güneş ışığına değişecek hale geldim.
Türkiye'de iyi kötü yuvarlanmamızın sebebi solar enerji,cidden. Güneş ışığı tüm pislikleri kapatıyor, mutluluk dolduruyor.
Fransizlari sevmiyorum, kendilerini cok begeniyorlarisinden bi kaç ay nasil ayri oalcaksinki devlet memuruysan
fransaya gel :)