O zaman adanaya git bence :) bursa'dan adana baya uzak, allah korusun bisey olursa hemen annenlere yetisirsinSizce temelli donmeye karar verirsem nereye gelmemi tavsiye edersiniz ?
Istanbulu dusunmuyorum hem cok kalabalik hem iyi bir semtte gecinmek icin baya bir para geliri lazim ..
Izmiri dusunuyorum yada bursayi esim de antalya diye tutturuyor
Ben cocuklarimin egitimini de dusunuyorum fransizca derslerini devam ettirmek istiyorum ki o dili unutmasinlar belki ilerde islerinde yararli olur diye ...Bu arada sunu da eklemek istiyorum turkiyeyi dusunmemin sebebi annem babam orda yasiyorlar adanada yani ayni ulkede olmak istiyorum ki istedigim zaman onlari gorebilme sansim olsun
Gerci adana cok guzel bir yer hatta zengin semtleri de var cok begendimO zaman adanaya git bence :) bursa'dan adana baya uzak, allah korusun bisey olursa hemen annenlere yetisirsin
Gerci adana cok guzel bir yer hatta zengin semtleri de var cok begendim
Bilmiyorum su an ..
Gerci allah korusun bisey olursa zaten bir saat suruyor ucakla adanaya gitmek ama fransadan once uc saat istanbula kadar sonra aktarmali bir saat adana baya bir uzun suruyor
Temelli dusunmemin sebebi de en cok annem babam iste
Benim annem evlendikten sonra fransaya geldi ve omru burda gecti annesi babasi öldu onlari gormeden gömuldulercok uzucu bir durum yetisemedi hic bi zaman onlara
Annem de bu korkuyla kizim nolursunuz gelin yanimda yasayin diyor
Yine senin cocugun yok benim durum daha da zor cocuklarin egitimi okulu vs ,.. Kolay degil herseyi yikip gelmek yeniden duzen kurmak ama sen yapabilirsin bence seni baglayan bisey yok hem dedigin gibi denemeden olmaz ki kaybedecek biseyin yok
Kendimi resmen fransada ceza evinde hissediyorum ev den ise isden eve ye yat kalk bu kadar en azindan tukiyemin havasi insanlari ve yasam tarzi hosuma gidiyor
O zaman biraz para biriktir ne olur ne olmaz turkiyede para konusuyor paran yoksa zorAynen öyle, türkiyenin havasi bile yetiyor insana :)
Evet ben cocuksuz oldugum icin cok sansliyim, benim annem babanda zaten burda, o yönden sorun yok, ve de gencim, olmazsa bile hic bisey icin gec degil, bu yüzden de zaten en azindan keske dememek icin denemek istiyorum
biz balıkesirde yaşıyoruzDedemin tarlasinda calisirim, para almam ama. Para kazanmak icin normal bi is bakarim, kasabada.
Dedemim evi var, bos kimse oturmuyor, arada bi köyden carsiya geldiklerinde 1 gece falan kaliyorlar, dedemle kirada anlasip ords kalabilirim
Boşanmış bir kadın olarak ülkemde yaşamak zor maalesef. Ama gelmede diyemem, böyle düşünmeni sağlayacak şeyler yaşadın demek ki.
yerinizden hiç kımıldamayın bence .Türkiyede şartlar çok iyi değil .Slm kizlar,
bayadir uzun süreligine türkiyeye gelmek istiyorum. Ben almanyada dogma büyümeyim. Bi evlilik yasadim, olmadi ayrildik, su an bosanma davasini bekliyorum. o da gerceklestikten sonra gelmek istiyorum ama türkiyeyi sadece tatillerden biliyorum.
kendime güveniyorum, evlenmeden öncede evliykende her isimi kendim hallettim ve her isin icinden ciktim.
Burda almanyada devlet memuruyum, ayni meslegi türkiyede yapamam herhalde?
Is bulmam zor olur mu? Sonucta alman okullarindan karnelerim ve diplomalarim var, onlari tabiki türkceye cevirebilirim ama isime yarar mi?
belki aranizda almanyadan türkiyeye dönüs yapan var ve bana bi fikir verebilir
evetDoğrudur tabi.
Benim fikrimce insanların Türkiye'de çıldırıp isyan etmemesinin sebebi güneş ışığı. Ciddiyim. Yıllık izinden bugün döndüm, uçak bulutların arasından hansmanya ya alçalırken içim daraldı. Kasvetli havadan ruhum 1 dkda daraldı. İmkanları, saygıyı , iyi yönetimi 10 dk güneş ışığına değişecek hale geldim.
Türkiye'de iyi kötü yuvarlanmamızın sebebi solar enerji,cidden. Güneş ışığı tüm pislikleri kapatıyor, mutluluk dolduruyor.
canım hayat bu kim neye ne çaba harcarsa harcasın önüne ne cıkacağı belli olmaz yıllarca okursun kömürde tasırsın ama okumazsın iyi yerlerde olursun yani söylemeye calıştıgım sey su yasadığımız hayat o kadar kolay değil her zaman çabalarımızın karsılığını alamıyoruz... bence hiç uzatmayalım bu konuyu yeterince ceza aldımuni mezunu kömür tasiyorsa bi yerde yanlis yapmistir
bi kaç aylığına madem niye soruyorsunuz bizde temelli sandık.gel ye iç gez git sorman hataarkadaslar anlamadiniz galiba, temelli degil, sadece bi kac ayligina
sen nasıl memur oldun orda onlarda uyruk meselesi yokmu burda alman vatandşı memeur olamaz.onlarda böle bişi yokmu.birde siz amire patronmu diyorsunuz orada ben almanyaya gidip gelirim iş için duymamıştım hiç.ben almanyada yasiyorum, benim patronumun böyle bisey sormaya hakki yok. türkiye icin konusmadim ki zaten, almanya icin konustum, sonucta türkiyeye gelmek icin BURDAKI isimden izin almam lazim.
ich will aber keine filme übersetzen, ich will das dortige türkische leben kennen lernen.
Slm kizlar,
bayadir uzun süreligine türkiyeye gelmek istiyorum. Ben almanyada dogma büyümeyim. Bi evlilik yasadim, olmadi ayrildik, su an bosanma davasini bekliyorum. o da gerceklestikten sonra gelmek istiyorum ama türkiyeyi sadece tatillerden biliyorum.
kendime güveniyorum, evlenmeden öncede evliykende her isimi kendim hallettim ve her isin icinden ciktim.
Burda almanyada devlet memuruyum, ayni meslegi türkiyede yapamam herhalde?
Is bulmam zor olur mu? Sonucta alman okullarindan karnelerim ve diplomalarim var, onlari tabiki türkceye cevirebilirim ama isime yarar mi?
belki aranizda almanyadan türkiyeye dönüs yapan var ve bana bi fikir verebilir
köy hayatiysa kafandaki yemin ederim ozendim :)