Derdim türkiyede yasamak

Sizce temelli donmeye karar verirsem nereye gelmemi tavsiye edersiniz ?
Istanbulu dusunmuyorum hem cok kalabalik hem iyi bir semtte gecinmek icin baya bir para geliri lazim ..
Izmiri dusunuyorum yada bursayi esim de antalya diye tutturuyor
Ben cocuklarimin egitimini de dusunuyorum fransizca derslerini devam ettirmek istiyorum ki o dili unutmasinlar belki ilerde islerinde yararli olur diye ...Bu arada sunu da eklemek istiyorum turkiyeyi dusunmemin sebebi annem babam orda yasiyorlar adanada yani ayni ulkede olmak istiyorum ki istedigim zaman onlari gorebilme sansim olsun

O zaman adanaya git bence :) bursa'dan adana baya uzak, allah korusun bisey olursa hemen annenlere yetisirsin

O zaman adanaya git bence :) bursa'dan adana baya uzak, allah korusun bisey olursa hemen annenlere yetisirsin
Gerci adana cok guzel bir yer hatta zengin semtleri de var cok begendim
Bilmiyorum su an ..
Gerci allah korusun bisey olursa zaten bir saat suruyor ucakla adanaya gitmek ama fransadan once uc saat istanbula kadar sonra aktarmali bir saat adana baya bir uzun suruyor
Temelli dusunmemin sebebi de en cok annem babam iste
Benim annem evlendikten sonra fransaya geldi ve omru burda gecti annesi babasi öldu onlari gormeden gömulduler cok uzucu bir durum yetisemedi hic bi zaman onlara
Annem de bu korkuyla kizim nolursunuz gelin yanimda yasayin diyor
Yine senin cocugun yok benim durum daha da zor cocuklarin egitimi okulu vs ,.. Kolay degil herseyi yikip gelmek yeniden duzen kurmak ama sen yapabilirsin bence seni baglayan bisey yok hem dedigin gibi denemeden olmaz ki kaybedecek biseyin yok
Kendimi resmen fransada ceza evinde hissediyorum ev den ise isden eve ye yat kalk bu kadar en azindan tukiyemin havasi insanlari ve yasam tarzi hosuma gidiyor

Aynen öyle, türkiyenin havasi bile yetiyor insana :)
Evet ben cocuksuz oldugum icin cok sansliyim, benim annem babanda zaten burda, o yönden sorun yok, ve de gencim, olmazsa bile hic bisey icin gec degil, bu yüzden de zaten en azindan keske dememek icin denemek istiyorum

O zaman biraz para biriktir ne olur ne olmaz turkiyede para konusuyor paran yoksa zor
Dene bi sonra mutlaka yaz merak ederim

Dedemin tarlasinda calisirim, para almam ama. Para kazanmak icin normal bi is bakarim, kasabada.
Dedemim evi var, bos kimse oturmuyor, arada bi köyden carsiya geldiklerinde 1 gece falan kaliyorlar, dedemle kirada anlasip ords kalabilirim
biz balıkesirde yaşıyoruz
büyükşehir olmasına rağmen eşim 1 seneye yakın iş aradı. - mesleği de olmasına rağmen-
kasabada ne işi bulabilirsiniz ki?
almanyadan gelmiş yalnız ve boşanmış bir kadın olduğunuz duyulursa başka amaçlarla yaklaşanlar olabilir. malesef ülkemizin erkekleri her durumdan yararlanmaya çalışıyor. küçük yerlerde herkesin gözü üstünde oluyor malesef. her şey çok hızlı yayılıyor.

en fazla garsonluk, bulaşıkçılık, ev temizliği, apartman temizliği, tezgahtarlık, tekstil işçisi gibi vasıfsız eleman alan yerler olabilir kasaba diye tabir ettiğiniz yerlerde sanırım.
bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum?
sekreterlik falan olabilir ama küçük yerlerde işler genelde tanıdık üzerinden yürür. madem akrabalarınız var önce size bi iş gibi bişey ayarlasınlar derim ben.

yerinizden hiç kımıldamayın bence .Türkiyede şartlar çok iyi değil .

Ben Adanaliyim cok tavsiye edemeyecegim cocuklarin egitimi vs acidan. Kendim istanbul'a tasindim eger isiniz evinize yakin yerdeyse zaten trafigi kalabaligi sizi ilgilendirmiyor Adana'ya da 1 saat 10 dk. Dil kurslari ve yabanci dille egitim veren okullar cok cocuklariniz icin bile Istanbul derim. Is imkanlari fazla dil bilen kisiler icin. Sakin bir muhitten ev tutarsaniz rahatsiniz. Antalya Izmir de guzel sehirlerdir orada yasayanlar bilgi verebilir.

evet
almanya da depresyon had safhada
bulanık ve kapalı bir havaları var
Bu ülkenin havasını alabilseler eğer hemen alacaklar
Boşuna mı alanya da ev alıyorlar

uni mezunu kömür tasiyorsa bi yerde yanlis yapmistir
canım hayat bu kim neye ne çaba harcarsa harcasın önüne ne cıkacağı belli olmaz yıllarca okursun kömürde tasırsın ama okumazsın iyi yerlerde olursun yani söylemeye calıştıgım sey su yasadığımız hayat o kadar kolay değil her zaman çabalarımızın karsılığını alamıyoruz... bence hiç uzatmayalım bu konuyu yeterince ceza aldım Mune den :) dahA doydum cezaya

sen nasıl memur oldun orda onlarda uyruk meselesi yokmu burda alman vatandşı memeur olamaz.onlarda böle bişi yokmu.birde siz amire patronmu diyorsunuz orada ben almanyaya gidip gelirim iş için duymamıştım hiç.

Türkiye'nin T si büyük yazılır!!!

köy hayatiysa kafandaki yemin ederim ozendim :)

evet köy hayati :) istanbulu zaten pek sevmiyorum, cok kalabalik ama köy cok güzel. heleki carsisi.
yaz zamani herkes geliyor köye, findik falan toplaniyor, geziliyor, sonra yine gidiyorlar...bir dahaki yaza görüsmek üzere.
bence cok güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…