Sizin orada ceza da var mı? BAlmanyada da tecavüz var, katiller var...daha yeni 15 yasinda bi kiz danimarkada annesi bicaklayarsk öldürdü
Bence turkiyede yasamak degil senin istedigin, bulundugun ortamdan uzaklasmak istiyosun. Ben de kısa bir donem almanyada bulundum, keske yerlesme imkanım olsaydı dedim hep. Ama ordaki turk arkadaslarım da turkiyeye donmek isterdi, tezat iste. Alman vatandaslıgın var mı? Varsa gidip baska ulkelerde dene sansını. Ben bir ab pasaportu icin varımı yogumu veririm sahsen. Senin muhtemelen vardır. Degerlendir. Baska bi ulke dusunmez misin?
Turkiye dizilerde gordugun, tatillerde yasadıgın gibi degil inanki. Yuzbinlerce lira verir ev alırsın, ama bi sokak asagısı gecekondu mahallesidir. Yurumeye korkarsın. Doviz kurlarına bak, paramızın haline bak. Gerci senin eurolarını burda bozdurur bozdurur harcarsın:)
Bu arada herkesin evi yok burada. Alan da 10 sene kredi oduyor. 100 bine ev aldıysan krediye 200 bin oduyosun. 10 kisiden 9u issiz nerdeyse. Kartopu yuzunden cinayet islenebilen bi ulke burası. Koyler de almanyanın banliyösüne benzemez, niye gelmis bu kadın basına diye dedikodunu yapan bile olur. Karadeniz zaten muhafazakar bir yerdir.
Yani ne bilim kimse elindekinden mutlu degil sanırım. Ben burdan kacmak isterken sen bile bile donmek istiyosun
Türkiyede linc ediyorlar öyle yapanlari, burda tecavüzcüye tokat atsan hapse girersinSizin orada ceza da var mı? B
Türkiye'deki gibi nice katil veya tecavüzcüler sokakta geziyor mu? Küçücük kızlar tecavüzcüsüye evlendiriliyor mu? Kısa giyinmiş olduğu için tacize veya tecavüze uğrayan kız suçlu çıkarılıyor mu? Sen bunlardan haber ver. Hiç bir ülke mükemmel değil, suç her yerde işleniyor. Ama adalet başka bir şey.
Keske valla imkan olsa degistirsek. Bu arada turklerin yogun oldugu bir yerde mi yasıyosun orda? Benim arkadaslarımın cogu dogduklarından beri aynı mahalledelerdi nerdeyse, belki sende bundan bunalmıssındır? Almanyada degisik sehirler denedin mi?gel degiselim madem, cevremden bi kac kisi gitti türkiyeye, evlenmeye yada okumaya vede hepsi almanyayi zerre özlemiyorum diyor, türkiye ne kadar zor olsada deger diyorlar
Türkiyede linc ediyorlar öyle yapanlari, burda tecavüzcüye tokat atsan hapse girersin
Hahaha keşke türkiyede de tokattan ceza verilse, tecavüzcü bile olsa, da millet kendi adaletini kendi oluşturmak zorunda kalmasa. Milletin edeceği linç'e kalan adalete tükürürüm ben. Bunu mu savunuyorsun sen şimdi? Onlar ceza yemese de halk dövüyor, ne güzel dünya. Linç dediğin şey ne yaygın, ne de caydırıcı. Üzgünüm. Bana bununla gelmene diyecek laf bulamıyorum daha.Türkiyede linc ediyorlar öyle yapanlari, burda tecavüzcüye tokat atsan hapse girersin
Hukuk fakultesindeyken avrupa demokrasi kulturunu ve hukuk sistemini incelerken salyam akardı o kadar soyluyorum:) bizdeyse bakanlar kurulu kararıyla mahkeme kararı uygulanmıyor falan, cok guzel kafalar...Hahaha keşke türkiyede de tokattan ceza verilse, tecavüzcü bile olsa, da millet kendi adaletini kendi oluşturmak zorunda kalmasa. Milletin edeceği linç'e kalan adalete tükürürüm ben. Bunu mu savunuyorsun sen şimdi? Onlar ceza yemese de halk dövüyor, ne güzel dünya. Linç dediğin şey ne yaygın, ne de caydırıcı. Üzgünüm. Bana bununla gelmene diyecek laf bulamıyorum daha.
Aynen.Hukuk fakultesindeyken avrupa demokrasi kulturunu ve hukuk sistemini incelerken salyam akardı o kadar soyluyorum:) bizdeyse bakanlar kurulu kararıyla mahkeme kararı uygulanmıyor falan, cok guzel kafalar...
canim senin yapman gereken ne biliyormusun ?Hanimlar bende fransada yasiyorum benim de niyetim de temelli turkiyeye donmek... TI !!
Butun yazilanlari okuduktan sonra bu istegimi bir kac kere daha dusunmem gerektigini anladim
Bende evliyim uc cocugum var fransizcam da ana dilim ..
Konuyu okumaya basladigimda dedimki konu sahibi de benim gibi artik yabanci ellerde bu suratsizlari cekmek bir yana, havasi her zaman soguk olmasi bir yana dedigi gibi calisiyoruz ve butun maasimizi kira faturalara vs... Gidiyor yani burda ev almak da cok zor mesela ben daire aldim aylik 830€ kredi oduyorum ve 30 sene odedikten sonra daire benim oluyor tabi olmezsemyani olme essegim olme burda ev almak avantaj sayilmiyor kira daha iyi...
elimizde kalan bes kurusu da biriktirip turkiyeye gitmeyi planliyoruz burda hayat zor tamam ama turkiyede daha da zor bunu anladim sizin yazilariniz bana cok faydali oldu cok tsk ederim !
Biz turkiyeyi sadece bir iki ay tatile geldigimizde toz pembe goruyoruz ama yasayana sormak lazim dimi ?!!
Bu konu cok iyi oldu benim icin konu sahibinede butun yorum yazanlara tesekkur ederim ...
Hahaha keşke türkiyede de tokattan ceza verilse, tecavüzcü bile olsa, da millet kendi adaletini kendi oluşturmak zorunda kalmasa. Milletin edeceği linç'e kalan adalete tükürürüm ben. Bunu mu savunuyorsun sen şimdi? Onlar ceza yemese de halk dövüyor, ne güzel dünya. Linç dediğin şey ne yaygın, ne de caydırıcı. Üzgünüm. Bana bununla gelmene diyecek laf bulamıyorum daha.
Yok hayir is konusunda hic sorun olmaz, ben temizlik isinede gittim, maksat para kazanmak, bilerek buradaki isimi birakirim
Abla nasıl gittin? Ben hep diyorum ah babam annem dedem zamanında isci olarak gitseymis oralara da orda buyuseymisim. Simdi haldır haldır yuksek lisans programı arıyorum avrupada. Ki calısma izniydi carttı curttu zor seyler. Cocugun varsa onların egitimi ve huzuru icin donme.Aynen.
Ben de TR ye donmeyi cok ciddi dusunuyordum iki sene once.
simdi binlerce kez sukrediyorum iyi ki donmemisiz diye.
Buna gayret ediyoruz zaten basta cocuklarimin gelecegi onemli benim'icin umarim guzelce okurlar .. Gerci burda universiteyi bitirmene gerek yok iyi bir maas almak icin el becerisine bakiyorlar .canim senin yapman gereken ne biliyormusun ?
cocuklarini en guzel sekilde okutabilmek.
Onlarin iyi maasli duzgun isler bulmasini saglayabilmek.
Gerisi bos.
Abla nasıl gittin? Ben hep diyorum ah babam annem dedem zamanında isci olarak gitseymis oralara da orda buyuseymisim. Simdi haldır haldır yuksek lisans programı arıyorum avrupada. Ki calısma izniydi carttı curttu zor seyler. Cocugun varsa onların egitimi ve huzuru icin donme.
Abla nasıl gittin? Ben hep diyorum ah babam annem dedem zamanında isci olarak gitseymis oralara da orda buyuseymisim. Simdi haldır haldır yuksek lisans programı arıyorum avrupada. Ki calısma izniydi carttı curttu zor seyler. Cocugun varsa onların egitimi ve huzuru icin donme.
Buna gayret ediyoruz zaten basta cocuklarimin gelecegi onemli benim'icin umarim guzelce okurlar .. Gerci burda universiteyi bitirmene gerek yok iyi bir maas almak icin el becerisine bakiyorlar .
Tsk ederim
Cok sanslısınız. Abd hic dusunmemistim. Konuyu mahvettim ama sence burdaki duzenimi bırakıp orda bi hayat kurmayı denemeli miyim? Yuksek lisans vs yapıp iyi kotu bi is bulurum heralde. Maliyet cok yuksek malum, tekrar donersem buraya o kadar emegim ziyan olur diye korkuyorumben ABD ye lisan ustu egitim icin gittim canim. 12 yildir burda yasiyorum.
Donmeyi artik kesinlikle aklimizdan cikardik.
Cocuklarimiz icin en iyisi de zaten burda kalmak.