Derdim türkiyede yasamak

Almanyada da tecavüz var, katiller var...daha yeni 15 yasinda bi kiz danimarkada annesi bicaklayarsk öldürdü
Sizin orada ceza da var mı? B
Türkiye'deki gibi nice katil veya tecavüzcüler sokakta geziyor mu? Küçücük kızlar tecavüzcüsüye evlendiriliyor mu? Kısa giyinmiş olduğu için tacize veya tecavüze uğrayan kız suçlu çıkarılıyor mu? Sen bunlardan haber ver. Hiç bir ülke mükemmel değil, suç her yerde işleniyor. Ama adalet başka bir şey.

gel degiselim madem, cevremden bi kac kisi gitti türkiyeye, evlenmeye yada okumaya vede hepsi almanyayi zerre özlemiyorum diyor, türkiye ne kadar zor olsada deger diyorlar

Türkiyede linc ediyorlar öyle yapanlari, burda tecavüzcüye tokat atsan hapse girersin

gel degiselim madem, cevremden bi kac kisi gitti türkiyeye, evlenmeye yada okumaya vede hepsi almanyayi zerre özlemiyorum diyor, türkiye ne kadar zor olsada deger diyorlar
Keske valla imkan olsa degistirsek. Bu arada turklerin yogun oldugu bir yerde mi yasıyosun orda? Benim arkadaslarımın cogu dogduklarından beri aynı mahalledelerdi nerdeyse, belki sende bundan bunalmıssındır? Almanyada degisik sehirler denedin mi?
Bu arada soyledin mi bilmiyorum ne mezunusun, meslegin ne? Okudugun okulun trdeki karsılıgı neymis, denklik vs onları da arastır

Türkiyede linc ediyorlar öyle yapanlari, burda tecavüzcüye tokat atsan hapse girersin

Linç mi ? Türkiye'de mi ? Kadını linç etmekse evet toplumca bu konuda profesyoneliz tecavüze uğrayan kadınları haberin yayıldığı gün psikolojik linç etmek de bizim kadar başarılı bir millet sayılıdır.13 yaşındaki kızın tecavüze uğradığı haberin yorumlarında kıza küfreden adamlar gördü bu göz...

Hahaha keşke türkiyede de tokattan ceza verilse, tecavüzcü bile olsa, da millet kendi adaletini kendi oluşturmak zorunda kalmasa. Milletin edeceği linç'e kalan adalete tükürürüm ben. Bunu mu savunuyorsun sen şimdi? Onlar ceza yemese de halk dövüyor, ne güzel dünya. Linç dediğin şey ne yaygın, ne de caydırıcı. Üzgünüm. Bana bununla gelmene diyecek laf bulamıyorum daha.

Hukuk fakultesindeyken avrupa demokrasi kulturunu ve hukuk sistemini incelerken salyam akardı o kadar soyluyorum:) bizdeyse bakanlar kurulu kararıyla mahkeme kararı uygulanmıyor falan, cok guzel kafalar...

Hukuk fakultesindeyken avrupa demokrasi kulturunu ve hukuk sistemini incelerken salyam akardı o kadar soyluyorum:) bizdeyse bakanlar kurulu kararıyla mahkeme kararı uygulanmıyor falan, cok guzel kafalar...
Aynen.
Ben de TR ye donmeyi cok ciddi dusunuyordum iki sene once.
simdi binlerce kez sukrediyorum iyi ki donmemisiz diye.

canim senin yapman gereken ne biliyormusun ?
cocuklarini en guzel sekilde okutabilmek.
Onlarin iyi maasli duzgun isler bulmasini saglayabilmek.
Gerisi bos.

Aman sevde boş ver. Lincmis, çok değil aylar evvel ozgemiz olduruldu. Katiline ne oldu akıbetini soruyorum?
İngiltere de kızın birisi parkta sözlü tacize uğradı diye adamı hapse atmışlardı. Burada ben her gün ugruyorum, ama şikayet etmeye korkuyorum. Kime kimin yaşadığı ülkeyi anlatıyorsa sanki. Uzaktan davulun sesi hoş gelir tabi, yakına gelince anlarsın kulak sizlamasini.
Bir de ıssız üniversite mezunlarına laf atmış, ne canım burası fırsatlar ülkesiydi de biz aptaldik kaçırdık.
Her yerde kötülük vardır ama bazı yerlerde adalet vardır. Bizim burada öldü adalet, gomduk bile.

KK da bir kac konu var acilmasi yasaklanmali bence..buda o konulardan biri.. sonuc hep ayni oluyor.

Hatirladim da benim almanyadan arkadasim beni türkiyeye ziyarete geldiginde.. yemek yaparken elektrikler kesilmisti aniden.. ben tabi utana sikila kostur kostur mum ariyorum rezil oldum iyimi diye ..baktim arkadasim yok acele etme böyle iyi ne güzel iste degisiklik dedikten sonra soke olmustum kizin bildigin hosuna gitmis aksiyon olmus diye .. normal düzen robotumsu yasam insani bazen cildirtir seni anliyorum konu sahibi. Sende zorluk yasamak istiyorum diyorsun.. ne diyeyim haklisin. Almanya yasanacak ülke degil. Türkiyede iyi bir gelirin olursa süper bir hayatin olur.. almanya yaninda hic kalir..sadece bukadar söyleyebilirim. Bol sanslar ..

Yok hayir is konusunda hic sorun olmaz, ben temizlik isinede gittim, maksat para kazanmak, bilerek buradaki isimi birakirim

temizlik isine gidin hayatinizi kazanin o zaman bir koyde.
Yanlis anlama ama konu sahibesi ama durumun suna benziyor sanki.
Hani film seyrederiz eski zamanlar da gecen, pek bi ozeniriz. Ama halbuki farkinda deyiliz o zamanlarda ortalama omur 40 yilla sinirlidir aslinda hayat cok cetindir.
Sizin durumunuz biraz buna benziyor.
Umarim buyuk bir husrana ugramazssiniz.
Emin olun ki Almanya da uyum sagliyamadiysaniz (bu yuzden o ulkeyi birakmayi dusunuyosaniz), TR de hic sagliyamaZsiniz.

Aynen.
Ben de TR ye donmeyi cok ciddi dusunuyordum iki sene once.
simdi binlerce kez sukrediyorum iyi ki donmemisiz diye.
Abla nasıl gittin? Ben hep diyorum ah babam annem dedem zamanında isci olarak gitseymis oralara da orda buyuseymisim. Simdi haldır haldır yuksek lisans programı arıyorum avrupada. Ki calısma izniydi carttı curttu zor seyler. Cocugun varsa onların egitimi ve huzuru icin donme.

canim senin yapman gereken ne biliyormusun ?
cocuklarini en guzel sekilde okutabilmek.
Onlarin iyi maasli duzgun isler bulmasini saglayabilmek.
Gerisi bos.
Buna gayret ediyoruz zaten basta cocuklarimin gelecegi onemli benim'icin umarim guzelce okurlar .. Gerci burda universiteyi bitirmene gerek yok iyi bir maas almak icin el becerisine bakiyorlar .
Tsk ederim

ben ABD ye lisan ustu egitim icin gittim canim. 12 yildir burda yasiyorum.
Donmeyi artik kesinlikle aklimizdan cikardik.
Cocuklarimiz icin en iyisi de zaten burda kalmak.

bu arada lisanustu icin kanadayi dusundun mu hic ?
kanada kolay veriyor oturma ve calisma iznini.
obama nin baskanligi bitince yesil kart meselesini baya zorlastiracaklar burda,
Avrupa da ise oturma ve calisma izni hangi sartlarda veriliyor bilmiyorum ama zor oldugunu tahmin ediyorum.
sana kanadayi kesinlikle oneririm, kislari soguk ama varsin olsun.
bol bol kar topu oynarsiniz.

Buna gayret ediyoruz zaten basta cocuklarimin gelecegi onemli benim'icin umarim guzelce okurlar .. Gerci burda universiteyi bitirmene gerek yok iyi bir maas almak icin el becerisine bakiyorlar .
Tsk ederim

Anladim canim.
gerci burda bile oyle.
mesela araba tamircileri cok iyi kazaniyor.
Hele aklini da kullanirsan cok iyi para kazanirsin.

ama iste topluma daha iyi karisabilmek icin iyi egitim sart. Ve boyle olunca da o cocuklar kendilerini yabanci hissetmiyorlar buyuduklerinde.
O yuzden egitim demistim.
Allah yardimciniz olsun.

ben ABD ye lisan ustu egitim icin gittim canim. 12 yildir burda yasiyorum.
Donmeyi artik kesinlikle aklimizdan cikardik.
Cocuklarimiz icin en iyisi de zaten burda kalmak.
Cok sanslısınız. Abd hic dusunmemistim. Konuyu mahvettim ama sence burdaki duzenimi bırakıp orda bi hayat kurmayı denemeli miyim? Yuksek lisans vs yapıp iyi kotu bi is bulurum heralde. Maliyet cok yuksek malum, tekrar donersem buraya o kadar emegim ziyan olur diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…