Derdim türkiyede yasamak

Türkiye cennet ülkem tabi parası olana kardeş sennasil goruyosun oradan bilmem ama İstanbul da olup deniz görmeyenler var üni kazanmak ayrı dert bitirince iş bulmak ayri dert iş bulunca çalışması ayrı dert maaşını zamanında alması ayrı yasal haklarını almak bile lüks bu ülkede eğitim diplerde torpil girla sağlık desen kimse düşmesin sen şimdi herkes iPhone alıyor kk 9000aliyormu diyorsun onlar %1 bacım gerçek çok zor sen turkiyeyi hep güzel bil...

Tamam çok istiyorsan git . Zaten kararını vermişsin aksi hiç bir fikri kabul etmiyorsun.
En Büyük TÜRKİYE
Kabul ediyorum, cevap verenlerin benim dünyadan haberim yokmus gibi davranmalarina kiziyorum sadece...sanki ben salagim, tabikide zor olucak, kolay olan bisey var mi sanki bu dünyada

Fransizlari sevmiyorum, kendilerini cok begeniyorlar
hollandaya git :)
saka bi yana, kotu giden bi evlilik , bosanma sureci vs baya yipranmis olmalisin
oldgun ortamu terkedip bi sure ehrseyden uzak olmak istemeni anliyorum ama su an bugun bu hiç iyi bi fikir deil
ulkemiz cennet ama bazi seref yoksunu insanlar deyim cehennneme çevirmek için elinden geleni yapiyoalr .. simdilik kipirdama,2016 ya insallah duzelir biraz ortalik biraz sabret

Türkiye cennet ülkem tabi parası olana kardeş sennasil goruyosun oradan bilmem ama İstanbul da olup deniz görmeyenler var üni kazanmak ayrı dert bitirince iş bulmak ayri dert iş bulunca çalışması ayrı dert maaşını zamanında alması ayrı yasal haklarını almak bile lüks bu ülkede eğitim diplerde torpil girla sağlık desen kimse düşmesin sen şimdi herkes iPhone alıyor kk 9000aliyormu diyorsun onlar %1 bacım gerçek çok zor sen turkiyeyi hep güzel bil...

Vallaha burdaki insanlar tedavi icin türkiyeye gidiyorlar, hangi hastalik olursa olsun, hepsi türk doktorlarin cok iyi oldugunu söylüyor

hollandaya git :)
saka bi yana, kotu giden bi evlilik , bosanma sureci vs baya yipranmis olmalisin
oldgun ortamu terkedip bi sure ehrseyden uzak olmak istemeni anliyorum ama su an bugun bu hiç iyi bi fikir deil
ulkemiz cennet ama bazi seref yoksunu insanlar deyim cehennneme çevirmek için elinden geleni yapiyoalr .. simdilik kipirdama,2016 ya insallah duzelir biraz ortalik biraz sabret

Yok simdi degil, bayadir aklimda, simdiden fikir almak istedim, ögütlerinizi tavsiyelerinizi, neye dikkat etmemi falan filan iste
Hemen yarin ucaga binmeyi düsünmüyordum tabikide

sende iyice taktin bana, derdin ne ya?
belki türkiyede kendime göre daha huzurlu olurum, belki türkiye tam bana göre, isimi birakip gelirim, bunu sen bilmiyorsun, bende bilmiyorum. buradaki üyeler 4500 lira maasim var, esimle beraber aylik 9000 lira aliyoruz diye yaziyorlar....cok zor da onlar madem nasil yapiyor?! o kadar cok varki. ben pes etmem, illaki bi yolu vardir türkiyede iyi yasamanin. istedikten sonra insan herseyi yapabilir. kimse oturmakla zengin olmadi, calismadan insanin eline bisey gecmez, almanyada kimse ev alamiyor, borcunu hayatinin sonuna kadar ödüyorsunm türkiyede herkesin evi var, hatta ikinci ücüncü daire alanlar var, hayat cok zor size ama ev alabiliyorsunuz, kredi kartlariyla alisverisler, iphonelar, tabletler falan, böyle yasamaya cesaretiniz var....para yok ama, is zor, asgari ücretle mi alinir bunlar....demekki isteyince oluyormus, bende buna inaniyorum.
Yorumlarınız hala Türkiye hakkında zerre bilginiz olmadığının kanıtı. Herşey isteyince olurmuş-muş. Gelin ozaman zaten burada ölen binlerce insanda keyfine ölüyor üç kuruş için. Farkında olmadan milleti aşağılıyorsunuz, ilk başlarda başka ülkede omanın verdiği cahilliktir dedim ancak bazı söylemleriniz cidden haddini aşıyor. Bu ülkede kimse keyfine yokluk çekmiyor hanımefendi, kimse keyfine aylık 900tl ile kira, mutfak, çocuk alışverişi yapmıyor. Bir vasfınız var mı bilmiyorum ama dilde öyle sandığınız gibi paralar kazandıran bir iş değil buralarda. İngilizcem var, almancam var, göçmen olduğumdan dolayı rusça ve bulgarcamda konuşabileceğim düzeyde kimsede bana ooo hemen alalım bu kızı demiyor. Ülkede sizden -yani Almanyadan gelen dil bilen- insanlardan çok var bu bir meziyet değil. Akrabam Amerikadan kesin dönüş yaptı orada doğdu büyüdü 45 yaşına geldi burada ingilizce öğretmenliği için özelde teklif edilen maaş 1.500- 2000. Velhasıl sevde_ sevde_ arkadaşımızın dediği gibi herşeyi geride bırakıp gelin bakalım atıp tutmak nasıl oluyormuş görelim.
Konuşmalarınız irrite edici.

sende iyice taktin bana, derdin ne ya?
belki türkiyede kendime göre daha huzurlu olurum, belki türkiye tam bana göre, isimi birakip gelirim, bunu sen bilmiyorsun, bende bilmiyorum. buradaki üyeler 4500 lira maasim var, esimle beraber aylik 9000 lira aliyoruz diye yaziyorlar....cok zor da onlar madem nasil yapiyor?! o kadar cok varki. ben pes etmem, illaki bi yolu vardir türkiyede iyi yasamanin. istedikten sonra insan herseyi yapabilir. kimse oturmakla zengin olmadi, calismadan insanin eline bisey gecmez, almanyada kimse ev alamiyor, borcunu hayatinin sonuna kadar ödüyorsunm türkiyede herkesin evi var, hatta ikinci ücüncü daire alanlar var, hayat cok zor size ama ev alabiliyorsunuz, kredi kartlariyla alisverisler, iphonelar, tabletler falan, böyle yasamaya cesaretiniz var....para yok ama, is zor, asgari ücretle mi alinir bunlar....demekki isteyince oluyormus, bende buna inaniyorum.
Ben sana niye takayım, ne derdi, iyi misin sen? Buraya konu açmışsın, düşüncelerimizi yazıyoruz. Ne yazmamızı istiyorsun Allah aşkına?
Okuduklarını anlamıyor musun? Ben sana "gelme, kötü, sürünürsün" filan mı yazmışım ki, bana savunma yapıyorsun? Sana gel ama, istediğin anlamda geleceksen tam gel diyorum. Zorluk istiyorsan sana zorluk söylüyorum. Bana alakasız ve atarlı cevaplar veriyorsun. Burada senin stres topun yok, konu açmışsın, saygı çerçevesinde her cevaba hazır ol. Ne bekliyorsunuz buradan anlamıyorum ki. Herkese karşı çıkacaksan bildiğini yap, buraya sorma madem yahu.

sende hans hans diye tutturdun, almanyadakiler hans mi sana göre?

Bana göre diye bir şey yok, Türkçe hans=alman , hanslar=almanlar bunda takılacak ne var anlamadım. İnsanlar iyiliğiniz için dil dökmüşler ama verdiğiniz cevapkar agresif, son sayfada da saçmakadıkça saçmalamışsınız ne haliniz varsa görün.

Ben sana niye takayım, ne derdi, iyi misin sen? Buraya konu açmışsın, düşüncelerimizi yazıyoruz. Ne yazmamızı istiyorsun Allah aşkına?
Okuklarını anlamıyor musun? Ben sana "gelme, kötü, sürünürsün" filan mı yazmışım ki, bana savunma yapıyorsun? Sana gel ama, istediğin anlamda geleceksen tam gel diyorum. Zorluk istiyorsan sana zorluk söylüyorum. Bana alakasız ve ayarlı cevaplar veriyorsun. Burada senin stres topun yok, konu açmışsın, saygı çerçevesinde her cevaba hazır ol. Ne bekliyorsunuz buradan anlamıyorum ki. Herkese karşı çıkacaksan bildiğini yap, buraya sorma madem yahu.
sende cevap yazmak zorunda degilsin, sana mi sorucam neye konu acip acmicagimi? Hayret bisey ya

Bana göre diye bir şey yok, Türkçe hans=alman , hanslar=almanlar bunda takılacak ne var anlamadım. İnsanlar iyiliğiniz için dil dökmüşler ama verdiğiniz cevapkar agresif, son sayfada da saçmakadıkça saçmalamışsınız ne haliniz varsa görün.
Sanada hayatta basarilar hayatim :)

sende cevap yazmak zorunda degilsin, sana mi sorucam neye konu acip acmicagimi? Hayret bisey ya
Cevap yazmak zorunda olmadığımı biliyorum. Yazmak isterim yazarım, sana sormak zorunda değilim, böyle bir hakkım var. Ha sen burada milleti aklınca azarlayamazsın, buna hakkın yok. Almanyadaysan kural bilirsin herhalde, burada kural bu.

Ay ilahi siz beni çok güldürdünüz :) Bir an kendimi devlet ekranından birinin demecini okuyormuşcasına hissettim, nasıl bir yanlışlık yapmış olabilir sizce? Zengin, nüfuzlu bir ailede doğmamış olması olabilir mi mesela yanlışlık? Türkiye Almanya değil, burda ünv. mezunu olmanız, dil bilmeniz iyi iş bulmanız için yetmiyor her zaman. İş bulur musunuz; evet bulabilirsiniz, tatmin olur musunuz işte o kısmı muamma.

Edit: Devlet erkanı olacak, otomatik yazmanın azizliğine uğradım.

Lütfen herkes üsluplarına dikkat etsin ve polemiğe girilmesin.

Konu sahibesi,
işiniz mesleğiniz nedir bilemiyorum ama burada yüksek Maaş beklemeyin, devlet yani kamu çalışanı olabilmeniz için KPSS'ye girmeniz gerekiyor, kazanır ve atanabilirseniz şanslısınız.

Özel sektörde de istediğiniz maaşı verecek firmayı bulma şansınız az, yaşayacağınız Şehre göre de giderleriniz değişiklik gösterecektir, örneğin İstanbul'da yaşamak istiyorum diyorsanız en az 600 lira kira bedeli, aylık 100 liradan az olmamak kaydıyla elektrik Faturası, 50 lira su, 50 lira net parası, evinizin oda sayısı ve sıcaklık tercihinize göre 150 lira ve üzeri kışlık doğalgaz parası gibi giderleriniz olur, mutfak alışverişi, giyim, sosyal aktiviteler için harcayacağınız para Hariç.
İstanbul trafiği en yoğun Şehirlerden biri olduğu için çalışacağınız yere yakın uygun bir ev bulamadıysanız 2 araç değiştirerek işe gitmeyi, 30 km mesafeyi 3 saatte gitmeyi Göze alabilmelisiniz.

Size tavsiyem, Türkiye'ye yerleşmeyi düşünmeden önce eğer mümkünse ve hangi Şehre yerleşmeyi düşünüyorsanız en az 3-4 ay kiralık bir yer tutup Türkiye'de yaşayın ve ona göre karar verin.

Cevap yazmak zorunda olmadığımı biliyorum. Yazmak isterim yazarım, sana sormak zorunda değilim, böyle bir hakkım var. Ha sen burada milleti aklınca azarlayamazsın, buna hakkın yok. Almanyadaysan kural bilirsin herhalde, burada kural bu.

Eeee bende sana diyorum ya konu acip acmicagimi sana mi sorucam diye...sen o hakki kendine görüyorsun demekki

X