- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
ingilizce ogrenip, sinava girip sonra programlara basvurursun. Bolumune gore deyisir.Cok sanslısınız. Abd hic dusunmemistim. Konuyu mahvettim ama sence burdaki duzenimi bırakıp orda bi hayat kurmayı denemeli miyim? Yuksek lisans vs yapıp iyi kotu bi is bulurum heralde. Maliyet cok yuksek malum, tekrar donersem buraya o kadar emegim ziyan olur diye korkuyorum
Dusunmez miyim izlandadan kıytırık balkan ulkelerine kadar dusundum :) avukatım ben, bizim alan cok kısır turkiye dısında. Ne yapabilirim orda onu dusunuyorum iste.bu arada lisanustu icin kanadayi dusundun mu hic ?
kanada kolay veriyor oturma ve calisma iznini.
obama nin baskanligi bitince yesil kart meselesini baya zorlastiracaklar burda,
Avrupa da ise oturma ve calisma izni hangi sartlarda veriliyor bilmiyorum ama zor oldugunu tahmin ediyorum.
sana kanadayi kesinlikle oneririm, kislari soguk ama varsin olsun.
bol bol kar topu oynarsiniz.
Evet avukatlik problemli. Ben o alanlari malesef bileMiyorim. Umarim bir yolunu bulursun canim.Dusunmez miyim izlandadan kıytırık balkan ulkelerine kadar dusundum :) avukatım ben, bizim alan cok kısır turkiye dısında. Ne yapabilirim orda onu dusunuyorum iste.
Benim kızenim deöyle.SevmiyorduTr den evlendi çok mutlu.Pişman değil.İnsan nasıl görmek istiyorsa öyle görüyor.İş şartları ok değşmeyecekse vatanı özler insan herhalde.Sorunlar olsa da vatan ..Sorunlar var diye kaçalım mı..Ha ben de yurtdışııa gitmekgel degiselim madem, cevremden bi kac kisi gitti türkiyeye, evlenmeye yada okumaya vede hepsi almanyayi zerre özlemiyorum diyor, türkiye ne kadar zor olsada deger diyorlar
Slm kizlar,
bayadir uzun süreligine türkiyeye gelmek istiyorum. Ben almanyada dogma büyümeyim. Bi evlilik yasadim, olmadi ayrildik, su an bosanma davasini bekliyorum. o da gerceklestikten sonra gelmek istiyorum ama türkiyeyi sadece tatillerden biliyorum.
kendime güveniyorum, evlenmeden öncede evliykende her isimi kendim hallettim ve her isin icinden ciktim.
Burda almanyada devlet
Aynen sıze katılıyorum sorunlar hangı yerde yokı almanyadaneden olmasin? istanbul, izmir veya Ankarada yasamayi dusunurseniz olabilir. madem huzurunuz yok gelmeyi dusunebilirsiniz. herseye ragmen ulkemiz yasamaya deger guzellikleri barindiran bir ulke. tabi dogup buyudugunuz yerdeki kadar rahat olabilir misiniz onu bilemem. ancak dedigim gibi buyuk sehirlerin belirli yerlerinde o rahatligi bulabilirsiniz ki o bolgeler de biraz tuzlu. eger imkaniniz varsa gelmeden once biraz arastirma vs yapin derim. yorumlari okudukca benim bile kacip gidesim geldi, insanlar ne kadar mutsuzmus burda yahu. bi ben salagim sanirim:) gayet te yasaniyor, evet bircok problemimiz var ulkece ama bu burda yasamaya asla engel degil. calismak isteyene is var, caliskan olana aş var............! evet ulkemizde cok kendini bilmez insan da var ama hangi ulkede yok? herseye ragmen dedigim gibi Turkiye hala yasanabilir bir ulke. kucuk sehirlerden en buyugune kadar. basta neden 3 il saydim diye siracak olursaniz o da hanimefendinin yurt disindan gelmeyi dusunmesinden oturu. kolay uyum saylayabilecegi sehirler. ama uyum saglamak sorun degil derse kucuk kasabalarimizdan da onerebilecegim cennet koseleri de var elbet
Sizin orada ceza da var mı? B
Türkiye'deki gibi nice katil veya tecavüzcüler sokakta geziyor mu? Küçücük kızlar tecavüzcüsüye evlendiriliyor mu? Kısa giyinmiş olduğu için tacize veya tecavüze uğrayan kız suçlu çıkarılıyor mu? Sen bunlardan haber ver. Hiç bir ülke mükemmel değil, suç her yerde işleniyor. Ama adalet başka bir şey.
uni mezunu kömür tasiyorsa bi yerde yanlis yapmistir
istediğiniz hayat köy hayatı anladığım kadarıyla
o zaman önce bir lokasyon belirleyin
türkiyede köyden kente göç var
köylerde öyle kiralık köy evi falan bulmanız pek mümkün olmaz bence
neyse bir ev tutun sobalı olur zaten
eşya da alırsınız
köy dolmuşlarıyla arada ilçe pazarına gidersiniz
egede olursanız zeytin toplama tütün kırma domates ya da üzüm toplama gibi bağ işi çoktur. genelde göçle gelip mevsimlik işçi olanlarla beraber bi traktör kasasına dolup gidersiniz işe. gündelik 20-50 arası para kazanırsınız
pastoral bir hayat için bence de gelin.