Derdim türkiyede yasamak

ingilizce ogrenip, sinava girip sonra programlara basvurursun. Bolumune gore deyisir.
asistanlik verirlerse o zaman cebinden para cikmaz.
ama iste ilersi icin yesil kart olayini zorlastiriyorlar, burda kalmak ne kadar kolay olur bilemem.

kanadayi da arastirmani tavsiye ederim.

Dusunmez miyim izlandadan kıytırık balkan ulkelerine kadar dusundum :) avukatım ben, bizim alan cok kısır turkiye dısında. Ne yapabilirim orda onu dusunuyorum iste.

Neden boşandın ,yeni mi ?Geri dönebileceksen geleblrsin.Sorun bitmez yani.Yaşıyoruz çok şükür güzelce.Bir denersin.Zorluklarını biliyormuşsun.İş sorunu memurlar ve sağlık camiası haricinde var.Torpil varsa belediyede iş de var.Şimdi sen uzaklaşmak istiyorsun. Mümkün.Ama orda düzgn işinin olması güzel..Herkesin düzgün işi olmıyor bildiğim gurbette..

Keşke o da gelmek isteseydi senin gibi..Üstelik tr de bekleyeni varken..Ve orda düzgün işi yokken..

Ben Türkiye'den kaçıp yurtdışında yaşamak için can atıyorum, sizse gelmeye çalışıyorsunuz..
Biz burada her gün kelle koltukla bekliyoruz başımıza gelecekleri, dışarı çıkarken ''Acaba bugün kaç kere tacize uğrayacağız'' diye hesaplıyoruz.
Devlete atanmak için bekleyenler doğu ihtimali geldikçe yutkunuyor, çaresizlikten avuçları terliyor.
Orada kalın ve yaşamak için sakın gelmeyin pişman olursunuz.

gel degiselim madem, cevremden bi kac kisi gitti türkiyeye, evlenmeye yada okumaya vede hepsi almanyayi zerre özlemiyorum diyor, türkiye ne kadar zor olsada deger diyorlar
Benim kızenim deöyle.SevmiyorduTr den evlendi çok mutlu.Pişman değil.İnsan nasıl görmek istiyorsa öyle görüyor.İş şartları ok değşmeyecekse vatanı özler insan herhalde.Sorunlar olsa da vatan ..Sorunlar var diye kaçalım mı..Ha ben de yurtdışııa gitmek
gitmek isterdim amabir kaçış gibi..Duygsal sebeplerle...Burada rezil rüsva olduğumuzdan değil.Ama şu var.Tr de memursan benim gibi yaşam kavgası bitmiş demektir.
Ben memur olduğum içşn diğerleri ne yapabilir pek bilmiyorum..Güzel işleri de olan çok.Evi olan da çok..Çevremde ciddi maddi sıkıntısı olan yok..En kötü asgari ücretle de olsa geçininenler var..Ben Bulgaristana gşttim geçen.Asıl kötü ekonomi orda.Memurları bile 500 leva alıyormuş...

Bir de kıza niye yüklendiniz ki bukadar...

Bak böyle cvplar oldukça ben de işi bırakıp evlilik yoluyla yurtdışına gitmediğime pişman olacam ama:)Ben de orda yeni bir hayata başlayabilirdim .Müthiş bir değişiklik olurdu:)

neden olmasin? istanbul, izmir veya Ankarada yasamayi dusunurseniz olabilir. madem huzurunuz yok gelmeyi dusunebilirsiniz. herseye ragmen ulkemiz yasamaya deger guzellikleri barindiran bir ulke. tabi dogup buyudugunuz yerdeki kadar rahat olabilir misiniz onu bilemem. ancak dedigim gibi buyuk sehirlerin belirli yerlerinde o rahatligi bulabilirsiniz ki o bolgeler de biraz tuzlu. eger imkaniniz varsa gelmeden once biraz arastirma vs yapin derim. yorumlari okudukca benim bile kacip gidesim geldi, insanlar ne kadar mutsuzmus burda yahu. bi ben salagim sanirim:) gayet te yasaniyor, evet bircok problemimiz var ulkece ama bu burda yasamaya asla engel degil. calismak isteyene is var, caliskan olana aş var............! evet ulkemizde cok kendini bilmez insan da var ama hangi ulkede yok? herseye ragmen dedigim gibi Turkiye hala yasanabilir bir ulke. kucuk sehirlerden en buyugune kadar. basta neden 3 il saydim diye siracak olursaniz o da hanimefendinin yurt disindan gelmeyi dusunmesinden oturu. kolay uyum saylayabilecegi sehirler. ama uyum saglamak sorun degil derse kucuk kasabalarimizdan da onerebilecegim cennet koseleri de var elbet

Son düzenleme:

slm canım bende almanyada dogmus buyumus bırı olarak senı cok ıyı anlıyorum vanım ,ınan kımseyı dınleme gıd kendın gôr ve yasa benım bır kac arkadasım gıdı cokta memnunlar ,helle turızım sektorunde hemen ıs bulabılırsın yapancı dılın oldugu ıcın evlı ve ıkı cocugum var onlar ıstese arka bılle bakmadan gıdecegım burda hersımız var ama burda mutlu dıgılız acık ceza evı sabah cık aksam gel

Aynen sıze katılıyorum sorunlar hangı yerde yokı almanyada

uni mezunu kömür tasiyorsa bi yerde yanlis yapmistir

Bence de siz bi gelin görün gerçi euroları bozdurunca pek sıkıntı çekiceğinizi sanmam malum 4 tlye yaklaştı artık. Resimdeki üniversite mezunu da ne yaptıysa neyi beceremediyse çoban olmuş işte ne yaparsın beceriksiz...

Eklentiler

• 11226047_1630476310503176_8214955913956814186_n.jpg
    74,3 KB · Görüntüleme: 203
Ne kadar mutsuz insanlar şaşırdım doğrusu. Canım gönlunden ne geçiyorsa onu yap.sen azmettikten sonra yapabilirsin bence.sonuçta denemeye değer,insanın vatanı gibisi olmaz diye düşünüyorum.yolun açık olsun.

Evet bende sasirdim acikcasi cogu kisinin türkiyede mutsuz olduguna, almanyada yasanyan türklerde bazen atip tutuyor almanya hakkinda bende gidin madem bu kadar mutsutsaniz diyorum, salak salak bakiyorlar, yok türkiyede olmaz diyorlar sonrada

Ben bunlari bilerek o düsünce icersindeyim, bende tatile gelince 4-5 hafta kaliyorum, tacize hic ugramadim, laf atanlar tabi oldu ama laf atana takicak olursam ooooo o zaman hic disari cikmamam gerekiyor.

Düzgün bir sekilde cevap yazanlara cok tesekkür ediyorum, benim amacim sadece fikir almakti türkiye ile ilgili, elestiri yagmuruna tutulmak degildi ama bazi insanlar kendi hayatlarinda heycan olmayinca internetteki insanlara saldiriyorlar, o sinir o mutsuzluk bi sekil cikacak ya, bana göre sorun yok, kim ne derse desin, kararimi olumsuz seyler degistirecekse coktan degistirirdi, bende türkiyeye temelli dönüs yapipta cok mutlu olanlari biliyorum o yüzden negatif yorumlara hic takmiyorum, kendileri gibi yasayacagima inandilar büyük ihtimal

istediğiniz hayat köy hayatı anladığım kadarıyla
o zaman önce bir lokasyon belirleyin
türkiyede köyden kente göç var
köylerde öyle kiralık köy evi falan bulmanız pek mümkün olmaz bence
neyse bir ev tutun sobalı olur zaten
eşya da alırsınız
köy dolmuşlarıyla arada ilçe pazarına gidersiniz
egede olursanız zeytin toplama tütün kırma domates ya da üzüm toplama gibi bağ işi çoktur. genelde göçle gelip mevsimlik işçi olanlarla beraber bi traktör kasasına dolup gidersiniz işe. gündelik 20-50 arası para kazanırsınız
pastoral bir hayat için bence de gelin.

Dedemin tarlasinda calisirim, para almam ama. Para kazanmak icin normal bi is bakarim, kasabada.
Dedemim evi var, bos kimse oturmuyor, arada bi köyden carsiya geldiklerinde 1 gece falan kaliyorlar, dedemle kirada anlasip ords kalabilirim

saçmalama sakın dönme canım ya pişman olursun ab ülkesinde yaşıyorsun daha ne istiyorsun yapma bunu kendine

Buradakilerin aksine Vatanım her köşesi Cennettir benim... Gelmek istiyorsan gel canım tedbili mekanda ferahlık vardır. Dil bilmen avantaj. Türkiyede 1 dil 1 insan ediyor. Benim arkadaşımda evlendi Almanya dan Türkiyeye geldi Almanya da aldığı maaş TL cinsinden 6.000 TL'miş. 6.000 TL alıyordum ama Almanyada yetmiyordu ona göre masrafların oluyordu diyor. Şuan çalıştığı işte 3000 TL alıyor çokta memnun işinden

Almanya şu an Dünya'da ciddi söz sahibi bir ülke ve Avrupa'nın devi. Belli bir düzenin de varsa yeni bir hayata başlamak biz belli bir coğrafyada ve ekonomide sıkışmış insanlar için saçma gelebilir. Ancak batıda yaşayan pek çok insan varını yoğunu satıp yeni bir hayata hiç bilmediği yerde başlayabiliyor. Nedenleri olabilir ya da olmayabilir..
Bu senin ne istediğine bağlı..
Hayata 1 kere geliyorsun, yapmak isteyip de yapamadığın için üzülme yaşlandığın zaman..

sen gel buraya 1 ay sonra geri dönüş için ne yapabilirim die konu açmazsan bende adam değilim şaka şaka kadın değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…