- 23 Ağustos 2012
- 49.774
- 231.025
türkiyede öyle olabilir ama burdaki patronum bana öyle bi soru soramaz, öyle bir hakki yok. bilmesinede gerek yok zaten.
uni mezunu kömür tasiyorsa bi yerde yanlis yapmistir
dalga mi geciyorsun benimle?
Ben de Türkiye'de çalışmıyorum zaten, Almanya'dayım ama özel sektördeyim. Dediğim gibi geçerli bir sebep olmadıkça , keyfi ücretsiz izin ne ben ne de başka birisi verir. İsteyen olduğunda neden diye soruyorum, ayrıntı duymak istemiyorum zaten ben de sebep var mı, yok mu ,uydurma mı ona bakıyorum.
Üniversite mezunları asgari ücrete çalışıyor, call centerda çalışıyor, iş bulamayınca polisliğe yönelip teröristlere yem oluyor. Telef olan olana yani.
Konu sahibi 'uni mezunu komur taşıyorsa bir yerde yanlış yapmıştır' demissin ama sen oranın sistemiyle düşünüyorsun bütün yorumlarindan bu belli ve işte bu yüzden burda mutlu olacağını düşünmedim.
Buradaki tek karışıklık eksiklik , terör değil, ekonomi değil. Burada toplumsal hayat ve kafa yapısı, içinde buyumemize rağmen bizi bile bunaltiyor.
Çok mu berbat? Hayır ama orasiyla cok farklı. Bu demek değil ki burda asla mutlu olamazsın belki daha mutlu olursun.
Ama sanmam.
Madem böyle bir şansın var, gel deneyimle, ordaki işine geri dönebiliyorsan.
Ne diyelim...
almanyada yasiyordun, bunlari nerden biliyorsun?
Bence bu konuda en iyi fikri iki tarafi da yaşamış biri olarak siz verebilirsiniz. Bizim gözlemlerimiz Türkiye açısından tamam da Almanya ayağı sadece görüp duyduklarımız25 yaşımda geldim, ailem Türkiye'de. Bir de bugünlerde tatildeyim, gazete okuyorum.
Suriye'den gelen kaçak işçilerin piyasayı düşürmesi, artan işsizlik oranı vs derken gemi battı batıyor, 2 gece art arda akşam haberi izleyin.
türkiyede öyle olabilir ama burdaki patronum bana öyle bi soru soramaz, öyle bir hakki yok. bilmesinede gerek yok zaten.
madem o kadar kötü niye hala ordasin? baska sansim yok deme...
burda patronların her şeye hakkı var şekerim.
Ayrıca ücretsiz izin almak kolay bişeyse neden bu kadar düşünüyosun ki? Gel bir yıl yaşa ne olacak yani. Farklı bir deneyim olur. Ben sakın gelme demiciğim. Gel. İzmir de yaşa bir süre. Bodrumda bir mayıs geçir. Nisanı ankarada. Kışı antalyada. Öyle öyle geçir ne bileyim :) türkiye cennet gibi gezecek vaktin ve paran varsa.
Bir de ne mezunusun söylememişsin. Üniversiten için denklik alabilirsin. Üniversite yoksa zor işin yine de almanca işine yarayabilir belki. Es gibt so viele deutsche firm hier in der türkei. Hehehe.
Napcan ki gelip, birde burada diploma denkliği var mı buranın okuduğun okulların onu bilmek lazım devlette memuriyetine devam edemezsin ama buranın şartları farklı Kpss falan var.
Yabancı dil biliyorsunuz Almanca bilmiyorum Türkiye'de ne kadar geçerli ama özelde elbette Almanca bilen birilerine ihtiyaç olabilir. Ama özel sektör şartları burada ağırdır biliyosundur belkide Almanya kadar sosyal hakları olan bir ülke değil burası.
Bence bu konuda en iyi fikri iki tarafi da yaşamış biri olarak siz verebilirsiniz. Bizim gözlemlerimiz Türkiye açısından tamam da Almanya ayağı sadece görüp duyduklarımız