Tamam da ne mezunusunuz uzmanliginiz ne?tatil degilde, yani bi süreligine türkiyede yasamak istiyorum, patronuma dil gelistirmek amaciyla gitmek istedigimi söyleyebilirim
devlet memuruyum
Bence izin alın.
Patrona boşanma yüzünden mutsuz olduğunuzu, bir süreliğine ücretsiz izne çıkıp kafa dinlemek istediğinizi söyleyin. Tatil yapın, kafa dinleyin sonra ile dönersiniz.
niye böyle diyorsunuz ki? tamam türkiye cok zor bir sürec icinde ama bu günlerde elbet gececekTürkiye'yi sadece tatillerde bilmeye devam et derim.
uzmanlik mi? belediyede calisiyorum, ne uzmanligi?Tamam da ne mezunusunuz uzmanliginiz ne?
Otur oturduğun yerde ya, millet kaçmaya yer arıyor zaten buradan da.
Valla fırsatım olsa ben de durmayacaklardanım.
Her yeni güne farklı bir kabusla uyanıyoruz şu günlerde. Böyle bir yere gelmek için mi can atıyorsun?
Daha bugün şehit cenazesi için duyuru yapıldı caminin hoparlöründen.
Her şey kördüğüm olmuş, umutlar birer birer kırılıyor; yaşama hevesi bile kalmıyor insanın. En azından benim öyle...
Şimdi cidden gelmek mi istiyorsun?
patronumu özel hayatim yada nedenlerim ilgilendirmez ki....
niye böyle diyorsunuz ki? tamam türkiye cok zor bir sürec icinde ama bu günlerde elbet gececek
uzmanlik mi? belediyede calisiyorum, ne uzmanligi?
evet, ciddi ciddi gelmek istiyorum bir kac ayligina, calisip para kazanmak, hayatin zor yanlarini görmek, zorlanmak ugrasmak istiyorum, biseyler elde etmek istiyorum, düzen istiyorum, kafam dagilsin istiyorum. cok zorlanirsam yada türkiyedi yasam bana göre degisle her an geri dönme sansim var.
Çok manasız bir deney olur bu senin için benden söylemesi. Burada yaşamak similasyon falan olmayacak, yoksulluk sınırına, işsiz sayısına, personel atamalarına falan bir bak istersen. Diplerde geziyor ben söyleyeyim.patronumu özel hayatim yada nedenlerim ilgilendirmez ki....
niye böyle diyorsunuz ki? tamam türkiye cok zor bir sürec icinde ama bu günlerde elbet gececek
uzmanlik mi? belediyede calisiyorum, ne uzmanligi?
evet, ciddi ciddi gelmek istiyorum bir kac ayligina, calisip para kazanmak, hayatin zor yanlarini görmek, zorlanmak ugrasmak istiyorum, biseyler elde etmek istiyorum, düzen istiyorum, kafam dagilsin istiyorum. cok zorlanirsam yada türkiyedi yasam bana göre degisle her an geri dönme sansim var.
Değişiklik istiyosan Diyarbakır'a gel canım. Geceleri çok farklı oluyo.
Çok manasız bir deney olur bu senin için benden söylemesi. Burada yaşamak similasyon falan olmayacak, yoksulluk sınırına, işsiz sayısına, personel atamalarına falan bir bak istersen. Diplerde geziyor ben söyleyeyim.
Canın sıkılıyorsa falan git bir yerlere tatil yap, kitap oku, film izle ne bileyim rehabilite et kendini. Ama kendini sıcak suyla dolu bir kazana atarak "hayatın zorluklarını öğrenmek" amacıyla bir şeyler elde etmeyi düşleme bence.
Biz bir şeyler elde edemedik oradan biliyorum.
Öğretmenlik okuyorum, ben geleceğime umutla bakamıyorum. Durum bu. Macera arama bana kalırsa.
Sen bilirsin ama ben olsam yapmazdım. Burada ne bulmayı bekliyorsun ki? Birçok kişi bulamıyor da...türkiyenin halini ordaki akrabalarimdan biliyorum, ailemde kimsenin hayati yada isi dört dörtlük degil. kimse memnun degil, hatta parasizliktan caresiz durumdalar. kari koca calisip bi evi gecindiremiyorlar ama hic biride okumus degil, illa herkes öyle olucak diye bisey yok, ben 3 dil biliyorum, bana görede is vardir.
tamam burda isim garanti, ömür boyu. bazen ama insani böyle seyler mutlu etmiyor, huzur vermiyor, icimi bi bilsen
sadece türkiye beni daha mutlu edecekmi diye gelip denemek istiyorum, dedigim gibi her zaman geri dönme sansim var.
patronumu özel hayatim yada nedenlerim ilgilendirmez ki
İnsanın kendi vatani gibi yok. Once bikac ayligina gel. Baktin iyi bi iş buldun, kur duzenini. Temelli kal.
İlgilendirir. Ben de şefim, çalışanlarımdan biri ücretsiz izin istese sebep sorarım. Yani kimse cherry ben bir hava alıp geleyim diyemez. Ücretli izin hak ama ücretsiz izin benim inisiyatifimde benim takımımdakiler için. Keyfiyse vermem. Ama bir sebebe bağlı performans düşüklüğü varsa veririm.
Konuya döneyim kafa toplama amaçlı tatil yapın bence.
madem o kadar kötü niye hala ordasin? baska sansim yok deme...Şöyle diyeyim o zaman:
diplomanın kıymeti yok.
torpilin varsa kral sensin.
insana değer 0.
Sosyal devlet güvencesi: 0
Adalet yok.
Işçi hakları yok.
Emeğinin karşılığını asla alamıyorsun.
O Yüzden yazdan yaza renkli Türkiye fotoğrafını seyretmen kafi.
uni mezunu kömür tasiyorsa bi yerde yanlis yapmistirMemleketimiz cennet gibi yasanilmayacak yer değil ama kurulu düzenini bozma en önemlisi işin orda devlet memurunun burda hademe bile yapmazlar hiç rahat ini bozma izin günlerinde gel tatilini yap uni mezunu tanıdığım kömür taşıyor daha ne diyeyim