Depresyonu nasıl yenebilirim?

Kesinlikle katiliyorum ilac+terapi ilacin faydasi cok ama terapi de sart yoksa ilaci birakir birakmaz nuks ediyor maalesef
Sadece ilaç/terapi değil kişinin kendi çabası da gerekiyor. Düzenli ilaç ve terapi alıp düzelmemesi için kendisinin iyileşmeyi istememesi gerek.

Bosanma denen illetle başlıyor zaten içsel sorunlar, sıkıntılar.. Sonrasında yaşanan hayalkirikliklari da (olumsuz gecen gorusmeler, dengin olmayan adaylar) tuz biber oluyor..
Uzulmen normal ama asla ve asla umitsiz olmamalisin.. Genceciksin daha, bildigim kadariyla guzel bi işin de vardi..
Degisik hobiler edinsen şu ara?

Lavanta boşandıktan sonra nasıl insanlar çıktı karşına özel olmazsa eğer? Ayrılıktan ne kadar zaman sonra görüştün biriyle? Benim bir buçuk yıl oldu ama kimse çıkmadı karşıma. Bir kez bi çocukla adı konmamış bir flört, senin de dediğin gibi dengim olmayan bir çocuğun benimle tanışmak istemesi ama benim istememem (allah onun da gönlüne göre versin), bir de anneme dedikleri ama annemin bana duyurmadan bile hayır dediği bir adam dışında.

Git bir tahlil yaptir .Depresyonunda somut nedenleri var .Her sorun yasayan depresyona girmediģine göre bünye de eksik bisey var .
Yorgunluk uyusukluk dikkat dağınikliğı belkide hormonlarinız bozuk.

Kısa süreli depresyon geçirmiş birisi olarak yazmak istedim. Gerçekten çok kötü bi durum ve yaşamayan anlayamıyor. Bir yerde okumuştum, "depresyon, siz boğulurken başkalarının yüzdüğünü görmek gibi" yazıyordu. Gerçekten öyle. Ben terapiste çok gittim, faydası da oldu ama her şey sizde bitiyor. Yeni hobiler, meşgaleler. Evden dışarı adım atınca devamı geliyor inanın. Güçlü olmasanız bile güçlüymüş gibi davranın. İnsanlarla iletişim kurun. Size yardım etmek isteyenleri geri çevirmeyin. Bazen bazı yükler tek başımıza taşımak için ağır geliyor.

Ben kimseyle gorusmek istemedim uzun sure.. Sonucta biten bi evlilik vardi ve kendime yakistiramadim hemen birileriyle gorusmeyi, zaten hic hazir da degildim..
Yaklasik 1 sene geçtikten sonra soylenen veya cikan kisileri zihnimde degerlendirdim ama benim icin hic kolay olmadi, gecmisle bağını kolay koparabilen biri degilim, başlarda cok zorlandim.. Zaten kendimi tartmak icin (hazir miyim degil miyim diye) kabul ettim gorusmeyi de.. Olumsuz oldu sonuc, hic isinamadim.. Kalpler Allah in elinde, demek nasip değilmiş..
Dengim derken kimseyi kucumseme dusuncesinde degilim asla, ben kimim ki.. Ama her seyin bi yakışanı var.. Dengim olan da denk geldi, hic dengim olmayan ve sırf bosandim diye kendinde hak goren de..
3 sene bitti ben bosanali, hem uzun hem kisa ama benim gibi biri icin kisa, cunku dedigim gibi, duygusal ve geçmişe bağlı bi insanim, kolay atlatamiyorum..
Rabbim en buyuk, hazinesi cok genis.. Sabretmeli, dua etmeliyiz.. InsaAllah yasadigimiz sıkıntıları mutlulukla unuturuz..

Merhaba cnm, artık boşanma konusu daha az aklıma geliyor ama depresyon beni mahvetti. Resmen içeri kapanmak istiyorum. Kimse aramasın istiyorum.

Merhaba cnm evet bunlar da etkili. Hayattan bir ümidim yok. Bir de kötü şeyler olacak korkusu var.

Merhaba cnm evet bunlar da etkili. Hayattan bir ümidim yok. Bir de kötü şeyler olacak korkusu var.
Olmayacak Allah in izniyle.. Icimden geldi birden, kotu olmayacak.. Korkutma kendini ve seytanin vesveselerine aldirma.. Allah buyuk.. Dua edecegiz, sabredecegiz.. Zor biliyorum ama zor olmasa sabir bu kadar yuce bi sey olmazdi inan..
Mutsuzken, depresyondayken hic bitmeyecek gibi gelir insana.. O yuzden de surekli dibe batiyor gibi hissedersin.. Ama umitsiz olma.. Hic bi karanlik sonsuza dek surmez..
Kendini biraz zorla ve mumkunse hic yapmadığın şeyleri dene.. Imkanin varsa cik kafana gore bi seyahate bi kac gunlugune mesela, bilmedigin bi yere, tur filan da olur..
Hic denemedigin bi hobi dene.. Klişe gelmesin bunlar sana.. Iyi gelmez bana diye dusunme.. Biraz zorla kendini..

Teşekkür ederim cnm. 2 ay önce yurtdışına çıkmıştım baya iyi geldi. Diyorum ya son 3 ay çok iyiydim. Hatta ben ne hallerdeymişim diyordum kendime. Şimdi yine kötü oldum. Her zaman da bir yerlere gidilmiyor.

Canım ne sevipde ayrilanlar ne insanlar var allah'a şükür boşver takma kafana ve sen allah'a sigin ondan çare iste dua et pozitif ol aktif ol arkadas yap guvenebilecegin kişi ele al gez ye iç şükredelim bol bol allahım demekki bu sınavdasin ama ayakta dur sen uzulupte kendine ediyor kimseye değil ve başkaldırı pişman olsun

Kacirmis olabilirim o kismi, terapi aliyor musun? Almiyorsan (hic kimseye soylemeden) yeni bi terapiye başla derim.. Kimseye soyleme diyorum, cunku bi de elalemin lafiyla ugrasip baski altinda hissetmeni istemiyorum.. Ruh halin birden degisiyorsa, iyiyken birden dibe vuruyorsan bi uzmanla gorusmelisin kesinlikle..
Degisik bi kursa gitsene? Fotografcilik olabilir mesela, ne bileyim ilgini ceken ve hic denemedigin herhangi bi sey olabilir..
Spor da cok cok iyi geliyor Allah in izniyle, hem bedenen hem de ruhen iyi hissediyorsun inan..

Merhaba cnm, artık boşanma konusu daha az aklıma geliyor ama depresyon beni mahvetti. Resmen içeri kapanmak istiyorum. Kimse aramasın istiyorum.

Münevvercim bir dışarı çıksan devamı gelir

İlgini çeken değişik bir kurs olabilir resim, doğa fotoğrafçılığı, yemek kursu...ya da bir spor ama hareketli olsun mesela futbol.

Bir de bütçen varsa single's vacation denen turları tavsiye ederim. Hem diğer bekarlarla tanıiırsın hem açılırsın

Beni ne kadar ciddiye alırsın bilmiyorum .. Ben sadece kendimden örnek vereceğim .. Uzun zamandır bende senin gibi mutuzdum.. Üstelik başımdan senin gibi kötü şeyler de geçmedi .. Ortada hiç bir sebeb yoktu.. Senin gibi yataktan çıkmak istemiyor dum .. Sürekli uyumak ve kimseyle muhattap olmamak ... Sonra namaz â başladım .. Şimdi çok mutluyum .. Seccadenin başına oturup hiç birşey yapmıyorum bazen sadece ağlıyorum .. Çok iyi geliyor

Aslında çabaladım Ebru kursuna gittim. Ama onu da pek sevemedim. Şimdi de hep çabalıyorum. Sanki beynim bedenimi çekmeye çalışıyor ama bedenim gitmiyor gibi.

Teşekkür ederim. Terapi almıyorum doktorla konuşuyoruz sadece.

Hala kendini eve kapatmayan psikolojime ödül falan vermek istiyorum.

Münevver halim yok, istemiyorum diyerek geçme.
Sevdiğin bir arkadaşından yardım iste birlikte bir kursa falan yazılın.
Seni zorla çıkarsın evden taksın peşine mesela.
Tek başına olursan asarsın tahmin ediyorum.
Yakınlarından yardım istemekten çekinme.

Teşekkür ederim cevabın için, amin allah hepimizin gönlüne göre versin. 3 sene de uzun be lavanta. Bilmiyorum herhalde ben çekilecek bütün acıları ilişki içinde çekip herşeyi kafamda bitirip geride bıraktığım için böyle oluyor bende. Üniversiteden beri çok aşık olduğum ilişkimi bitirdikten 10 gün sonra eski eşimle flörte başlamıştım, önceki mesajımdaki çocukla da boşandıktan 6 ay sonra tanışmıştım uzun uzun yas tutamıyorum yeter çektiğim beh gencecik kızım ben diye ama öte yandan kolay flört etsem de derin duygusal ilişkilere kolay giremiyorum. Yüzeysel flörtler zevkli geliyor sadece kolay güvenemiyorum. Benimki de fazla hızlıdır belki de bilmiyorum. Şimdi sadece hayırlısı için dua ediyorum, şimdi olmuyorsa demek ki vakti vardır allah doğru zamanda nasip edecektir diye düşünüyorum.

Depresyon ilaçlarını bırakın.
Pozitif insanlarla vakit geçirin.
Halk eğitimin açtığı kurslara katılın.Takı tasarımı,ebru,ahşap boyama vb.
Böylece hem oyalanırsınız hem de farklı arkadaşlar edinirsiniz.
Birbirini tanımayan insanların bir araya gelerek yaptıkları etkinlikler var mesela doğa yürüyüşleri gibi.
Onlara katılın.
Farklı yüzler,farklı yerler görmek size iyi gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…