- 5 Ekim 2016
- 681
- 1.372
- 33
- Konu Sahibi Munevvergul
-
Sadece ilaç/terapi değil kişinin kendi çabası da gerekiyor. Düzenli ilaç ve terapi alıp düzelmemesi için kendisinin iyileşmeyi istememesi gerek.Kesinlikle katiliyorum ilac+terapi ilacin faydasi cok ama terapi de sart yoksa ilaci birakir birakmaz nuks ediyor maalesef
Bosanma denen illetle başlıyor zaten içsel sorunlar, sıkıntılar.. Sonrasında yaşanan hayalkirikliklari da (olumsuz gecen gorusmeler, dengin olmayan adaylar) tuz biber oluyor..Merhaba arkadaşlar; depresyon ile mücadele etmekten çok yoruldum. Yaklaşık 5 yıl önce başladı her şey. Kötü bir evlilik geçirdim ve boşandım. Çocuğum yok çalışıyorum. 30 yaşındayım. Majör depresyon geçirdim hala antidepresan kullanıyorum. Geçen 3 ay üst üste çok iyiydim atlattım artık diye sevinirken son 15 gün yine eve kapandım ve yatağa saplandım adeta. Bu illetten kurtulmak istiyorum. Her şey bana boş geliyor. İnsanlar, hayat her şey. İnsanlarla zorla konuşuyorum, konsantre olamıyorum hiç bir şeye. Zoraki yaşıyorum anlayacağınız. Ben eski ümitli, inançlı ben olmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Lavanta boşandıktan sonra nasıl insanlar çıktı karşına özel olmazsa eğer? Ayrılıktan ne kadar zaman sonra görüştün biriyle? Benim bir buçuk yıl oldu ama kimse çıkmadı karşıma. Bir kez bi çocukla adı konmamış bir flört, senin de dediğin gibi dengim olmayan bir çocuğun benimle tanışmak istemesi ama benim istememem (allah onun da gönlüne göre versin), bir de anneme dedikleri ama annemin bana duyurmadan bile hayır dediği bir adam dışında.Bosanma denen illetle başlıyor zaten içsel sorunlar, sıkıntılar.. Sonrasında yaşanan hayalkirikliklari da (olumsuz gecen gorusmeler, dengin olmayan adaylar) tuz biber oluyor..
Uzulmen normal ama asla ve asla umitsiz olmamalisin.. Genceciksin daha, bildigim kadariyla guzel bi işin de vardi..
Degisik hobiler edinsen şu ara?
Ben kimseyle gorusmek istemedim uzun sure.. Sonucta biten bi evlilik vardi ve kendime yakistiramadim hemen birileriyle gorusmeyi, zaten hic hazir da degildim..Lavanta boşandıktan sonra nasıl insanlar çıktı karşına özel olmazsa eğer? Ayrılıktan ne kadar zaman sonra görüştün biriyle? Benim bir buçuk yıl oldu ama kimse çıkmadı karşıma. Bir kez bi çocukla adı konmamış bir flört, senin de dediğin gibi dengim olmayan bir çocuğun benimle tanışmak istemesi ama benim istememem (allah onun da gönlüne göre versin), bir de anneme dedikleri ama annemin bana duyurmadan bile hayır dediği bir adam dışında.
Merhaba cnm, artık boşanma konusu daha az aklıma geliyor ama depresyon beni mahvetti. Resmen içeri kapanmak istiyorum. Kimse aramasın istiyorum.Münevver bir depresyon 5 yılda nasıl geçmez arkadaşım ta burdan bende bile sabır kalmadı kaç yıl oldu aynı konular. İstesen en iyi doktoru da bulabilirsin herşeyin yolunu yöntemini de bilirsin, okumuş etmiş akademisyen kadınsın bu nedir yahu hiç mi kendine saygın yok delirtme insanı gözünü seveyimKeşke boşanmasaydın madem bu kadar kötü olacaktın. Alt tarafı bir adamla evlendin yürümedi boşandın yüz yıl geçmiş aradan hala ‘merhaba ben münevver boşandım ve depresyondayım’
Merhaba cnm evet bunlar da etkili. Hayattan bir ümidim yok. Bir de kötü şeyler olacak korkusu var.Bosanma denen illetle başlıyor zaten içsel sorunlar, sıkıntılar.. Sonrasında yaşanan hayalkirikliklari da (olumsuz gecen gorusmeler, dengin olmayan adaylar) tuz biber oluyor..
Uzulmen normal ama asla ve asla umitsiz olmamalisin.. Genceciksin daha, bildigim kadariyla guzel bi işin de vardi..
Degisik hobiler edinsen şu ara?
Olmayacak Allah in izniyle.. Icimden geldi birden, kotu olmayacak.. Korkutma kendini ve seytanin vesveselerine aldirma.. Allah buyuk.. Dua edecegiz, sabredecegiz.. Zor biliyorum ama zor olmasa sabir bu kadar yuce bi sey olmazdi inan..Merhaba cnm evet bunlar da etkili. Hayattan bir ümidim yok. Bir de kötü şeyler olacak korkusu var.
Teşekkür ederim cnm. 2 ay önce yurtdışına çıkmıştım baya iyi geldi. Diyorum ya son 3 ay çok iyiydim. Hatta ben ne hallerdeymişim diyordum kendime. Şimdi yine kötü oldum. Her zaman da bir yerlere gidilmiyor.Olmayacak Allah in izniyle.. Icimden geldi birden, kotu olmayacak.. Korkutma kendini ve seytanin vesveselerine aldirma.. Allah buyuk.. Dua edecegiz, sabredecegiz.. Zor biliyorum ama zor olmasa sabir bu kadar yuce bi sey olmazdi inan..
Mutsuzken, depresyondayken hic bitmeyecek gibi gelir insana.. O yuzden de surekli dibe batiyor gibi hissedersin.. Ama umitsiz olma.. Hic bi karanlik sonsuza dek surmez..
Kendini biraz zorla ve mumkunse hic yapmadığın şeyleri dene.. Imkanin varsa cik kafana gore bi seyahate bi kac gunlugune mesela, bilmedigin bi yere, tur filan da olur..
Hic denemedigin bi hobi dene.. Klişe gelmesin bunlar sana.. Iyi gelmez bana diye dusunme.. Biraz zorla kendini..
Kacirmis olabilirim o kismi, terapi aliyor musun? Almiyorsan (hic kimseye soylemeden) yeni bi terapiye başla derim.. Kimseye soyleme diyorum, cunku bi de elalemin lafiyla ugrasip baski altinda hissetmeni istemiyorum.. Ruh halin birden degisiyorsa, iyiyken birden dibe vuruyorsan bi uzmanla gorusmelisin kesinlikle..Teşekkür ederim cnm. 2 ay önce yurtdışına çıkmıştım baya iyi geldi. Diyorum ya son 3 ay çok iyiydim. Hatta ben ne hallerdeymişim diyordum kendime. Şimdi yine kötü oldum. Her zaman da bir yerlere gidilmiyor.
Merhaba cnm, artık boşanma konusu daha az aklıma geliyor ama depresyon beni mahvetti. Resmen içeri kapanmak istiyorum. Kimse aramasın istiyorum.
Aslında çabaladım Ebru kursuna gittim. Ama onu da pek sevemedim. Şimdi de hep çabalıyorum. Sanki beynim bedenimi çekmeye çalışıyor ama bedenim gitmiyor gibi.Münevvercim bir dışarı çıksan devamı gelir
İlgini çeken değişik bir kurs olabilir resim, doğa fotoğrafçılığı, yemek kursu...ya da bir spor ama hareketli olsun mesela futbol.
Bir de bütçen varsa single's vacation denen turları tavsiye ederim. Hem diğer bekarlarla tanıiırsın hem açılırsın
Teşekkür ederim. Terapi almıyorum doktorla konuşuyoruz sadece.Kacirmis olabilirim o kismi, terapi aliyor musun? Almiyorsan (hic kimseye soylemeden) yeni bi terapiye başla derim.. Kimseye soyleme diyorum, cunku bi de elalemin lafiyla ugrasip baski altinda hissetmeni istemiyorum.. Ruh halin birden degisiyorsa, iyiyken birden dibe vuruyorsan bi uzmanla gorusmelisin kesinlikle..
Degisik bi kursa gitsene? Fotografcilik olabilir mesela, ne bileyim ilgini ceken ve hic denemedigin herhangi bi sey olabilir..
Spor da cok cok iyi geliyor Allah in izniyle, hem bedenen hem de ruhen iyi hissediyorsun inan..
Teşekkür ederim cevabın için, amin allah hepimizin gönlüne göre versin. 3 sene de uzun be lavanta. Bilmiyorum herhalde ben çekilecek bütün acıları ilişki içinde çekip herşeyi kafamda bitirip geride bıraktığım için böyle oluyor bende. Üniversiteden beri çok aşık olduğum ilişkimi bitirdikten 10 gün sonra eski eşimle flörte başlamıştım, önceki mesajımdaki çocukla da boşandıktan 6 ay sonra tanışmıştımBen kimseyle gorusmek istemedim uzun sure.. Sonucta biten bi evlilik vardi ve kendime yakistiramadim hemen birileriyle gorusmeyi, zaten hic hazir da degildim..
Yaklasik 1 sene geçtikten sonra soylenen veya cikan kisileri zihnimde degerlendirdim ama benim icin hic kolay olmadi, gecmisle bağını kolay koparabilen biri degilim, başlarda cok zorlandim.. Zaten kendimi tartmak icin (hazir miyim degil miyim diye) kabul ettim gorusmeyi de.. Olumsuz oldu sonuc, hic isinamadim.. Kalpler Allah in elinde, demek nasip değilmiş..
Dengim derken kimseyi kucumseme dusuncesinde degilim asla, ben kimim ki.. Ama her seyin bi yakışanı var.. Dengim olan da denk geldi, hic dengim olmayan ve sırf bosandim diye kendinde hak goren de..
3 sene bitti ben bosanali, hem uzun hem kisa ama benim gibi biri icin kisa, cunku dedigim gibi, duygusal ve geçmişe bağlı bi insanim, kolay atlatamiyorum..
Rabbim en buyuk, hazinesi cok genis.. Sabretmeli, dua etmeliyiz.. InsaAllah yasadigimiz sıkıntıları mutlulukla unuturuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?