Depresyonu nasıl yenebilirim?

Eve kapanmak istediğiniz an dışarı atın kendinizi. Doğaya, hayvanlara bakın. Kedileri, köpekleri besleyin. Uzun yürüyüşler yapın, kendinizi geliştirebileceğiniz aktiviteler yapın.

Teşekkür ederim cevabın için, amin allah hepimizin gönlüne göre versin. 3 sene de uzun be lavanta. Bilmiyorum herhalde ben çekilecek bütün acıları ilişki içinde çekip herşeyi kafamda bitirip geride bıraktığım için böyle oluyor bende. Üniversiteden beri çok aşık olduğum ilişkimi bitirdikten 10 gün sonra eski eşimle flörte başlamıştım, önceki mesajımdaki çocukla da boşandıktan 6 ay sonra tanışmıştım :deli: uzun uzun yas tutamıyorum yeter çektiğim beh gencecik kızım ben diye :KK53: ama öte yandan kolay flört etsem de derin duygusal ilişkilere kolay giremiyorum. Yüzeysel flörtler zevkli geliyor sadece kolay güvenemiyorum. Benimki de fazla hızlıdır belki de bilmiyorum. Şimdi sadece hayırlısı için dua ediyorum, şimdi olmuyorsa demek ki vakti vardır allah doğru zamanda nasip edecektir diye düşünüyorum.
Eski esim benim hayatima giren ilk insandi.. Oncesinde konusup görüştüğüm kisiler oldu ama sevgili sifatina gecemediler, isinamadim, cookk zor biriyim bu konularda.. O nedenle bazi seyleri icimden atmak cok zor oldu benim icin..
Herkesin yapısı, duygusalligi farkli, o yuzden bunda tek bi kriter yok.. Kimi icin uzundur kimi icin kisa.. Ama ben bosanma sonrasi cok cabuk bi seylere baslamayi dogru bulmuyorum.. Ister istemez psikolojik zorluklar yasaniyor, yasanmis oluyor, kendine biraz zaman vermek gerek..

Sen sanırım ilaç kullanırken ilaçlar etkisiyle iyi, Ilaçları bırakıp ilaçlar yavaş yavaş etkisini kaybedince de eski kötü haline dönüyorsun.
Bakış açını değiştirmen lazım kendini değiştirmen lazım.
Ben de şu an orta düzey depresyon yaşıyorum, ilaç kullanıyorum. Ancak kafaya taktım ben bir şekilde yeneceğim bu hastalığı.
Bak canım benim bebekligimden beri bademcik problemim var, en ufak bir şeyde hasta olurum.bir de öğretmenim, bütün gün konuşuyorum boğazım yoruluyor, yutkunamiyorum falan.. Denemediğim yol kalmadı,önce bademcik ameliyatı oldum, engellemedi. ilaç mı kullanmadım, c vitamini hapları mı yutmadim, pahalı iyi markaların vitaminlerini mi almadım..yok.sürekli hastayım sürekli bir boğaz ağrısı, sürekli bir halsizlik yorgunluk...ne yaptım ettim en sonunda yendim ama.kendi bulduğum bir kür ile yendim:)))
Ve bu Kür ne biliyor musun: 1 adet greyfurt,1 adet portakal, 1 adet mandalina,1 kaşık bal :))) kış ayları boyunca her gün içiyorum.bu kadar :))) inanır mısın hiç hasta olmuyorum.bana birisi buradan söylese gulerdim bana fayda etmez derdim :))
Biraz uzun oldu kusura bakma yani bir hastalıktan kurtuldum şimdi de depresyon çıktı ama ben depresyonu da yenecek bir kür bulacağım deneye yanila buna eminim :))bazen bir sorunun çözümü burnumuzun ucundadir ve çok basittir,bazen olay 1 greyfurt 1 mandalinadir. Önemli olan bunu görebilmek diye düşünüyorum.

Merhaba, senı bu depresyona ıten yaptıgın kotu evlılık mı? Neden bu kadar saplandın bu konuya, bak sen soyluyorsun kotu evlılık dıyorsun kotu olan bırsey bırmıs gıtmıs kurtulduguna sukret, her gun kalk yenı bır gune sukrederek ve yenı baslangıclar getırecegını dusunerek basla.

Eski esim benim hayatima giren ilk insandi.. Oncesinde konusup görüştüğüm kisiler oldu ama sevgili sifatina gecemediler, isinamadim, cookk zor biriyim bu konularda.. O nedenle bazi seyleri icimden atmak cok zor oldu benim icin..
Herkesin yapısı, duygusalligi farkli, o yuzden bunda tek bi kriter yok.. Kimi icin uzundur kimi icin kisa.. Ama ben bosanma sonrasi cok cabuk bi seylere baslamayi dogru bulmuyorum.. Ister istemez psikolojik zorluklar yasaniyor, yasanmis oluyor, kendine biraz zaman vermek gerek..
Haklısın biraz zaman vermek lazım, insan hazır olduğunu düşünse de zihninin ruhunun temizlenmesi zaman alıyor. İnanç burada devreye giriyor işte, allah bizim için en hayırlısını bilendir ona sığınmak lazım her zaman. İyilerle karşılaşmamız dileğiyle canım :KK200:

Karakteriniz biraz depresif galiba. Konularınıza baktım da neredeyse 5 senedir geçmeyen bir depresyon sizin ki. Suratınız düştükçe, enerjisiz oldukça işler daha da kötüye gidecek, işler kötüye gittikçe depresyonunuz depreşecek. Dolayısıyla bu kısır döngüden çıkmak için kendinizi zorlamanız lazım.

Haklısın biraz zaman vermek lazım, insan hazır olduğunu düşünse de zihninin ruhunun temizlenmesi zaman alıyor. İnanç burada devreye giriyor işte, allah bizim için en hayırlısını bilendir ona sığınmak lazım her zaman. İyilerle karşılaşmamız dileğiyle canım :KK200:
InsaAllah canim insaAllah.. Kiymet bilenlerle.. Kaynanasi gorumcesi dahil buna..

Merhaba arkadaşlar; depresyon ile mücadele etmekten çok yoruldum. Yaklaşık 5 yıl önce başladı her şey. Kötü bir evlilik geçirdim ve boşandım. Çocuğum yok çalışıyorum. 30 yaşındayım. Majör depresyon geçirdim hala antidepresan kullanıyorum. Geçen 3 ay üst üste çok iyiydim atlattım artık diye sevinirken son 15 gün yine eve kapandım ve yatağa saplandım adeta. Bu illetten kurtulmak istiyorum. Her şey bana boş geliyor. İnsanlar, hayat her şey. İnsanlarla zorla konuşuyorum, konsantre olamıyorum hiç bir şeye. Zoraki yaşıyorum anlayacağınız. Ben eski ümitli, inançlı ben olmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Eğer namaz kilmiyorsan hemen basla. Anneannem namaz yarı yolda koymaz derdi. İnanç bütün hastalıkları yener

birşeylerle uğraşın düşünmeye fırsatınız olmasın
sakın ilaçlara dadanmayın
ve evet namaz kılın

Münevver bir depresyon 5 yılda nasıl geçmez arkadaşım ta burdan bende bile sabır kalmadı kaç yıl oldu aynı konular. İstesen en iyi doktoru da bulabilirsin herşeyin yolunu yöntemini de bilirsin, okumuş etmiş akademisyen kadınsın bu nedir yahu hiç mi kendine saygın yok delirtme insanı gözünü seveyim :kızgın:Keşke boşanmasaydın madem bu kadar kötü olacaktın. Alt tarafı bir adamla evlendin yürümedi boşandın yüz yıl geçmiş aradan hala ‘merhaba ben münevver boşandım ve depresyondayım’ :kızgın:

Soylenecek fazla bsy yok o hayatinin iplerini coktan kacirdi insallah toparlar..

inanır mısın aynı durumdayız:) ben de o zamanlar aynı duyguları hissettim. Ama şu an depresyona girecek gibi hissettiğim an kendimi dışarı atıyorum. Biraz dolaşıyorum. Kendime film ısmarlıyorum. Biraz vitrin bakıyorum. Sevdiğim kitapları alıyorum. sonuçta hayat devam ediyor. Etmek zorunda. Ve boşanmak hayattan soğumak için bir sebep değil. Evli insanlar da mutsuz olabiliyor şurada gördüğün gibi. Yani hayatta mutlak mutluluk diye bir şey yok. Hayatı bir koca veya aile olmak için de yaşamıyoruz. Toplum bunu dayatıyor olabilir ama mutsuz bir aile olmaktansa böyle olmak çok daha iyi buna kesinlikle inanıyorum. sana tavsiyem gönüllü hayır işlerine katılabilirsin. Gerçekten işe yaradığını hissettiriyor insana.

Sevgili konu sahibi, yasimiz ve yasadiklarimiz okadar benziyor ki.

Söyleyen oldu mu bilmiyorum ama, D-vitamin ve magnesium eksikligini hic yabana atmayin. Ikisinin vücutta az olusu, dogrudan depresyona itiyor.

Ben bu sene yaz yüzü görmedim, yasadigim ülke okadar gri, ve okadar soguk ki....
Bu yüzden depresyondayim su siralar.
Dün, hic haz etmedigim halde solaryuma girdim,
sahte günes isiklarinin bile faydasi var, bugün daha iyiyim sanki, yada piskolojiktir bana öyle geliyordur.

Ama su D-vitamini ve solaryumu, sizede tavsiye edicem, bir denemeye deger, belki iyi gelir ne dersiniz?

Hepimizin, Allahin izniyle kisa süre sonra, cok daha iyi, cok daha mutlu olmamizi diliyorum, ve biliyorum, olacak.
Kisin sonu bahar degil mi hep? :KK200:

Geçtiğimiz aylarda benzer bir şey yaşadım. Sizinki gibi uzun süreli olmadı. Ben depresyon ya da buna benzer psikiyatriye gitmeme sebep olacak bir rahatsızlık olduğunu sonradan anladım ve psikiyatriye girmeye karar vermiştim ki, sokaktan bir yavru kedi sahiplendim.
Çok iyi geldi bana eski neşem enerjim yerine geldi.
Siz mutlaka tedavinizi olun. Çok uzun süredir aynı sıkıntıları yaşıyorsunuz ve artık kendi kendine düzelecek boyutu aşmış bence. Sadece tedaviye yardimci olacak spor, iş hobilerin yanında bir de eğer sever ve bakabilirseniz evcil hayvan edinin.

Tek caresi yataktan cikmak.Hic zevk vermese bile normal rutin isleri yapmak gezmek ve gezmek biliyorum cok zor sadece yasayan bilir ama yapabilirsin sen direndikce o gucsuz dusecek.Suan beynindeki hormon seviyelerinde dengesizlikler var herseyi tekrar duzene sokmak icin mutluymus gibi yapiyorsun zorla kahkaha atiyorsun filan sacma geliyor ama beynine ben mutluyum diye sinyal yollamis oluyorsun.Lutfen eve kapanma benim eski bir konum var depresyonu yenme hikayemle ilgili istersen onu da bir oku canim
konunuzu bulamadım okumam lazım link varsa

Back
X